Názory ke článku Windows Vista vs. EU – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Windows Vista vs. EU – Programujte.comNázory ke článku Windows Vista vs. EU – Programujte.com

 

Názory ke článku Windows Vista vs. EU

djanosik   NOVÝ
20. 10. 2006

Mám jisté informace, že se budou v EU prodávat stejné edice jako jinde + edice s označením N, které nebudou obsahovat doplňkový software. Nevím co je na tom pravdy.

EK se chová naprosto trapně. Výrobce jakéhokoliv software má právo do něj cokoliv integrovat a není pravda, že by to nějak omezovalo možnsot používání jiného SW. Pokud se jim to nelíbí, tak ať se nejdřív rozhlídnou ve vodách Linuxu a pak, ať rozhazujou sankce.

Peter2   NOVÝ
20. 10. 2006

Vsimnite si ze vzdy, ked rada Europskej komisie surne potrebuje peniaze, zazaluju Microsoft :)

Pritom su ich poziadavky uplne neopodstatnene. Je to ako keby ste vyrobili pocitacovu hru, ale zakazali by vam do nej zabudovat dej a pribeh ... ved kolko inych spolocnosti by sa tak so svojim dejom hry nemohlo presadit ...

Janko_001   NOVÝ
20. 10. 2006

Však znáte nějaký lepší zdroj peněz jak velkou firmu? a nejlépe Microsoft, ve kterém jsou výdělky zaručeny?

Pacik   NOVÝ
20. 10. 2006

Já si myslím že je to správný. Microsoft do systému sere spoustu jejich softu, a lidi kteří si wokna sezenou a najdou tam programy uz od microsoftu tak neshaneji jiny, protoze to co je ve woknech uz od zacatku jim staci. ja osobne pouzivam jedine WMP jinak nic.

djanosik   NOVÝ
20. 10. 2006

Ale a to nikdo nemlže MS vinit - oni nenutěj uživatele to používat. To je chyba uživatelů, že si nedokážou vybrat a berou to co dostanou.

Smokie   NOVÝ
20. 10. 2006

Ake programy? Malovanie? Wordpad? Na trhu su daleko lepsie a prepracovanejsie analogicke programy nez tie, ktore su v softwarovej vybave Windowsu. ;)
A Microsoft ta nenuti ich pouzivat, ako uz tu bolo povedane. To je len lenivost uzivatela, ze si nezhana lepsie, ale uspokoji sa s tym co ma. Za to nemoze EU Microsoft predsa zalovat.
BTW napriklad ja som nikdy nemal problemy s firefoxom kvoli tomu, ze je vo Windowse IE.

Peter2   NOVÝ
20. 10. 2006

presne. ani ja s WinAmpom zato ze je tam Media Player.

MI@SO   NOVÝ
20. 10. 2006

<b> Správne.</b>

janvan   NOVÝ
21. 10. 2006

Nebo si vemte nejrozšířenější software na počítače - Hry. Windows má taky pár her, ale uživatelé, kterým nestačí si seženou jiné a lepší.....takže jak už bylo řečeno, kdo je liný si sehnat lepší program ten tam má to, co dostal....

Janko_001   NOVÝ
21. 10. 2006

Jsem stejnýho názoru. Proč třeba nezakážeme akce 2+1, nebo podobné? vždyť kupující si pak už nemusí hledat další věci :-)

Sitnarf   NOVÝ
22. 10. 2006

Dobře, ale všichni uživatelé nejsou IT odborníci, pro hodně lidí (a především těch starších) platí, že
PC = Windows
Internet = MSIE
Přehrávání hudby = WMPlayer
A vůbec nejde o to, že by byli líní, prostě ani o ničem takovém neví a právě to, že jsou tyhle programy už při instalaci ho to ani nenutí k tomu, aby o tom něco věděl.
Když si je bude muset naistalovat, tak už si řekne "Aha, tak tenhle program se mi libí (nebo jsem slyšel, že je dobrý), takže si ho nainstaluju" a klidně to může být program od M$, tomu se říká soutěž, ne to, co předvádí Microsoft.

Curo   NOVÝ
22. 10. 2006

Budeme tedy pokutovat i nase dedecky a babicky za to, ze kdyz sikoupi mobilni telefon a dostanou k nim GO kartu od operatora, ze je to nespravne? Pak totiz nemuzou uspet ostatni operatori.

djanosik   NOVÝ
22. 10. 2006

A co že to předvádí MS?

janvan   NOVÝ
22. 10. 2006

možná by bylo nejsnadnější, kdyby se prostě microsoft domluvil se firmami, co to prodávají, aby nabízeli alternativní software...buď podle výběru zákazníka (toho co si sám vybere) nebo podle představení sortimentu aletrnativního softwaru prodejcem.... Eu by mněla dušičku v peří a Vista by se dostal dál.... Ten komu by počítač říkal akorát krabice by si nevybíral....by si prostě koupil a pápá a ten co tomu už alespoň trochu nerozumí by si vybral, koupil a taky pápá....nikde by nebyla z toho žádná nespokojenost.....MS by prodával....ostatní výrobci softwaru by prodávali či měli možnost šíření softwaru a člověk by mněl počítač.....a jelikož by zde nikdo nebyl s ničím nespokojený, takže i EU by neměla záminku...jedině finalním prodejcům by to přidalo práce....ale je to jejich práce, tak by neměli co řešit.....A ještě chci dodat Firewall je také dofatečné softwarové vybavení.....

djanosik   NOVÝ
22. 10. 2006

To co jsi popsal by se dalo srovnat s rovnovážnou cenou - ideální stav, ale není možné toho docílit.

janvan   NOVÝ
22. 10. 2006

řekni proč......kromě toho, že se to k nim nijak nedostane.....

djanosik   NOVÝ
22. 10. 2006

MS se nedomluví s prodejci, aby autmaticky nabízeli alternativní SW - za současné marketingové politiky MS by to nebylo možné. Prodejce/výrobce ti na požádání může nějakej SW předinstalovat nebo upravit instalaci Windows, tak aby přímo nějaký alternativní SW obsahovala (k tomu je myslím potřeba nějaká licence).

Nebyla by nespokojenost? Omyl - nespokojenost je všude a bude tu vždy. Důvod se vždycky najde.

MS prodává a ostatní výrobci taky prodávaj - prakticky by se nic nezměnilo.

janvan   NOVÝ
22. 10. 2006

Jak čtu tak jediný problém je podle tebe v MS (ostatní mají problémy jen protože chtějí mít problémy.....takže vlastně nic) no a právě za tu jejich Marketingovou politiku dostává MS pokuty, tak co vlastně řešíme....ale můj návrh byl akorát v úpravě politiky MS a přímého nabídnutí alternativního softwaru u prodejce.....nic jinšího....

djanosik   NOVÝ
22. 10. 2006

OK. To je právě ta chyba, že MS dostává pokuty za svou marketingovou politiku - to že může bejt nepříjemná jště neznámá, že je špatná.

nightentity   NOVÝ
10. 11. 2006

Tak jako eu je s tim silne trapna. Ja, kdyz si koupim windows, je jejich soucasti Wmp. S tim si to snad kupuju, ne? A co je na tom spatneho? Nic!Mam tam malovani ale stejne pouzivam Photoshop - zivim se tim. Mam Wmp a stejne pouzivam na mp3 winamp. mam poznamkovej blok, pouzivam pspad a na internet operu a firefox. S timhle je eu trapna.

Nemam rad MS. Kdybych ja byl EU, dal bych jim pokutu taky nebo je nepustil na trh. Ale ne za toto. Treba proste za to ze maji uzavrene protokoly (nerikam zdrojove kody, ale protokoly). Viz NTFS.

Nadruhou stranu MS vydela hodne penez (a hodne mu unikne v piratskych kopiich, coz bude s vista asi velmi stizeno) a proto si dovoli investovat spoustu penez i do charity. Od takove firmy se to sice ceka, ale nikdo nikde nerekl ze to je jeji povinosti a ja si za tohle billa vazim.

Kdyby ale zrusily vista a radsi udelali onen aprilovy MSlinux, bylo by jeste lepe... :D

djanosik   NOVÝ
10. 11. 2006

MS Linux by byla docela sranda - LOL.

Pokutovat MS za uzavřený protokoly je stejnej nesmysl - nikdo je nemůže aby zveřejňovali know-how a teprv je za to nemůže pokutovat.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý