Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004

 

Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004

Google       Google       30. 11. 2006       19 994×

Recenze na knihu „Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004“.

Kniha Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004 pojednává o tvorbě her v jazyce Flash. Skládá se z 10 kapitol, z 8 kapitol je kniha o tvorbě jednotlivých her, jedna kapitola je úvodní a jedna kapitola o uložení a zobrazení výsledku hry na webu. Kniha nás provede základními technikami tvorby her ve Flashi a budeme zasvěceni do používání ActionScriptu. Postupně si vytvoříme několik vzorových typů her, které nám poslouží jako základy pro budoucí tvorbu.

  • Logické hry
    • Autoškola
  • Deskové hry
    • Flash Arkanoid
    • Pexeso
  • Karetní a kasino hry
    • Jednoruký bandita
  • Plošinovky
    • Závody motokár
    • Had
    • Flash Mario

Obsah

Kniha obsahuje celkem deset kapitol, první kapitola je úvodní, po ní následuje již tvorba her a také návod, jak ukládat výsledky hry na server. Rozdělení knihy je výborné – začíná se poměrně jednoduchými hrami a postupně se propracováváme k složitějším. Po zvládnutí všech těchto kapitol bychom měli být schopni vytvářet své vlastní hry (i když mně chyběly dva typy her, akční a strategie, ovšem akční hry se dají odvodid z hry Arkanoid (střelba a ničení protivníků), ale je to značná práce, dle mého názoru by bylo leppší zařadit i nějakou akční hru). V samotném úvodu knihy, jsme seznámeni s obecnými informacemi o programování a také o jazyku Flash (delší úvod do práce s programem Macromedia Flash MX by neškodil).

Pro koho je kniha určena

Kniha je určena pro zkušenější uživatele počítače, ale pro grafiky, webdesignery a programátory začátečníky. Ovšem doporučoval bych mít nějakou zkušenost alespoň s programem Macromedia Flash MX, protože jinak je zpočátku tvorba her pokus-omyl. Jazyk Flash je intuitivní a dá se lehce naučit, tedy pokud chcete začít s tvorbou her, tak bych zvolil tuto knihu.

Hodnocení

Kniha je výborná jak pro začátečníky, tak i pokročilé. Ovšem musíme jí vytknout, že nás více neuvede do zacházení s programem Macromedia Flash MX a také to, že chybí některé typy her, a možná by kód mohl být psán jasnější formou. Ale Naprogramujte si vlastní hru v Macromedia Flash MX 2004 má daleko více kladů, ať už to, že jsou vysvětlené jednotlivé funkce jazyka velmy dobře nebo že se nezabývá pouze tvorbou her, ale i ukládaním výsledků či nás nezahrnuje zbytečnou odbornou terminologií. Rozhodně bych doporučil tuto knihu koupit.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Zajímám se o tvorbu webů v jazycích HTML a PHP. A také softwarové a hardwarové novinky.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý