Jednoduché aktivní chlazení
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduché aktivní chlazeníJednoduché aktivní chlazení

 

Jednoduché aktivní chlazení

Google       Google       15. 2. 2006       14 050×

Máte grafickou kartu s pasivním chlazením a chcete ji aktivně chladit? Není nic lehčího, máte-li volný jeden PCI slot, do nej nepotřebnou kartu a větráček...

Pokud máte všechny tyto věci a chvilku času, tak se do toho můžeme pustit. Musíme se zamyslet, jak větrák ke kartě připevníme. V tom nám brání všechny ty zbytecné čipy, které již nebudeme potřebovat. Nejlépe je odstraníte horkovzdušnou pistolí. Ale pozor!!! Radši to dělejte například venku na dvoře či na balkoně. Je možné, že by mohlo dojít ke vznícení. Taky není dobré zůstávat na jednom místě dlouho, protože se jinak začnou tvořit bubliny a místo zčerná. Pro odstranení čipů použijte například špachtli nebo šroubovák. Po této operaci pozor! Karta je horká, tak ať se nespálíte :o).

Nyní jsme odstranili přebytečné části a můžeme se věnovat otvoru pro větráček. Musíme to rozměřit tak, aby větrák nezavazel při zasunutí karty do slotu. Pak vyvrtáme dírku a pokračujeme lupenkovou pilkou, než dosáhneme otvoru požadovaného tvaru. Hlavně nesmíme zapomenout vyvrtat dírky pro připevnění větráku.

Tento krok je důležitý. Bez něj by mohlo dojít ke zkratování a následnému zničení (nejen) základní desky. Musíme se zbavit kontaktů, které slouží ke komunikaci karty a základní desky. K tomu nám poslouží obyčejný smirkový papír. Viz obr.:

Pokud se vám nelíbí původní barvy karty, tak si ji můzete libovolně přebarvit. Po zaschnutí připevníte větráček a popřípadě i mřížku.

A takto vypadá náš chladič v case počitače:

Zdroj: http://www.moddingtech.de

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor se věnuje tuningu pc. Tančí, zpívá a hraje ve folklorních souborech. Studuje na VŠB-TU Ostrava - obor strojírenství.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý