ANIFEST – 5. 5. 2006
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ANIFEST – 5. 5. 2006ANIFEST – 5. 5. 2006

 

ANIFEST – 5. 5. 2006

Google       Google       7. 5. 2006       10 318×

Anifest – mezinárodní festival animovaných filmů, Třeboň 5. května 2006.

PÁTEK 5.5.2006

Dneškem jsem začal na Workshopech. Včera jsem vás obeznámil s filmovou školou ze Zlína a dneska to budou dvě školy. A to Vyšší odborná škola Grafická Jihlava a Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o..

Vyšší odborná škola Grafická Jihlava

Tento stánek byl nejblíže ke dveřím, a tak každému padl do oka. Hned na první pohled bylo vidět několik PC, nasvícené scény s figurínami, kamery a foťáky. Tato škola pracuje na podobné bázi jako zlínská - scény za použití figurín, plastelíny nebo kreslicích nástrojů. Fotilo se a v počítači dávalo dohromady. Avšak nebylo to zdaleka všechno u tohoto stánku. Byly zde dvě zajímavosti, které u ostatních stánků nebyly.

První byla, jste si zde mohli ke svým animacím nahrát i svoje vlastní zvuky. Byla tam celá krabice s nástroji, které ze sebe vydávaly kvantum zvuků.

Druhá zajímavost, a to dost populární, byla promítání scény projektorem na zeď, na které byly nahoře bubínky a v pozadí jste byli vy, pokud jste stáli před kamerou. Když jste pak jen zvedli ruce a na plátně jste se dotkli bubnu, tak začal bubnovat. Byla to jedna z atrakcí, která nebyla na chvilku zticha, jelikož studenti školy nastavili kameru tak, že jen pouhý procházející vrážel do bubnů hlavou.

Na toto téma se pak konal odborný seminář, kde se vysvětlovalo, jak to funguje a byla tam i mnohem lepší verze, kde nebyly jen bubínky ale i basy atd. (přednášky jsem se nezúčasnil).

Informace podali studenti školy.

Fota:

Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o. Hradec Králové

Tento stánek byl asi ze všech nejvybavenější. Mohli jste zde sledovat projektor, kterým vám pouštěli nejrůznější animace a obrázky. Nebo jste si mohli rovnou sednout k připraveným počítačům.

Škola se zabývá vytvářením animace v 3D softwarech. Zde prezentovali práci v 3Ds Max. A tak jste si mohli bez problémů vyskoušet.

Pro malé děti tu byl připraven stůl s pastelkama a papíry. Chtěli tím dětem ukázat, jak je animace jednoduchá, a tak děti měly kreslit krátký příběh, třeba jen na pět snímků. Poté je naskenovaly a v PC daly k sobě. Výsledkem byly moc překvapivé práce. Ale této aktivity se nezúčastnily jen děti.

A pro ostatní tu byly připraveny CINTIQ. Tímto jsem byl překvapen i já. Tento přístroj funguje na principu tabletu. Pokud jste si k němu sedli, mohli jste si vyzkoušet kreslit „propiskou“ ve Photoshopu. U tohoto zařízení byly často dlouhé fronty :).

Letos se sice nedostaly do soutěže ale měly moc pěkné snímky:

Tygu: Velice pěkná animace, kde domorodec chce ukojit svůj hlad a vyráží do pralesa na lov. Marně se pokouší ulovit gorilu... Pak se mu nakonec povede ulovit tygra. Při vaření ale se stane to, že si domorodce unese medvěd. A tygr se mu vydává z kotlíku na pomoc pod domněnkou, že mu pak domorodec bude zavázán a bude mu sloužit. Tedy, vydává se na dlouhou túru až dorazí do hor, kde medvěda „zmaluje“ a zachraní domorodce. Tady se skamarádili. Ale to, co si tygr myslel, se nakonec nevyplnilo.

Myslivecká humoreska: Další povedená animace, kde je myslivec na honu a snaží se ulovit prase, to se mu celou dobu snaží utéct. Při tomto ději dokonce prase mrká na diváky. Velice vtipná scénka s rychlým vtažením diváka do děje.

Bota sv. Valentýna: Také velice vtipný a krátký snímek. Beruška se upravuje na kameni a cosi z dáli zapíská. Tam je berušák, no prostě hustý týpek. Zamilují se do sebe a rozběhnou se k sobě. A když jsou u sebe, berušáka zašlápne lidská bota a beruška dá pusu botě. Jenže až odejde, berušák je pořád naživu. :)

Autorem všech snímků je Bronislav Vavřinka.

Informace podal Jaroslav Pavlát.

Fota:

Po Workshopech jsem se vydal na promítání 3D stereoskopických filmů. Sice mi dalo práci, než jsem to našel, ale dorazil jsem. Sice jsem byl na místě, ale pokud jsem se chtěl dostat do promítací mísnosti, musel jsem projít výstavou. Zde byly figuríny, které najdete na fotkách. Potom jsem dorazil do mísnosti a obsadil místo. Sice to nebyl Oskar IMAX, ale zážitek jsem si odnesl. :).

Po tomto promítání jsem se vydal do kina na promítání snímků s názvem Soutěž: Televizní tvorba Blok B.

Shlédnul jsem pár snímků a poté ukončil dnešní den.

Fota:

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor tvoří grafiku v 3Ds Maxu.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý