Basic Miranda IV. - Nastavení smajlíků
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Basic Miranda IV. - Nastavení smajlíkůBasic Miranda IV. - Nastavení smajlíků

 

Basic Miranda IV. - Nastavení smajlíků

Google       Google       29. 3. 2007       28 588×

Je načase, abyste si upravili Mirandu tak, aby se vám více líbila i po vzhledové stránce. Proto vám nyní popíšu, jak si dodat do Mirandy smajlíky – což je nepostradatelná věc (alespoň u mě :D)…

Plugin SmileyAdd

Plugin je vylepšení. Základní verze Mirandy sama o sobě nic moc věcí nemá, ale je možno si to vynahradit rozšiřujícími pluginy, které dodávají mnoho dalších funkcí. I smajlíky mají svůj specifický plugin, který musíte vlastnit, pokud chcete smajlíky používat. Je to plugin Smileyadd. Stáhnout si jej můžete zde.

Po stáhnutí archiv rozbalte. Dostanete tři adresáře, ale vás zajímá pouze jeden, a to plugins. Nakopírujte obsah adresáře plugins (je to jeden soubor → smileyaddw.dll) do adresáře Plugins v adresáři s vaší Mirandou.

Smajlíky

Já používám tyto smajlíky:

Pokud vám vyhovují, tak si stáhněte opět zip archiv, ve kterém je naleznete. Stáhnout si jej můžete zde (pokud nejste spokojeni, můžete si stáhnout jiné a to z oficiálních stránek s addony)

V adresáři s Mirandou si vytvořte adresář, kam budete dávat smajlíky (např. já používám adresář smileys), rozbalte si zip archiv se smajlíky a jeho obsah nakopírujte do adresáře, který jste si pro smajlíky vytvořili (v mém případě smileys).

Nastavení smajlíků

Nyní je potřeba Mirandu restartovat – čili vypnout a zapnout. Nelekněte se, protože na vás po startu vystartují okna s tím, že nebyli nalezeni smajlíky:

Ale toho se nebojte. Je to správně, smajlíky teprve nastavíme – jak níže můžete vidět na obrázku, položka pro smajlíky je již vyplněna – plugin smileyadd totiž obsahuje vlastní sadu smajlíků, jenže ty nejsou nic moc – proto jsem rovnou začal popisovat s jinými smajlíky. Podle návodu si tak můžete nastavit i jiné smajlíky.

Jděte do Menu → Options do sekce Customize a pak klikněte na položku Smileys. Pokud na vás zase vyskočí další chybové hlášky, tak je pouze potvrďte, stále se jedná o stejnou věc. Vpravo nahoře je tlačítko se třemi tečkami. Na to klikněte.

Najděte si adresář se smajlíky a vyberte soubor Tranquility (General) – používat můžete samozřemě i ten druhý, rozdíly jsou pouze v používaných smajlících.

Po výběru souboru se smajlíky si můžete prohlédnout seznam smajlíků, a to díky tlačítku preview:

Chatovací okno

Když nyní zapnete chatovací okno, měli byste tam mít o tlačítko navíc. Jedná se o tlačítko s obrázkem smajlíku, díky kterému budete moci vkládat grafické smajlíky.

Zároveň jsou také textové smajlíky převáděny do jejich grafické podoby, ale upozorňuji, že se může stát, že dotyčného smajlíka uvidíte jen v textové podobě – záleží na tom, jestli je daný smajlík zapsán, jak se má zobrazit. Např. „8)“ se nezobrazí, ale „8-)“ již ano. Chtěl bych zjistit, jak si dodat vlastní smajlíky, ale zatím jsem neměl dostatek času to otestovat. Ale snad na to v blízké době přijdu. Pokud ano, objeví se to v některém z příštích článků.

Závěr

Původně měly být smajlíky spojeny s grafickým přizpůsobením chatovacího okna. Jenže teď nebudu mít nějakou dobu čas, takže než bych článek dopsal, zbytečně byste se museli obejít bez smajlíků. Proto bude grafické přizpůsobení okna až v některém z příštích článků (pokud se nic jiného neobjeví, tak již v příštím článku)…

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

3 názory  —  3 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
Autorovým největším zájmem je přítelkyně. Dále rád programuje(Php), fotografuje(nejraději západ slunce), jezdí na kole, chodí do přírody, poslouchá hudbu. Momentálně studuje obor Výpočetní technika a informatika na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity.
Web    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý