Ochraňujte svoj PC pred hrozbou - 1. diel
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ochraňujte svoj PC pred hrozbou - 1. dielOchraňujte svoj PC pred hrozbou - 1. diel

 

Ochraňujte svoj PC pred hrozbou - 1. diel

Google       Google       13. 4. 2006       12 766×

V tejto sérii vám popíšem, ako vyliečiť už napadnutý počítač. Postupy budú len pre vírusy, ktoré obyčajný antivírus nezneškodní a škody budú také veľké, že budete mať problém so systémom.

Typ problému: Vírus, ktorý vám zmení heslo do počítača a odpočítavaním vypne

Obrana:

Akonáhle sa vám začne odpočítavanie, rýchlo kliknite na Štart> spustiť> Napíšte „shutdown -a“, alebo „CMD“ a potom napíšte „shutdown -a“. Ak ste mali šťastie a stihli ste, najprv kliknite na Štart> spustiť> Napíšte „CMD“ a potom napíšte „net users %username% 1234“. Po stlačení Enteru vám vypíše „The command completed successfully“. To znamená, že vaše nové heslo je „1234“) – po tomto kroku ste zmenili heslo, aby ste mali prístup do PC. Vírus môže ešte nastaviť, aby sa vám po štarte PC vypol počítač po 3 sekundách. Preto dajte vyhľadať slovo „shutdown“. Ak ho počítač nájde v nejakom súbore, tak ten súbor zmažte. Potom pre istotu obnovte systém na deň, v ktorom váš počítač bol v poriadku (ak neviete najsť, spusťte Commander a podľa dátumu pozrite všetky za posledný čas zmenené súbory a skontrolujte ich – všetky súbory skontrolovať v Textovom Bloku)

Ak ste nestihli, nevadí. Stiahnite si program z iného PC a dajte si ho na disketu. Program nájdete TU, prečítajte si návod, ako program použiť ku zmene hesla. Keď heslo úspešne zmeníte, spustite systém. Ak sa vám reštartne (poprípade vyhodí text, kde sa píše, že uživatel X vám zamietol prístup a vypne/resetne sa vám počítač), spravte nasledovné: Spustite znovu PC, keď vám naskočí Windows, tak stlačte (Ctrl+Alt+Del) a vypnite proces explorer (poprípade zapnite systém v núdzovom režime). Potom už len nájdite na disku súbor, v ktorom je text „shutdown“ a vymažte (ak neviete najsť, spusťte Commander a podľa dátumu pozrite všetky za posledný čas zmenené súbory a skontrolujte ich – všetky súbory skontrolovať v Textovom Bloku). Určite nájdete súbor, v ktorom bude napísane shutdown, potom už ho len zmažte. To by malo byť všetko, pre lepšiu bezpečnosť obnovte systém na deň, v ktorom nebol napadnutý (systém sa obnovuje v Štart> Pomoc a technická podpora> Obnovenie systému).

Ak vám nenaskočí odpočítavanie, zmeňte heslo a obnovte systém.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor sa venuje tvorbe web stránok pomocou PHP. Zaujíma sa tiež o 2D/3D grafiku.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý