Názory ke článku PC-BSD 1.3 – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku PC-BSD 1.3 – Programujte.comNázory ke článku PC-BSD 1.3 – Programujte.com

 

Názory ke článku PC-BSD 1.3

agon   NOVÝ
1. 2. 2007

pls, příště 10násobek screenu !!!

HLuPaCeK   NOVÝ
1. 2. 2007

Dyť je to normální KDE akorát má wallpaper s BSD

benghi   NOVÝ
1. 2. 2007

Verzi 1.0 jsem nainstaloval cca před měsícem. Je to zajimavej systém skutečně dělanej na uživatele přecházejícího z Win bez technickejch rejpacích znalostí, tj. nic pro uživatele znalého, protože tomu bude chybět možnost rochnit se v registrech a sesrat system klikacim nastrojem (na to totiž potřebujete konzolu). Pro člověka, kterej přechází z Linuxu se v podstatě nic moc nemění, v mým případě je to ale přechod hodně předělanýho fluxboxu do KDE a to není bezbolestný, protože tam všechno trvá 10x tak dlouho a na to fakt zvyklej nejsem. To je ovšem neštěstí KDE, nikoliv systému, KDE je sráč největší, jako ostatně cokoliv, co používá myš, ovšem teda KDE a Gnome jsou dva nejzabržděnější shity! (Ovšem proti KDE2 to pořád jede svižně, že...)

Na instalaci je to jednoduchý, ovšem člověk nesmí být moc rychlej. Pokud v krámu nemáte síťárnu, či něco podobnýho, budete mít problém s generováním náhodnejch sekvencí, takže některý věci pak trvají při instalaci nesmyslně dlouho, ovšem při instalaci se to moc na nic neptá.

Tenhle system mě fakt oslovil, dovedu si představit, že tohle nasypu nějaký sekretářce do komplu místo woken, což jsem si v případě některejch distribucí linuxu dost dobře představit nedokázal.

Jediný, co mi chybí, je podpora AX.25, kterou ovšem BSD nemá z principu, protože Linux ji zase z principu má a několika dotazy jsem zjistil, že je to u lidí kolem BSD bolavá věc a spouštěč velkýho flamewaru, protože oni mi budou vysvětlovat, že ten protokol tam neni, protože je špatný, aaano? A že ho nechtěji do smrti vidět, ovšem nedokáží vysvětlit v čem je špatny, hi. Ale to jen tak na okraj.

Další věc, co mi chybí, nebo nevím, jak to zařídit, je ECN (po zkušenostech s AX.25 jsem se raději už nikde neptal). Jsem zvyklej, že se používá. Bohužel existujou ostrůvky, kam s tímhle nemůžete, kupříkladu t-mobile, ale nezanedbatelný problémy má i xchat.cz atd. Pozitivní přínos je daleko větší, proti těm pár komplikacím.

To jsou ale všechno problémy BSD obecně, nikoliv této distribuce. Vývojáři té distribuce odvedli dobrou práci.

Mám ještě jednu připomínku. Jedná se o qwerty českou klávesnici. Vedle T má být prostě Y a to Z mě tam sere z principu, jednak proto, že je to takový německý, druhák proto, že jsem zvyklej tam mít Y a nehodlám se to přeučovat abych pak měl problémy, když píšu na anglický klávesnici. Lidi, kteří tam mají Z obecně píšou výrazně pomaleji (empirie, vysvětlit to nedovedu). Tam to sice jde v menu zvolit, ale nefunguje to. Vyřešil jsem to zasahem do souboru, kterej definuje klávesnice, nedalo mi to ani moc přemejšlení, ale je to nepříjemná věc.

DDDD   NOVÝ
2. 1. 2008

To HLuPaCeK: neni to linuxovej kernel ale BSD jadro ;-)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý