Názory ke článku Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí – Programujte.comNázory ke článku Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí – Programujte.com

 

Názory ke článku Prohlížečům vede Internet Explorer, ale pomalu ztrácí

mustafa   NOVÝ
15. 1. 2006

jak jsi přišel na to, že "hlavně správně zobrazují veškeré webové stránky (kromě těch, které jsou tvořené na míru IE)"? podívej se na nějaký fórum o tvorbě webu, třeba na jnw.com a uvidíš, kolik problémů je s tim zobrazením, toho co je správně v IE a není správně v FF...

kjus   NOVÝ
15. 1. 2006

rekl bych, ze ma pravdu... problem je v tom, ze spis IE to zobrazuje spatne. ale protoze ho pouziva/la vetsina, bralo se to jako standardni zobrazeni a ostatni byla spatna. tak to vidim ja

mustafa   NOVÝ
15. 1. 2006

jj v tom je jistě problém. ale tak je to v tom článku napsaný je to blbě, rozhodně ne vždy, když se ti to zobrazí dobře v IE, nemusí to být dobře v FF - to je tam napsano a to není pravda.

xHire   NOVÝ
15. 1. 2006

jj, je to tak - vytvořím si na linuxu stránky pro operu (validní) a všude se mi zobrazí korektně, kromě IE. A je dost problém to odladit (snad jediné, co mi v tom dobře poslouží jsou css hacky (podtržítkový aj.).

"Prosím vás, smažte ho a nainstalujte si radši Firefox ! Věřte, že s ním se surfuje daleko lépe!" To je jistě pravda, ale z osobních zkušeností bych hovořil jinak: "Nainstalujte si radeji Operu. Stabilní, bezpečná, se vším, co může uživatel potřebovat a minimální velikostí!".
Jasně, neobsahuje totálně všechny udělátka jako FF, ale narozdíl od něj má daleko menší velikost a už v sobě to všechno obsahuje.

rundll32   NOVÝ
15. 1. 2006

Nejhorsi sou ty stranky, ktery ti treba pustej video nebo neco jinyho jen ve IE...

mustafa   NOVÝ
15. 1. 2006

opera stejně jako IE používá "jiný standarty", takže taky nic moc.

HLuPaCeK   NOVÝ
15. 1. 2006

pokud používáte okna (winy) nedoporučuju IE mazat úplně, jen jej nepoužívat, protože jeho odinstalováním můžete ohrozit běh systému

Asan   NOVÝ
15. 1. 2006

Já mažu IE okamžitě po instalaci woken a žádný problémy sem s tím nikdy neměl, jinak sám používám FF a opravdu ho můžu doporučit. Navíc pokud napíšete stránky podle standartu, nejlépe podle standartu XHTML, tak nejsou se zobrazením žádný problíémy.

Jarda   NOVÝ
15. 1. 2006

I am Opera user. A IE nehodlám mazat, jelikož se musím přesvědčit, že mé stránky fungují i v něm

mustafa   NOVÝ
15. 1. 2006

"Navíc pokud napíšete stránky podle standartu, nejlépe podle standartu XHTML, tak nejsou se zobrazením žádný problíémy." - to je kravina, asi jsi neměl hned odinstalovávat ten IE a zkusit si v něm něco zobrazit!

kjus   NOVÝ
16. 1. 2006

on myslel ve FF

Anonymní uživatel   NOVÝ
16. 1. 2006

ahoj chci pocitac

ObiSkyWalker   NOVÝ
16. 1. 2006

Pokud tvoříte weby, IE v žádném případě nemažte!!! V čem by pak testovali, jak se stránka v IE zobrazuje?

Storm   NOVÝ
16. 1. 2006

no tak mame problem s FF/Mozilla, neumi natahnout textovou tabulku v php. to si nemyslim ze by z FF delalo lepsi prohlizec nez IE.
A nechapu, proc mazat IE? jednak sem narazil na spoustu stranek, ktere FF neumi zobrazit a taky provozu FF existence IE nevadi.

yerry   NOVÝ
16. 1. 2006

:)) Aka je serioznost takychto statistik, okrem marketingoveho efektu? Predsa koklo prehliadacov sa na nete identifikuje ako IE len preto, aby sa dostali aj na weby pristupne z tohoto prehliadaca?

Osobne preferujem Konqueror, ktory je v poslednych verziach KDE uz uplne pouzitelny, ako 2. prehliadac mam Firefox.

A som rad, ze ten paskvil od Mrkvosoftu moj system vobec nepozna.

tommz   NOVÝ
17. 1. 2006

Ano, v posledni verzi KDE 3.5 je velmi pouzitelny prohlizec, ale me moc nevyhovuje system tabu, jaky pouziva. A taky se mi nejak nepodarilo nastavit spravne profily web_browser/"pruzkumnik" tudiz jsem si jej neoblibil

A imho. firefox taky neni nic moc, stava se mi, ze mi nekdy stranku nezobrazi. Proste ji stahne, ale na obrazovce se vubec nic neobjevim. Musim najet mysi na panel s adresou a kliknout enter ....

pouzivam operu, i kdyz posledni verze neni moc stabilni :(

Duta   NOVÝ
18. 1. 2006

A víš proč?? Protože vyšla myslím 5nebo6 verze a hned za dest dní změnili standardy. Tak řekněte taky byste se nevikašlali na ty standardy?? Já jo. A z vlastní zkušenosti je podle mě IE zatím nejlepší co jsem kdy měl a to už jsem vyskoušel NN FF aj operu Ie-čko je nejlepší.

Sitnarf   NOVÝ
19. 1. 2006

Hehe, tomu se asi neříká nezaujatý článek.

Kiwara   NOVÝ
20. 1. 2006

Já jsem spokojený uživatel Linuxu. Mám Mozilla Firefox, ale testuju i pro operu a Konqueror. IE'čko vůbec nemám a ani nechci. Snažím se dodržovat standard XHTML 1.1. Mé weby jedou všude, jen ne v IE - tak to jsou sakra blbé všechny prohlížeče, nebo IE? Navíc IE nemá oproti FireFoxu podporu tabového surfování, tolika plug-in'ů a motivů. V čem je lepší? V ničem... Jen nám, webmasterům a webdesignerům stěžuje život. Ať se někdy ten blb co ho vymyslel staví ke mně domů a já s ním hodím vážnou řeč (a nebo taky vážně o podlahu). Přídejte se do STOP MSIE projektu - mrkněte na <a href="http://www.w3junkies.com/toocool/join.php">http://www.w3junkies.com/toocool/join.php</a>.

Hanz   NOVÝ
15. 2. 2006

Pokuď nemáš žádné problémy, tak jsi ho nesmazal! Odstraníš sice to co jde vidět, ale zbytek zůstává. IE nejde odinstalovat pomocí ikonky uninstal :o)
A to už jenom proto, aby to nějaká lama neudělala!
IE ve weindows potřebuješ ať chceš nebo ne, protože dost jeho funkcí je na něm uávislých (např. aktualizace).

Jag   NOVÝ
10. 3. 2006

kdo najde v clanku skrytou reklamu? :D:D

Fero_Zezina   NOVÝ
24. 4. 2006

Môžem sa spýtať v čom sú íne IM lepšie či horšie ako IE? A náhodou nepotrebuje FF či opera k svojmu chodu IE?

Curo   NOVÝ
24. 4. 2006

Reknu to takto: FF a Operajsou mnohem bezpecnejsi a na odpoved proc je jednoducha: nepouziva je jeste tolik lidi, proto se na ni jeste potencionalni utocnici nezamerili.

Ale rozhodne jeFF ci Opera mnohem lepsi, uz jen z vyse uvedeneho duvodu,dale pouzivaji jine rendery, takze stranky se nacitavaji rychleji, podporuji prisnejsi zobrazovani (prisnejsi syntaxi html) atd atd :)

pin2k   NOVÝ
19. 7. 2006

No, o tom, že je bezpečnější jenom kvůli tomu, že jej nepoužívá tolik lidí je masově rozšířeno snad na všech fórech s touto tématikou. Ne že bych s tím nesouhlasil, něco na tom opravdu bude, ale přijde mi to spíš tak, že lidi napadávají spíše placený software než open-source. Samozřejmě že je bezpečnější FF nebo O a to právě z toho důvodu že je open-source. Ti super kódeři z MS než vydají nějakou záplatu...

Třeba když byla nalezena nějaká kritická chyba ve FF, tak netrvalo ani měsíc a byla ke stažení novější verze s opravenými chybami atd. Prostě imho jsou open-source programy výhodnější co se týče oprav už kvůli krátké době v čekání na ně.

Věřím tomu, že pokud se rozšíří FF nebo Opera ještě víc, bude na tom s bezpečností pořád lépe než IE.

djanosik   NOVÝ
20. 7. 2006

Heh - odkdy je Opera open source? Ti super kodéři (ano nazval jsi je správně) vytvoří záplatu s velkou rychlostí, ale musí o chybě vědět a když o ní nevědí, tak to většinou není jejich chyba, ale je to způsobený leností uživatelů, kteří nejsou schopní jim poslat info o chybě. A pokud jde o aktualizace, tak za posledních pár dnů mám nenainstalovaných 18 posledních aktualizací.

Já vím, že FF a Opera (tu používám) je lepší než IE, ale nemělo by se to přehánět a ne vždy může za všechno autor programu.

geon   NOVÝ
20. 7. 2006

<i>ale musí o chybě vědět a když o ní nevědí, tak to většinou není jejich chyba, ale je to způsobený leností uživatelů, kteří nejsou schopní jim poslat info o chybě. </i>

skvělý myšlenkový skok: takže za to, že je IE děravý, mohou uživatelé. muhehehe, bravo. Docela jsem se při ránu zasmál, díky.

djanosik   NOVÝ
20. 7. 2006

To jsi se mohl zasmát, ale já jsem tohle neřekl. Já jsem řek, že za to, že vývojaři nevědí o chybě většinou můžou uživatelé (myslím ty co se s chybou setkaj) a ne, že můžou za děravost IE (jak jsi vůbec mohl pomyslet na to, že bych uživatele takhle nechutně urážel).

geon   NOVÝ
20. 7. 2006

aha, tak promiň. Uživatelé nemohou za děravost, ale za chyby v IE :-). To jsi snad již řekl, nebo taky ne?

djanosik   NOVÝ
20. 7. 2006

OK. Já to myslel všobecně. Za děravost a chyby v IE mohou především vývojaři a i kdyby jim uživatelé hlásili, každou chybku (jestli je možný nějakou chybu najít - pomalu to spíš vypadá jako úmyslný chování IE), tak by se na děravosti IE stejně nic nezměnilo.

BTW: to není v tom, že by uživatelé mohli za chyby, ale za to, že když najdou chybu, tak o ní nikoho neinformujou (a tím v podstatě můžou, za to, že ta chyba není opravená)

geon   NOVÝ
20. 7. 2006

já si tady připadám jako na školení ms:

* nejdřív Curo, že ff je bezpečný proto, že není rozšířený jako IE
* pak ty, že ms nedostávají hlášení o chybách a že tudíž za chyby mohou uživatelé sami

Podle mne jsou to bludy, které se tu a tam objevují na Internetu v podobných diskuzích a šíří se jako spamy. Připadá mi to, už jsem to tu někde kdysi říkal, jako dost kvalitní marketingová hesla z dílny ms. Na první pohled pravdivá a líbivá, na druhý polopravdivá a při důkladném rozboru jsou to bludy a bludičky.

djanosik   NOVÝ
20. 7. 2006

No já jsem to rozhodně nikde neviděl - to mě jen tak napadlo. A ty chceš říct, že vývojaři (nejen MS) maj opravovat chyby, aniž by o nich věděli a když o nich nevěděj, tak si za to můžou sami? Tak teď jsem se zasmál já.

djanosik   NOVÝ
20. 7. 2006

Njn - nemá smysl se tady o tom dohadovat. Někdo si tu bude připadat jako na školení MS a někdo jako na jiném školení.

Curo   NOVÝ
20. 7. 2006

Muj program bude take bezpecny do te doby,nez bude znamy. Protoze pak s ena nej zameri vetsi pocet lidi,nez kdyz ho nikdo nezna. To je logicke. A vyvojarovi pak nezbva, nez stale a stale opravovat nove chyby.

geon   NOVÝ
20. 7. 2006

Jsou věci, které jsou děravé již od začátku. A jsou věci, které nejsou nadmíru děravé, ani když jsou malé, ani když jsou velké. Záleží na tom, jak to tvůrce myslí s bezpečností vážně.... Všechny jsou děravé více nebo méně, kdo má zálibu v relativizování malé a velké děravosti, jistě si smlsne, nicméně rozlišovat se dá.

ProgDan   NOVÝ
29. 9. 2006

IE by se mělo jít zahrabat....zkuste porovnat IE a FF (nebo Netscape)...IE nejen že nepodporuje třeba tabbled browsing (když přijdu někam kde je IE tak sem zničenej protože se bez více panelů prostě neobjedu), ale hlavně velmi rozdílně se vykreslují některé CSS prvky - třeba použití vlastnosti <i>padding </i> je skoro nemůžné, protože když to odladíte na IE, tak ve FF vám to udělá bordel a naopak....a i když se podívate na bezpečnost tak MS neustále opravuje nějaký bezpečnostní díry v IE (někdy je dokonce kamufluje i jako opravy pro Windows, ale jsou to záplaty na IE)...taky mě štve, že MS prakticky svým uživatelům IE doslova vnucuje! Na Linuxu si obvykle můžete vybrat, jaký prohlížeč chcete použít, ale v MS ne..tam o FF nebo Netscapu nepadne ani slovo.....strašný...kamkoliv přijdu a FF tam není, tak tam ho hned natlačím....

djanosik   NOVÝ
29. 9. 2006

Pokud nebude jiná možnost než použít IE, tak si tam nainstaluj Windows Live Toolbar a o tabbed browsing máš postaráno. Máš k tomu špatnej přístup - pokud je někde pouze IE, tak bys měl dát majiteli PC možnost volby mezi ostatníma alternativama a ne tam hned nacpat skládačku (takhle ho totiž šíří většina jeho uživatelů a to je sakra nesportovní chování k ostatní alternativním browserům - dokonce horší než některé postupy MS).

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý