CSS: Hotová řešení
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

CSS: Hotová řešeníCSS: Hotová řešení

 

CSS: Hotová řešení

Google       Google       7. 12. 2006       20 512×

Recenze knihy CSS: Hotová řešení.

Tato kniha není žádným kompletním přehledem či učebnicí jazyka CSS. Liší se od podobných knih, které od samých základů vysvětlují podstatu jazyka, popisují syntaxi a uvádejí všechny dostupné alternativy a veškeré možné kombinace krok po kroku. Místo toho volí opačný postup. Aniž by od čtenáře požadovala nějakou hlubokou znalost CSS nebo se snažila vysvětlovat veškeré detaily celé problematiky kaskádových stylů, předkládá hotová řešení typických situací. Od těch nejjednodušších až po ty nejzapeklitější. S co nejširším záběrem a se snahou pokrýt co nejvetší spektrum obvyklých problémů. Od obecných rešení, která si bystřejší čtenář snadno upraví na tisíc způsobů pro své potřeby, po zcela konkrétní příklady, které můžete zkopírovat a vložit k okamžitému použití přímo do své stránky.

Cílem je nabídnout co nejširší rozsah možných rešení. Představit formátování kaskádovými styly v nejčastějších situacích, s nimiž se webdesignér může ve své praxi setkat. Teoreticky bych mohl říci, že pokud si postupně vyzkoušíte a osvojíte všechny v knize představené postupy, dokážete si už sami poradit v jakékoli běžné situaci a nastylovat jakýkoli dokument.

Pokud s kaskádovými styly teprve začínáte, pokud hledáte rešení konkrétního problému, s nímž jste se na svých stránkách setkali, nebo pokud místo precizního studia preferujete „skok do vody rovnýma nohama“, muže být pro vás tato publikace tím pravým. Nicméně – jak patrně časem zjistíte – ani bez podrobného popisu jazyka CSS se žádný autor neobejde.

Autoři vám poskytnou mimo jiné řešení těchto úloh:

  • změna řádkového elementu na blok a naopak, zarovnání bloků na stránce
  • stylování formuláře s použitím tabulky i bez ní
  • zarovnání obsahu tabulky, účetní tabulka
  • rámeček kolem prázdných buněk, sloučení okrajů prvků
  • obrázek s popisem v rámečku, obrázkový text, iniciály
  • záložková navigace, kulaté a stínované rámečky bloku
  • poloprůhledné bloky, nadpisy se zaoblenými rohy
  • efekt překreslení podoby tlačítek bez jejich opětovného načítání
  • layout se dvěma a více sloupci, plovoucí karty
  • technika ideálního layoutu stránky – Svatý grál
  • fixní pozice prvku v Internet Exploreru
  • odstřižení konkrétních prohlížečů a jejich verzí od stylů
  • oprava chyb interpretace blokového modelu Internet Explorerem

Doprovodné CD obsahuje dokumenty s řešeními popisovanými v knize, editory PSPad a TopStyle Lite, webové prohlížeče Firefox, Opera, Internet Explorer, Mozilla, Amaya a Lynx, nástrojové lišty Web Developer pro Firefox a Mozillu a Web Accesibility pro Internet Explorer, validátory Tidy a CSE a specifikace jazyků HTML, XHTML a CSS.

O autorech

Kolektiv autorů vedl:
Petr „Pixy“ Staníček je zkušeným webdesignérem a autorem webu Wellstyled.com a Pixy.cz. Mimo mnoha na Internetu publikovaných článků je také autorem knihy CSS Kompletní průvodce.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

1 názor  —  1 nový  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý