Digitální fotografie ve Photoshopu
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Digitální fotografie ve PhotoshopuDigitální fotografie ve Photoshopu

 

Digitální fotografie ve Photoshopu

Google       Google       8. 12. 2007       18 115×

Recenze knihy Digitální fotografie ve Photoshopu.

Určitě to znáte sami z praxe. Pečlivě si naplánujete fotografický snímek, nastavujete a upravujete dekorace, ladíte světlo, a když se vám zdá, že je vše dokonalé, zmáčknete spoušť. Poté plni očekávání dáte čerstvé snímky do svého počítače, zapnete prohlížeč fotografií a ejhle. Fotky nevypadají tak, jak jste si přáli, nejsou takové, jaká byla vaše vize. A teď co s tím? Vyfotit znovu a doufat, že teď už se vše povede? Je tu ještě jedna možnost – zkusit zachránit, co se dá, v Adobe Photoshopu.

Adobe Photoshop je mocný nástroj a znát veškeré techniky úprav digitálních fotografií je opravdu úctyhodné. Autor Scott Kelby je takovým autorem. Jeho mnohaletá zkušenost a praxe vedla k napsání této knihy.

Vadí vám špatné barvy na fotce? Upravte je. Vadí vám kruhy pod očima, akné, pihy, vrásky? Vyretušujte je… V knize je opravdu spousta rad, které vám pomohou dovést fotku až k „dokonalosti“. Užijete si práci s maskou, práci s 16-bitovým obrázkem, profesionální techniky zostření, jak odstranit digitální šum. Poradí vám, jak upravit velikosti a barvy fotek, tvarování těl… Výčet všeho, co je v knížce obsaženo, by byl opravdu nadlouho a tak dlouhý seznam by se vám asi ani číst nechtělo.

Publikace je vytištěna na plnobarevný lesklý křídový papír. Příjemností je, že má tvrdou vazbu. Grafika obsahu je velmi pěkná. Vše je pěkně umístěno na své místo. Ke každé úpravě je podrobný popis činností doplněn o ilustrační obrázky. Kniha je doprovázena i fotografiemi jiných fotografů, jako například Kevin Ames, Jack Davis (mimochodem autor Photoshop WOW! Book), Carol Freemam, Jim Patterson a další. Těmto fotografům jsou ke konci knihy věnovány 2 strany s fotkou a popisem.

Obsah

  • Spusť mne - Ovládání Prohlížeče souborů
  • Výběr toho nejlepšího - Ořezávání a změny velikosti (Cropping and Resizing)
  • Úpravy - Problémy s digitálními obrázky
  • Dobře mne vybarvi - Korekce barev pro fotografy
  • Maska - Techniky s maskou
  • Hrátky s hlavou - Retuš portrétů
  • Invaze zlodějů těl - Tvarování těla
  • Speciality - Speciální fotografické efekty
  • Vytváření panoramat
  • Zpět v černém - Od barev ke stupňům šedi
  • Elegantně oblečený muž - Profesionální techniky zostření
  • Zábava pokračuje - Předveďte to klientům

Ukázky z knihy

O autorovi

Scott Kelby patří k předním autorům knih věnujících se programu Adobe Photoshop. Autorsky se podílel například na knižních bestsellerech Photoshop Photo-Retouching Secrets nebo Photoshop Down & Dirty Tricks. Pracuje také jako lektor seminářů věnovaných Photoshopu, a proto zná potřeby praxe a dokáže svoje znalosti efektivně předávat. Mimo jiné, i díky své redaktorské práci pro časopis Photoshop User magazine, má dobrý přehled o horkých novinkách a technikách, o které mají čtenáři zájem. Zastává také významné funkce jako Training Director for the Adobe Photoshop Seminar Tour nebo President of the National Association of Photoshop Professionals.

Pokud by vás tento autor zajímal více, můžete se podívat na jeho stránky, kde prezentuje svou literární a grafickou tvorbu – www.scottkelby.com

Závěr

Tato publikace je určitě velmi dobrou volbou pro všechny, kdo se zajímají o digitální fotografie a jejich úpravy. Takže pokud máte chuť upravovat a vlastníte Photoshop – kupte. Jedinou chybičkou na kráse je absence CD s výukovými fotografiemi pro srovnání.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

4 názory  —  4 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Jan MalýAutor programuje ve VB, HTML, CSS. Zajímá se o grafiku, fotografování
Web     Twitter     Facebook    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý