Názory ke článku Nový hyperlevný hosting – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Nový hyperlevný hosting – Programujte.comNázory ke článku Nový hyperlevný hosting – Programujte.com

 

Názory ke článku Nový hyperlevný hosting

mustafa   NOVÝ
24. 5. 2006

divně levný, moc se mi nechce věřit, že by bylo všechno tak jak píší a v pořádku:(

CommanderZ   NOVÝ
24. 5. 2006

Jsem zvedavej na rychlost a dostupnost

ObiSkyWalker   NOVÝ
24. 5. 2006

Nevím sice co stojí údržba serveru, ale 100 Kč za rok se mi zdá poměrně málo.

Farundel   NOVÝ
25. 5. 2006

Bejt tam Python, tak do toho mozna jdu...i kdyz v to nemam na prvni pohled moc velkou duveru...moc se mi to nezda...

Po maturite a po dopracovani slibenych rozdelanych veci mam v planu delat v Pythonu takovy online projekt, kterym bych si pokud mozno i rad trosku privydelal (btw. <b>kolik se tak da zhruba brat treba za reklamu, vi nekdo?</b>) a budu nejaky Python + mySQL hosting potrebovat...

jan.varhol   NOVÝ
25. 5. 2006

doplnok k článku: dátum spustenia na stránke je, ale našiel som ho iba na celkom úvodnej stránke celkom dole, čiže sa dá veľmi ľahko prehliadnuť.

tiež sa mi to trošku nezdalo, tak som im napísal mail, a určite sa nenahnevajú, keď vám ho zverejním:

Odo mňa:
<i>Dobrý deň,

už nejaký čas hľadáme lacný a spoľahlivý webhosting pre moju stránku .

Freeserver wz.cz je neúnosne pomalý aj napriek jednoducho sti našich skriptov. Na stránke nie je žiadny download, ani chat, a denne má od 100-200 návštev.

Prezrel som si konfiguráciu vašich serverov. Môžete nám nejako zaručiť "svižnosť", a hlavne rýchlu odozvu, ak by sme sa rozhodli umiestniť ju k vám. Teraz to u wz.cz viazne na čase, ktorý je potrebný na vykonanie skriptu.

Ďakujem,
s pozdravom Ján Varhol </i>

a ich odpoveď ma trošku potešila:
<i> Dobrý den,

Zaměřujeme se především na hosting menších webů, vaše návštěvnost by tedy neměla být problémem.

Reakce našeho serveru je myslím velice dobrá, je to dané hlavně tím, že webzdarma je free a tudíž tam je na jednom stroji řádově desítky tisíc domén, u nás jsou na jednom stroji maximálně stovky domén.

Tady se projevuje zásadní rozdíl mezi free a placeným hostingem – pokud začne mít placený hosting problémy s přetěžováním RAM/CPU, má z čeho hned koupit další stroj nebo přidat RAM apod. Tím spíš, že vidím, která služba má kolik volných kapacit. K přetížení nedojde naráz, takže pokud vidím, že systém hodně swapuje, můžeme hned přidat další RAM. Freehosting takový krok udělat nemůže, pokud na ni nemá, resp. Nemá ji z čeho momentálně zadotovat.

Takže z rychlosti odezev bych rozhodně strach neměl.</i>

ja im budem veriť, a teda ak máte záujem, tak sa o skúsenostich s nimi môžem zmieniť tuna na fóre programujte.com ;)

Tower   NOVÝ
25. 5. 2006

Dobrý de, pane Varhol,
v době psaní bleskovky a jejího vydání tam datum uvedení ostrého provozu nebylo, lze tedy předpokládat, že jej tam doplnili až na základě této zprávičky. Co se týče odzkoušení, také jsem to zkusil. Bohužel mě trochu zklamalo, že (asi) dřiv odpověděli na Váš e-mail, než na moji objednávku hostingu...

CommanderZ   NOVÝ
25. 5. 2006

Z praxe (i kdyz ne primo me)...se serverem ktery ma radove tisice navstev denne se uz daji bez problemu vydelat tisice

xHire   NOVÝ
25. 5. 2006

Nevím, jestli je Krajovi k něčemu dobré, že umí spravovat websevery, ale na webhostingu to asi těžko užije. ;-)

mustafa   NOVÝ
25. 5. 2006

přes třeba adfox dostaneš za proklik kolem 0,50 Kč a víc to je dkyž nemáš moc velkou přístupnost, jinak to jde rovnou přes toho, kdo tam inzeruje (ale to chce ty tisíce návštěv) a pak to může být opravdu hodně peněz, třeba 300 za 1000 zobrazení (doufam, že moc nekacám, to sjem někde četl,a le nejsem si tím úplně jiste:().

Tower   NOVÝ
25. 5. 2006

Promiňte, ale říkáte nesmysly. U adFoxu získáte za klik minimálně 1,5 kč, 30% z částky, kterou zaplatí inzerent, ta je stanovena minimálně na 5 korun za klik. Cena reklamy se v menším měřítku, ale i ve větším řídí hlavně zaměřením. Asi těžko si dá Microsoft reklamu na MS SQL server na chatovací server lide.cz. Musí se tedy posuzovat konkrétní příklad.

kraja   NOVÝ
26. 5. 2006

Zdravím všechny,
díky za bleskovku, ani jsem o ní nevěděl, až teď jsem na ni narazil na seznamu.

Upřímně řečeno, nepředpkládal jsem, že se to rozkřikne tak rychle, takže jsem web dodělával a kompletoval přímo online, takže nějaké nedokonalosti typu přeskakování jazyků apod. mohly skutečně nastat.

Na úvodní stránce jsem tu zmínku přidal dolů již včera (nebo předevčírem?), tedy né na základě tohoto článku, na ten jsem narazil až teď.

Co se týče ceny hostingu, je potřeba si uvědomit základní věc, a to, že toto není hosting pro projekty s desítkama tisíc návštěv za den, spíše alternativa pro weby, do kterých autor nechce investovat, ale chce kvalitní hosting (osobní weby, firemní stránky, ...). Samozřejmě není problém zahostovat téměř cokoliv, ale logicky nemůžu vzít web typu ftipky.cz za cenu 100Kč/rok. (ftipky.cz pro příklad, zrovna mě napadly;-) ).
Při hostování malých prezentací s desítkami až stovkami návštěvami za den se dá dát na jeden server výrazně více webů, než na "běžném" hostingu, kde jsou na jednom stroji prezentace s velkým množstvím downloadů, chaty, servery s online-hrama apod.

Tower -> na maily se snažím odpovídat v pořadí jak přijdou a většinou reaguji hned, nevybavuji si teď vaše občanské jméno uvedené při registraci, pokud jsem na ni doposud nezareagoval, tak to se moc omlouvám a prosím vyplňte ji znovu, protože jste ji možná vyplnil ve fázi, kdy ještě objednávka nebyla dokončena a nedošla mi zpráva, teď je již vše OK.

Xhire -> no myslím, že správa webserveru je to hlavní, co tu využiju:-) Vždyť webhosting je prakticky jen o správě webserveru, resp. serveru obecně.

Každopádně mne docela překvapilo, jak se to rychle rozkřiklo a všude řeší, čekal jsem, že to vklidu dodělám a jako úžasnou novinku 1.6. vydám na svém blogu, a ono to zas takové překvapení nebude:-) Už teď chodí kolem tří objednávek za den, tak jsem zvědav, co to udělá, až se to spustí oficiálně...

Tower   NOVÝ
27. 5. 2006

Dobrý den,
poslal jsem tedy objednávku ještě jednou, uvidí se, jak rychle ji zvládnete vyřídit. Co se týče mého občanského jména, je napsáno na štítku autora.

Dle mého názoru se ofociálním spuštěním nic moc pořádně nestane, spíš to bude mít volnější průběh, když se budete dostávat na vyšší příčky ve vyhledávačích, do podvědomí českého webdesignu a napíše o Vás ZC na <a href="hostovinky.cz">hostovinky.cz</a>.

Jazykové nepřesnosti se objevovaly v objednávkovém formuláři, šla tam toiž vidět, myslím, napůl slovenština a napůl čeština, nebo něco podobného.

Jinak, v době vydání bleskovky tam ještě upozornění o oficiálním spuštění nebylo, doplnil jste jej až poté.

Ten web se šablonami by měl být do toho 1.6. také spuštěn.

Kalimero   NOVÝ
27. 5. 2006

Zdravím. Jelikož nemáte na webu žadnou možnost dotazu (krom mailu) a chodíte sem :) tka jsem se chtěl zeptat, zda myslíte neomezeným traficem opradu neomezený trafic, a ne jak treba na bnan,cz kde pisis neomezeny trafic ale ve smlpouve ze je vas klidne muzou tipnout. Dejme tomu ze web s navstevnosti prumerne 1500 za den, ma mesicni trafic 40Gb aniz by tam byl nejaky warez...klidne toto snesete? nebo by se sneslo aji 100GB? jde mi o princip

kraja   NOVÝ
28. 5. 2006

Vzhledem k tomu, ze ja sam od providera mam neomezeny trafik, tak me celkem netrapi, kolik toci zakaznici:-)
Je tam ale veta o nadmernem zatezovani serveru, takze pokud si z toho nekdo udela download server (byt s legalnima souborama) a BUDE TO HODNE POZNAT na zatezi serveru, tak se budeme muset dohodnout jinak...
Takze ano, trafik je skutecne neomezeny, stejne jako dalsi veci co jsou tam psane, ale jen tak neomezene, aby nepretezovaly server, coz je celkem pochopitelne.

Kalimero   NOVÝ
28. 5. 2006

:) takze omezeny ale ve vysi neurceneho traficu, esli to dobre chapu. Ale rozumim tomu ze slovo NEOMEZENY tam zni dobre ;-)

Bluecore   NOVÝ
28. 5. 2006

Tak ja som už dosť dlho hľadal hosting a poviem vám že je to pecka! S redakciou sa dá veľmi dobre dohodnúť, a prekvapilo ma rýchle reagovanie na mail, 5 -10 min! Čo sa o namyslencoch z bana.cz povedať nedá ... 5 krát im píšem mail ani raz mi neodpovedali ...

  NOVÝ
29. 5. 2006

Tesim se a budu sledovat, jak to kraja.cz ustoji az bude mit na serveru cca 500 domen. To uz neustoji ani 2 servery. Pri 1000 domenach jsou potrebne 4. Pri 1500 cca 5 serveru. A proc? Protoze cim vetsi pocet domen, tim celkova zatez jede stale strmeji nahoru. A at pocitam, jak pocitam, tak pri soucasne cene 100 Kc s DPH za rok, tj cca 84 Kc rocne bez DPH, to jeste pri cca 2000 uctech 168 000 za rok. To je tak na 3 slusne neznackove rack servery, ktere ale neutahnou onech 2000 uctu. Protoze jelikoz bude a je koukam vse neomezene, tak samozrejme prilaka prave ty nejhorsi kasty webu a firemni weby tam naopak nepujdou, protoze provozovat firemni web za tuto cenu muze jen veliky odvazlivec. Nic proti, ale pri teto cene, pokud to nebude dotovane to lehne drive ci pozdeji a az bude 7-8 serveru, zacne se to hroutit postupne cele. A z ceho bude provozovatel ziv? Kdyby veskere prijmy mel do vlastni kapsy, tak 168 000 za rok je almuzna, to neni ani 15000 mesicne a z toho jeste cca 26% dan z prijmu pravnickych osob. No jsem zvedav a napjaty. Dle meho to nebude nic moc, pokud to nebude dotovane. Provozovatel asi nema ani tuseni, co je to provozovat hosting s 1000 a vice domenami. A to za 1000x100 rocne provozovat nejde to jeste nepocitam naklady na konektivitu. Ono pak uz je nutne poridit diskove pole s rychloym pristupem a hotswap disky a to pole stoji nejakych 100 000 a vice v zakladni verzi. To bude pad na drzku jaky tu dlouho nebyl. Ted reaguji rychle na podpore, protoze maji na serveru 20 domen, to se to reaguje. Pri 2000 domenach uz o nich nikdo neuslysi, protoze nestihnout vyrizovat zhrba 50 dotazu emailem za hodinu, coz je bezna praxe pri tomto poctu.

  NOVÝ
30. 5. 2006

Tak pan reditel, je student, kteremu je 17 let. Provozuje to na ICO nejake firmy, ktera nema zivnostenske opravneni na provozovani webhostingu ale na:
Velkoobchod
Specializovaný maloobchod
Poskytování software a poradenství v oblasti hardware a software
Zprostředkování obchodu
Zprostředkování služeb
Kraja.cz je klasicky sranda hosting, kde provozovatel nema ani tuseni, co znamena slovo "zodpovednost" za sve zakazniky a dnes uz to asi tak je, e hosting muze provozovat snad kazdy.

  NOVÝ
30. 5. 2006

Prominte, ja se spletl, na kraja.cz neni 20 domen, na kraja.cz bezi jedina a to vlastni kraja.cz :)
http://www.czechweb.cz/providers/regvyvoj.asp?regn=kraja.cz&domeny=cz&pocet=1

Curo   NOVÝ
30. 5. 2006

Posl. 3 prispevky je nejaka akce proti Kraja.cz ?
Jen at mame na vyber z vice hostingu, at je konkurence..

jan.varhol   NOVÝ
30. 5. 2006

Tak ja mam otazku na pána Kraju, čo je pravdy na tom, čo napísal nobody. Prípadne, či by to nobody vedel nejako dokázať, resp. či Kraja nejako poprieť, lebo som trošku mimo.

jan.varhol   NOVÝ
30. 5. 2006

tak som si pustil prikazovy riadok a citajte si sami:

Pinging kraja.cz [193.85.144.66] with 32 bytes of data:

Reply from 193.85.144.66: bytes=32 time=42ms TTL=54
Reply from 193.85.144.66: bytes=32 time=55ms TTL=54
Reply from 193.85.144.66: bytes=32 time=61ms TTL=54
Reply from 193.85.144.66: bytes=32 time=14ms TTL=54

Ping statistics for 193.85.144.66:
packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
minimum = 14ms, Maximum = 61ms, Average = 43ms


kto neverí, len si napíšte do príkazového riadku
ping www.kraja.cz
a uvidíte ;)
Pre úplnosť, priemerný ping iných webov, aby ste mali s čím porovnávať:
www.programujte.com: 14ms
www.sovavsiti.cz: 16 ms
atd atd

preto sa chcem spýtať, prečo tam sú také dlhé odozvy? Nie som odborník, ale nemám pocit, že by to zvládalo odozvu viacerých stránok naraz ;)

jan.varhol   NOVÝ
30. 5. 2006

ospravedlnujem sa.. :D
akosi vela prispevkov naraz, viem...

uz mi tie pingy idu normalne.. ked to dam ping www.kraja.cz -t
niekedy to na par sekund vracia dlhsie odozvy, neviem, cim to bude...

Tower   NOVÝ
30. 5. 2006

Hosting Kraja měl včera (myslím) dosti velké problémy, jelikož je někco cracknul, posunili tedy datum oficiálního provozu o 14 dní, což v konečném důsledku znamená, že lidé mají prodlouženo zkušební období. Po čas cracknutí hlavní stránky Kraja.cz všechny servery jely, otázkou zůstává, jestli se není čas začít bát.

  NOVÝ
30. 5. 2006

Dlohe odezvy nejsou problemem serveru ale linky, za kterou je server pripojen. Jako zavazny problem to zas tak nevidim, to skoro nikdo nepozna, zda je to 14ms ci 40ms. Na bezny web ok. Spise mam starost, co udela server s obycejnym MB a 1 GB RAM pri 500 domenach. Pro tento pocet je potrebny uz server s 2x CPU a min 4 GB RAM, doporuceno 8 GB a SQL a MAIL jiz na samostatnych serverech.

  NOVÝ
30. 5. 2006

Ma slova dolozi az praxe, kazda dalsi diskuze je zbytecna. Ja mohu jen rici, ze vim ocem mluvim a vim, jake to je provozovat hosting s 1000 a vice domenami.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý