Úvodník II. - aneb Ivánku, kamaráde, půjdeš volit?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Úvodník II. - aneb Ivánku, kamaráde, půjdeš volit?Úvodník II. - aneb Ivánku, kamaráde, půjdeš volit?

 

Úvodník II. - aneb Ivánku, kamaráde, půjdeš volit?

Google       Google       2. 6. 2006       16 364×

Dnes je Velký den. Proč velký? Pro mnoho z nás se možná změní spousty věcí, pro mnohé z nás je připraveno spousta zklamání a mnohým z nás je to jedno. A co informační technologie? Microsoft pokračuje v boji proti OpenSource, v Rakousku se rozesílají falešné emaily od FBI, v Internet Exploreru se našla (další) kritická chyba, Linux ohrožuje nový červ, emaily budou Evropskou unií zpoplatněny, zatrhli nám vytváření kopií našich kopií pro vlastní potřebu, před rokem skončil první spimmer ve vězení a dnes – volby. Dnešní editorial bude ovšem o něčem jiném – o Programujte a jeho rozvoji.

Blíží se nevyhnutelné – půlnoc. Takže se předem omlouvám, že článek vyjde až dnes, tj 2. června. Co nového na Programujte? Je tu ještě někdo, koho to zajímá? To se dozvím až po zveřejnění, zatím můžu jen doufat. Inu není toho málo, co jest v plánu.

Systém úkolů bude inovován

Specialita našeho podniku je v nynějších dnech inovována. Změn u úkolů dozná jak design, tak kód. Na oko by mohly být úkoly přijemnější a čeká nás několik novinek. Úkoly půjdou seřadit dle předvolených kritérií, budete si moci nechat zobrazit pouze svoje odevzdané úkoly (za nápad děkuji Tomáši Kallusovi) a v neposlední řadě dozná změn také registrace do kurzů. Doufám, že to vše bude k lepšímu, nerad bych vás o něco připravil.

Alternativní vzhled pro (po)malé

Tím není myšleno nic víc než odlehčená verze pro uživatele externích zařízení (PDA, mobilní telefon...) a majitele dial-upu – tedy modemisty. Kdy bude toto rozhraní dokončeno nevím, ale snad brzy. Mnozí z vás nemají zrovna rychlé připojení k Internetu, proto jsem se rozhodl udělat alernativní vzhled. Neméně důležitým důvodem mi byla také potřeba upravit web do budoucna právě pro mobilní zařízení.

Trička jsou v dohledu!

Trička s vítězným logem v soutěži O Nejlepší logo e-zinu bude zhotoveno. Nevím zatím žádné podrobnosti, cenu taktéž upřesním, ale bude se jednat o cca 200-350 Kč. Bude záležet na množství triček. Pokud máte nezávazný a předběžný zájem o toto tričko, křičte v komentářích :). Jde mi jen o takový průzkum, kolik lidí by mělo zájem.

Soutěže

Dlouho tu žádná nebyla, že? Musíme to napravit. Musím se omluvit, protože je to zejména díky mně a mé neschopnosti (a časové vytíženosti), ale pokud vše půjde jak má, můžete se těšit na programátorskou soutěž. Kolem prázdnin by mohla být vyhlášena Velká pionýrská soutěž, kde hlavním úkolem bude najít a poskládat všechny části kódu, který bude rozeset po českém a slovenském internetu. Smyslem bude složit z těchto útržků výsledný kód a ti nejrychlejší dostanou zajímavé ceny. Velmi lákavé na této soutěži je také to, že nebude potřeba žádných znalostí programování či grafického cítění – bude záléžet jen a jen na vašich smyslech, logice a důvtipnosti. Jediné, co budete potřebovat je připojení k Internetu. V průběhu soutěže budou vycházet články – indicie, kde jednotlivé útržky naleznete. Ti nejrychlejší, kteří nám poté pošlou správný výsledný kód od nás a našich partnerů získají zajímavé ceny – a že jich nebude málo. Bude také založeno speciální vlákno pro komunikaci mezi účastníky soutěže – například výměnu jednotlivých útržků. Celá akce bude trvat několik týdnů a doufám, že bude plná zábavy. Útržky budou rozesety opravdu všude – od největších webových stránek až po osobní stránky napříč českými a slovenskými www stránkami. A jaké budou ceny? Inu vcelku lákavé – knížky, software, předplatné časopisů, hry, příslušenství k PC a další. Mimochodem naším partnerem v oblasti hardware se stal právě Czech Computer. Snad vás tato soutěž zaujme (alespoň například svojí nenáročností a zábavou). Pokud máte zájem o rychlou soutěž o antivirový program NOD32 se symbolickým názvem Za hubičku, čtěte dnešní článek, kde se dozvíte více informací.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý