Inspirativní webdesign
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Inspirativní webdesignInspirativní webdesign

 

Inspirativní webdesign

Google       Google       20. 5. 2006       15 281×

Recenze knihy inspirativní webdesign, koho zajíma webdesign, neměla by mu chybět.

Tato kniha není žádnou učebnicí webového designu. Obsahuje „pouze“ 606 screenshotů webů z celého světa, bez hodnocení i bez systematického řazení. Kniha Inspirativní webdesign vám ale může být užitečná právě tím, že v ní můžete listovat, prohlížet si stránky a nechat se inspirovat, nebo si – možná – také říci „Tak takhle ne!“.

Tak takto knihu specifikují jejich autoři M. Kučera a L. Žitník. Mají naprostou pravdu. Při prvním pohledu na obálku vás zaujme čistota grafického provedení, nic přeplácaného. Mimochodem, obrázků je hodně spíše uvnitř. Po krátké předmluvě se vám otevře svět kreativního webdesignu, předvedený 606 screenshoty webů, které autory nějakým způsobem zaujaly.

Z pohledu designéra mě kniha potěšila, každý má totiž někdy chvíle, kdy ze sebe nedostane žádný nápad. A právě tato kniha vás může zachránit. Ne tím, že prostě okopírujete screenshot, který se vám líbí, ale tím, že do vás vnese spoustu nových myšlenek. Od toho také název knihy, INSPIRATIVNÍ webdesign.

Na druhou stranu mi zde chyběly nějaké texty které by nám podložily fakta, kniha bez textu není kniha, toto mi připadlo jako přerostlé fotoalbum.

Jako příklad uvádím náhodný výběr odkazů z této knihy:

Knihu si určitě založte na dobře viditelné místo a když budete přemýšlet nad svými stránkami, neváhejte a podívejte se do ní, kniha za svoji cenu stojí za zakoupení, a pokud vás po otevření nemile překvapí, vězte, že to překvapení přijde.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autor je (ex)grafik a zakladatel projektu DirectProject.eu

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý