Názory ke článku Phishing – opravdová hrozba? – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Phishing – opravdová hrozba? – Programujte.comNázory ke článku Phishing – opravdová hrozba? – Programujte.com

 

Názory ke článku Phishing – opravdová hrozba?

D.I.Y.   NOVÝ
8. 6. 2006

Ja by som len doplnil....
1. NIKDY neposielajte svoje heslo napr. zoznamu, skutočný zoznam si od vás heslo nikdy pýtať nebude, má ho predsa v databáze ;-)
2. Ak dostanete podozrivý mail s odkazom na nejaku známu inštitúciu a pod., pozrite si hlavičku mailu, potom velmi lahko zistite, či vám skutočne píše ten, kto je podpísaný

Davids   NOVÝ
8. 6. 2006

jo, přesně tak, na Vaše heslo by se nezeptal nejenom seznam, ale i atlas.cz, centrum.cz gmail.com (i domeny na slovenském internetu) atd., ještě doplním jak otevřít hlavičku e-mailu.

Frosty   NOVÝ
8. 6. 2006

Tady bych jenom doplnil, že i když ho má v databázi, stejně ho odtamsud nijak nevydoluje. Je šifrované a ta změť znaků by jim byla k ničemu. Podléhají smluvním podmínkám, s kterými jste souhlasili při zakládání e-mailové adresy. Maximálně vám ho můžou na "požádání" změnit (... většinou odkaz typu Zapomněl jsem heslo), ale to je všechno.

Curo   NOVÝ
8. 6. 2006

Taktéž ani hesla ctenaru Programujte nelze zjistit, i presto, ze jsou v DB. Jsou sifrovana a pri zmene hesla jsou opet sifrovana.

hlavo   NOVÝ
8. 6. 2006

Chcel by som sa spýtať, či sa nejedná náhodou skôr o <b>sociálne inžinierstvo</b> ako o <b>phishing</b>??? diky za odpoveď   

Davo   NOVÝ
8. 6. 2006

Ony jsou temata phisingu a socialniho inzenyrstvi dosti podobna a maji hodne spolecneho. Za socialni inzenyrsvi bych povazoval treba prilad, kdy by se utocnik vydaval za nekoho jineho a podarilo se mu tak ziskat cenne udaje (hesla, cisla...) - viz napr. Kevin Mitnick, nejznamejsi clovek v tomto oboru. Naopak to klasicke odeslani e-mailu, kdy se utocnik vydava za e-maloveho providera je phishing (pokud to neni cilene jen urcite osobe, kdy chceme ziskat udaje prave od ni - pak je to v podstate socialni inzenyrstvi, protoze je obet predem znama). Phisheri naopak nemaji urcite obeti a spolehaji na to, ze se mnoho lidi nalaka na falesne maily, podvrzene stranky nebo formulare - takove hozeni navnady a cekani na obeti.

Davids   NOVÝ
8. 6. 2006

nechcete mi to někdo ohodnotit? zajímalo by mě co na to říkáte :-)

Dragon_001   NOVÝ
2. 7. 2006

Dle mého názoru je nejlepší obrana obrázek s napsaným e-mailem (jako textem) Ale pokud vás chce někdo kontaktovat dokáže to i rozčílit.

inocencz   NOVÝ
2. 12. 2006

Nebo ho zašifrovat a připsat způsob rozšifrování :)

Foxxyk   NOVÝ
1. 1. 2007

Chtěl jsem se zeptat jestli mi může člověk kterého jsem nikdy neviděl a poslal mi neaký divný e-mail a ja se naštval a odpovedel mu nadavkou tak jestli muže když se naštve, přes seznam zjistit moji IP adresu a udělat mi něco s pičítačem???

Svistik   NOVÝ
25. 1. 2007

Len tolko ku tymto komentarom. ZIADNY poskytovatel free web e-mailu (neviem jak to je s platenymi ale myslim ze je to rovnake)Vas nemoze poziadat o HESLO !!!

Independent   NOVÝ
7. 3. 2007

Foxyyku : Toho bych se nebál. Takto se obvykle straší lidi, ale je to vcelku hloupost. To by se musel v tom Seznamu dostat až do nějaké databáze, kde jsou uložena poslední přihlášení uživatelů, pak to nejlíp celý stáhnout (jen pár gb =) ) a dekódovat to (záležitost jen na několik let =) ). Následně by v tom musel najít tebe. To by potom možná získal tvé IP. Kdyby ti něco chtěl udělat, musel bys ,mít zaplej computer. Ale pokud máš kvalitní antivirus
(AVG, Avast, Nod32 ...) a dobře aktualizovanej, tak bych se toho nebál.
Spíš by si moh změnit IP na tvoje a vydávat se pod nim do diskuzí.
Ale neboj to nehrozí.
PS : Kdyby ti přece jen pronikl do systému, nehrozí ti nic jiného než ztráta dat z disků, ale následným formátováním to zmizí. Nikam jinam se v podstatě nedostane. Do ROM paměti těžko, z té se pouze čte, zákl. deska
taky ne. Jestli máš vyzálohovaný všechny data, kvalitní a aktualizovanej antivir, tak se nemáš čeho bát.
A neboj, on to stejně neumí. :-)

a   NOVÝ
7. 3. 2007

a

w3m   NOVÝ
30. 3. 2008

nevim, jestli je bezpecne v moderni dobe dobre pouzivat neco[at]web[dot]cz.
To z duvodu, ze tato 'sifra' je hoodne rozsirena. Představte si spambota, který první závorky nahradí zavináčem a druhé tečkou. Proto se vyplatí psát jiné závorky, např. neco{zavinac}neco.cz, protože tento způsob ještě není tolik rozšířený.

ren0ze   NOVÝ
11. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Foxxyk :
Ked mu odosles e-mail tak je tvoja IP adresa v zdroji e-mailu. Lahko si ju tam najde. Ale pokial je tvoj PC ukryty za provaiderom a IP ti je pridelovana dynamicky (napr DHCP serverom) tak ta nenajde. Musel by to urobit ihned ako si mu odoslal mail a tvoj PC by musel byt zapnuty. Inak som total lama :o)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý