ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmůANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů

 

ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů

Google       Google       30. 4. 2006       9 836×

Anifest, 4–10. května 2006, Třeboň. Ano, je možné, že jste už o tomto festivalu slyšeli. Buď z bildboardů, nebo z televize. Je to jeden z největších festivalů animované tvorby u nás v ČR. K vidění zde bude spousta zajímavostí ohledně 2D a 3D grafiky, a proto bych vás rád pozval na tento ročník.

Jak jste se už z úvodu dočetli, Anifest se bude konat jako každý rok na jihu Čech v Třeboni. Těm, kterým je město cizý, tak tady naleznete Třeboň.

Každým rokem popularita Anifestu roste a v letošním roce byla podána tisícovka přihlášek. Ale odborná porota stejně jako loni vybrala jen 254 snímků. Můžete se tedy těšit na vybrané špičky. Studenské firmy jsou výš než na úrovni televizních a komerčních snímků. Letos prišly snímky z 49 zemí a tady máte menší statistiky, odkud.

Francie
148
Velké Británie
129
Česko
114
USA
83
Belgie
53
Německo
52

V průběhu Anifestu se můžete těšit na pěkné animované filmy jako Příběh hraček, Roboti, Hledá se Nemo, Doba ledová, Fimfárum, Mrtvá nevěsta, Princ egyptský a další. Mezi nimi můžete shlédnout soutěžní projekce, které se budou promítat na různých stanovištích, ale především v kině Světozor. Kromě filmů můžete navštívit ProfiForum, kde budou semináře o jednotlivých problematikách. Projekt doprovází výstavy, jednou z nich je i 3D-Gali, která bude prezentovat stereoskopickou grafiku. Shlédnout můžete tudíž i stereoskopické filmy. Vedle všech těchto akcí poběží i Workshopy pro děti, kde budete moci shlédnout několik škol, které mají zaměření na animaci:

  • Vysoká škola umělecko-průmyslová Praha
  • Vyšší odborná škola filmová Zlín
  • Vyšší odborná škola grafická Jihlava
  • Střední škola aplikované kybernetiky Hradec Králové

Tyto školy vám nabídnou spoustu informací o práci na animaci. Dokonce si možná budete moci vyrobit svůj vlastní animovaný film.

Anifest bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 4. 5. a zase slavnostně ukončen v úterý 9. 5. Na slavnostním ukončení se dozvíte výsledky souteží. Poté nastoupí na scénu kapela Sto zvířat. V průběhu Anifestu budou vyhrávat Monkey Business.

Pokud se budete chtít zůčasnit, tak bych vás rád upozornil, že některé semináře a slavnostni zahájení/ukončení (a další věci) nebudou přístupné. Pokud byste se chtěli i těchto akcí zúčasnit, budete si muset zakoupit akreditaci, která vám zaručí volný vstup na všechny akce. Podrobnější informace o akreditaci naleznete na www.anifest.cz.

A závěrem pár fotek:

Fotografie
Zdroj: www.anifest.cz

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor tvoří grafiku v 3Ds Maxu.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý