Názory ke článku Ochrana emailové adresy před roboty – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Ochrana emailové adresy před roboty – Programujte.comNázory ke článku Ochrana emailové adresy před roboty – Programujte.com

 

Názory ke článku Ochrana emailové adresy před roboty

Palmik   NOVÝ
2. 12. 2006

Zajímavé a inteligentní řešení, nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, protože se spamem nemám až takové problémy, ale toto mi přijde vážně dobré :ms_0435:

Paya   NOVÝ
2. 12. 2006

no je to v pohodě, ale když to napíši do bloku v phpRS a uložím , tak se to stejně přepíše na normální formu cokoliv@cokoliv.xxx
to ASCII tam prostě nevydrží.

OndreJ   NOVÝ
2. 12. 2006

Trošku inteligentný robot nemá problém si HTML entity premeniť a Vaše riešenie sa stáva neučinné. A povedal by som, že robot po prvom preskenovaní textového obsahu web stránky nehladá znak @, ale skôr mailto:! Veď ste programátor, tak si musíte vedieť predstaviť "myslenie" takéhoto robota.

Účinnejšie riešenie je adresu napísať do obrázka a aby si ju užívateľ sám napísal do svôjho emailového klienta. Aj keď je tu tiež šanca, že by robot mohol používať OCR, ale z dôvodu náročnosti rozpoznávania sa takéto praktiky ani nepoužívajú.

Ako ste uviedli v prvej časti článku - náhrada znaku "@" a "." za iné znaky/reťazce je skutočne najmenej účinné proti robotom a najviac nepraktické pre užívateľov.

benghi   NOVÝ
2. 12. 2006

No já zas používám jiný řešení. mailto: je fakt problém, takže nenechávám uživatele psát mail přes e-mailovýho klienta, ale přes formulář na webu, kterým si to pošlu na svůj mail. Moje adresa tam teda není nikde vidět, i tak to má ovšem chyby:

1. Pokud nějakej nesmysl nenapíše vlastní adresu, nebo ji napíše blbě, tak mu není kam odpovědět.
2. Narazil jsem na roboty, který jsou schopný tlačit spam i přes tohle. Prostě napíšou text svýho spamu do největšího textovýho pole a provedou submit. Dá se tomu předejít tím, že použijete dva submity, přičemž ten jeden je potřeba nějak schovat pod něco aby na něj uživatel nekliknul, tím si můžete udělat seznam IPček, z kterejch tohle leze a blokovat, ale 100% to není. Jinou možností je odeslání dat z formuláře javascriptem, zatím jsem nenarazil na robota, kterej by se v tom vyznal, ale to je taky jenom otázka času.
3. Zdroj e-mailovejch adres není jenom na webu. Bohužel, je to tak. Zjistil jsem, že dost virů si prozkoumá maily lidí s outlookem, kam se ten vir dostane a tyto adresy někam odešle. A tohle prostě stejně nemáte šanci ovlivnit. e-mail se stal nepoužitelnou službou díky takovejm kreténům!

S odstupem času jsem vymyslel ještě jedno řešení, který je poměrně elegantní, ale bohužel vás neochrání od toho, aby spam lezl na server, zlikviduje se sice na serveru, ale jsou to prostě další přenesený data na server, což je blbé. Se známými jsme se dohodli, že si budeme e-maily posílat podepsané pomocí gpg. Funguje to asi takhle. Nepodepsané e-maily jdou do /dev/null. Korektně podepsaný e-mail pokračuje dál a podepsaný e-mail od člověka, od kterého nemám veřejný klíč iniciuje pokus o jeho stažení a opakování testu podpisu. Jakým způsobem pracuji s klíči z pochopitelných důvodů nepopisuji, jen podotýkám, že je neberu z veřejně přístupných serverů.

Tímto způsobem jde celkem nerušeně fungovat v rámci komunity, ale příjmout mail od někoho zvenku je poněkud ,,přes ruku''. Podobným způsobem jde nerušeně fungovat, pokud si uděláte komunitní síť a Internet používáte jen jako fyzickou vrstvu, ale to prostě neřeší problém v momentě, kdy potřebujete mít něco otevřenýho do světa. To prostě nemá řešení, můžete riziko pouze snižovat.

mozek007   NOVÝ
2. 12. 2006

Takt to jsem čekal, že to vyřešíš více do hloubky, třeba napsat php script co to z automatizuje. Jak už bylo psáno, hledá se slovo mailto: takže lepší je napsat email viditelně ne za slovo mail + kombinace (zavinac) spolu s asci tabulkou

Palmik   NOVÝ
2. 12. 2006

to máš asi pravdu mno....

lukas775   NOVÝ
4. 12. 2006

Dobrý článok. Určite to využijem..

petr   NOVÝ
5. 12. 2006

Sic jsem to nikde nepoužil, ale podstatně spolehlivější mi příjde tisk textu odkazu "mailto" z javascriptu (ideálně složeného z více kusů). Aby robot poznal adresu, musel by provést javascript kód (to na 99% nedělá).

Sitnarf   NOVÝ
9. 12. 2006

Nejlepší řešení je zobrazovat emailové adresy jenom přihlášeným uživatelům, samozřejmě taky musíte mít takto řešení stránky.

dev   NOVÝ
13. 12. 2006

Omyl, tohle je trivialni. Nas robot to umi a je to naprosta samozrejmost. Co je malicko advanced, je OCR, ale s pouzitim neuronalnich siti se tohle da resit plne automatizovane a jen par slozitych CAPTCHA obrazku nasim robotem neprojde. Takze jste mimo.
Co jedine je zajimave, je to, co je napr. na tomto serveru, neboli kontrolni turinguv test ne podle obrazku, ale nejaky vypocet, logicka otazka, otazka na politiku atd. Tohle se napsat neda, pokud byste nemeli AI s velkou databazi dat a to jeste lokalizovanou.

dev   NOVÝ
13. 12. 2006

Clanek je nesmysl. Uz i jen stredne hloupy bot tohle davno resi (naschval nepisu inteligentni bot, ptz tohle je banalita).
Takze tyhle rady jsou mozna pro roboty, co byly napsany pred 10 lety, dneska se tohle rozpoznava naprosto trivialne. A jestli tady nekdo malicko programuje, tak at si parsovani takoveho vyrazu, jako je v tom clanku napise za domaci ukol. Na MFF UK se tohle resi jako jedine cviko.
Jak jsem rekl, zadna ochrana to neni a clanek je nesmysl.

vašek   NOVÝ
5. 1. 2007

Jde mi o vystavenou adresu na osobních strankách, žádné diskusní fórum. Chodí tam jen málo lidí a skoro nikdo tu adresu nepoužije a tak mě moc netrápí, že je to třeba okopírovat a trochu přepsat. Funkci mailto už jsem dávno zavrhnul. Teď jsem smazal i "e-mail:" před adresou.

Zkusil jsem napsat:

jméno [zavináč] instituce.cz  ← @

což se zobrazí jako:

jméno [zavináč] instituce.cz ← @

← @ je pro ty, kdo neumí česky

Myslíte, že to pomůže?

Zatím se nechci uchylovat k obrázku, navíc to stejně přestává mít smysl.
předtím jsem tam měl jen měl jen [@] nebo [at], ale nebylo to k ničemu.

vašek   NOVÝ
5. 1. 2007

jasně, ten ASCII - HTML se tady zobrazuje jako text. Slovo zavináč A @ jsem napsal v ASCII
tak třeba to bude vidět teď:

<jméno [zavináč] instituce.cz &nbsp;&larr; @>

Marcin Polska   NOVÝ
21. 3. 2007

Super
Nie wiedziałem, że tak się da. Jeżeli faktycznie roboty nie potrafią także zamienić ASCII na poprawny adres mail'owy to rozwiązanie proponowane przez Ciebie jest REWELACYJNE!!!

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam z Polski

Marcin

Anonymní uživatel   NOVÝ
5. 4. 2007

<!--
// protected email script by Joe Maller
// JavaScripts available at http://www.joemaller.com
// this script is free to use and distribute
// but please credit me and/or link to my site

emailE=('yourname@' + 'emailserver.com')
document.write('<A href="mailto:' + emailE + '">' + emailE + '</a>')
//-->
</script>

<NOSCRIPT>
<em>Email address protected by JavaScript.<BR>
Please enable JavaScript to contact me.</em>
</NOSCRIPT>

Anonymní uživatel   NOVÝ
23. 2. 2008

To dev: Na MFF UK jsou všichni chytří, ale navrhnout nejlepší řešení je nenapadne ;)

Jarek   NOVÝ
23. 2. 2008

A co třeba email ve tvaru: jAmeBno@emAail.cz (odstraňte velká písmena). Ještě sem se s tímhle řešením nesetkal, tak nevím jestli by to ti, kterým je adresa určena pochopili a jestli tohle taky nějak neumí boti obejít. Ale emailový program se s tím asi nesrovná a přidal by si do kontaktů špatnou adresu.

Wormik   NOVÝ
20. 4. 2008

Kdyby lidi se nechovali jako hovada, tato diskuze nemusela existovat, dokonaly reseni neexistuje (mozna jen v akademickych kruzich viz diskuze), protoze at udelate cokoliv budto omezite uzivatele a nebo vysledek je odhalitelny, pokud bot prochozi stranky na urovni zdrojoveho kodu staci toto, pokud je interpretuje tak reseni neexistuje krome vlozeni obrazku misto zavinace a rozloucit se odkazem.....

<script>
m0='mail';
m1='to:';
m2='jmeno';
m3= '@';
m4= 'adesa';
m5='.domane';
document.write('<a href="' + m0 + m1 + m2 + m3 + m4 + m5 + '">' + m2 + m3 + m4 + m5 + '</a>')
</script>

Wormik   NOVÝ
20. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Wormik :

Jeste me napadlo to zkombinovat, protoze pokud bot hleda na zaklade zdrojoveho textu tak mu postaci mailto:, pokud stranku interpretuje, tak malokdo by se dalal s programem, kdyz uz existuje tolik browseru (napr msie), ktery mu stranku prelozi vcetne JS ve vysledne www se zase naopak orietuje podle @ proto jsem to zkombinoval, ale ani toto neni 100%...

<script>
m0='mail';
m1='to:';
m2='yourname';
m3= '@';
m4= 'mail';
m5='.com';
m6='<img src="zavinac.gif" border="0" width="11" height="11">';
document.write('<a href="' + m0 + m1 + m2 + m3 + m4 + m5 + '">' + m2 + m6 + m4 + m5 + '</a>')
</script>

stanajeuchyl   NOVÝ
13. 12. 2009

treba sa pokusit o ochranu ktora nebude voebc obmedzovat uzivatela

http://emer.grafika4u.sk/clanky/webdesign/ochrana-mailovej-adresy

Anonymní uživatel   NOVÝ
2. 4. 2010

stanajeuchyl píše:

treba sa pokusit o ochranu ktora nebude voebc obmedzovat uzivatela

http://emer.grafika4u.sk/clanky/webdesign/ochrana-mailovej-adresy



A já bych zase navrhoval zákony, které nebudou vůbec nikoho omezovat :-P
Kdo je pro?

Martin   NOVÝ
9. 8. 2011

#10 dev
Co slovo pozpátku a zapomoci css převedené zpět na zprávný tvar? :)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý