Názory ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.0, PHP 5.2.x a MySQL 5.0 krok za krokem – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.0, PHP 5.2.x a MySQL 5.0 krok za krokem – Programujte.comNázory ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.0, PHP 5.2.x a MySQL 5.0 krok za krokem – Programujte.com

 

Názory ke článku Instalace nejnovější verze Apache 2.0, PHP 5.2.x a MySQL 5.0 krok za krokem

Uzivatel   NOVÝ
14. 1. 2007

Tiez som si casto sam instaloval localhost a nebolo to raz. Z toho mnozstva co som uz vykonal som dosiel k jednej prospesnej veci. A to je ponechanie konfiguracnych suborov v adresari spolu s aplikaciou. Casto sa totiz stane, ze treba preinstalovat windows, ale chcem si nechat nastavenie. Nez by som to hladal vo Windowsackom adresari tak viem, ze to najdem v aplikacii.

Odpada tym kopirovat php.ini, php5ts.dll a nastavovat premenne prostredia.
Jedina vec, ktora neodpada je kopirovat libmysql.dl do systemoveho adresara.

Adam_Ch   NOVÝ
14. 1. 2007

Měl jsem problém s rozšířením cURL, při startu Apache mi to vždy vyjelo hlášku, že se knihovna nemůže načíst... Jestli se to stane ještě někomu, tak toto u mě fungovalo:

Poznámka pro Win32 uživatele: Pro zajištění funkce tohoto rozšíření ve Windows musíte zkopírovat knihovny libeay32.dll a ssleay32.dll z adresáře DLL distribuce PHP/Win32 do adresáře SYSTEM. (Např.: C:\WINNT\SYSTEM32 or C:\WINDOWS\SYSTEM)

shuk   NOVÝ
14. 1. 2007

Děkuji moc za článek, zrovna jsem tohle řešil před týdnem a nedařilo se. Sice už se mi to kdysi podle nějakého návodu podařilo nainstalovat, ale pak po delší době s aktualnějšími jednotlivými programy už se nedařilo...

dandy   NOVÝ
14. 1. 2007

Stiahol som si phpmyadmin a pise mi toto pri pokuse prihlasit sa:
#2003 - The server is not responding
neviete niekdo kde by mohol byt problem? dik moc

D1ce   NOVÝ
14. 1. 2007

Velmi pěkný pro začátečníky jak dělaný tutor, který by zvládnul i mý desetiročný brácha, ale pár věcí se mi přecijen nelíbilo:

... Budete muset nadále využívat mnohdy zastaralé, potenciálně nebezpečné verze PHP, MySQL či Apache. ...


S tímto rozhodně nesouhlasím, co je potenciálně nebezpečného na používání starších verzí na localhostu? Ať nežeru asi tak 45% webhosterů (zdroj: http://php.vrana.cz), tedy majoritní většina, stále používá Apache 1.3.x , php 4.3.x a MySQL 4.1.x a že by to bylo tak nebezpečné? Jinak, přestože je sám zásadně nepoužívám, kompletní balíčky bych zas až tak nezatracoval, pro příležitostní bastliče jak dělané... Nevíc je určitě kec, že si nemůžete ty balíčky přispůsobit vlastním požadavkům.

... Příprava pro instalaci Nejprve si v kořenovém adresáři disku C:\ vytvořte složku, kterou pojmenujte dev. ...


Přestože je to pro účely BFU asi ideání, nevnucoval bych nikomu vlastní adresářovou strukturu. Každý by si to měl uspořádat tak, jak by se to jemu hodilo.

... Administrator's Email Address: admin@localhost ...


IMHO je asi velmi nepravděpodobné, že by někdo poslal něco na tu adresu, ale kdyby se o to náhodou pokusil, tak sem by na asi nic nepřišlo. Kdyby tam přecijen něco došlo, kde bych si to potom jako admin mohl vybrat? Spíše bych dal vlastní mail adresu. Ještě by bylo záhodno přidat návod na istalaci mějakého(asi FREE) mail serveru.

... začínají na řádku č. 238 ...


A jim podobné věty. IMHO odkazovat se čísla řádků je jaksi pro budoucí použití neperspektivní, nedivil bych se kdyby se dalšími verzemi změnilo(přestože neznám konvence bývojářů). Radši bych čtenářům doporučil hledat pomocí ctrl+f.

... Podpora pro PHP ...


Ještě bych zmínil možnost využití CGI rozhraní, přestože je modul většinou vhodnější.

... Nastavte kódování latin2 (ISO-8859-2). ...


To už je deprecated, doporučil bych si navyknout na utf8. Tedy bych nastavil prostřední možnost. Dále bych zmínil dotaz "SET NAMES 'zkaratka znakové sady'", ušetří to v budoucnu začátečníkům spoustu trápení.

... Chceme MySQL zaregistrovat jako službu pod názvem MySQL5 a máme zájem o její automatické spouštění po startu Windows. ...


Ten obrázek pod tím. Ještě bych zaškrtnul poslední volbu. Někdy se může hodit možnost spustit mysql CLI klienta přes cmd příkazem mysql.

... Nastavujeme PHP ...


Možná se někomu může ještě hodit vypnout output buffering, aby si nenaprasil ve skriptech, tak jako já.

... Pro správnou funkci MySQL je třeba nakopírovat soubor: libmysql.dll ...


Já tohle nemusel dělat, tak nevím...

Celkově velmi podařený článek, jan tak dál, snad se mých skromných připomínek nezaleknete. ;)
Jinak by se ještě moc líbilo, kdyby vyšel článek jak tohle všechno kompilovat na *nixu, ale to už bych chtěl asi moc. :)

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 1. 2007

Ať nežeru asi tak 45% webhosterů (zdroj: php.vrana.cz), tedy majoritní většina, stále používá Apache 1.3.x , php 4.3.x a MySQL 4.1.x



Není žadný důvod, abychom tyto staré verze používali i my. U webhostingů jde asi o více faktorů.
1/ bojí se (doposud neznámých) zranitelností nově vydané verze
2/ hosting využívá moho klientů, takže admini musejí sázet na jistotu
3/ třeba jsou admini trochu [i]liní[/i] (proč by ne, že? když jeden hosting aktualizuje, a druhý ne)

S tímto rozhodně nesouhlasím, co je potenciálně nebezpečného na používání starších verzí na localhostu?



Věřil byste tomu, že jsou lidé, s pevnou IP, kteří nainstalují Apache a už něřeší nějaký firewall. Osobně jsem se s tím setkal.

Nevíc je určitě kec, že si nemůžete ty balíčky přispůsobit vlastním požadavkům.



Ano, jistě že můžete, všechno lze. Jde ale o to, proč bych se měl zdržovat se zjišťováním nějakého funkčního modelu takového balíčku? Když jednoduše mohu nainstalovat všechno samostatně.

Přestože je to pro účely BFU asi ideání, nevnucoval bych nikomu vlastní adresářovou strukturu. Každý by si to měl uspořádat tak, jak by se to jemu hodilo.



Ale já přeci nikomu žádnou adresářovou strukturu nevnucuji. Pouze na této adr. struktuře demonstruji ukázku instalace. To je vše. Nechť, kdo bude chtít, může provést instalaci jinam. Sám to mám rozvržené trochu jinak, ale cílem návodu není zahltit čtenáře zbytečnostmi, ale předložit podstatné věci. Každý časem pochopí, co je pro něj nejideálnější.

IMHO je asi velmi nepravděpodobné, že by někdo poslal něco na tu adresu, ale kdyby se o to náhodou pokusil, tak sem by na asi nic nepřišlo. Kdyby tam přecijen něco došlo, kde bych si to potom jako admin mohl vybrat? Spíše bych dal vlastní mail adresu.



Ano, tato adresa je pro naše účely localhostu zcela zbytečná. Smysl vkládat [i]existující[/i] adresu také není žádný, ale prosím. V každém případě by musel být přístup, jak jste správně zmínil, na mail server.

Ještě by bylo záhodno přidat návod na istalaci mějakého(asi FREE) mail serveru.



Díky tip.

A jim podobné věty. IMHO odkazovat se čísla řádků je jaksi pro budoucí použití neperspektivní, nedivil bych se kdyby se dalšími verzemi změnilo(přestože neznám konvence bývojářů). Radši bych čtenářům doporučil hledat pomocí ctrl+f.



Osobně řádky sleduji delší dobu, a zůstávají stále stejné. V každém případě máte pravdu, že to do budoucna nemusí být perspektivní. Ale naši čtenáři nejsou žádní hlupáci, takže když na požadovaném řádku danou položku nenajdou, zajisté hledání využijí.

To už je deprecated, doporučil bych si navyknout na utf8.



Souhlasím, UTF-8 je několikanásobně perspektivnější a navíc má budocunost. Problém je ten, že mnoho začátečníků má s kódováním UTF-8 problémy. Proto jsem zvolil tuto cestu.

Děkuji za velice konstruktivní postřehy.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 1. 2007

Pravděpodobně neběží MySQL databáze.

D1ce   NOVÝ
14. 1. 2007

Věřil byste tomu, že jsou lidé, s pevnou IP, kteří nainstalují Apache a už něřeší nějaký firewall. Osobně jsem se s tím setkal.


Pokud se budou držet dobřemíněných rad, tdy i vašich, nic jim nehrozí. IMHO je ale hodně nepravděpodobné, že by někdo dokázal odhadnout IP, nezabezpečné části serveru, čí skripty. Osobně jsem se ještě nesetkal se zprávou, že by nějaký cracker škodil skrz server instalovaný na localu. :D Ale samozřejmě to není nereálné, to nepopírám.

Děkuji moc za konstruktivní a relevatní odpověd.

zabho   NOVÝ
14. 1. 2007

Zdravim!
Jen jsem se chtěl zeptat, jelikož jsem začátečník, tak jsem nedokázal přijít na to, jak se dostat do MySQL administrace(jestli to vůbec nějakou obsahuje). Byl jsem zvyklí dát pouze adresář [i]/mysql[/i] a byl jsem tam, ale teď opravdu nevím.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
15. 1. 2007

Jestli myslíte správu účtů, databází atp., tak existují dvě možnosti. Buď pomocí konzole, anebo pomocí [i]webového rozhaní[/i] (což doporučuji). Stačí stáhnout phpMyAdmin (http://www.phpmyadmin.net/), poté jej rozbalit třeba do nově vytvořené složky "mysql", kterou zkopírujete např. do root adresáře (ve članku to je C:\dev\www). Nyní budete moci na adrese http://localhost/mysql přistoupit k administraci databáze. Pokud jste nastavil heslo pro root uživatele při konfiguraci MySQL, bude potřeba stejné heslo nastavit i v configu phpMyAdmina (soubor libraries/config.default.php, proměnná $cfg['Servers'][$i]['password'] na řádku č. 73).

dandy   NOVÝ
15. 1. 2007

No, praveze db bezala v pohode, problem bol v porte, maly preklep pri zadavani...:)

Proki   NOVÝ
15. 1. 2007

Velice povedený článek, také už se mi tato konfigurace párkrát povedla rozchodit, ale nyní používám kompletní balíček VertrigoServ.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
15. 1. 2007

Velice povedený článek



Děkuji.

také už se mi tato konfigurace párkrát povedla rozchodit



Nejčastější problém bývá s knihovnami (dll). V případě problémů se často doporučuje překopírovat obsah php5\ext do windowsové složky System32.

cinan   NOVÝ
15. 1. 2007

ja uz len cakam kedy sa niekto "odvazi" urobit takyto navod aj na linux...

mik2   NOVÝ
15. 1. 2007
tommz9   NOVÝ
15. 1. 2007

ono vetsinou staci neco jako

apt-get install apache php4 mysqld

+ odkomentovat par radku v konfiguracich a funguje ....

zabho   NOVÝ
15. 1. 2007

Díky za radu! To je přesně to co jsem potřeboval.

SG11.TK   NOVÝ
16. 1. 2007

Nazdar.
Mám menší problém. Instaloval jsem PHP Triad a později i PHP Easy. Jak možná víte, součástí instalace je i Apache.
Když jsem se ale snažil Apache spustit, nešlo to, a v logu se mi zobrazilo, že nemůže udělat socket na adrese 172.0.0.1 (prostě na localhostu), na portu 80.
Snažil jsem se měnit všechno - IP, Port, ...
Nic nešlo.
Nevíte někdo, v čem je zakopaný pes?
BTW: Běží to na Windows 98... :-( ...

BndsO   NOVÝ
16. 1. 2007

Můžete mi někdo prosím pomoci, udělal jsem vše podle návodu, ale když dám do prohlížeče http://localhost/ tak mi to píše stránku nelze zobrazit.... nedávno jsem instaloval .NET 3.0 s IIS(internetová informační služba) a tam mi localhost šel ... může to dělat problémy? IIS jsem už odinstaloval a stejnak to nejede hlp pls.

BndsO   NOVÝ
16. 1. 2007

Konfigurace u apache mi píše OK, ale pak mám u apache v liště napsané no service installed...poradíte někdo?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 1. 2007

Ujistěte se, zda-li vám neblokuje přístup firewall.

BndsO   NOVÝ
18. 1. 2007

Tak mi stačilo jen odinstalovat a znovu nainstalovat apache, nic už sem nemusel nastavovat.

ps2console   NOVÝ
19. 1. 2007

ja tiež používam VertrigoServ ale teraz je najnovšia verzia phpMyAdmin myslím 2.9.3.3 a v najnovšom Vertrigu(2.14) je staršia. Veď tu bolo aj písané že lepšie je to to bez balíčkov ale takto :):(

Jarda   NOVÝ
20. 1. 2007

ahoj, postupoval jsem presne podle navodu jen s vyuzitim jine verze apache a to apache_2.2.4-win32-x86-no_ssl.msi, pri testu konfigurace apache mi naskocila chyba:

httpd.exe: Syntax error on line 485 of C:/dev/prog/Apache2.2/conf/http.conf: Cannot load C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll into server: Uveden \xfd modul nebyl nalezen.
Note the errors of messages above, and press the <ESC> key to exit.



ps2console   NOVÝ
20. 1. 2007

no skontroluj,či v súbore C:/dev/prog/php5/ máš súbor php5apache2.dll

Zdeny, autor článku   NOVÝ
20. 1. 2007

V případě Apache2.2 byste měl nahrávat knihovnu

 C:\dev\prog\php5\php5apache2_2.dll


V souboru httpd.conf by tedy mělo být:
LoadModule php5_module "c:/dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"

Jarda   NOVÝ
21. 1. 2007

Ta knihovna, ktera se musi nahravat je opravdu php5apache2_2.dll, děkuji za vyřešení problému

pynky   NOVÝ
22. 1. 2007

Při spuštění z přikazové řádky chyba 1045 (28000) přístup zamítnut pro uživatele 'ODBC'@localhost (using password:no).
Při instalaci nezaškrtnuto heslo ani automat.spouštění po startu win.
Include bin directory zaškrtnuto.Děkuji.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
22. 1. 2007

Jakým způsobem se připojujete?

Zkuste:

C:\dev\prog\mysql50\bin>mysql -u root -p


Samozřejmě je třeba mít spuštěný db server:

C:\dev\prog\mysql50\bin\mysqld-nt.exe --defaults-file="C:\dev\prog\mysql50\my.ini"

pynky   NOVÝ
22. 1. 2007

Db server byl spuštěn (info.php zobrazil nastavení).Můj přikaz. řádek byl C:\dev\prog\mysql50\bin\mysql.exe

Vašim příkaz. řádkem se mysql spustil.
Děkuji.

Kub   NOVÝ
24. 1. 2007

poradite mi nekdo proc mi hazi chybu php admin kdys si ho nainstaluju do slozky www a chci ho spostit tak hodi hlasku skontrolujte si prosim nastveni php

Zdeny, autor článku   NOVÝ
25. 1. 2007

php adminem myslíte phpMyAdmin? Jakou to přesně vypisuje chybovou hlášku? Jaké číslo chyby? Nainstalování do složky www myslíte rozbalení? Jakou používate verzi? V případě, že phpMyAdmin, nastavil jste v configu správné uživatelské jméno a heslo?

[i]Nikdo tu nemáme křišťálovou kouli, abychom na základě vašeho dotazu byli schopni odpovědět, anebo říci alespoň více, než zopakovat problém, který jste napsal. Pro začátek doporučuji http://www.stare.cz/otazky.html.[/i]

fidel_001   NOVÝ
25. 1. 2007

Nějak nemůžu spustit Apache když si dam Monitor Apache mám tam jenom Services a Connect když dam Service a spustit službu apache2 vypíše mi "Chyba 3: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu" a když dam vlastnosti tak tam mam cesta ke spustitelnému souboru ale to je prázdné a změnit to nejde nevíte někdo co stim?

Petr   NOVÝ
28. 1. 2007

Mám problém zobrazuje se mi jenom services a nebo apache monitor. V services vůbec nemám apache a nelze spustit server píše to že nemůže nalést nějaký soubor. Děkuji za odpověď.

petr   NOVÝ
28. 1. 2007

Poslední problém vyřešen. Je tu nový.. Vše mi funguje apache běží ale na webu se mi nic neoběví. Pls co s tím??

Zdeny, autor článku   NOVÝ
28. 1. 2007

Vše mi funguje


Pokud by vše fungovalo, tak se samozřejmě požadovaný obsah zobrazí.

ale na webu se mi nic neoběví.


Na jakém webu myslíte?

Zkontrolujte si, zda-li máte správně zadanou síťovou doménu, resp. název serveru (localhost), dále se ujistěte, že vám nic neblokuje port. Také byste měl překontrolovat správnost zadané adresy DocumentRoot, a samozřejmě jestli se v požadovaném adresáři nachází nějaký soubor, který by se měl po zadání adresy zobrazit.

Zkuste problém pospat blíže, nevyhazuje třeba nějakou chybu? Co se zobrazí?

MArtin   NOVÝ
28. 1. 2007

Potreboval bych pomoci dam Start a nabehne mi tabulka: System nemuze nalezt uvedeny soubor .. a delal jsem presne podle navadu nevite kde mam chybu?? diky

Zdeny, autor článku   NOVÝ
28. 1. 2007

Jaký soubor?

Petr   NOVÝ
29. 1. 2007

Změnil jsem porty kvuli skype z 80 na 800. Ale přezto když najedu na http://localhost/ tak mi zůstane prázdná stránka. Nic se mi nezobrazí ani soubory které v té složce jsou. Nevím jak blíže to popsat cestu jsem ověřil a měla by být správná. Apache běží a chyby to nevypisuje. Vše jsem dělal podle návodu takže struktura složek odpovídá návodu.

MArtin   NOVÝ
29. 1. 2007

no kdzy najedu do Startu a kliknu na Test Configuration tak mi napise : Context OK.Ale kdyz : START tak mi to napise toto (udelal jsem Screensot) http://cssb.xf.cz/
Dik

Nailen   NOVÝ
1. 2. 2007

Děkuji moc, přesně stejný problém jsem měl taky. Mám ale ještě pořád jeden!

PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_msql.dll' - Uvedený modul nebyl nalezen.

Požadovaná knihovna tam ovšem je! Nejspíš bude také potřeba něco dohrát do Windows/System. Poradí mi někdo co přesně tam mám dohrát?

Nailen   NOVÝ
1. 2. 2007

Mám stejnou chybu jak předchozí uživatel:

nelze nahrát rozšíření mysql,<br />zkontrolujte prosím nastavení PHP

Nailen   NOVÝ
1. 2. 2007

Omlouvám se! Pomohl restart!

Zdeny, autor článku   NOVÝ
1. 2. 2007

Ujistěte se, zda-li jste v souboru php.ini odkomentoval řádek

;extension=php_mysql.dll

...jak je napsáno v článku, konkrétně: [i]Nastavujeme PHP -> Rozšíření[/i].

Filc3x   NOVÝ
2. 2. 2007

Tak jsem úspěšně nainstaloval server ale mam jeden problemek - po nacteni "http://localhost/" se mi nezobrazí stránka s informacemi o serveru ale defaultní stránka apache s uvítáním, kde mi píší: "Pokud vidíte tuto zprávu, správce tohoto počítače právě úspěšně nainstaloval Apache web server. Teď ještě musí doplnit obsah a nahradit tuto standardní uvítací stránku, nebo přesměrovat server na skutečnou domovskou stránku. ".
Prosím poraďte - Děkuji.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 2. 2007

První problém bych viděl v nezobrazení se stránky s info o PHP. Ujistěte se, zda-li jste správně nakonfiguroval Apache (především load PHP modulu). Dále, je třeba, aby se v kořenovém adresáři "serveru" nacházel soubor index.php (tak, jak je pospáno v článku).

Hava   NOVÝ
2. 2. 2007

Nevim kde mam chybu, ale vse jsem udelal podle navodu Apache mi bezi a nehlasi chyby a i se mi objevi na localhostu ta stranka s vypisem nastaveni PHP,takze vse jak ma byt. No ale kdyz si vytvorim nejaky soubor php treba s timto kodem:

<? 

echo "<table width=\"261\" border=\"1\" align=\"center\">"; // vsimnete si,ze pred "(uvozovky) zadavame \ (lomitko)
echo "<tr><td>jméno</td><td>tomáš</td></tr><tr><td>příjmení</td> <td>vinduška</td></tr></table>";
?>


tak se mi nezobrazi nic ale na Webzdarma to jde. Nevite nekdo v cem mam problem? Moc dekuji za radu.

Hava   NOVÝ
2. 2. 2007

Tady to se mi vypise na localhostu misto tabulky ktera by tam mela byt:



"; // vsimnete si,ze pred "(uvozovky) zadavame \ (lomitko) echo "jménotomášpøíjmení vinduška"; ?>

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 2. 2007

U PHP5 je nutné začít php kód takto:



<?php
...
?>


...tedy:

<?php 

echo "<table width=\"261\" border=\"1\" align=\"center\">"; // vsimnete si,ze pred "(uvozovky) zadavame \ (lomitko)
echo "<tr><td>jméno</td><td>tomáš</td></tr><tr><td>příjmení</td> <td>vinduška</td></tr></table>";
?>

Jumper   NOVÝ
3. 2. 2007

Mam problem s Apache service monitor kdyz dam test configurace Apache tak je vse v poradku ale kdyz zapnu Apache service monitor a dam start tak vyskoci hlaska The requested operation has failed! Nevi nekdo co s tim?
Diky moc za pomoc

Jumper   NOVÝ
3. 2. 2007

tak uz nic pomohl rstart:-)

kuba   NOVÝ
3. 2. 2007

tenhle radek mam odkomentovany a furt mi to tu chybu haze

Zdeny, autor článku   NOVÝ
3. 2. 2007

- ujistěte se, jestli je v souboru config.default.php, který je součástí phpMyAdmin nastaveno rozšíření "mysql", takto:

$cfg['Servers'][$i]['extension']     = 'mysql';


- pokud to problém nevyřeší, podívejte se, jestli se vůbec podařilo rozšíření mysql nahrát. Zjistíte to pomocí:
<?php

phpinfo();
?>


Při výpise by měla existovat část s názvem (nadpisem) mysql.

olgo   NOVÝ
4. 2. 2007

direktivy pre error reporting som skopiroval z clanku a v skriptoch mi nehlasi sintaxalne chyby. ked je to tak nastavene schvalne tak prosim ktora direktiva zapne vipisovanie errerov pri parsovani. thx.

olgo   NOVÝ
7. 2. 2007

staci tam pridat "│E_PARSE" alebo to cele nahradit za "E_ALL". samozrejme este predtim ako ten php.ini nakopirujete do c:/vindovs potom uz len restart.

rezko   NOVÝ
8. 2. 2007

Chcem sa podakovat za velmi dobry tutorial....konecne som pochopil niektore veci...ale mam jednu otazku: vsetko som nainstaloval ako som mal ale po spusteni alebo restarte Apache mi vypise hlasku "PHP Startup:Unable to load dynamic library "D:/dev/prog/php5/ext/php_curl.dll" - Das Angegebene Modul wurde nicht gefunden"
inak vsetko mi zatial bezi ako ma...instaloval som si programy na D: disk...a skusil som aj prekopirovat subor php_curl.dll do windows-system32 ale stale mi vypisuje tuto chybu
co mozem este skusit???

Zdeny, autor článku   NOVÝ
8. 2. 2007

Vyzkoušejte řešení, které je popsáno hned ve druhém komentáři (14.01.2007 20:22:26) pod článkem.

rezko   NOVÝ
8. 2. 2007

dakujem za radu....po restarte apache uz mi nevyskocilo ziadne chybove hlasenie....inak tie dva subory sa u mna nachadzali priamo v adresary PHP5 a nie ako je uvedene hore v clanku....ale to nevadi hlavne vec ze to uz funguje...dakujem este raz

Miloš   NOVÝ
10. 2. 2007

Zdravim chtěl bych se zeptat jak pustim to mysql, když to chci pustit tak to píše něco s 'ODBC'@localhost ..

Zdeny, autor článku   NOVÝ
10. 2. 2007

Můžete upřesnit, co myslíte spuštěním MySQL? Myslíte databázový server, anebo webovou aplikaci phpMyAdmin? Jakým způsobem "to" spouštíte? Vypisují se ještě nějaké další chybové hlášky, či čísla chyb? Zkuste se nejprve podívat, zda-li se již problém neřešil zde v komentářích (pod článkem).

Miloš   NOVÝ
10. 2. 2007

Už o tom psal pynky a Vy jste mu to poradil nějaké příkazy,ale nechápu do jakého příkazového řádku to dát.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
10. 2. 2007

Příkazový řádek můžete vyvolat následovně:

Start->Spustit, napište "cmd" (bez uvozovek) a potvrďte OK.

Miloš   NOVÝ
10. 2. 2007

Hm a když jsem tam opsal to co ste radil tak to napíše chybu "Can't find messagefile errmsg.sys"

Miloš   NOVÝ
10. 2. 2007

Jo děkuju chyby sem se zbavil.Jenže teď mi nechtěj fungovat dotazy píše to tohle:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in D:\dev\www\Add.php on line 28

Miloš   NOVÝ
10. 2. 2007

Dobrý tak sem vše vyřešil a už to jede, díky Vám,takže přeji hodně štěstí v dalších úspěšných článcích.

SBE   NOVÝ
11. 2. 2007

Zkuste se podívat na Visual Web Developer. Má to jednodušší instalaci, nemusím to složitě konfigurovat (db a vestavěný web server konfiguraci nepotřebuje) a PHP tam funguje taky, i když přes .NET (projekt Phalanger).

Marlan   NOVÝ
11. 2. 2007

No diky ale moc mi to nepomohlo

Kelli   NOVÝ
12. 2. 2007

Díky mooc

Marlan   NOVÝ
12. 2. 2007

Jo a muze to bzt tim ze tam nemam Proměnné prostředí?? ja to tam nikde nemuzu najit??Nebo jak to tam dam?? dikz

Zdeny, autor článku   NOVÝ
12. 2. 2007

Můžete upřesnit, konkrétně "co" nemůžete najít? Kam jste se až dle návodu nastavení proměnného prostředí dostal?

Marlan   NOVÝ
13. 2. 2007

No tak nemam tam PATCH tady je screen www.cssb.xf.cz
Jak tam mam bejt cela cesta.?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
13. 2. 2007

Je třeba najít PATH (nikoli PATCH). Pokud tam není, tak vytvořte novou.
Poté doplňte cestu stejně, jak je uvedeno v článku. Pokud jste dodržel strukturu adresářů, tak to je

C:\dev\prog\php5\

Ivo_K   NOVÝ
14. 2. 2007

Dobry den,nainstaloval sem si podle clanku vsechny tri komponenty a vse jede v poradku. Mam ale problem,ze kdyz pouziji ve skriptech funkce pro praci s MySQL mysqli_ ... tak to pise hlasku: volani nedefinovane funkce. Jakoby tyto funkce neznal.Muzete mi prosim poradit reseni tohoto problemu? Nerad bych prepisoval skripty ktere na hostingu funguji. Predem dekuji za odpovedi.Ivo K.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 2. 2007

Stačí zavést mysqli rozšíření, takto:

V souboru php.ini ([i]ve složce windows[/i]) odkomentujte řádek s rozšířením

;extension=php_mysqli.dll


To je celé. Pokud by se po spuštění Apache vypisovaly chyby o nemožnosti nalezení rozšíření (či něco podobného), mělo by stačit zkopírovat soubor:
C:\dev\prog\php5\ext\php_mysqli.dll

do složky:
C:\WINDOWS\system32\

případně ještě provést restart systému.

Ivo_K   NOVÝ
14. 2. 2007

Dekuji za rychlou reakci. Ovsem v php.ini sem nenasel

extension=php_mysqli.php
ani zakomentovanou. Myslite ze bude fungovat kdyz ji tam dopisu rucne nebo to neco znaci ze tam tato extension neni v komentari?
Dekuji.Ivo_K

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 2. 2007

Ve verzi PHP 5.2.1 (aktuální v článku) je již toto rozšíření v souboru php.ini uvedeno. Poté platí to, co jsem výše.

Vy pravděpodobně máte starší verzi PHP (tipuji 5.2.0), kde toto rozšíření uvedeno není, ale stačí jej, jak jste sám správně poznamenal, dopsat do souboru php.ini (někam k ostatním rozšířením). Poté platí zbytek, jak jsem napsal v komentáři výše.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 2. 2007

Omlouvám se za překlep, samozřejmě se nejedná o:

extension=php_mysqli.php

ale o:
extension=php_mysqli.dll

Ivo_K   NOVÝ
14. 2. 2007

Ano,samozdrejme je do .dll , (Vaseho preklepu sem si ani nevsiml :-D ) ,ale i tak se v php.ini toto rozsireni nevyskytovalo ani v komentari. Nicmene sem to dopsal rucne a vypada to,ze to funguje spravne.

Ivo_K   NOVÝ
14. 2. 2007

...Takze Vam dekuji za radu.

Ivo_K   NOVÝ
16. 2. 2007

Dobry den, po uspesne instalaci trojlistku AMP pri spusteni skriptů se mi vypisuji hlasky nejen chybove typu fatal error ale taky notice (a myslim ze i warning). Pritom stejny skript na placenem hostingu zadne chyby nepise. Je to tim,ze by na placenem hostingu nebylo nastaveno v php.ini error_reporting E_ALL ale jina hodnota? Na mem Apache mam totiz E_ALL.
Dekuji za odpovedi
Ivo_K

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 2. 2007

S největší pravděpodobností na hostingu nebude nastavena konstanta E_ALL. A to především z důvodu bezpečnosti ([i]potenciální útočník tímto způsobem nedostane mnohdy cenné informace[/i]).
Pokud skript na hostingu pracuje správně, je zde otázka, proč se Vám na localhostu chyby vypisují (každé varování je problém, a už vůbec nemluvě o erorrech).

Ivo_K   NOVÝ
16. 2. 2007

Jsou ty hlasky typu: Undefined index...,nejspis kdyz nekde zapomenu inicializovat promenou nebo tak...

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 2. 2007

Používáte nedefinované indexy (polí). Příkladem může být používání např. GET, POST, ... které neexistují.

jimino   NOVÝ
17. 2. 2007

mozem sa opytat ci potrebuje bezny "programator" phpcka nutne tie rozsirenia? nakolko mam problem, vzdy mi pri spusteni apache vyhodi chybu ze nemoze nacitat rozsirenia a vypise ich vsetky... vsetko som robil podla tohoto super tutorialu aj podla prispevku c.2 ale neuspesne. takze radsej by som tie rozsirenia nepouzil ked ich neviem rozchodit a v tomto je moja otazka. bude mi to robit nejake problemy pri programovani?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 2. 2007

mozem sa opytat ci potrebuje bezny "programator" phpcka nutne tie rozsirenia?



Záleží na aplikaci, kterou programujete.

takze radsej by som tie rozsirenia nepouzil ked ich neviem rozchodit a v tomto je moja otazka. bude mi to robit nejake problemy pri programovani?



Rozšíření pro mysql či grafickou knihovnu jsou základem, takže bych se před "omezováním" při programování spíše snažil rozšíření "rozchodit".

[i]Zkuste následující řešení:[/i]
Zkopírujte všechny *.dll soubory z adresářů
C:\dev\prog\php5\


C:\dev\prog\php5\ext\


do

C:\WINDOWS\system32\

Poté restartujte počítač a zkuste Apache spustit znovu.

Mata   NOVÝ
18. 2. 2007

Zdravim!
Udelala jsem vse podle navodu. Vse skoro "uspesne" apache bezi, ale mam tu problem nikde nemam phpinfo.php a ani kdyz zadam v index.php kod <?php phpinfo() ?> nebo <? phpinfo() ?> tak se mi nezobrazi co ma ale zobrazi se prazdne telo, a to je s veskerym kodem v php. Proste a jednosuse muj php kod je bojkotovan ... kdyz si dam na strance zobrazit zdrojovy kod tak vidim ten muj php kod coz bych nemela ... takze nekde bude chyba, ale ja proste nevim, kde. Prosim poradte mi uz jsem z toho zoufala. Jinak v prosinci jsem mela nainstalovano PHP Home, a fungovalo normalne, a dostala jsem se k PHP az zas tedka a uz mi proste nefunguji ani samostatne instalace. PHP home a vse kolem jsem pred instalaci dle tohoto clanku uninstalovala, aby se mi to popripade neovlivnovalo, ale problem pretrvava.
Predem diky

Radooo   NOVÝ
18. 2. 2007

Ja mam taký istý problém, po nainštalovaní apache a všetkého ostatného zadám do browsera localhost, stránka sa akoby loaduje, ale nič sa nedeje, už som skúšal všeličo možné, inštaloval som viacero verzií apache, ale nič nepomohlo?
kto mal podobný problém a vyriešil ho?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
18. 2. 2007

ale mam tu problem nikde nemam phpinfo.php a ani kdyz zadam v index.php kod <?php phpinfo() ?> nebo <? phpinfo() ?>



O souboru phpinfo.php se v článku nezmiňuji, nýbrž o index.php, v každém případě pojmenování je irelavantní. Mj. máte v uváděném kódě chybku, protože za phpinfo() můsí následovat středník (tak jak je uvedeno v článku).

...tak se mi nezobrazi co ma ale zobrazi se prazdne telo, a to je s veskerym kodem v php..., ...kdyz si dam na strance zobrazit zdrojovy kod tak vidim ten muj php kod coz bych nemela



Problém pravděpodobně bude v tom, že PHP nemáte vůbec zavedeno, anebo jste špatně určila přípony souborů, které se mají preprocesorem zpracovat. Proto si mj. překontrolujte část článku [i]Nastavujeme Apache[/i], a to především DirectoryIndex, LoadModule php5_module...

Zdeny, autor článku   NOVÝ
18. 2. 2007

Také se ujistěte, jestli port, který jste jste zvolil pro Apache není používán. Za určitých okolností může např. problém způsobovat Skype, je-li spuštěn.

jimino   NOVÝ
18. 2. 2007

nech to robim akokolvek podla clanku, podla vasho navodu tak vzdy mi vyhodi tieto errory. je pravda ze ked nakopirujem rozsirenia do zlozky C:\WINDOWS\system32\ vyhodi mi len 3 chyby nacitania rozsirenia ale nasledne mi vyhodi chybovu hlasku apache server musi byt uzavren prejete si odeslat spravu o chybach bla bla... takze zda sa ze je to beznadejne :-(
mozno dalsia zahada windowsu (samozrejme pocitac som restartoval aj viac krat a vykonal som to pri vypnutom mysql aj apache)

Zdeny, autor článku   NOVÝ
18. 2. 2007

Pokud vyhodil Apache kritickou chybu, tak pravděpodobně při kopírování dll do System32 došlo k přemazání novějších verzí dll knihoven staršími.
U jakých rozšíření to stále vypisuje chybu?

jimino   NOVÝ
19. 2. 2007

bez fatal erroru a nakopirovanych dll-cok v system 32 nasledovne chyby pri nacitavani:

php_filepro.dll

php_ifx.dll
php_oci8.dll
php_oracle.dll
php_sqlite.dll
php_sybase.dll

php_filepro.dll
php_ifx.dll
php_oci8.dll
php_oracle.dll
php_sqlite.dll
php_sybase.dll


ano skutocne vypise prvych 6 chyb a potom to este raz zopakuje. naseldne sa apache spusti a mozem ho vyuzivat...

oplis   NOVÝ
19. 2. 2007

#1045 - Access denied for user 'admin'@'localhost' (using password: YES)

tuhla chyba se mi ukazala kdys jsem chtel najet na phpmyadmin nevite nekdo co stim prosim?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
19. 2. 2007

Ujistěte se, zda-li máte v konfiguračním souboru phpMyAdmina nastaveno korektní uživatelské jméno a heslo.

RoboCop   NOVÝ
28. 2. 2007

Mám problém. Vše jsme udělal jak jsem měl, ale když jsem spustil :
Test the Apache httpd.conf Configuration File tak mi to hodí chybu
windows: V aplikaci Apache HTTP Server došlo k problému a je třeba je zavřít.
A v DOS okně se mi objevíNote the errors or messages above, and press the ESC blabla fakt nevím.

zamozny   NOVÝ
2. 3. 2007

na prvnim radku chybi na konci strednik, pozor na ty stredniky:)

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 3. 2007

Příčin může být několik, mezi kterými mohou být třeba i problémy ze strany operačního systému. Stejně tak je možné, že došlo k nahrazení knihoven Apache některými staršími verzemi. Výpis chybové hlášky problému je bohužel moc obecný, takže se nedá fundovaně poradit.

RoboCop   NOVÝ
3. 3. 2007

To je klidně možný, že to může být těma knihovnama. Protože jsem nejdřív instaloval PHPtriad, pak jsem ho odinstaloval a následně jsem udělal instalaci podle návodu, který jsem tu našel.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
3. 3. 2007

Asi nejjistější (a možná i nejschůdnější) řešení problému bude nová instalace systému.

to_jsem_ja   NOVÝ
4. 3. 2007

instaluju to přesně podle návodu a když jsem zadal na konci konfigurace MySQL Execute, tak mi to hodilo chybu

Cannot create Windows service for MySQL. Error:0
a zaškrto mi to červeným křížkem políčko Start service
jestli někdo ví v čem je chyba tak ať pls poradí.

Jinak výborný článek. díky

to_jsem_ja   NOVÝ
4. 3. 2007

Klikněte levým tlačítkem myši na ikonu Apache v trayi a zvolte Apache2 → Start. Pokud se nevypíší žádné chybové hlášky, tak vše by mělo být správně nastaveno.


mě se chybové hlášky vypsaly(že se nezdařilo načtení knihovny c:/dev/prog/php5/ext/php_curl.dll), ale když zadám do prohlížeče localhost tak se mi strnka zobrazí v pořádku

Zdeny, autor článku   NOVÝ
4. 3. 2007

Tento problém bývá velmi častý, nejspíše jste již někdy MySQL nainstolvanou měl.
Řešení je mnoho. Nejprve se zkuste ujistit, zda-li neběží proces "mysqld-nt.exe". Pakliže běží, tak jej pomocí třeba správce systému úloh ukončete. Poté znovu zopakujte kroky s průvodcem nastavení MySQL.

Pokud řešení nebude úspěšné, doporučuji si projít např. vlákna v tomto odkazu http://forums.mysql.com/read.php?11,19373,19373.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
4. 3. 2007

Apache vás informuje, že nemůže nahrát požadované rozšíření. Pokud nevyužijete v aplikaci funkce dané knihovny, problém nejspíše nezpozorujete.

Přesto doporučuji vyzkoušet řešení uživatele, které se nachází v druhém komentáři pod tímto článkem.

Forish   NOVÝ
4. 3. 2007

Mám následující problém:
http://img66.imageshack.us/img66/2899/startxz6.png
Skusil jsem vypnout firewall, ale tím to není. Mohl by mi někdo poradit co to znamená?

Stoupa   NOVÝ
7. 3. 2007


Mám následující problém:
http://img66.imageshack.us/img66/2899/startxz6.png
Skusil jsem vypnout firewall, ale tím to není. Mohl by mi někdo poradit co to znamená?


Ze ti na portu 80 jiz neco bezi. treba IIS. {netstat -a (-b)}

Mam jinou verzi predchoziho problemu
Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '.../ext/php_mysqli.dll' - Nepřípustný přístup k paměťovému místu.

Cesty k mysql a php knihovnam sou v poradku. Ale nerozumim te hlasce (Nepřípustný přístup k paměťovému místu).

matias   NOVÝ
7. 3. 2007

niekto prosim pomozte skusal som to cez tento navod asi 10x a stale mi to nejde :(, mohol by mi niekto cez vzdialenu obrazovku alebo icq pomoct pls dik (ICQ 228077467)

Zdeny, autor článku   NOVÝ
7. 3. 2007

stale mi to nejde



A co nejde?

klaveska   NOVÝ
11. 3. 2007

Zdravim, mam problem... Toto mi to pise, kdyz napisu: http://localhost

ERROR
The requested URL could not be retrieved

--------------------------------------------------------------------------------

While trying to retrieve the URL: http://localhost/mysql

The following error was encountered:

Connection Failed
The system returned:

(111) Connection refusedThe remote host or network may be down. Please try the request again.

Your cache administrator is root.



--------------------------------------------------------------------------------

Generated Sun, 11 Mar 2007 12:52:25 GMT by sloane.valnet.cz (squid/2.5.STABLE10)

Hombre   NOVÝ
14. 3. 2007

Instalace proběhla v pořádku.
Test configuration proběhne bez znatelných problémů.
V trayi se zobrazí ikonka, ale levým tlačítkem nelze vyvolat žádnou nabídku. Pravým tlačítkem vyvolám nabídky: Open Apache Monitor, Open services a Exit.
V services jsem nenašel žádný servis pro Apache, možná tam bude zakopaný pes. Může mi někdo poradit, co s tím? Našel jsem tu dva stejné dotazy, ale odpověď žádnou. Díky moc.

Systém   NOVÝ
14. 3. 2007

Tak jsem na to už kápnul. Chyba sedí za klávesnicí - měl jsem spuštěný IIS, takže ho stačilo odinstalovat.

klaveska   NOVÝ
15. 3. 2007

hh :) no a co je IIS?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
15. 3. 2007
lubaki   NOVÝ
16. 3. 2007

Ahoj, clanej super. Ale vysktl se problem.

Volam-li stranky způsobem uvedenym v titulku nedojde k nacteni spravneho obsahu. a zadnou chybu to nehlasi.
Kdyz stranky uploadnu na internet (komercni webhosting s php) vse funguje spravne.

Dokazete poradit, kde by mohl byt problem, prosim?
Diky!

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 3. 2007

Volam-li stranky způsobem uvedenym v titulku nedojde k nacteni spravneho obsahu. a zadnou chybu to nehlasi.



Blíže, prosím, specifikujte, co přesně zadáváte, co se stane po zadání atp. Problém jste popsal moc obecně a dá se tedy težce konkrétně poradit.

Jste si jistý, že vám běží server (neblokuje jej třeba firewall)?

lubaki   NOVÝ
17. 3. 2007

aha, díky moc, vyzkouším a nastuduju!

Jiří Černý   NOVÝ
19. 3. 2007

Zdravím všechny! Tenhle návod mi přijde naprosto úžasnej, ale pravěpodobně díky "register globals" mi to hází jednu chybku. Pokusil jsem se zapnout register globals jak v php.ini tak přes jakejsi příkaz v .htaccess, ale pořád mi to háže chyby. Jedna z chyb je "Notice: Undefined variable". Prosiiiim, poraťe!

Zdeny, autor článku   NOVÝ
19. 3. 2007

A zdrojový kód by nebyl?

lubaki   NOVÝ
19. 3. 2007

Ahoj, zapnul jsem to pouze v php.ini a zkopiroval do adr. Win, analogicky k instalaci.
V nastaveni Apache nebylo nic potreba menit, aby to fungovalo, pokud narazis na muj problem.
A ta nedefinovana promena smrdi proste tim, ze pouzivas neco co neni tvoje jak nas ucili v programovani :o)

Jiří Černý   NOVÝ
20. 3. 2007

Tak ten kód můj je a hned prní chyba je hlášená na řádku, kde se vyskytuje toto: if (!$odkud) $odkud=0;
Proměnná odkud je NĚKDY v URL adrese a právě pokud jí tam nedám, tak mi to vyflusne výše uvedenou chybu. Tou podmínkou chci podmiňovat případ, že ta proměnná je prázdná či dodud nepoužitá, což je snad správně.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
20. 3. 2007

Jestli jsem problém pochopil správně, tak vy řešíte chybovou hlášku informující o neexistenci proměnné tehdy, když právě neexistuje. Zkuste nejprve testovat, jestli existuje. Třeba fcí isset(...).

Jinak bych navíc doporučoval k proměnné přistupovat přes $_GET['odkud'].

Jiří Černý   NOVÝ
20. 3. 2007

Báječný, tohle můj problém vyřešilo a hláška se už nezobrazuje. Jen se zeptám - tyhle hlášky jsou novinkou v PHP5? kdekoli na hostingu tohle mam, tak to je bez hlášky a mam dojem že tam se jedná o starší verzi PHP...

Zdeny, autor článku   NOVÝ
20. 3. 2007

tyhle hlášky jsou novinkou v PHP5



Samozřejmě chybové hlášky nejsou v PHP5 žádnou novinkou.

kdekoli na hostingu tohle mam, tak to je bez hlášky


Na hostinzích bývá (především z bezpečnostních důvodů) zobrazování chybových hlášek omezeno (případně přímo deaktivováno).
Vše najdete v souboru php.ini. Jsou to [i]error_reporting[/i] a [i]display_errors[/i].

klaveska   NOVÝ
3. 4. 2007

mam jenom takovy dotaz... asi je trochu hloupy, ale jak se muzu dostat do phpmyadmina? http://localhost/phpmyadmin nefunguje...

Zdeny, autor článku   NOVÝ
3. 4. 2007

Nejprve je třeba PhpMyAdmin "nainstalovat". Stačí, když si jej zdarma stáhnete z oficiálních stránek http://www.phpmyadmin.net/ a následně rozbalíte někam do adresáře webového serveru.

Pokud si v kořenovém adresáři svého webového serveru vytvoříte složku "phpmyadmin", tedy

C:/dev/www/phpmyadmin


a následně do ní [i]rozbalíte[/i] stažený archiv PhpMyAdmina, tak budete moci k tomuto správci databáze přistupovat přes adresu

http://localhost/phpmyadmin

KLAVESKA   NOVÝ
3. 4. 2007

diky moc

klavesk   NOVÝ
4. 4. 2007

no jeste jedna vec... nainstaloval jsem to a hazi mi to chybu. Konkretne

Chyba

MySQL hlásí: Dokumentace
#2003 - Server neodpovídá



jinak je to verze:phpMyAdmin 2.10.0.2

klaveska   NOVÝ
4. 4. 2007

Mno tak to jsem taky vyresil... ale ted to po me chce jmeno a heslo... kde si ho mam nastavit?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
4. 4. 2007

Pokud jste nastavil heslo pro root uživatele při konfiguraci MySQL, bude potřeba stejné heslo nastavit i v configu phpMyAdmina (soubor libraries/config.default.php, proměnná $cfg['Servers'][$i]['password'] na řádku č. 73).

Michal   NOVÝ
5. 4. 2007

Zdravím všechny předem upozornuji že jsem ještě lama, mám stejny problém jako p.Forish
http://img66.imageshack.us/img66/2899/startxz6.png
dočetl jsem se že pomuže vypnou IIS ale ten ja nemám
je ješte nejaký způsob jak to rozchodit?

nughett   NOVÝ
8. 4. 2007

Když už nastavuji MySQL server tak dam Execute a při Start service mi naskoči takova chyba:
The security setting could not be applied to the database becouse the connection has failed with the following error.
Error Nr. 1045
Access denied for user 'root'@'localhost' (using passsword: NO)
If a personal firewall...

Zkoušel sem nastavit vyjímku portu ve firewallu, zkoušel sem ji i vypinat a pořád stejná chyba, zkoušel sem i změnit číslo portu.. nevím čím to může být. Předem děkuji za radu.

locksley   NOVÝ
14. 4. 2007

Vážně moc děkuju za tenthle bravurně vypracovaný článek. Problém s funkčností php na počítači řeším už dlouho ale až teď to teprve funguje!!
Díky moc.

Galanin   NOVÝ
16. 4. 2007

Zdravim,
mam mensi problem po instalaci serveru Apache... Postupoval jsem krok po kroku dle navodu, nicmene po kompletni instalaci se mi neobjevila v Monitoru nabidka Apache2 serveru...

Zkousel jsem spustit tedy sluzbu z nabidky Start a otevrelo se mi okno s informaci, ze System nemuze najit uvedeny soubor (pokud neni v monitoru, tak to i chapu)... nadale jsem zkusil pustit Test a pouze probliklo okno...
Pak jsem zkusil pustit Apache primo z exe souboru, tentokrat byl vysledkem prazdny commander bez jakekoli informace... Zkusil jsem restart pocitace a opakoval vsechny kroky, ale zadna naprava neprisla...

zkusil jsem procist celou tuto diskuzi, ale bud jsem nic nenasel, nebo nefungovalo nic, co jsem nasel...

prosim za pomoc a dekuji za odpoved...

Linus   NOVÝ
16. 4. 2007

Prosim, nevite nekdo co je to za chybu? Kdyz levim kliknu na apache v trayi, dam apache2 a dam start tak mi to napise: "The requested operation has failed!" Prosim poradte. Ja uz jsem z toho uplne zoufalej. klidne napiste na ICQ: 225087381

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 4. 2007

Je to moc obecne hlaseni chyby, takze se da tezce radit, ale zkuste se ujistit, zda-li jiz Apache nebezi. Pripadne, jestli jiz pouzity port nepouziva jina aplikace. Treba spustile-li Skype a pote apache, dostanete tuto chybu. Reseni (krome zmeny portu) je v tomto pripade nejprve spustit Apache a pote Skype.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 4. 2007

Doporucoval bych projit ruzna fora, zda-li se s tim jiz nekdo nesetkal. Ale osobne si myslim, ze nejidealnejsi voba bude nova instalace systemu.

Linus   NOVÝ
17. 4. 2007

Moc dekuju. Nevim jestli to funguje, ale skype mi urcite bezel. :-)

Linus   NOVÝ
17. 4. 2007

Jeste jednou dekuju! Opravdu mi to jde!

Petr   NOVÝ
25. 4. 2007

nazdar všichni,zkoušel jsem instalovat a dělat všechno podle tohoto návodu,nakonec se však vyskytla chybička,jsem v tomhle úplný začátečník tak budu vděčný za každou radu:
Syntax error on line 228 of C:/dev/prog/Apache2/conf/httpd.conf:
DocumentRoot must be a directory
Note the errors or messages above,and press the<ESC> key to exit.

Nevíte co mám špatně?
Předem díky všem za rady.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
25. 4. 2007

Jak vypisuje chybová hláška, problém je na řádku č. 228 v souboru

C:/dev/prog/Apache2/conf/httpd.conf

Patrně jste špatně zadal cestu požadovaného adresáře.

Petr   NOVÝ
26. 4. 2007

Děkuji už jsem to opravil,měl jsem tam úplně jinou cestu,njn začátečník

TibiP   NOVÝ
21. 5. 2007

dobry maly problem nejde mi spustit phpmyadmin a ked zadam http/localhost/ tak sa mi nic nezobrazuje

cim to moze bit ?

dakujem

Cheef   NOVÝ
21. 5. 2007

Já mam trošku jinej problém ohledně CURL. Přesně nevim co to CURL je, ale používám jakouci webkalkulačku pro výpočet splátek od Cetelemu a v jejich komentářích je napsáno, že je potřeba mít "CURL support = enabled".

A druhej problém se týká kódování, znakový sady, porovnávání a tak kolem. http://www.exchange-link.eu/czech - používám UTF-8, v databázi mam texty v UTF, po připojení k databázi provedu mysql_query("SET NAMES utf8;",$Conn); a mysql_query("SET CHARACTER SET utf8;",$Conn); ale i tak se diakritika (např. u slova ŠPANĚLSKO) nezobrazí správně :o(. Dík všem za rady!

Michael   NOVÝ
21. 5. 2007

Rozbehal jste to nekdo na Windows Vista? Nebo nejakou triadu? Diky

Cheef   NOVÝ
22. 5. 2007

Ja jsem se dneska pokousel tuhle sestavu nainstalovat na 2k3 a dela mi to bordel. Ten prvni bordel byl s knihovnou PHP5 a na tom druhym kompu se mi nechce naloadovat knihovna pro MySQL, ze prej neni pristup do pameti. Vi nekdo prosim? Diky!!!

Cheef   NOVÝ
23. 5. 2007

Tak co se tyce tech Vist, tak Apache samotný mi to nevzalo, ale podařilo se nainstalovat a bezproblémově rozběhat "Vertrigoserv 2.05".

Vlado   NOVÝ
25. 5. 2007

Keď naštartujem Apache server, vypíše mi chybovú hlášku: PHP startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll' - neplatný prístup do miesta pamäte.
Navyše v prehliadači po zadaní http://localhost sa mi zobrazí webové rozhranie KERIO MAIL SERVER. /V našej firemnej sieti je firewall KERIO, na ňom je nastavená služba MySQL na porte 3306/. V čom môže byť problém ? Prosím o pomoc.
Ďakujem, ináč tutorial je par excelent.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
25. 5. 2007

Keď naštartujem Apache server, vypíše mi chybovú hlášku: PHP startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll' - neplatný prístup do miesta pamäte.



Tento problém by mělo vyřešit, tak jak je napsané v článku, nakopírování souboru libmySQL.dll do /windows/system32.

Zkuste knihovny libmySQL.dll a php_mysql.dll navíc nakopírovat do následujících adresářů:

/windows
/windows/system
/windows/system32
/dev/prog/php5
/dev/prog/php5/ext

Samozřejmě poté restartujte OS.

pafko   NOVÝ
26. 5. 2007

mám stejný problém, zkusil jsem co jste radil ale nepomohlo to. a může s tímto problémem souviset také to, že když chci zobrazit soubor index.php který používá databazi mysql tak se zobrazi jen bílá stránka? nic víc. ale když si vytvořím soubor např. info.php a v něm je phpinfo(); tak vše běží v pořádku, funguje take pouze html soubor. prosim poradte

Zdeny, autor článku   NOVÝ
27. 5. 2007

Pokud nepřistupujete k databázi (připad funkce phpinfo();) nebo zobazujete html soubor, vše bude fungovat správně. Problém nastane až při požadavku na provedení mysql funkcí, tedy Váš případ se souborem index.php. Takže ano, nejspíše to s tím souvisí.

pafko   NOVÝ
27. 5. 2007

a nevíte jak to opravit? zkoušel jsem vaši radu, tj. nakopírovast ty dva soubory do zmíněných složek, ale to nepomohlo. zkoušel jsem i znovu nainstalovat apache mysql a php, ale stále nic

Zdeny, autor článku   NOVÝ
27. 5. 2007

ŘEŠENÍ PROBLÉMU:

Celý problém je způsoben nekompatibilitou poslední verze MySQL 5.0.41 s dalšími knihovnami. Proto doporučuji stávající verzi MySQL 5.0.41 odinstalovat, a nainstalovat starší, leč funkční, verzi MySQL 5.0.37, pro kterou jsem článek aktualizoval.

MySQL 5.0.37 můžete stahovat z odkazů uvedených v tabulce v úvodu článku.

wrestler   NOVÝ
27. 5. 2007

fakt díky, dřív jsem používal něco jako EasyPHP ale vůbec to nefachčilo. za tenhle článek by měl autor dostat medaili, a to bez legrace!

wrestler   NOVÝ
27. 5. 2007

ja fakt nepobiram jak muzete bejt takle dobry.
fakt diky moc, me to uz facha taky jak sem predpokladal

at zije Programujte.cz!!! ;)

Body   NOVÝ
30. 5. 2007

Všetko mi už funguje /MySQL verzia 5.0.37, vrátane PHPMyAdmin verzia 2.10.0.2. Editoval som súbor config.default.php v adresári libraries. Na stranke interval.cz som našiel článok o inštalácii PHPMyAdmin, kde sa hovorí o šifrovaní cookie pomocou algoritmu blowfish. Neviem však, čo mám do uvedeného riadku ako vhodný údaj napísať.
$cfg['blowfish_secret'] = '???????'; Môže to zostať prázdne ?
Ďakujem za pomoc.

Cheef   NOVÝ
31. 5. 2007

Prazdny mi to nikdy nevzalo, ale co jsem snad i nasel nekde v popiskach novejsich verzi PHPMyAdminu, tak tam lze napsat cokoli - nejakou smesku pismenek. Jedna se snad o tvuj soukromy sifrovaci klic.

Frenzy   NOVÝ
2. 6. 2007

Čao .. nevim proč ale pořád mi to píše -> C:/dev/prog/php5/ext/php_mysql.dll ... skoušel jsem restart ale nic nepomohlo .. pls HELP

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 6. 2007

Co to přesně píše? Kdy to píše? Po startu Apache?

Martin   NOVÝ
10. 6. 2007

Dobrý den, omlouvám se, jestli s mým dotazem někoho obtěžuji, ale instaluji server Apache dohromady s PHP poprvé. Všechno funguje skvěle, až na malý problém, kterým je include_path. pořád mi to hlásí chybu a já už fakt nevím, jakou cestu k souboru zvolit. Poradí mi prosím někdo, jaká cesta tam má být? Nebo alespoň k jakému adresáři? Děkuju mockrát.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
10. 6. 2007

Proměnná [i]include_path[/i], nacházející se v souboru php.ini, je standardně zakomentovaná, tudíž, pokud jste postupoval dle návodu, není důvod k její odkomentování.

Máte-li přesto důvod tuto proměnnou využít, tak, prosím, uveďte, co se vypisuje za chybovou hlášku a kdy.

Martin   NOVÝ
15. 6. 2007

Píše mi to, že mam include_path nastavenou do jednoho adresáře,ale přitom už jsem jí zase zakomentoval... už jsem jednou php instalovaný měl! Je možný,aby to tam zůstalo s té předchozí verze? Píše mi to chybu Fatal error: atd atd. Tak co mi doporučujete? Znovu instalovat?
Díky za odpověď.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
15. 6. 2007

že mam include_path nastavenou do jednoho adresáře,ale přitom už jsem jí zase zakomentoval


Po změně nastavení je třeba restartovat OS.

Je možný,aby to tam zůstalo s té předchozí verze?


Ano.

Píše mi to chybu Fatal error: atd atd. Tak co mi doporučujete?


Doporučuji Vám, abyste napsal CO Vám to vypisuje, a KDY k výpisu chybové hlášky dochází.

tomas semnicky   NOVÝ
19. 6. 2007

Ahoj, postupoval jsem dle uvedeného postupu, ale když spustím jakýkoli php napr. phpinfo() skript tak dostane jen prázdné okno prohlížeče v čem může být problém?
Dík
Apache 2.2.4
PHP 5.2.3

Zdeny, autor článku   NOVÝ
19. 6. 2007

Jakým způsobem "spouštíte" zmiňované phpinfo()?
Prázdným oknem myslíte co?

tomas semnicky   NOVÝ
20. 6. 2007

Dobrý den,
do webového prohlížeče zadám localhost. Objeví se mi adresářová struktura (V podstatě documentroot), kde mám i skript php který obsahuje phpinfo po spuštění tohoto skriptu se ve webovém prohlížeči (FF, IE) prázdné okno. Dám - li zobrazit zdrojový kód výsledek je takovýto:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250"></HEAD>
<BODY></BODY></HTML>

W8eR_CZech   NOVÝ
20. 6. 2007

Mám následující problém: vše jsem nainstaloval a nakonfiguroval podle návodu, ale když spustím stránku s php kódem, tak Apache předstírá, že ho nevidím, ale když napíšu něco v nephp formě (klidně i v php souboru), tak se to navíc vypíše. A když server vypnu po autostartu a zapnuho, tak mi apache vypíše hlášku:

os 10048 only one usage of each socket adress <protocon/network adress/port> is normally permitted: make_sock: could not bind to adress 0.0.0.0:80 Unable to open logs Nete the errors or messages above and press esc..


Thx za help

hawa   NOVÝ
22. 6. 2007

Diky za tip, ale mě nepomohl. Nevite o jinem duvodu, proc by se dana knihovna nemohla necist?

Martin   NOVÝ
25. 6. 2007

Ahoj. Znovu jsem se odhodlal vše odinstalovat a znovu nainstalovat. Vše proběhlo úspěšně. Apache běží, PHP taky, ale je tu ta samá již zmiňovaná chyba [i]include_path[/i]!

Přesné znění chybové hlášky je tady:

Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/MyDoc/root/index.php(include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0

Mám pocit, že je to verzí PHP. Předchozí verze byla nainstalována z instalačního souboru, ale tato současná byla pouze rozbalena. Myslím si, že ta z instalačního souboru, zanechala v systému současnou hodnotu špatně nastavenou. V současném je totiž zakomentovaná a i po restartu serveru a počítače, se situace nemění.

Prosím Vás někoho o pomoc. Díky moc.

don_Dominique   NOVÝ
25. 6. 2007

Sem jedinej komu nejde instalace mysql 5 ??? vše dělam podle návodu ale při instalaci mi to hodí nějakou chybu a celý se to vypne ! Nevíte co s tim ! Jestli máte někdo funkční instalačku pošlete mi jí na mail sg5xxx@seznam.cz ! Díky mockrát !

Zdeny, autor článku   NOVÝ
26. 6. 2007

V jaké fázi instalace a jakou chybu to vypisuje?

don_Dominique   NOVÝ
26. 6. 2007

Při copying new files zhruba v pulce i to hodi chybu : Error 1335. The cabinet file 'product.cab' required for this instalation is corrupt and cannot be used .

Zkoušel sem to stáhnot znova ale furt to samý !!!

Tchibo   NOVÝ
27. 6. 2007

taky mi to píše stejnou chybu .... a nemužu najít jinou instalačku .... jesli ji nekdo máte? tak mi ji pošlete

Petomen   NOVÝ
1. 7. 2007

:) zrobil som vsetko ale ked dam start apache.... tak vypise chybu ze niejaky subor:
Warning
PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_curl.dll' - Uvedený modul nebyl nalezen

...co to??? dufam ze to pojde

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 7. 2007

Přečtěte si komentáře, již se to zde řešilo.

Martin   NOVÝ
2. 7. 2007

Ahoj. Znovu jsem se odhodlal vše odinstalovat a znovu nainstalovat. Vše proběhlo úspěšně. Apache běží, PHP taky, ale je tu ta samá již zmiňovaná chyba include_path!

Přesné znění chybové hlášky je tady:

Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0

Fatal error: Unknown: Failed opening required 'C:/MyDoc/root/index.php(include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0

Mám pocit, že je to verzí PHP. Předchozí verze byla nainstalována z instalačního souboru, ale tato současná byla pouze rozbalena. Myslím si, že ta z instalačního souboru, zanechala v systému současnou hodnotu špatně nastavenou. V současném je totiž zakomentovaná a i po restartu serveru a počítače, se situace nemění.

Prosím Vás někoho o pomoc. Díky moc.

robocop   NOVÝ
3. 7. 2007

Problém při startu Apache se mi objevi
PHP Startup: Unable to load dynamic library'c:/dev/prog/ext/php_mysql.dll'

dále to samé ještě php_mysqli.dll.

Martin   NOVÝ
3. 7. 2007

Tenhle problém mi zmizel hnedka po restartu počítače. Zkus to, třeba to pomůže!

robocop   NOVÝ
3. 7. 2007

Už jsem na to přišel. Teď mám jiný problém s instalací phpAdmina. Při spuštění mi to hodí tuto chybu:
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

robocop   NOVÝ
3. 7. 2007

Odpovím si taky sám. Už jsem na to přišel uff. To byl, ale porod.

svobodicz   NOVÝ
10. 7. 2007

Poprosil bych také o radu. Po reinstalaci PC jsem musel absolvovat instalaci Apache a spol. také. Vše funguje, ale pokud v httpd.conf nastavím [i]DocumentRoot "D:/WWW"[/i] tak dostanu hlášku

You don't have permission to access /phpmyadmin/ on this server.

. Když nechám původní DocumentRoot, tak vše šlape, ale jak to pošlu jinam, tak šlus.
Dokážete říci, co s tím...?

petr   NOVÝ
20. 8. 2007

This error (HTTP 403 Forbidden) means that Internet Explorer was able to connect to the website, but it does not have permission to view the webpage

tohle je reakce na http://localhost

jinak všechno klaplo podle navodu, až na to že zřejmě něco běží pod portem 80, nevim co, protože netstat -a mi moc nepomůže, a nevim jestli si můžu dovolit upravovat port u 52. a 53. řádku s Listen v soubouru httpd.conf...pomohlby sunblet personal firewall, jenze ten pod Vistama neběhá....proste obcas nejde apache nastartovat s tim ze hlasi chybu
only one usage of each socket adress <protocol/network/adress/port>

pls moc o radu, strávil jsem na tim celou noc,díky

Petroff   NOVÝ
31. 8. 2007

Začátečník (PHP,SQL,AJAX)
Řídil jsem se podle pod(r)obného návodu z knihy: [i]AJAX a PHP : tvoříme interaktivní webové aplikace profesionálně[/i]
[WIN/XP] Instalace PHP5,MySQL,phpMyAdmin v pořádku, ale Apache 2.2.4 i 2.0.59 msi se odmítal spustit (Instalační balíček nelze otevřít....).
Vzpomněl jsem si, že v okně procesů vídávám Apache.exe /SYSTEM/ - asi službu.
FIREWALL->Výjimka<Program povolen pro všechny počítače> udává složku:
[Apache HTTP Server] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\Apache.exe
V této složce (@)=C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager se nacházejí i další 3 služby z balíku ForceWare
[Forceware Web Interface] (@)\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe" -k runservice
[ForceWare Intelligent Application Manager] (@)\bin\nSvcAppFlt.exe
[ForceWare IP service] (@)\bin\nSvcIp.exe
[ForceWare user log service] (@)\bin\nSvcLog.exe

Vypadá to na NVIDIA/NADEO online hru Trackmania, která byla přibalena ke grafické kartě, nainstalována
a která umožňuje tvorbu hráčského serveru.

Použitý port pro vyzkoušení v prohlížeči: http://localhost:3476/ --> ÚSPĚŠNÉ
uveden v souboru (@)\Apache Group\Apache2\conf\httpd.conf:

Listen localhost:3476
<VirtualHost 127.0.0.1:3476>
DocumentRoot "C:/Program Files/NVIDIA Corporation/NetworkAccessManager/frontend"
ServerName localhost:3476
# ServerAdmin
ErrorLog logs/error_log
TransferLog logs/access_log
# HM added to fix the redir from / to /menu/
RewriteEngine on
RewriteRule ^/$ /cgi-bin/ncgir.exe?menu/index.html [R,L]
</VirtualHost>
<IfModule mod_ssl.c>
Include conf/ssl/ssl.conf
</IfModule>

Co mám tedy v této situaci dělat (radši jsem uvedl config do pův.stavu, než se něco podělá) ???
Potřebuju Apache pro testování doma, ale také bych(om) chtěl(i) nadále používat hru (včetně serveru).
Budu vděčný za každou radu.

ALias75   NOVÝ
20. 10. 2007

Dobrý den , nejprve bych chtěl poděkovat za super odvedenou práci při sepisování tohoto návodu.
K mému problému.Zajímalo by mne jak provedu konfiguraci když chci server použít jako ostrý na svém PC , které je za routerem.Pevná IP-OK , DNS -přesměrovaný na pevnou IP (při zadání domény se ukáže přihlašovací obrazovka do routeru) , a to je ten problém.Jak to udělat aby se zobrazil web server s indexem a ne router ?Jestli je můj dotaz banalita tak se omlouvám , ale v tomto jsem opravdu jalovice .
Děkuji

madfox   NOVÝ
29. 10. 2007

Ahojda všem, prosím o radu, když udělám vše podle návodu, tak nejse spustit Apache, pod ikonou u hodin je nej Open Apache Monitor, Open Services a Exit, při pokusu o spuštění přez tlačítko Start - Programy ........, to vyhodí chybu, udělejte prosím kuken tutu http://www.bco.ic.cz/madfox/error.jpg , děkuji za rady co s tím.

Ruda   NOVÝ
13. 11. 2007

Dobrý den. Nainstaloval jsem všechny tři komponenty dle návodu. Apache běží,mysql vypadá že je taky ok, ale když zadám localhost nic se nezobrazí. Porty jsem projel. Jo a v apache monitoru mi svítí červeně phpgeekutil.Kde se to tam vzalo a jestli to tam vůbec patří :-) S PHP začínám,tak předem dík za každou radu.

Ruda   NOVÝ
13. 11. 2007

Zdravím.Tak jsem to celý přeinstaloval.To phpgeekutil zmizelo, ale stránka s php info se stále nezobrazí. Ani žádné chybové hlášení nic. Jen to pořád jakoby loguje a ho. Poradí někdo.Už s toho začínám cvokatět .

Anonymní uživatel   NOVÝ
14. 11. 2007

To Ruda: Uff tak jsem to rozchodil sám. Dík a až budu zase něco potřebovat tak se tady zase poptám.

Peto   NOVÝ
16. 11. 2007

Ludia pomozte vsetko som naistaloval Apache ide tak isto aj MySQL len mi nejde zobrazit phpinfo();
vzdy ked dam http://localhost/ tak sa mi zobrazi otvoreny subor index.php a nom to com som tam zadal a <?php phpinfo();?> co mam robit?

Laďa   NOVÝ
16. 11. 2007

To Jumper: Mě se tato hláška taky objevuje,ale restart nepomohl.Poradí někdo?

Anonymní uživatel   NOVÝ
16. 11. 2007

Tak už jsem na to přišel.Změna portu v httpd.conf {Listen}.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 11. 2007

To Peto: Špatně nakonfigurované PHP.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 11. 2007

To Anonymní uživatel: Jj, budeme se těšit :-)

Laďa   NOVÝ
17. 11. 2007

Pořád to chce jméno a heslo,ale nic jsem nenastavoval.Pls hlp

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 11. 2007

Laďa píše:

Pořád to chce jméno a heslo,ale nic jsem nenastavoval.Pls hlp



Můžete upřesnit, co znamená "to"?

Sum   NOVÝ
26. 11. 2007

Dobry den,
chtel jsem poprosit o radu, potrebuju aby mi na pocitaci (webovem serveru) bezel najednou Apache i sluzba IIS, k tomu pravdepodobne potrebuji aby nebezeli na stejne IP adrese, nebo na jinem portu, chtel jsem se zeptat jak muzu nastavit pro IIS a Apache jinou IP adresu (nebo port pokud by to slo i snim).
pokyny:

Zdeny, autor článku   NOVÝ
26. 11. 2007

To Sum: Port Apache můžete změnit například při jeho instalaci.

Alucard   NOVÝ
13. 12. 2007

Zdravim neviete niekto poradit so zaujimavim problemom? Takze:

Mal som winXP ale kvoli neakym veciam(povedal by som ze bez udrzby a dlhom pouzivani bez reinstall) som ho musel preinstalovat. Na starom win som mal nainstalovane vsetko ako je v tomto clanku a vsetko islo dobre(robil som si dake skripty, databazy...).Vsetko som zazalohoval a nainstaloval som nove XP(resp stare ale nanovo:). Ale ked som nainstaloval do cisteho XP(bez skypu...) zacali sa mi problemy typu curl(vyriesene) a este kopec dalsich(uz si nepamatam ale mam skopirovany obsah C:\dev\prog\php5\ext do system32). Takze momentalne vsetko bezi dobre, phpinfo() sa zobrazi mysql ide(aspon z prik.riad.) ale premenne typu session,get,post ako keby neexistovali.

Mam na stranke index.php formular(mimo ineho):

<form name="login" action="index.php" method="post" style="padding-top:200px">....<input type="submit" name="prihlas" value="Prihlás">.....


skript ktory na stranke spracuva premenne:
$prihlas=@$_POST['prihlas'];

if($prihlas=="Prihlás"){
echo $_POST['login'];
$_SESSION['login']=$_POST['login'];
$_SESSION['heslo']=$_POST['heslo'];
header("location:index.php");
}


a skript ktory pusta dalej:

else{

$login=$_SESSION['login'];
$heslo=$_SESSION['heslo'];
@$id = mysql_connect("localhost","$login","$heslo");
if(!$id){
echo '<center><div style="padding-top:200px"><h1><font color="red">Zlé meno alebo heslo.</font></h1><a href="index.php?odhl=ok" class="menu" onMouseOver="this.className=\'menu2\'" onMouseOut="this.className=\'menu\'">Opakovať</a></div></center>';
@mysql_free_result($id);
@mysql_close($id);
}


a po odoslani sa mi normalne zobrazi formular.

Myslel by som si ze mam chybu v skripte(aj ked ten isty skript na starom win a apachi a mysql a php isiel) keby som nerozbalil do
C:\dev\www\myadmin

phpadmina a nespustil a nevypisal mi chybu
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

co je samozrejme lebo mam heslo a neni v kofigu. Tak som klikol na odkaz

konfiguračný skript

a zobrazili sa mi pekne tlacitka. A ja som si mohol klikat a nic sa nestalo:(

Tak dufam ze sa najde dakdo kdo mi objasni tuto zaujimavu situaciu:)
Budem mu velmi povdacny.
P.S.: niektore tie spetne lomitka v skriptoch dava programujte.com(sak viete:)

P.P.S.: A este som sa chcel spytat daco o znakovych sadach lebo mi namiesto č,ľ... pise vseliake nahradne znaky a uz som skusal vselico a nic nepomahalo(set names, editacia premennych v prik.riad., deklarovanie v skripte,tabulke...)mime type v skripte je

windows-1250

znakova sada sa vypise ze je default

cp1250

(alebo jaku nastavim aj tak to je jedno) a aj tak mi to nepise nech dam hocijaku. Preto som chcel pouzit myadmina(len som sa k tomu este nedostal).

Zdeny, autor článku   NOVÝ
14. 12. 2007

To Alucard: Tyto problémy se netýkají přímo instalace, ale obecně PHP, takže, prosím, směřujte dotaz do zdejšího fóra... http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=diskuze&sekce=35-php

DragonBehemont   NOVÝ
17. 12. 2007

Zdravím,

nejsem začátečník, co se týká PHP, ale do dneška jsem využíval různé kompletní instalační balíčky. Nyní jsem ale potřeboval aktualizovat verzi PHP. Mám Apache 2.0.59; PHP 5.2.5 a MySql 5.0. Postupoval jsem podle návodu, mám všechno nastavené a naistalované, server mi běží, ale nechcou se mi zobrazit skripty v PHP. Kdykoliv zadám jakoukoliv stránku, které jen obsahuje PHP kód, tak mi to vyhodí úplně prázdnou stránku. Nevíte někdo, kde je problém?

Gabo   NOVÝ
28. 12. 2007

Galanin píše:

Zdravim,
mam mensi problem po instalaci serveru Apache... Postupoval jsem krok po kroku dle navodu, nicmene po kompletni instalaci se mi neobjevila v Monitoru nabidka Apache2 serveru...

Zkousel jsem spustit tedy sluzbu z nabidky Start a otevrelo se mi okno s informaci, ze System nemuze najit uvedeny soubor (pokud neni v monitoru, tak to i chapu)... nadale jsem zkusil pustit Test a pouze probliklo okno...
Pak jsem zkusil pustit Apache primo z exe souboru, tentokrat byl vysledkem prazdny commander bez jakekoli informace... Zkusil jsem restart pocitace a opakoval vsechny kroky, ale zadna naprava neprisla...

zkusil jsem procist celou tuto diskuzi, ale bud jsem nic nenasel, nebo nefungovalo nic, co jsem nasel...

prosim za pomoc a dekuji za odpoved...



ja mam ten isty problem a neviem ho vyriesit. pls poradte niekto

lukas   NOVÝ
30. 12. 2007

apache i php mi jede v pohodě, ale když chci otevřít php soubor, který obsahuje nějaký mysql příkaz, tak se chvíli načítá, a pak se mi zobrazí nové okno s textem: V aplikaci Apache HTTP Server došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže.

lukas   NOVÝ
1. 1. 2008

nainstaloval jsem starší verzi 5.0.37 a už to funguje. :smile4:
Nevíte někdo proč ale nefungují novější verze mysql.

ai   NOVÝ
17. 1. 2008

Zdravím, viem, že táto chyba sa tu už riešila, ale odpoveď na nu som nenašiel. Toto my vyhadzuje Apache po zapnuti:




PS: Mám čerstvo preinštalovný Windows

Zdeny, autor článku   NOVÝ
17. 1. 2008

To ai: Na portu 80 vám již běží nějaká aplikace, je třeba ji před spuštěním Apache nejdříve vypnout. Co třeba Skype?

swat03   NOVÝ
6. 2. 2008

To DragonBehemont: Mě to samé. Poraďte prosím někdo...

Lukas   NOVÝ
18. 2. 2008

skvele popsano a vysvetleno i pro prumerneho blba, jako jsem ja...
co mi nevyslo je vyreseno v debate...
dekuju.

salat   NOVÝ
1. 3. 2008

Zdar..tutorial skvělý ale když dam do složky www nějaky soubor index.php a pustim http://localhost/ hodi mi to error Forbidden You don't have permission to access / on this server. vše jsem konfiguroval přesně podle navodu jen jsem vynechal MySQL...v čem může být chyb že "nemám práva" na přístup když sem na localhostu ?

pipet   NOVÝ
4. 3. 2008

Tente velmi dobrý článek bych navrhoval rozšířit ještě o průvodce instalací phpmyadmin.

pipet   NOVÝ
4. 3. 2008

Při pročítání diskuse jsem si všiml že několik lidí mělo problém s tím, že po instalaci AMP a pokusu zobrazit si phpinfo se jim vypsala pouze bílá stránka. Je to z toho důvodu, že jste pravděpodobně zvyklí začínat php kód "<?". Proto aby bylo možné takto php skript uvozovat je třeba mít v php.ini nastavenou hodnotu "short_open_tag = On", což po výchozí instalaci není. Pokud hodnotu short_open_tag nemáte nastanou na on, je skutečně potřeba uvozovat skript "<?php".

Ondřej Vachůn   NOVÝ
6. 3. 2008

Chci poděkovat autorovi za skvělý článek, šel jsem přesně podle návodu a vše funguje jak má :o)

KIDBV   NOVÝ
6. 3. 2008

Reagoval na komentář od uživatele SG11.TK :

Nemá být náhodou localhost 127.0.0.1? Místo 172.... ?

Jiří Trnka   NOVÝ
8. 3. 2008

Postupoval jsem přesně podle návodu ale když jsem chtěl zkombinovat PHP a HTML tagy tak to prostě nešlo. Od části kde jsou ty HTML tagy tak to vypíše zdrojový kód. Kámoš má stejný problém. Nevíte jak tuhle chybu odstranit ?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
8. 3. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jiří Trnka :
Můžete zde uvést zdrojový kód?

anakin   NOVÝ
8. 3. 2008

dik moc, pro začátečníka jako dělaný :) nedokážu si představit lepšího průvodce...

rene   NOVÝ
7. 4. 2008

zdravím potřeboval bych poradit, jsem začátečník a tak používám phphome kde se vše nainstaluje samo. Ale ted potřebuji Nastavit, aby apache běžel na jiném portu než 80, a abych se na vše mohl dostat i z jiného počítače, a ne jen z toho kde je vše nainstalované. Zkoušel jsem při instalaci nastavit hned port 90 ale po nainstalovaní se vše spustí na localhost port 80. Na netu jsem četl, že se port dá nastavit v httpd.conf, ale nemůžu přijít na to kde co mám nastavit. Můžete mi pomoci. Předem děkuji

pidgin   NOVÝ
12. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Adam_Ch :
Díky, měl jsem ten problém a nechápal o co jde, ale tohle pomohlo. Stejně by mě ale zajímalo o co tam jde:-o . dík

cvirooo   NOVÝ
15. 4. 2008

zdravim, mam taky problem, nainstaloval som PhpMyAdmin a stale vypisuje chybu

#2003 - Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)


neviem co stym

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Zdravím,
Dneska sem si přečetl Váš článek. Musím pochválit, ale přesto se vyskytl určitý problém. Když jsem chtěl spustit MySQL pře příkazový řádek tak mi to nahláslo chybu a hnedka vyplo. Nevíte prosím o jakou chybu se může jednat. Děkuji

Zdeny, autor článku   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :

Jakou chybu to vypsalo?

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
ERROR 1045< HY000> Access denied for user ....

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

no tak teďka jsem zkusil napsat jednoduchej script a nefunguje:
<?php
if(!empty($ok)) {
echo "ses tu\n";
}
?>

<form name="formular" action="regularni.php" method="post" onsubmit="return kontrola();">
<table>
<tr>
<td>Jméno</td><td><input type="text" name="jmeno"></td>
</tr>
<tr>
<td></td><td><input type="submit" value="Kontrola" name="ok"></td>
</tr>
</table>
</form>

<script>
function kontrola() {
if(document.formular.jmeno.value.length <=0 ) {
alert("Zadejte jmeno");
document.formular.jmeno.value="***Zadejte jmeno";
document.formular.jmeno.focus();
}
}
</script>
Prostě když kliknu na tlačítko tak se script neprovede.

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

No to je pěkný. Tak teďka po restartu pc se mě nepodařil spustit Apache

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Vypíše mě to chybu: The requested operation has failed

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :Omlouvám se tenhle problém sem vyřešil. Moje chyba. Teda co se týká spuštěná apachu

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :
Prosím poraďte pořád mi nejde spustit databáze. Hlási mě to pořád stejnou chybu

Zdeny, autor článku   NOVÝ
21. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :

Ujistěte se, jestli se přihlašujete pod správným loginem a heslem.

Sopta   NOVÝ
21. 4. 2008

Ano, jinak by me to oznamilo chybu. Pokud zadam heslo ktere jsem nastavoval hnedka při instalaci MySQL tak vše proběhne v pořádku. Dostanu hlášku která to potvrdí. Ale při dalším spuštěním konzole mysql mi to oznami chybu.

Sopta   NOVÝ
22. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář : No tak sem nakonec mysql rozjel. Akorát pro změnu nemůžu vytvořit databázi. Hlásí mě to chyba 1044 :smile13:

fish   NOVÝ
24. 4. 2008

Nainstaloval jsem apache, port localhostu jsem zmenil na 8888, jelikoz 80 byl jiz obsazen.
Po zadani http://localhost:8888 do prohlizece se zobrazi jen html cast souboru index.php, jakekoliv prikazy php se nezobrazuji. Nastaveni php jsem provadel podle navodu.
Prosim o radu.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
24. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele fish :

Překontrolujte "instalaci" a konfiguraci PHP.

bazylek   NOVÝ
24. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele fish :
Překontroluj, jestli jsi ve skriptu správně použil začátek php skriptu, ( <?php ) pokud používáš jen ( <? ), tak se ti nic nezobrazí.

Sopta   NOVÝ
27. 4. 2008

Zdravím, tak nakonec jsem vše rozjel.
Zatím komunikace php s mysql jede ale když jsem chtěl vložit přes PHP formulář řetězec s diakritikou tak mi to hlásílo chybu pře echo. Ale když sem skusil třeba á tak to šlo. Nevíte kde by mohl být problém

Zdeny, autor článku   NOVÝ
27. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :
Jaký řetězec? Jaká chyba?

Spíše bych to ale viděl na špatnou syntax... nechyběl na konci příkazu třeba středník?

Sopta   NOVÝ
27. 4. 2008

Děkuji za radu. Chyba byla v přenosu dat do databáze mysql. Měl jsem špatně nastavené kódování

Sopta   NOVÝ
28. 4. 2008

Zdravím.
Při psaní aplikace na mě vyzkočila "chyba"

Notice: Undefined index: akce in C:\dev\www\WEBS\WProject\nemcice\ADMIN\stranky\archivy.php on line 3

4etl jesm že Notice není chyba ale jenom upozorňení. Nevíte jak tyto hlašení vypnout ?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
28. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Sotolář :

V php.ini se podívej na proměnnou error_reporting, nicméně, pokud je aplikace správně napsaná, neměla by vypisovat nejen žádné chyby, ale ani varování či upozornění.

Sopta   NOVÝ
29. 4. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa : Díky. Už jsem vše vyřešil

Kubig   NOVÝ
30. 4. 2008

Zdravim,
mám problém se zobrazenim stránky.Pokud zadám do vyhledávače http://localhost,zobrazí se mi text. obsah souboru index.php:
<?
phpinfo();
?>

poradí někdo?
díky

Honza   NOVÝ
2. 5. 2008

Mám takovýto dotaz:
Mám doma více PC propojených sítí LAN. Chtěl bych z jednoho PC udělat stále běžící server a na něm provozovat nazvěme to ´intranet´ - webová aplikace přístupná všem PC v síti. Při zadání adresy http://intranet/ do kteréhokoliv prohlížeče z PC sítě by se zobrazila úvodní stránka intranetu tohoto domácího serveru. Existuje někde takový návod?
Díky za případnou radu či odkazy

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Honza :

Pokud jsou všechna PC připojena do sítě a navzájem na sebe vidí, tak stačí z jakéhokoliv PC zadat IP adresu PC, který má sloužit jako server (musí na něm být nainstalován Apache atd.).

Pokud se chcete vyhnout zadávání IP adresy, ale raději použít smysluplný alias (intranet), tak lze na každém PC modifikovat soubor C:/windows/system32/drivers/etc/hosts, kam uvedete IP serveru a "intranet". Informace o tomto souboru naleznete v článku http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007063002-apache-virtualni-servery-na-localhostu-a-logovani

Martin   NOVÝ
5. 5. 2008

Dobry den ..

instaloval som apache php a mysql podla vyssie uvedeneho navodu no na konci pri pokuse o spustenie serveru apache som dostal chybovu hlasku

Apache is running a threaded MPM, but your PHP Module is not compiled to be threadsafe. You need to recompile PHP. Pre-configuration failed.

neviem co to znamena, urcite som dodrzal uvedeny postup .. ak niekto viete o co sa jedna prosim poradte ...

Tomáš Brutovský   NOVÝ
6. 5. 2008

Děkuji Vám za tento článek. Váhal jsem zda jako začátečník použít nějaký triad nebo easyPHP, ale nakonec jsem se rozhodl experimentovat na virtual systému WinXP.
(Na Ubuntu jsem použil LAMP-server.)

Podařilo se to s nejnovějšími verzemi:
Apache 2.2.8
PHP5.2.6
Mysql5.1.24
Musel jsem návod místy modifikovat, jelikož to bylo jako vždy trochu jinak, ale nakonec se povedlo. Jen mě házel chybu Apache Test configuration, ale chytře ji napsal a tak jsem došel k poznání, že Vaše PHPapache2.dll, pochopitelně neodpovídá mé verzi 2_2.dll.
Myslím, že i laik z podobné instalace může získat alespoń částečný přehled co, kde a jak se ukládá a jak se to edituje. Balíček podobnou zkušenost nenabízí.
Dík

Sakalik   NOVÝ
11. 5. 2008

Chválu přeskočím, článek je velmi kvalitní. Mám ale problém s Vistami... Instalace MySQL proběhne v pořádku, když ale jdu na poslední krok se spuštěním konfigurace a dám Finish, čekám, že se spustí a nic...
Manuálně to také nejde, při otevření souboru MySQLInstanceConfig.exe mi Visty hodí error

C:\dev\..MySQLInstanceConfig.exe
Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože její souběžná konfigurace není správná.



Reinstalace, ani restartování PC apod nepomohlo... Zde skončili nápady a tak se radši zeptám zkušenějších... Díky za každou radu.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
12. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Sakalik :

Problém je ve verzi MySQL 5.0.51a, nová verze 5.0.51b již tento problém nezpůsobuje. Děkuji za upozornění, návod jsem aktualizoval, takže odkaz uvedený na začátku návodu již opět vede na nejnovější a funkční verzi MySQL.

Stáhněte si tedy prosím nejnovější verzi.

Juman   NOVÝ
16. 5. 2008

Ahoj, postupoval som podla navodu ale pri spusteni testu Configure Apache Server mi vyhoi nasledujucu chybu (vid obrazok)

http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?uname=jumansk&aid=5200733830366280033&iid=5200733834661247346
+ nesedia cisla riadkov v v tom configuracnom txt pre Apache...len taka dobnost

Zdeny, autor článku   NOVÝ
16. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Juman :

Určitě se zmíněná dll knihovna nachází na uvedené adrese c:\dev\prog\php5\php5apache2.dll ?

juman   NOVÝ
16. 5. 2008

ano je tam

juman   NOVÝ
16. 5. 2008

OSPRAVEDLNUJEM SA VSETKYM, CHYBA VZNIKLA INSTALACIOU NOVSIEHO APACHE, CO SOM SI VSIMOL AZ DNES. PO INSTALACII VERZIE Z NAVODU SA NA PRVY POHLAD ZDA VSETKO OK!. VDAKA

David   NOVÝ
18. 5. 2008

Ked nainstalujem Apache tak sa mi dole pri hodinach ani nezjavy zelena sipka ale hned cervene kolecko a nejde to spustit. Po instalacii mi vybehli dva krat take tie "win commander" okna a v nich nejake hlasenia od veci. neviete nahodou niekto o co ide?

Cafourek   NOVÝ
21. 5. 2008

dobry večer. udělal jsem vše podle návodu... apache server se mi podařilo rozjet vpořádku. Pokud mám v htdocs soubor index.html tak mi vpořádku naběhne. Ale pokud ho přepíši na soubor .php tak napíše že stránku nelze zobrazit "http 500 internal error". Napadlo mne, že bude v httpd.conf špatně nastavené directoryindex ale mám tam přesně toho:

<IfModule dir_module>

DirectoryIndex index.html index.htm index.php
</IfModule>
. Poté jako poslední v seznamu modulů mám toho:
LoadModule php5_module modules/php5apache2_2.dll
tento soubor se ve složce .../php5/modules doopravdy nachází, zkopíroval jsem ho tam. Všechny knihovny i konfigurační soubor php.ini jsem zkopíroval do systemovych složek. nevíte v čem by mohl byt muj problem? restart apache i celeho pc jsem zkoušel několikrát

Zdeny, autor článku   NOVÝ
21. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Cafourek :

Jakou verzi Apache jste instaloval?

Anonymní uživatel   NOVÝ
21. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
apache_2.2.8-win32-x86-openssl-0.9.8g

sebior   NOVÝ
22. 5. 2008

Když to po instalaci chci vyzkoušet a napíšu
http://localhost ,
hodí mi to hlášku o chybě HTTP 403. Jde o WinXP Home. Nevíte co s tím?

slovdan   NOVÝ
26. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Ajá mám s porty ten samý problém, mám winXP wit SP2 ale jako virtuální stroj v micropsoft Virtual PC skype mi něběží, ale port 80 mám blokován, kde zjistím co mi ho blokuje???
Tak jsem změnil port na 81, apache i s pHp běží chybu nehlásí ale zase když zadám http://localhost:81 nic se mi zobrazí stránka HTTP erro 403 zakázáno /firewal mám vypnut/

slami   NOVÝ
11. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele swat03 :
Mě to ukazuje jinou chybu a to zrovna tuhle: ze nemuze nalezt v php5 soubor php5apache2.dll a přitom ho v tý složce mám

MisfiT   NOVÝ
18. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele slami :
Mám ten samý problém! :(
Apache: apache_2.0.63-win32-x86-no_ssl
PHP: php-5.2.6-Win32

vachi   NOVÝ
21. 6. 2008

ahoj,
mám dotaz, jede to i na vistách? protože mi to hází chybu, když chci zkusit jestli mi funguje apache - viz. obrázek a pak když ji chci restartovat nebo spustit - viz. obrázek.

Děkuji všem co poradí ... už si s tím nevím rady ... na XP mi to šlo v poho, ale tady to jaksi nejde, nebo jestli nemáte někdo jiné řešení, které by šlo pod visty. děkuju

screeny
http://leteckaposta.cz/921683363
http://leteckaposta.cz/821207716

Zdeny, autor článku   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele vachi :

Pod Vistami vše funguje,

1/ akorát je vhodnější použít Apache 2.2, který můžete stáhnout zde http://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/apache/httpd/binaries/win32/apache_2.2.9-win32-x86-no_ssl-r2.msi
2/ a také je nutné všechny akce provádět s právy správce

vachi   NOVÝ
23. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :

ahoj, stáhl jsem si ten novější, ale pořád mi to píše to samé ... už nevím co stím

Matematik   NOVÝ
23. 6. 2008

Jak naložit s hláškou:
"Forbidden
You don't have permission to access / on this server."
když zadám http://localhost

Sice nejsem informatik, většinou problém vyřeším , ale tentokrát nevím ..

Zdeny, autor článku   NOVÝ
24. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele vachi :

Pokud jste stáhl a nainstaloval Apache 2.2, je třeba v config. souboru nahradit dll za php5apache2_2.dll.

Petan   NOVÝ
24. 6. 2008

Zdravim,

mam problém s apachem.. Vše jsem udělal podle postupu.. Při instalaci apache mi vyskočili hned dvě kde mi píše:

<OS 10048>Normálně je povoleno pouze jedno použití každé adresy <protokolu, síťové adresy, portu) soketu : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. ....

normálně se dokončí instalace, ale apach nejde spustit.. i jsem koukal různě do diskuze na netu, kde měl někdo ten samí problém.. dali okdaz na sosnutí programu Tcpview.exe , kterej zobrazuje co jaký má port atd.. a port 80 nic nebere.. fakt už nevim.. máte někdo nějakej nápad? díky moc...

Zdeny, autor článku   NOVÝ
24. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Petan :

Vidím port 80, takže než začneme hledat problém, nemáte Skype? Pokud ano, tak vypnout.

Petan   NOVÝ
24. 6. 2008

nemam skype.. vůbec ho nemam nainstalovaný..

Vampire   NOVÝ
25. 6. 2008

zdravim...mam taky problem ze ked zadam do prehliadaca http://localhost tak mi hned restartuje OS... vsetko som robil podla navodu apatche mi pise ze je vsetko ok aj som niekolko krat kontroloval nastavenie php... prosim poradte v com je chyba :/

Hulk   NOVÝ
27. 6. 2008

nainstaloval jsem apache,mysql i php dle navodu ale kdyz se snazim pripojit na localhost pres mozzilu naskoci zatizeni procesoru na 100% a nic se nedeje,jen pise nacitani.na opere to same(jen bez zatizeni procesoru),IE radeji ani neskousim,jedu na WinXP.

hulk   NOVÝ
27. 6. 2008

dodatek k predchozimu prispevku- problem je se pripojit na localhost,jelikoz kdyz zmenim obsah index.php nebo ho nahradim index.html ve kterem je zdrojovy kod nasledujici



<html>
<head>
<title>ahoj vsem!</title>
</head>
<body>
</body>
</html>

David   NOVÝ
30. 6. 2008

Mám problém, nainstaloval jsem Apache, běží mi na něm web stránky i PHP, otestoval jsem si to přes PHP info, ale když chci naistalovat oscommece a dám do prohlížeče to co je v návodu tak mi to píše toto:
Warning: require(includes/configure.php) [function.require]: failed to open stream: No error in C:\www\pcbazarek\includes\application_top.php on line 29

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/configure.php' (include_path='C:\php\ext') in C:\www\pcbazarek\includes\application_top.php on line 29
Poradí mi někdo?
Už jsem zkoušel naprosto vše.Díky moc.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
30. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele David : Doporučuji tento dotaz raději položit ve zdejším fóru.

Lugg   NOVÝ
1. 7. 2008

Mám problém, instaloval jsem a nastavil vše dle návodu, ale po zadání phpinfo se mi na stránce localhost zobrazí zadaný příkaz phpinfo. Nevím si s tím už rady, poraďte, pls.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
1. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lugg : Špatně nainstalované/nastavené PHP.

Lugg   NOVÝ
1. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Zkoušel jsem to projet ještě jednou a mám to dle návodu, ale pořád mi to nečte to php, jedinou
změnu co jsem našel , je, že při definování path mám něco jiného než na obrázku a to:
%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;C:\Program Files\Common Files\Adobe\AGL;C:\dev\prog\php5\

Myslíte, že by to mohlo být tím? Mám instalován winXP.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
1. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lugg :
V "path" se musí nacházet "C:\dev\prog\php5\", což máte, ostatní je irelevantní.

mmartin   NOVÝ
1. 7. 2008

Dobrý den, nevim zda na problém narazilo více lidí, nicméně jsem tam našel dvě dle mého názoru chybky.
Jinak výborný článek :-) díky. Nainstaloval jsem to dle něj bez větších problémů.

a) Instalaci apache radíte nainstalovat do C:\dev\prog\, nicméně dále se v článku odkazujete na konfiguraci souboru C:\dev\prog\Apache2\conf\httpd.conf tedy zjevně má být instalován do C:\dev\prog\Apache2\

b) Při konfiguraci C:\dev\prog\Apache2\conf\httpd.conf a přidání poslední změny přestal apache fungovat - hlásil chybu, že nemůže nalézt knihovnu. Je to možná tím že jsem zvolil instalaci včetně šifrování.

řádek
LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll"

jsem tak změnil na
LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
a vše bylo v pořádku.

Jen pro pořádek dodávám, že obě dll byly v umístění samozřejmě k dispozici.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele mmartin :

Ad a/ Článek je dělán step-by-step, takže u instalace je zmíněno, jaký adresář má čtenář zadat. Apache se totiž již sám následně nainstaluje do podadresáře "Apache2".

Ad b/ Nebylo to spíše tím, že jste instaloval Apache 2.2 místo Apache 2.0?

Anonymní uživatel   NOVÝ
2. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Tak už vážně nevím, zkontroloval jsem nastavení php- LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll"
# AddType application/x-httpd-php .php
# AddType application/x-httpd-php-source .phps má být vážně až úplně na konci dokumentu? Jinak mám soubory dll. v system32, php.ini ve windows, tak už vážně nevím,pořád to nechce číst php koncovku.
Pokud víte kde by mohla být chyba, poraďte.

Zdeny, autor článku   NOVÝ
2. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Anonymní uživatel :

Tyto řádky NESMÍ být zakomentované. Dejte pryč úvodní mřížky (#).

meerek   NOVÝ
4. 7. 2008

Zkoušel jsem instalaci Apache, PhP a Mysql podle článku,všechno bylo zatím v pohodě až do chvíle, kdy jsem na konec httpd.conf připsal:

LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll"

AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

poté už se mi Apache nerozběhl s error hláškou : The requested operation has failed!
Netušíte někdo, v čem je svízel? díky

Kubik   NOVÝ
5. 7. 2008

Chtěl bych autorovi poděkovat za článek. Rozhodoval jsem se po nějakém čase, co jsem se vrátil tak trochu k tomu web basltlení, zda zas vezmu nějaký balík anebo nainstalovat jednotlivě.

A mile mne překvapilo, přestože mnohdykrát dělám opravdu ostudné chyby, že mi šlo téměř vše skoro napoprvé (+- pochopitelně něco trošku odlišně, ale kdo trochu nezkouší nikam se nedostane) a hlavně snaha vedla ke zdárnému závěru. Hned se mi bude pokračovat radostněji a určitě za chuť do dalšího experimentování třeba s Nameservry vděčím Vám (určitě lepší než balíček) ;)

díky

Anonymní uživatel   NOVÝ
7. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele meerek :

Zkuste si přečíst mou reakci na článek asi o tři příspěvky nad vámi. Autor také zděluje důvod proč k mé chybě došlo. Třeba vám to pomůže:

Našel jsem dva problémy
mmartin [89.102.104.xxx] | Datum: 01. 07. 2008 21:26

Anonymní uživatel   NOVÝ
7. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Anonymní uživatel :

Kruci, omlouvám se, tohle patřilo jinde :-).

Anonymní uživatel   NOVÝ
7. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele meerek :

Zkuste si přečíst mou reakci na článek asi o tři příspěvky nad vámi. Autor také zděluje důvod proč k mé chybě došlo. Třeba vám to pomůže:

Příspěvek: Našel jsem dva problémy
Od: mmartin [89.102.104.xxx] | Datum: 01. 07. 2008 21:26

justDVL   NOVÝ
9. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Mal som rovnaky problem a toto to vyriesilo, diki

David   NOVÝ
14. 7. 2008

Zdravim, doinstaloval som to presne podla navodu a ked dam mysql_connect s heslom, pise to:

warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'user'@'localhost' (using password: YES) in C:\dev\www\aa.php on line 4

Bez hesla to ide.

Pisalo sa tu nieco o MySQL Adminovi ale vobec neviem co to je..
Dakujem za radu.

Pavel Tyl   NOVÝ
15. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Zdeněk Večeřa :
Apache se rozhodne SAM do adresare Apache2 NENAINSTALUJE (rozhodne ne verze 2.2.9) . Podle navodu se nainstaluje rovnou do .../prog/
Jinak mam dotaz ohledne nastaveni "directory" pro zobrazeni souboru index.php s phpinfo() skriptem. Nechce se mi zobrazit a hlasi chybu 403. Vse mam podle navodu. Kazdopadne jsem si podle prispevku v diskuzi vsiml, ze nejsem sam, bohuzel bez odpovedi. Problem s knihovnou ...2_2.dll jsem jiz odstranil.
Dekuji.

Pavel Tyl   NOVÝ
15. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Pavel Tyl :
Odpovim si tedy sam :-)
I kdyz se o SEO nezajimam, bylo potreba upravit radek s

<directory />

na
<directory "c:/dev/www">
.
Pote bylo potreba restartovat NEJEN Apache, ale i system. Nevim, zda je to dokonale reseni, ale u me zabralo.

Jinak diky za clanek.

pavel120   NOVÝ
26. 7. 2008

Přímý link na stažení Apache 2, uvedený v tomto článku, již není platný a prohlížeč jej nebude moci zobrazit. Proto sem přidávám link platný: http://apache.mirror.superhosting.cz/httpd/binaries/win32/apache_2.0.63-win32-x86-no_ssl.msi

pavel120   NOVÝ
26. 7. 2008

Přímý link na stažení Apache 2, uvedený v tomto článku, již není platný a prohlížeč jej nebude moci zobrazit. Proto sem přidávám link platný: http://apache.mirror.superhosting.cz/httpd/binaries/win32/apache_2.0.63-win32-x86-no_ssl.msi

Anonymní uživatel   NOVÝ
7. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele slami :
mě pomohlo když jsem to změnil na 2_2 - jelikož jsem měl apache 2_2

ady   NOVÝ
2. 10. 2008

Reagoval na komentář od uživatele salat :
uz si prisel na to jak to vyresit? mam stejny problem

arda   NOVÝ
3. 10. 2008

clanek super... asi uz dovedl hodne uzovatelu k tizenemu vysledku jak to sprovoznit usebe doma...

ale pisu kvuli takove otazce k tematu jak donutim, aby apache 2.2 bral DocumentRoot slozku na siti?
Mam tim namysli. Misito
DocumentRoot "C:/web/www"
tak tento zapis
DocumentRoot "VzdalenePCjehoDisk_F:/web"
když totiz zadam DocumentRoot "F:/web" tak se nerozjede apache a zahlasi chybu.

[bold] The requested operation has failed![/bold]

a v logu je hlaska...
[bold]Syntax error on line 181 of C:/web/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf:
DocumentRoot must be a directory[/bold]

ze DocumentRoot ma byt adresar :( a pritom F: mam nasdilene v pc a F:/web fizicky exiustuje a normalne se na nej v siti dostanu...
nevite jak mu domluvit?!

ali   NOVÝ
18. 10. 2008

ahojte poradte mi prosim ako mam spustit phpmyadmin...problem mam citujem "nelze nahrát rozšíření mysql,
zkontrolujte prosím nastavení PHP
Dokumentace"
citala som tu rovnaky proble a skusila to podla toho vyriesit ale bohuzial sa to nepodarilo a uz fakt netusim kde by mohla byt chyba

romanov   NOVÝ
8. 11. 2008

zdravim,
mám WinVista a mám tu několik problémů:
nainstaloval jsem vše podle návodu, ale PHP jako modul se mi spustit nepodařilo. Našel jsem tedy jak jej spouštět jako CGI aplikacim jenže když do prohlížeče zadám http://localhost/ tak mi napíše



Forbidden

You don't have permission to access /php/php-cgi.exe/index.php on this server.

(spuštění Apache jako správce nic nezmění)
nevíte někdo co s tím? dumám nad tím už druhý den a vůbec nevím :(
díky

romanov   NOVÝ
8. 11. 2008

Reagoval na komentář od uživatele romanov :
už je to OK, nainstaloval jsem verze SW, které jsou popisované v návodu a vše funguje :)

Anonymní uživatel   NOVÝ
29. 11. 2008

Reagoval na komentář od uživatele BndsO :
to by stacilo ho jen restartovat

Black3r   NOVÝ
16. 12. 2008

Pri štarte apache sa zobrazí asi 10 varovaní typu: "PHP Startup: Unable to load dynamic library "C:\php5\ext\php_oci8.dll" - Zadaný modul sa nepodarilo nájsť." Pričom tieto DLLká tam sú, mysql aj php aj apache fungujú, aj phpmyadmin funguje, len to je dosť otravné keď pri každom štarte windowsu musím odťukať 10 warningov... Každé z týchto hlásení sa zobrazí 2krát (konkrétne sú to: oci8, pdo_oci, pdo_oci8, pdo_pgsql, pdo_sqlite_external, pgsql, pspell, sybase_ct,). Pri prvom štarte apache ich ale bolo viacej (konkrétne všetky :)) Neviete čím to môže byť a načo konkrétne tieto extensiony sú?




Pumpycka   NOVÝ
17. 12. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Black3r :
Otevři si soubor php.ini a zkontroluj, zda máš u řádků 655-699 (viz článek) smazaný středníky POUZE u těch 10 souborů, co jsou v článku zmíněny a ne u všech.

Sopta   NOVÝ
27. 12. 2008

Zdravím všechny,
K vánocům sem dostal notenook a na něm nainstalovaný OS Vista Home Basic. Zkoušel jsem si nainstalovat PHP a apache. Všechno šlo bez problémů dokuď jsem nezkusil spustit script ve složce www/index.php. Po zadaní adresy v prohližeči http://localhost my nenaběhl script index.php. Místo toho text It works!. Zkoušel jsem znova všechno od začátku instalovat ale pořád bez změny. Nemáte někdo zkušenosti s instalací na Vistách nebo rady jak to rozjet. Děkuji

Jimmy Axe   NOVÝ
29. 12. 2008

Mám problém s PHPMyAdminem. PHPMyAdmin mám bezproblému nainstalovaný. Jakmile spustím PHPMyAdmina tak se mi normálně spustí přihlašovací stránka a když se přihlasim jako uživatel root se svým heslem tak se zobrazí že zadaná stránka nebyla nalezena a poté PHPMyAdmin už nejde spustit, jde spustit až po restartování počítače. Podotýkám, že heslo a login v konfiguračním souboru mám nastaven správně.

cunti   NOVÝ
31. 12. 2008

pri zadaní http://localhost/ mi vyhodí v prehliadači : It works!
neviem kde som spravil chybu už som aj prečital par prispevkom ale nič som nenašiel a neviem si dať s tým rady nevedel by mi niekto s tým pomoct apache mi ide, všetko som robil podla tohto prispevku :(...dakujem

found   NOVÝ
4. 1. 2009

Zdravím,
když si normálně dám stránku zobrazit v prohlížeči a je ve formátu *.html, tak vše funguje, jak má. Když se ale objeví soubor *.php, tak je problém. Ukáže se mi zdrojový kód stejně jako v PSPadu. Zkoušel jsem to několikrát přeinstalovat, pokaždé nastavoval znova přesně podle návodu. PATH mám nastaven, stejně tak php.ini a config u apache. Soubory zkopírované do šložky C:\WINDOWS\ a ...\system32\. Byl bych rád, kdyby to šlo, ale nějak se tomu nechce. Jsem nějak v koncích, proto prosím o radu.

předem díky,
found

mirjax   NOVÝ
4. 1. 2009

cau, pri rucni instalici z tohoto navodu se mi pri spusteni sql pres phpmy admin zobrazuje hlaska nelze nahrát rozšíření mcrypt,zkontrolujte prosím nastavení PHP.
v php.ini mam odfajfkovano a soubor fizicky existuje ve slozce ext.
dale pri startu php my php vyhodi hlasku ze nemohl nahrat mcrypt z adresare kde mam extension.

soubory a instalace vsech tri soucasti php,sql a apache jsou z linku z navodu na teto strance.

found   NOVÝ
4. 1. 2009

Reagoval na komentář od uživatele cunti :
IT works je soubor index.html ve složce .../apache2/htdocs/ což je základní nastavení v apachi jako DocumentRoot, takže bych si tipl, že bude chyba tam, taky mi to chvíli dělalo, pak jsem zjistil, že jsem ../www/ dal místo na documentroot někam jinam.

olaf   NOVÝ
4. 2. 2009

Nainstaloval som vsetko podla navodu vsetko je ok ked zadam localhost zacne sa akoby loadovat ale nic sa nestane, Skype nemam firewall mam vypnuty kde je chyba? ako zistim ci ine aplikacie nemaju taky isty port alebo ako zmenim port na apache kde je chyba
dakujem

Jirka   NOVÝ
8. 2. 2009

Reagoval na komentář od uživatele found :
Čau, já mám stejný problém, taky mi to vypisuje jen "It works!". Nejsou nějaké konkrétní příčiny, které to způsobují? Díky

pavelw1   NOVÝ
15. 2. 2009

Reagoval na komentář od uživatele found :
Jirka píše:

Reagoval na komentář od uživatele found :
Čau, já mám stejný problém, taky mi to vypisuje jen "It works!". Nejsou nějaké konkrétní příčiny, které to způsobují? Díky


To mě taky poraďte prosím
Díky

romanov   NOVÝ
15. 2. 2009

Reagoval na komentář od uživatele pavelw1 :
tahle hlaska rika, ze apache je nainstalovan spravne, jedna se o index.html(.var) v defaultnim adresari apache

C:\dev\prog\Apache2\htdocs\
pokud jsi instaloval podle navodu.
mozna jsi zmenil spatne nastaveni(zalezi na verzi Apache, taky mi to neslo, pak jsem nainstaloval 2.0 a vse je OK) DocumentRoot, kde podle navodu ma byt hodnota
"C:/dev/www"
vcetne uvozovek. nic jineho me nenapada

jana   NOVÝ
19. 2. 2009

Zdravím, chtěla bych požádat o radu, mám naintalované apache_2.0.6, php-5.2.6
při startu se mi zobrazují chybové hlášky Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_exif.dll dále (php_ifx.dll, php_oci8.dll, php_pdo_oci.dll, php_pdo_oci8.dll, php_pdo_pgsql.dll, php_pgsql.dll, php_pspell.dll, php_sybase_ct.dll, php_exif.dll )
kde jsem udělala chybu ?
napadla mne - cesta k extension v php.ini (by měla být ok) a php5ts.dll (zkopírovanou ve windows mám)
děkuji všem za rady

sehnal   NOVÝ
6. 3. 2009

ahoj plánujete udělat návod i na nové verze které jsou momentálně dostupné?

Zdeny, autor článku   NOVÝ
6. 3. 2009

Reagoval na komentář od uživatele sehnal :

Ano.

Fanda   NOVÝ
8. 3. 2009

Reagoval na komentář od uživatele romanov :
Je divný, ze i kdyz smazu!! nebo jinak upravim soubor index.html v DocumentRoot, tak mi to porad pri zadani LOCALHOST v prohlizeci vyhazuje "It works!".
It works i když to neworks.

Rozumí tomu někdo?

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

Dobry den, nastavoval som to podla navodu akurat som pouzil novsiu verziu Apache(2.2.11) posledne riadky dokumentu httpd.cnfg mam

LoadModule php5_module "D:/Programy/Dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php.php
AddType application/x-httpd-php-source.phps

a pri restarte mi to hazde error : Syntax error on line 486 (t.j. riadok s AddType application/x-httpd-php.php ) of D:/Programy/Dev/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf : AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extension.

Prosim poradte co s tym . Dakujem

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

Dobry den, nastavoval som to podla navodu akurat som pouzil novsiu verziu Apache(2.2.11) posledne riadky dokumentu httpd.cnfg mam

LoadModule php5_module "D:/Programy/Dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php.php
AddType application/x-httpd-php-source.phps

a pri restarte mi to hazde error : Syntax error on line 486 (t.j. riadok s AddType application/x-httpd-php.php ) of D:/Programy/Dev/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf : AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extension.

Prosim poradte co s tym . Dakujem

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

Dobry den, nastavoval som to podla navodu akurat som pouzil novsiu verziu Apache(2.2.11) posledne riadky dokumentu httpd.cnfg mam

LoadModule php5_module "D:/Programy/Dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php.php
AddType application/x-httpd-php-source.phps

a pri restarte mi to hazde error : Syntax error on line 486 (t.j. riadok s AddType application/x-httpd-php.php ) of D:/Programy/Dev/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf : AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extension.

Prosim poradte co s tym . Dakujem

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

Dobry den, nastavoval som to podla navodu akurat som pouzil novsiu verziu Apache(2.2.11) posledne riadky dokumentu httpd.cnfg mam

LoadModule php5_module "D:/Programy/Dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php.php
AddType application/x-httpd-php-source.phps

a pri restarte mi to hazde error : Syntax error on line 486 (t.j. riadok s AddType application/x-httpd-php.php ) of D:/Programy/Dev/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf : AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extension.

Prosim poradte co s tym . Dakujem

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

Dobry den, nastavoval som to podla navodu akurat som pouzil novsiu verziu(pri tej verzii ktora je v navode mi to tiez hadzalo chybu ale trocha inu, tak som myslel ze to je verziou...) Apache(2.2.11) posledne riadky dokumentu httpd.cnfg mam

LoadModule php5_module "D:/Programy/Dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php.php
AddType application/x-httpd-php-source.phps

a pri restarte mi to hazde error : Syntax error on line 486 (t.j. riadok s AddType application/x-httpd-php.php ) of D:/Programy/Dev/prog/Apache2.2/conf/httpd.conf : AddType requires at least two arguments, a mime type followed by one or more file extension.

Prosim poradte co s tym . Dakujem

Kohan   NOVÝ
8. 3. 2009

ospreavedlnujem sa za spam ale hadzalo mi to chybu ze text je povinne pole a tak som to skusal viac krat a nevsimol som si ze to tu zuz dalo....pls prebytocne zmazte ak sa da....

Karel   NOVÝ
14. 3. 2009

Ahoj, mám problém při spouštění MySQL 5.0.77 - na příkazovém řádku vypíše hlášku:

ERROR 2003 (HY000): Cant connect to MySQL server on localhost (10061)

Neví někdo prosím co s tím? Podobný dotaz jsem tady už našel, ale jeho řešení ne :( Díky

nemeji   NOVÝ
11. 4. 2009

Na tento problém se mi podařilo najít řešení

http://slavkuv.net/pc/rady-internet/could-not-start-the-service-mysql/

Anonymní uživatel   NOVÝ
15. 4. 2009

Ahoj, mám problém při spuštění apacheů, když ho zapínam tak mi to vyhodí haldu hlášek
např.: 'C:/dev/prog/php5/ext/php_exif.dll'
.../ext/php_fdf.dll atd.
Takhle mi to vyhodí asi 18 nebo 19 hlášek, ale apache mi normálně funguje i se zobrazí všechny php stránky. Nevím co s tím už sem je i zkusil překopírovat do složek system a system32. díky za odpověď

nemeji   NOVÝ
17. 4. 2009

Mám obdobný problém se souborem php_mcrypt.dll
bez toho se nemohu přihlásit do PhpMyAdmina
prosím pomoc

skeletor   NOVÝ
21. 4. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Anonymní uživatel :
pravděpodobně máš špatně nastavenou proměnnou extension_dir. Nechybí ti tam náhodou druhá uvozovka ?

Anonymní uživatel   NOVÝ
23. 4. 2009

Dík měl si pravdu.

Behy007   NOVÝ
14. 5. 2009

Reagoval na komentář od uživatele ai :

Ahoj, měl jsem podobnou chybu. U mě to způsobil IIS server, který byl
defaultně nainstalován a běžel při spuštění windows. IIS server se vypne
příkazem iisreset -stop. Hodně štěstí.

Syfon   NOVÝ
4. 6. 2009

když chci spustit apache a dam start tak mi to vyhdi hlasku the requested configuration has failed, hazí mi to chyby i C:/dev/prog/php5/ext/php_exif.dll' .....atd...asi 20 chyb.

a kdyz dam test apache tak to pise : httpd.exe: syntax error on line 486 of C:\dev\prog\Apache2\conf\httpd.conf: Cannot on load C:\dev\prog\php5\pap5apache2.dll into server: uveden\xfd modul nebyl nalezen.

s php začinám a nevím si rady díkes za pomoc, vše jsem nastavoval podle návodu netuším kde může být chyba.

Anonymní uživatel   NOVÝ
6. 6. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Syfon : Vím co s tou druhou chybou, tu je moje ICQ 341-995-947 a můžeš mi napsat, právě jsem instaloval Apache i s PHP a MySQL na 3 kompech (2x XP a 1x Vista) A nikde problém není. Jde o to že knihovna C:\dev\prog\php5\pap5apache2.dll buď chybí nebo je vadná teď už nevím, jenom si pamatuju že jsem si stahoval jiné verze PHP a přepisovat soubory, sice teď má ta složka více ale jede

subii   NOVÝ
11. 6. 2009

dobrý den,
po 120x sem nakonfiguroval podle výše zmíněného návodu, ale stále mě http://localhost vyhodí pouze zdrojový kod... poradíte?

Anonymní uživatel   NOVÝ
12. 6. 2009

Reagoval na komentář od uživatele subii :
problem vyřešen, děkuji

torgar   NOVÝ
17. 6. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Kohan :

v řádcích s AddType musíš mít před .php a před .phps mezeru!

onassis   NOVÝ
20. 6. 2009

subii píše:

dobrý den,
po 120x sem nakonfiguroval podle výše zmíněného návodu, ale stále mě http://localhost vyhodí pouze zdrojový kod... poradíte?



Mam stejny problem, PHP je nastavene spravne, vse podle navodu, po zadani http://localhost se stale zobrazuje jen toto:
<?php
phpinfo();
?>
Poradte pls nekdo co s tim.

ballrok   NOVÝ
27. 6. 2009

Zdravim, potřeboval bych poradit jak se připojit k databázi ze scriptu, nevim jestli zadávám správný přihlašovací údaje, na tyto jsem přišel pomocí konzole mysql, příkat status mi vypsal, že sjem uživatel root@localhost, při výběru tabulky produkty se uživatel změnil na ODBC, ale to jsem také zkoušel. Ve správci úloh je mysql.exe spuštěný, tak nevim :/

$MySQL_server="localhost";
$MySQL_user="root";
$MySQL_user_password="heslo";
$MySQL_db="produkty";
$spojeni=MySQL_Connect($MySQL_server, $MySQL_user, $MySQL_user_password);
If (!$spojeni) Die ("Nelze se připojit k databázi");
MySQL_Select_DB($MySQL_db);

Doctor   NOVÝ
7. 8. 2009

Ahoj, jak sem tady zjistil to že se vám po vyhledání localhost nic nezobrazí je zřejmě působeno NODEM (pokud ho požíváte) zkusil sem v něm vypnout kontrolu HTTP protokolu a vše funguje.

JzA   NOVÝ
11. 10. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Peto :

Na konec souboru httpd.conf se místo řádku

# LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll"

v aktuální verzi vkládá:

# LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2_2.dll"

Bez toho se mně PHP nedařilo rozchodit.

bumbac   NOVÝ
8. 12. 2009

Reagoval na komentář od uživatele Doctor :
Mám také problém s tím, že se mi zobrazuje při vyvolání strání //localhost/ pouze zdrojový kód. Psal jste, že se to dá opravit nastavením NODu. Nevím co to je a už vůbec ne, jak to udělat. Jsem úplný začátečník. Děkuji za pomoc

bumbac   NOVÝ
8. 12. 2009

Reagoval na komentář od uživatele bumbac : Promiňte, jsem blbec. Problém byl v tom, že ve složce C:\dev\www\ jsem neměl soubor index.php, jak jsem se domníval, ale soubor: index.php.txt :)

kolja   NOVÝ
28. 2. 2010

Dobrý den. když zadám localhost nebo localhost/index.php, vzdy se zobrazi pouze tato chyba. (i pri pokusu o precteni .html souboru. Nevite jak na to :)?

Web odmítl zobrazit tuto webovou stránku.
HTTP 403
Nejpravděpodobnější příčiny:
•Tento web vyžaduje přihlášení uživatele.

Můžete vyzkoušet následující možnosti:
Zpět na předchozí stránku

Další informace

Tato chyba (HTTP 403 Zakázáno) znamená, že se aplikace Internet Explorer připojila k webové stránce, ale nemá oprávnění tuto webovou stránku zobrazit.

Další informace o chybách protokolu HTTP získáte v nápovědě.

Bára   NOVÝ
1. 3. 2010

Dobrý večer,
prosím o radu. Když najedu na localhost, tak mi to napíše:
Funguje to! Na tomto serveru běží Apache!

Pokud vidíte tuto zprávu, správce tohoto počítače právě úspěšně nainstaloval Apache web server. Teď ještě musí doplnit obsah a nahradit tuto standardní uvítací stránku, nebo přesměrovat server na skutečnou domovskou stránku.

Pokud vidíte tuto zprávu místo očekávané domovské stránky, kontaktujte, prosím, správce příslušného web serveru. (Zkuste poslat e-mail na adresu <Webmaster@domain>.) Přestože tento server používá program Apache, téměř jistě nemá nic společného s Apache Group, proto prosím neposílejte e-maily o tomto serveru nebo jeho obsahu autorům Apache. Pokud to uděláte, budeme vaše zprávy ignorovat.

Zde najdete dokumentaci Apache (anglicky) obsaženou v této distribuci.

Následující logo může být použito bez omezení na web serveru s programem Apache. Děkujeme za použití Apache!

WuLi   NOVÝ
8. 3. 2010

Zdravim,
chtel bych poprosit o radu. Postupem podle navodu jsem se dostal az na predposledni krok nastaveni MySQL serveru. Ve fazi kdy dam "Execute" tak se na druhem procesu zasekne a program prestane odpovidat.. nevite prosim co a jak? Diky moc

Lubos   NOVÝ
1. 4. 2010

Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit. Když testuju apache, vypíše mi to jednu chybu, a to: Server admin takes one argument, the email adress of the server administrator. A pri instalaci jsem normálně napsal admin@localhost a v souboru httpd je jako ServerAdmin taky admin@localhost... nevíte co stím? Děkuji za odpověď.

Ondra   NOVÝ
7. 4. 2010

Ahoj,
prosim o radu, instalace mysql ve windows mi vzdy skonci na patrne poslednim okne:
"MySQL Server Instance Configuration Wizard"
Processing configuration...

kde mam odfajfkovane "Prepare configuration" a "Write configuration file"
Dalsi dve polozky "Start service" a "Apply security setting" jsou pouze s bilim tercikem a bez fajfky.

Jsem v tomto uplny novacek, patrne to bude trivialni chyba.

Diky moc
Ondra

seder   NOVÝ
8. 4. 2010

Reagoval na komentář od uživatele Ondra :

při instalaci mySQL u okna, kde se zadává heslo je u nové instalace zatržítko rpo povolení vyjímky z firewallu.... musí se to zaškrtnout

David   NOVÝ
7. 5. 2010

Dobrý den všechno mi běží, ale když chci udělat poslední krok a sice vypsání php info po zadání adresy http://localhost/, píše to "It works!". Nevíte v čem je chyba? Popřípadě jsem dostupný na icq:491643663. Děkuji.

Koťas   NOVÝ
9. 5. 2010

Reagoval na komentář od uživatele David :

Pravděpodovně nemáš nastavenou cestu k adresáři odkud se mají soubory zobrazující se na http://localhost zobrazovat.
Zkontroluj v httpd.conf řádek DocumentRoot. Pak zrestartuj apache a mělo by to fungovat.

David   NOVÝ
9. 5. 2010

Reagoval na komentář od uživatele Koťas :

To mám správně - DocumentRoot "C:/dev/www" a ve složce www mám soubory, které chci spustit a když tam dám třeba www/001.php, který chci spustit napíše mi to url nenalezena fakt nevím. Jestli byste si na mě někdo našel čas tak jsem k dispozici na icq:491643663 a řešením by možná bylo kouknout se na to přes teamviewer.

Koťas   NOVÝ
9. 5. 2010

Reagoval na komentář od uživatele WuLi :

Nepřeinstalovával jsi novou verzi mysql bez kompletní odinstalování té původní?

Koťas   NOVÝ
9. 5. 2010

Zdravím, uvedený postup mě celkem hodně potrápil při instalaci pod windows 7.

To že jsem si nevšiml u konfogurace apache na špatný modul (LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll) a ne LoadModule php5_module "C:/dev/prog/php5/php5apache2_2.dll" to je moje blbost. Co jsem nevěděl je, že nesmím přepsat knihovnu libmySQL.dll ve windows/system32 z nainstalované verze mysql. Nefungovalo připojení k databázi. PHP funguje, vytváření tabulek v command line funguje, ale dohromady ne. Proto jsem na netu v databázi knihoven stáhnul původní soubor, s kterým to funguje.

Doporučil bych zapnout short_open_tag = On, mnoho příkladů v nápovědách jsou ve tvaru <? script ?>.

Mnoho zdaru...

maceta   NOVÝ
17. 6. 2010

Zdravim,

prosim o radu. Vsetko som robila podla navodu, no ked zadam do prehliadaca http://localhost/
ukaze sa mi hlaska:

Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

Viete mi prosim pomoct?
Díky
M.

lvq   NOVÝ
16. 7. 2010

Me pomohlo najit radek
<Directory "D:/php/apache/htdocs">
a zmenit take na slozku se strankami

Tomb   NOVÝ
4. 8. 2010

Potřeboval bych alespoň link na tu verzi Apache kterou používáš v tom návodu. Zkusil jsem asi 3, ale ani jeden si neudělal vlastní složku Apache 2 jak píšeš.

Tomb   NOVÝ
4. 8. 2010

Potřeboval bych alespoň link na tu verzi Apache kterou používáš v tom návodu. Zkusil jsem asi 3, ale ani jeden si neudělal vlastní složku Apache 2 jak píšeš. Nejsem schopný ani pomocí googlu, ani na jejich stránkách najít verzi Apache 2.0.63 no_ssl win32 instalator.

miky   NOVÝ
3. 9. 2010

Chtelo by to pokračování , jak dat index.php do www slozky a jaké prikazy do mysql pres apache jaku adresu tam zadat a podl jednoduchý veci , ktere jsem tady nenašel. diky za to vopred

Tomáš   NOVÝ
8. 10. 2010

Zdravím, super článek. Nainstaloval jsem si Apache 2.2.16, PHP 5.2.14, MySQL 5.1.51, Zend Optimizer 3.3.3 a phpMyAdmin 3.3.7 ve Windows XP ve Vmware, vše funguje do momentu kdy odkomentuju CURL rozšíření v php.ini. Jakmile pak restartuju Apache vyhodí mi to hlášku Unable to load dynamic library php_curl.dll. Zkušel jsem snad všechna možná řešení tzn. nakopírovat knihovny libeay32.dll, ssleay32.dll a php5ts.dll z adresáře PHP do Windows, pak do System32 složky i do bin adresáře Apache, ale nic nepomohlo i virtuální mašinu jsem xkrát restartoval. Error log Apache taky nevyhazuje žádné chyby. Nevíte někdo čím by se to dalo fixnout? Když není CURL zapnutej, vše funguje, tak jak má.

Jimbo   NOVÝ
13. 10. 2010

Mam zobrazenou tu klasickou tabulku s jakymsi prehledem ,co ma po najeti na localhost najet..
bylo mi receno ze tam maji byt zobrazeny i info u(o) mysql... kdyz projedu stranku, ani zminka o mysql...
spravne? spatne? vadi, nevadi?

Adam   NOVÝ
6. 11. 2010

Moc děkuju, pomohlo mi to :) i na Win7 to jede

Onda   NOVÝ
28. 11. 2010

PHP Startup: Unable to load dynamic library 'C:/dev/prog/php5/ext/php_bz2.dll' - Uvedený modul nebyl nalezen. Nejde nalezd ani jeden .dll subor... napsal sem jenom prvni

Požadovaná knihovna tam ovšem je! Nejspíš bude také potřeba něco dohrát do Windows/System. Poradí mi někdo co přesně tam mám dohrát?

Dalibor   NOVÝ
8. 1. 2011

Kdyz chci nakonfigorovat MySQL v průvodci u konce se vždy zasekne.
Projde to přes Prepare Configuration a Write Configuration File. U Start Service se to zasekne a přestane odpovídat. Je to nová instalace MySQL, žádnou verzi předním sem nainstalovanou neměl. Skoušel sem všechno možné i starší verze, ale nic nepomohlo. Nevíte někdo proč ?

Anonymní uživatel   NOVÝ
10. 1. 2011

zdravím... a fakt pomóóóc !
nevím, co kde dělám špatně, ale už jsem to dělal 4x !!! a vždy mi to nakonec nerozjede apache a hází mi to tuto hlášku :

httpd.exe: Syntax error on line 60 of C:/web/apache/conf/httpd.conf:
Cannot load C:/web/www/modules/mod_actions.so into server: Uveden\xfd modul nebyl nalezen

Anonymní uživatel   NOVÝ
11. 1. 2011

Reagoval na komentář od uživatele Anonymní uživatel :
vyřešeno, jsem jelito - špatně zadaná cesta

iron64   NOVÝ
26. 1. 2011

dobrý deň, nainštaloval som si jednotlivé časti podľa uvedeného návodu a pri zadaní http://localhost mi vypíše na stránke hlásenie "It works!" znamená to že je inštalácia úspešná?ďakujem za odpoveď

aladin   NOVÝ
9. 5. 2011

Reagoval na komentář od uživatele Dalibor :
mám stejný problém - nová instalace Mysql v5.5, při konfiguraci nepustí službu.
když jsem zkusil v4, tak se nainstalovala.
mám winxpsp3, 32bit.
zkusil jsem opravit v my.ini cestu k souborům a to také nepomohlo.

docela si zoufám...

camo   NOVÝ
14. 5. 2011

Vie mi niekto povedať aký je rozdiel v inštalácii novších verzií. Toto je už celkom starý článok a potreboval by som novšie verzie(Php, apache). Skúšam to nainštalovať už tretí deň, ale nedarí sa mi to. Tak mi vŕta v hlave, či to nebude v odlišných konfiguráciách, alebo už v čom. Napr. nechápem aký je rozdiel medzi nocrypt a tou druhou verziou(sorry za to vyjadrovanie, ja som z toho čistý blbec).

camo   NOVÝ
17. 5. 2011

Tak môj problém bol v súbore /PHP/ntwdblib.dll. Ten bolo treba skopírovať tiež do system32. Aspoň čo sa týka WXP.

agresors   NOVÝ
2. 6. 2011

Zdravím, mám takový problém: Všechno sem nainstaloval podle návodu, apatche jede nikde to nehlásí chybu a když chci stránku zapnout přes PHP tak mi to nejde načte se akorád kód ... Pls jestli víte co s tím dejte mi vědět :)

fridgei   NOVÝ
21. 6. 2011

Z toho, co sem čet si myslím, že takovejhle postup je stejně blbej jako nainstalovat si už hotovej balík. Vždyť to vyjde nastejno, akorád tady to dělám ručně a složitě jako prase a ve výsledku si stejně nejsem schopnej (podle toho co sem se dočet) na instalovat novější verze jednotlivejch programů. Skoušel sem to, ale nemůžu si pomoct, některý věci tam prostě nejsou a nejde mi to.

meky   NOVÝ
2. 8. 2011

S novýma verzema nefunguje. No nic, po dvouhodinovém boji jdu nainstalovat XAMPP, se kterým nikdy žádný problém nebyl.

Honza   NOVÝ
27. 10. 2011

Zdravím, vše jsem udělal podle návodu, ale jakmile chci načíst do konfiguračního souboru apache modul s php tak se apache prostě nespustí. Koukal sem i na jiné návody, ale stejně se mi to zatím nepovedlo zprovoznit. Setkal jste se s tím už někdo? Děkuji za každou radu. 

xXx   NOVÝ
14. 3. 2012

Zdravim, mám problém se spuštěnim. Všechno proběhlo v pohodě, i test byl úspěšný. Ale když chci spustit apache, tak tlačítko start je zašedlé. Zkoušel jsem přes Start - všechny prog. - Apache - Control Apache Server - Start, ale vyskočilo na mě okno 

Kde může být problém? Vše je nastavený podle článku, znovu jsem to kontroloval a zkoušel novou instalaci.

Predatorian   NOVÝ
4. 4. 2012

Mám registrovaný účet u freehostingového servera na ktorom mám webovú stránku (www.php5.sk). Chcel by som sa naučiť programovať v PHP aby som mohol naprogramované php integrovať do webstránky, na server. Som začiatočník a neviem ako začať, je potrebné postupovať podľa týchto návodov v tomto článku?? Lenže podľa tohto článku som pochopil, že nakonfigurovanie Apache a MySQL nesúvisí so vzdialeným serverom, ale ako vytvorenie servera na počítači a ja nechcem vytvoriť server na PC ale spojenie s konkrétnym freehostingovým serverom niečo ako keď si nainšatujem klienta a spojím ho so serverom (ako napr. File Zilla Client). (Neviem či som moju otázku pochopiteľne napísal, ak nie tak sa ospravedlňujem, inak ju vysvetlím znova podrobnejšie.)

Zituš   NOVÝ
5. 4. 2012

#370 Predatorian
Ano, chápete to dobre, ale aj tak si myslím, že Vám neuškodí mať deci, a potom by ste to uložili na ten freehostingoma na PC svoj webserver, kde by ste vyskúšali svoje skripty a veci, odladili a potom by ste to uložili na ten freehostingo- vého servera. podľa mňa sa naučíte php na vlastnom serveri skôr, ale možno sa mýlim. Veľa zdaru.  Zituš

Predatorian   NOVÝ
5. 4. 2012

#371 Zituš
Ako myslím si že tento článok mi nie je zbytočný, skôr naopak, je to perfektne a podrobne popísané. Ak hovoríte, najlepšie si to vyladiť na PC a hotové to uložiť na server. Akurát, že neviem ako to neskôr vložiť na ten server, pomocou týchto programov alebo iným spôsobom, ale hádam že ne tomto webe nájdem nejaký návod :) Ďakujem za radu

Anonym   NOVÝ
27. 6. 2012

Paráda už sem myslel že se na to vykašlu zahodim knížku a půjdu fetovat ,ale tenhle článek mě zachránil :) 

G   NOVÝ
18. 7. 2012

Tak jo, bojoval jsem s tim, ale nakonec musim autorovi clanku trochu vzdorovat, ze za 15 minut to neni ani s timto krasnym navodem. Je totiz trochu out of date (stejne jako ta vetsina triad a ostatnich balicku ktere pomlouva) a taky pocita s tim, ze nebude zadny problem. Ted instaluju na novy system a peru se s tim uz dve hodiny a porad ne a ne spustit apache :(

strom159   NOVÝ
15. 8. 2012

#369 xXx
Nemáš zapnutý skype? Ten zabírá port 80.

Věra   NOVÝ
20. 9. 2012

Co má obsahovat index.php? V návodu je prázdná kolonka.Dík...

Věra   NOVÝ
20. 9. 2012

Tak už #376 Věra
jsem to našla, vše OK, dík...

Lee   NOVÝ
14. 10. 2012

Zdar všem. Instaloval jsem apache + PHP a i přes všechny rady jsem stále končil na chybě "Cannot load C:/dev/prog/php5/php5apache2.dll into server: Uveden \xfd modul nebyl nalezen".

Problém nakonec byl špatná verze Apache. Na hlavní download stránce apache je jediný win instalátor verze 2.0, pro získání verze 2.2 je třeba v příslušné skupině přejít odkazem other files do file systému a tam si vybrat správný instalátor, aktuálně 2.2.22

Taky není naškodu stáhnout PHP instalátro, ten obsahoval i správný phpapache2_2.dll soubor.

Pak vše fungovalo

Laďa   NOVÝ
6. 3. 2014

Zdravím všechny.Mám taky problém se spuštěním Apache2.2.Vše jsem nainstaloval podle návodu (neinstaloval jsem poprve,ale asi po páté a vždy to šlo napoprve),ale když se má spustit Apach při startu widlí tak to hodí hlášku "PHP Startup:Unable to load dynymic library 'C:dev/prog/php5/ext/php_oci8.dll'-Uvedený modul nebyl nalezen." Potom ještě vyskočí klasická hláška "V aplikaci došlo k problému a je třeba ji zavřít".Ale přitom na tomto místě tento soubor je.Googloval jsem jako šílený,ale řešení ani stejný problém nikde nikdo neřešil.Prosím HELP!!!

Zdeny, autor článku   NOVÝ
19. 5. 2014     web     twitter

Nový článek "Instalace nejnovější verze Apache 2.4, PHP 5.5, MySQL 5.6, PHPUnit, XDebug a Memcached na Windows 8":

http://programujte.com/clanek/2014021500-instalace-nejnovejsi-verze-apache-2-4-php-5-5-mysql-5-6-phpunit-xdebug-a-memcached-na-windows-8/

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý