Názory ke článku Spam tvoří 71 procent e-mailů – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Spam tvoří 71 procent e-mailů – Programujte.comNázory ke článku Spam tvoří 71 procent e-mailů – Programujte.com

 

Názory ke článku Spam tvoří 71 procent e-mailů

hrach   NOVÝ
23. 11. 2006

no taky sem si toho všim že toho mám trochu víc :D

ian   NOVÝ
23. 11. 2006

u mě je to minimálně 90%, naštěstí jsem si vycvičil thuderbirda a ten už teď v 99.5% správně určí, zda jde o spam nebo o mou soukromou poštu a podle toho třídí maily.

Ralf   NOVÝ
23. 11. 2006

Já jsem si nechal všechny svoje maily přeposílat na gmail a ten mi chytne téměř vše můžu doporučit i bluebottle

Curo   NOVÝ
23. 11. 2006

Mám vycvičeného Outlooka :)) nyní zachytí vše a každý 1000tý (normální) označí za spam, toš su spokojený :) Jinak denně mám cca 600-900 pošty == cca 33 000 měsíčně, z toho je z té denní 70% - 80% spamu..

JMM, autor článku   NOVÝ
23. 11. 2006

no na jedem můj email chodí jen spam... nebo newsletter nic jiného (ten samozřejmě za spam neberu, to jen pro ty co by chtěly rozpoutat nějakou diskusi)

xHire   NOVÝ
23. 11. 2006

Tak to já jsem si pro jistotu vycvičil SpamAssassin (mimochodem se velmi často nasazuje na mailserverech). Ten mi zachytí více než 99 % SPAMu a nikdy mi ještě neoznačil žádnou "dobrou" zprávu jako SPAM. Tedy maximální spokojenost. :ms_0027: 

Jinak je to se SPAMem opravdu velmi příšerné. Kdyby šlo jenom o SPAM, ale ta spousta phisingových e-mailů, které mi chodí... Třeba nedávno eBay; jenže mi přišel na e-mail, na který ho nemám zaregistrovaný. Beztak vždycky ověřuji link, který se pod odkazem skrývá. :ms_0262: 

Jen se tak zkoumavě zeptám: Když vám dojde český SPAM, hlásíte ho nebo ho jen automaticky označíte za SPAM a víc se tím nezabýváte?

benghi   NOVÝ
24. 11. 2006

Nejvíc mě na tom sere jiná věc (zjistil jsem to tedy experimentálně woken nemaje). Dřív stačilo dát někam na web vlastní e-mailovou adresu a spam se začal valit tempem neskutečným, ale jinak kupodivu nic, čili stačilo nedávat svoji adresu nikam na web. To fungovalo ještě loni, letos to ovšem fungovalo zhruba do září. Pak se něco stalo. Z ničeho nic se mi vyvalilo obrovský množství spamu, ale hnusný, navíc na adresu o které pozitivně vím, že jsem ji nikdy nikde na webu neuváděl. Trochu jsem znejistěl, kde se co stalo, pročež jsem udělal pokus. Měl jsem podezření na jednu firmu, s kterou jsem si dopisoval, protože vím, že jim to tam hejbe virama. Pročež jsem vytvořil novej e-mailovej účet a nechal jsem ho 14 dní žít. Žádný spam. Dobře, vše funguje tak, jak mám. Začal jsem ji používat na komunikaci s příslušnou firmou. Vše bylo OK, žádný spam. Následně jsem měl odtam hlášen incident s několika viry, pročež za dva dny jsem měl v příslušné schránce desítky spamů. Závěr je z toho myslím jasný. Proti tomuto ovšem neexistuje obrana, leda že by prostě lidi nepoužívali outlook, ale na to můžem zapomenout. Ostatně, když by se masově rozšířil jinej klient, tak by se pochopitelně upravily i viry.

Tomix   NOVÝ
24. 11. 2006

Českej jsem ještě neviděl.

Curo   NOVÝ
25. 11. 2006

Teď to bylo na Tv Nova, prý za 1 spam zaplatí firma 10 Kč (resp. když pracovník firmy přijme 76 emailů, z toho bude 50 spamu, tak firmě se vyčíslí škoda 500 Kč) no nevím, jak to počítali :)) (prý tech. požadavky na stažení pošty :) )

survik1   NOVÝ
28. 11. 2006

Měl jsem za celou několikaroční existenci mé schránky jenom jeden tuzemský spam a ten jsem nahlásil (jednalo se o nějaký hotel, že pjsme prý vyhráli slevu - seru na ně, oni vyhráli stížnost :D)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý