Názory ke článku Jak na import historie z ICQ 5.x do Mirandy IM – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Jak na import historie z ICQ 5.x do Mirandy IM – Programujte.comNázory ke článku Jak na import historie z ICQ 5.x do Mirandy IM – Programujte.com

 

Názory ke článku Jak na import historie z ICQ 5.x do Mirandy IM

SneakerXZ   NOVÝ
10. 10. 2006

Funguje to s ICQ 5 nebo ICQ 5.1? Jednou píšete o ICQ 5 pak zas, že jste použil ICQ 5.1 Lite. Vidím to stejný problém jako kdyby jste si pletl Windows XP a Windows 2003 nebo Windows 2000 a Windows XP tam se verze taky liší jen o jedno číselko.(Windows 2000 - NT 5.0, Windows XP - NT 5.1, Windows 2003 NT 5.2, Windows Vista NT 6.0) a rozdíl je sakramentský velký.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
10. 10. 2006

Datový formát historie ICQ5 je totožný s ICQ5.1, takže by to mělo fungovat u obou verzí.
V titulku článku se zmiňuji o importu jako o pětkové řadě, avšak máte pravdu, že to může být na první pohled zmatené. Již jsem zřídil nápravu. Děkuji za upozornění.

Verca   NOVÝ
15. 11. 2006

Prosim Vas, chtela bych se zeptat, jestli nevite, kam se uklada historie Mirandy. Potrebuji zformatovat PC, ale rada bych si historii uchovala.
Predem mnohokrat dekuji. V.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
15. 11. 2006

Historie v Mirandě je součástí profilu. Profil se nachází v souboru *.dat, který je umístěn v adresáři Mirandy (většinou c:\program files\miranda - záleží, kam byla nainstalována).

Terka   NOVÝ
23. 10. 2007

jde importovat historie ze icq 6 do mirandy? jestli jo, jak bych to mohla udělat.Předem děkuji za odpovědi :smile2:

jbart   NOVÝ
20. 11. 2007

Postupuji přesně podle návodu, nicméně nedaří se, nikde v kontextovém menu položka "Import ICQ history for this user". A když se pokusím skript naimportovat přes mBot konzoli, zahlásí to "Could not load the script: icq_history.php".

Co dělám špatně? Pokouším se to rozchodit na unicode verzi (0.7.3) i ansi (0.5.1), vždy se stejným výsledkem.

jbart   NOVÝ
20. 11. 2007

Odpovím si sám. :-) Problém byl ve verzi php5ts.dll, nefungovalo použití aktuální verze 5.2.5, je nutno zachovat verzi zmíněnou v návodu (5.1.4). Jen ještě jedna připomínka - v případě nemožnosti naimportovat historii (importováno 0 záznamů) zkontrolujte, zda se v XML nevyskytuje znak v nepatřičném kódování (typicky v záznamu o přijetí greetingscard).

Tadeus   NOVÝ
4. 2. 2008

Zdravím .

Můžete mi poradit jak mám si mohu přečíst a vytisknout historii všech rozhovorů od vybraného kontaktu v mirandě?
Mám v historii důležité informace a nevím jak se k nim dostat.
Děkuji.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
4. 2. 2008

To Tadeus: Pro zobrazení historie můžete využít plugin "History++ (2in1)", který lze stáhnout odsud (http://addons.miranda-im.org/details.php?action=viewfile&id=2995) - momentálně jsou ale servery Mirandy nedostupné. Tato historie lze také vygenerovat např. do html, odkud ji můžete vytisknout.

Tadeus   NOVÝ
6. 2. 2008

Zdravím a děkuji za radu. Je to ok.
Ještě jsem se chtěl zeptat jestli jde historie nějak zpětně vyvolat i když byla smazána pluginem History++.Teda jako jestli se něgde neukládá celá do Data souborů , nebo někde jinde.
Díky za radu.
Ste jedničky

Tadeus   NOVÝ
6. 2. 2008

Možná jestli půjde historie obnovit za pomoci nějakého programu na obnovu vymazaných dat z disku?
Možná?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
6. 2. 2008

To Tadeus: Historie se ukládá do souboru s profilem. Pokud jste nesmazal samotné záznamy, (ne)přítomnost pluginu History++ na samotnou historii nemá vliv.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
6. 2. 2008

To Tadeus: To v žádném případě nepůjde.

PG   NOVÝ
11. 6. 2008

Že je možné importovat z ICQ 5 historii je sice pěkné, ale marně hledám způsob, jak do Mirandy naimportovat z ICQ Lite 5.1 contact list :-( Nevíte někdo, jak na to?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
11. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele PG :

Seznam kontaktů se ukládá se serverech ICQ, stačí tedy provést import kontaktů v nastavení Mirandy (nicméně, toto se provádí automaticky).

PG   NOVÝ
12. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Díky moc, takhle jednoduché řešení mě vůbec nenapadlo :-)

PVD   NOVÝ
14. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele jbart :
Moc prosím o radu, jak sehnat php5ts.dll z té verze. V archívech php5ts.dll není. :( S verzí 5.2.5.5. skutečně nefunguje.. :(

PVD   NOVÝ
14. 7. 2008

Tak jsem nakonec našel, pro ostatní kdo by hledali:
http://museum.php.net/php5/php-5.1.6-Win32.zip

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele PVD :

Článek jsem aktualizoval, díky.

Medvedmol   NOVÝ
13. 8. 2008

Chtěl bych se zeptat jak mám dostat kontakty z ICQ 6 do mirandy, jsem maximálně nespokojen z ICq a chci přestoupit, akorát vůbec netuším jak mám dostat kontakty z icq do mirandy.I když jsem se při instalaci mirandy přihlásil a nainstaloval protokol ICQ, tak vidím pouze kontakty které jsou online ale nelze jim psát, prostě ne a ne. Prosím pomoc

Zdeny, autor článku   NOVÝ
13. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Medvedmol :

Kontakty se ukládají na serveru. Miranda si je z AOL serverů bez problémů stáhne. Nemáte spíše skryté offline kontakty?

Co myslíte tím, že "nelze jim psát"? Zkuste to blíže popsat. Jaké akce provádíte?

Medvedmol   NOVÝ
14. 8. 2008

Během instalace mirandy verze 0.7.8 unicode zaškrtnu pouze protokol ICQ. Pak zapnu mirandu ale kontakty už se mi ani nezobrazí. Zkoušel jsem ji přeinstalovat ale problem zůstává. Píše mi to že mé heslo a číslo byli odmítnuty. Teď už opravdu nevím kudy kam. Lze se nějakým způsobem dostat k mým kontaktům někde k nějakému servru? JInak opravdu velice chválim tak rychlou odpověď, jsem velice překvapen : )

Medvedmol   NOVÝ
14. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Medvedmol :

Ještě jedna věc, předchvilkou jsem zkoušel nainstalovat starší verzi mirandy a to verzi 0.3.3.1 a tam už se mi kontakty načetly a lze jim i napsat zprávu, chci se zeptat asi takto, lze udělat to že bych si nějakým způsobem stáhnul kontakty z icq, uložil a později až budu dělat reinstalaci Windows tak bych už nemusel nic mít společného s icq a tyto kontakty bych rovnou poslal do mirandy ? Děkuji

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Medvedmol :

Kontakty z originálního klienta ICQ nijak nestáhnete. Zkuste znovu použít nejnovější Mirandu 0.7.8. Pokud vám je vypsána chybová hláška, že číslo a heslo bylo odmítnuty, tak nedojde ani k přihlášení. Jste si jistý, že jsou uvedené skutečně správně? Kolik znaků má heslo? Lze se přihlásit v originálním ICQ klientovi? Pokud ano, zkuste heslo změnit na maximálně 6 znaků. Poté se zkuste na Mirandě 0.7.8 přihlásit znovu.


Medvedmol   NOVÝ
14. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :

Zdravím. Tak super. Heslo jsem neměnil. Normálně jsem si stáhnul verzi 0.7.8. a už mi to běží. Mám poslední 2 otázky. Když se teď chystám přeinstalovat Pc, tak po instalaci nalákám mirandu a znovu se přihlásim na icq a vše pojede jako teď že ? Poslední věc je jaký máte názor QIP ? Děkuji

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 8. 2008

Medvedmol píše:

Když se teď chystám přeinstalovat Pc, tak po instalaci nalákám mirandu a znovu se přihlásim na icq a vše pojede jako teď že ?



Ano, kontakty budou zachovány, přijdete ale o veškeré nastavení v Mirandě. Proto je vhodné zazálohovat profil (soubor ve tvaru nick.dat), který se nachází ve složce s Mirandou. Nejideálnější řešení je, když zazálohujete celou složku Mirandy. Poté ji akorát použijete.

Medvedmol píše:

Poslední věc je jaký máte názor QIP ?



Pokud vyžadujete MSN/Jabber či jiné sítě, tak QIP je nedostatečný. Využíváte-li pouze ICQ, QIPa bych se rozhodně nebál. Nechcete-li nic složitě nastatovat, tak QIP je pro "pouhé" ICQ lepší volba. Vyzkoušejte a uvidíte, co vám lépe bude vyhohovat.

Tomáš   NOVÝ
23. 11. 2008

Dobrý den,

Mam takový problem.. používal jsem qip infium a jednoho dne se mi proste nechtel vubec spustit že prý mám špatné heslo. Tak jsem si ho chtel poslat ze serveru a pry mi na profilu chybí email .. neni tim padem kam zaslat heslo.. je možne toto nejak vyřešit připadne jak se daji importovat z meho stareho (zaheslovaného) qipu importovat kontakty abych mohl založit jiné číslo a přesunout do něj kontakty?? předem děkuji za odpoved..

gremla   NOVÝ
16. 2. 2009

jsem dalsi clovicek kteryho by zajimalo zda jde vubec zkopirovat historii z ICQ 6 do mirandy ... jeste jste nikdo neodpovedel aji na jednu z vyse uvedenych otazek .. a jestli pujde tak jak ?? .. ( jde mi jen o prekopirovani asi 300 zprav v historii ICQ 6)

usagi   NOVÝ
9. 3. 2009

ahoj, dnes mi milý počítač napsal toto: Systém Windows nemůže načíst místně uložený profil.Možné příčiny této chyby zahrnují nedostatečná zabezpečovací práva nebo poškozený místní profil. Systém Windows nemůže nalézt místní profil.Budete přihlášení pomocí dočasného profilu.Změny profilu budou po odhlášení ztraceny. a teď moje otázka :-) je nějaká šance, že někde najdu svoji hostorii i poté, co se mi nějakým způsobem podaří zachránit všechna data co jsem měla v pc? V dočasném profilu se mi totiž zobrazuje nainstalované icq6 jenže bez jakékoli historie...vymeteno..mrtvo...děkuji za rady.

Tom   NOVÝ
26. 3. 2010

prosim o pomoc.Potrebuji vedet kde se uklada historie mirandy. Mam nejnovejsi verzi nove nainstalovanou, tudiz soubory jako msg_export.dll a jim podobne nemam. Cestu v samotnem programu k jakekoliv byt i zmince nenasel. Natoz k hole existenci.Pokud nejaky balik mirandy je, ktery ma v zakladni vybave predpripraveny soubor nejlepe txt, poprosil bych o link. Dekuji.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý