Názory ke článku Mafia vs. dnešní hry – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Mafia vs. dnešní hry – Programujte.comNázory ke článku Mafia vs. dnešní hry – Programujte.com

 

Názory ke článku Mafia vs. dnešní hry

kravinec   NOVÝ
7. 2. 2007

Mohu se zeptat, kolik jste za tento reklamní článek od Petra Vochozky dostal ?
Nepovažuji Mafii za špatnou hru, ale napsat, že GTA:SA je po pár hodinách hraní stereotypní a že Mafia má několikrát lepší grafiku je přinejmenším přehánění. Jaký článek plánujete příště? Srovnání Pac Mana a Crysis?

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

To kolik sem od Petr V. dostal kvůli smlouvě prozradit nemůžu. (to byl vtip)

Vždyť v San Andreas ale stále děláš to samé, pořád jezdíš z bodu A do bodu B, občas se stavíš v bodě C. Úkoly typu zabij všechny jsou v 90% hry. Takže já to jako stereotyp vidim. Jistě. Jsou lidé kteří mají rádi Mafia a jsou lidé kteří mají rádi GTA:san Andreas nebo The Godfather, takžer to by sme se tady mphli hádat dlouho.

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

můžu se tě ještě zeptat co je na grafice GTA:SA tak výbornýho? To že když ti auto zůstane na střeše, tak po pár minutách začne hořet, bouchne a je z něj ohavnej černej vrak?

josi.ow   NOVÝ
7. 2. 2007

S názorem, že GTASA se stává brzy stereotypním, souhlasím. Dobřě to již popsal autor článku. Jediné, co je na GTASA zábavné, je hra s cheaty jen tak pro zábavu, ne pro dokončení hry. To, že auto po převrácení za chvíli bouchne, to je přinejmenším k smíchu. A PacMan vs. Crysis se mi nezdá jako vhodné přirovnání:-/

JMM   NOVÝ
7. 2. 2007

1) proč není text http://www.mafia-game.cz označen jako odkaz?
2) chya v názvu hry, u cen máš napsáno GTA: San Andres namísto GTA: San Andreas

jinak já bych sem asi moc GTA neřadil.

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

díky za upozornění,malý nedoklep

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

o tom článku zatim neuvažuji :D ale časem možná...

kravinec   NOVÝ
7. 2. 2007

V podstatě máš pravdu, ale i mise typu A,B,C jsou různorodé. Navíc v Mafii jsou mise také typu A,B,C a řekl bych, že nejsou tak různorodé a zábavné. Grafika a hlavně pohyby postav jsou v SA vyvedeny mnohem lépe než v Mafii. A ohánět se tím, že i po letech je tato hra hratelná je zbytečné. Je pravda, že jsem spíše zastáncem GTA:SA než Mafie, ale i bez ohledu na to mi příjde tento článek zmanipulovaný.

josi.ow   NOVÝ
7. 2. 2007

Mafie je sice také A-B-C, ale alespoň má dobrý příběh. Dokáže zaujmout. To v GTASA trochu chybí. Příběhem a vůbec prostředím se mi zdá lepší GTAVC, i když má (bohužel) méně možností, např. chybí plavání.

josi.ow   NOVÝ
7. 2. 2007

Měl bys vědět, že existuje jisté redakční pravidlo...

mozek007   NOVÝ
7. 2. 2007

Mafia je jediná hra, kterou jsem dohrál do konce víc jak jednou. Všechny ostarní hry a nebylo jich málo mě ihned omrzeli po dohrání kampaně (teď nemluvím o MP hrách). Mafiu jsem dohrál 3krát do konce. K=ž by chtěli udělt dvojku.

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

Vávra nedávno něco řikal o druhym čtvrtletí 2007. Ale jak asi víš,nikdy neřekne nic konkrétního takže jestli se jedná o Mafii 2 nebo nějakej jinaj projekt,se můžeme jen hádat

forstec   NOVÝ
7. 2. 2007

Takže ty už jsi hned na začátku vyzradil smysl celého článku. Je to prostě nesmyslné srovnání staré hry a dvou nových her, a nebo je to propagace Mafie?? A vůbec mi nedává smysl, proč psát na téma Mafia, když už o ní bylo napsáno tolik a tolik věcí. A korunku jsi tomu nasadil, když ses trapně pokusil srovnat grafiku Mafie s GTA: San Andreas :-))) Sice jsem trošku nepobral zmínku v diskusi o hořícím autě - co má společnýho auto, který se chvílí kutálí a pak začne hořet, s grafikou sakra - ale dobrý. Kdo mohl pustit takovýto článek ven opravdu nechápu. Autor se pouze snaží říct, že Mafia je nejlepší hra. Zbytečný článek o ničem...

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

Je to tvuj názor. To že srivnávam Mafii s GTA:SA je napsaný hned na začátku ;-). Máš tam napsané, že i když je SA novější hra, jen kvůli tomu je považovaná za lepší. To že když auto je na střeše (většinou se ani nekutálí) je čistá demence. s reálností to nemá naprosto nic společnýho, neřikam že v Mafii je realita nějak super, ale rozhodně něco na tom je.
Opět se tu ukazuje, že někteří lidé prostě zastávají SA a někteří lidé Mafii.

josi.ow   NOVÝ
7. 2. 2007

Srovnání Mafie a dvou dalších her je jenom součást článku, ne jeho hlavní náplň. Hlavní náplní je, samozřejmě, zrecenzování. Srovnání s GTASA a Kmotrem je celkem věci, protože někteří jedinci jdou opravdu vždy jen po tom nejnovějším a tím, podle nich, nejlepším. Nemá cenu tady vzpomínat na úžasné staré tituly, klasiky žánru. A nevidím důvod, proč si nepřipomenout kavlitní starší hry, zvláště, když jde o český titul známý nejen u nás. Hořící auto v GTASA sice opravdu nemá s grafikou nic společného, ale je to tak trochu dementní. To, že je Mafie nejlepší hra, může být pouze autorovým názorem, který předává dál. Nikdo vás nenutí s tím souhlasit.

Studna   NOVÝ
7. 2. 2007

Nevím. Myslím, že hrách se nemůže schodnout prakticky nikdo a já bych třeba nestrkal Mafii před GTA a to ani Vice City. Ale myslím, že článek je fain a ukazuje přednosti Mafie a možná i ostatních her (možná). článek dobré-obsah nevim nevim.

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

a ty s tim souhlasíš?

Enty   NOVÝ
7. 2. 2007

Mafia je nejlepsi hra, teda az na tu virtualni inteligenci

josi.ow   NOVÝ
7. 2. 2007

Podle mě není Mafia nejlepší hra. Je to sice vynikající dílo, ale více si cením české Original War a série Half-Life.

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

to ano,ale co bys na hru starou 6 let čekal? přeci jen v tej době nebyli technologie tam kde jsou teď, ale i na ten věk jsou technologie v Mfii pokrokové jak na dobu kdy vyšla ale celkem i na dnešní dobu

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

já si jako nej českou hru cením Mafii :D a jako zahraniční? Abych určil nej asi žádnou nenajdu. Některé bych dal jako dobré,jiné chvalitebné...

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

jednim slovem Mafia rlz

Tokan   NOVÝ
7. 2. 2007

teda vlastně dvěma

Hork   NOVÝ
7. 2. 2007

Přesně tak co bys jsi chtěl před šesti lety když už dneska mafie běhá na každém PC. Já sem ji hrál nedávno (asi už po 7) a zase nesklamala pořád mi má co nabýdnout.

Binduch   NOVÝ
8. 2. 2007

Ja bych naopak srovnani o hodne prodlouzil, neomezil se jenom na velmi strucne vyjmenovani vlastnosti vsech her.
V GTA:SA cloveka vic bavi volna jizda, kampan je opravdu hodne stereotypni a nemam nijak chut ji hrat znova, naopak v Mafii je zabavna kampan (ackoliv jizda taky neni nudna), protoze je opravdu kvalitne udelana a napln misi je ruzna. Ale s tim dabingem nesouhlasim, i kdyz je kvalitni, ja mam radsi anglickou verzi. Ale to je muj nazor.
Mafia mi zkratka prijde lepsi ackoliv serii GTA mam velmi rad a hraju GTA uz od vydani GTA 1 :)

Tokan   NOVÝ
8. 2. 2007

anglický dabing je pěkný, ale podle mě si ho neužiješ tak jako ten českej. v anglickej si neužiješ ty Paulieho, Samovo a ostatních kecy.

JMM   NOVÝ
9. 2. 2007

a jaké?

michal.vacha   NOVÝ
10. 2. 2007

Absolutně souhlasím - Mafia byla nejlepší hra, kterou jsem kdy hrál. Dohrál jsem jí asi 2x. Ale bohužel nevyšla žádná podobná hra:( Mafia2ka už stejnak nemůže bejt to co jednička - jednička zkončila - není možné pokračovat...

codename25   NOVÝ
18. 2. 2007

Jen takovej detajl: Mafia nevyšla v r.2001, ale v září 2002 (byl jsem jeden z těch netrpělivě vyčkávajících).....je to sice blbost, ale je na úvahu jestli těch chyb náhodou není daleko víc.....podle zdejšich názorů se mi ale zdá že ano......
Pravda, taky jsem jeden z těch co jí dohrál 3x a moc se u ní pobawil, ale srovnávat to s možnostma (i když trochu stereotypníma) v GTA:SA to přeci jen trochu nejde, a co se týče grafiky už teprv je i GTA i GF úplně jinde (lépe!), a označovat mise v Mafii za velmi různorodé je taky přeci jen trošku přehnané (prakticky jen dojeď tam, střílej, odjeď....často honička a v jednom případě závod) a vůbec...srovnání např. s GF, který dopadl jako velké sklamání mi přijde směšné...
Proti autorovi osobně nic nemám, ale charakter tohoto článku mi přijde trochu VÍCE než subjektivní...

Siafu   NOVÝ
20. 2. 2007

Hl Martine já ji dohrál 15 :D (zatim jenom) ale jinak máš pravdu v tom, co píšeš-bod
PEACE

Hotdog-gamer   NOVÝ
24. 2. 2007

Můj osobní názor je taky takový, že Mafia je nejlepší hrou, jakou jsem kdy hrál. Příběh by vystačil na celovečerní film, grafika i na dnešek výborná (zároveň s malými HW nároky), hratelnost a zábavnost je absolutně strhující, je to hra, která je emotivní a člověk to fakt prožívá, náplň misí je taky super.
GTA taky poměrně hraju, ale Mafii mám mnohem raději. GTA mi oproti Mafii přijde na úrovni poměrně povedené freewareové hry, kde si člověk jen tak pro srandu zablbne.
Vemte si GTA, tam zabijete tisíce lidí a jako by se nechumelilo. V Mafii vystřílíte kostel gangsterů a je z toho pozdvižení - jako ve skutečném životě. V GTA skočíte z mrakodrapu a ubere vám to asi tolik zraví, jako by chytil rýmu. Zkrátka GTA má k realitě daleko. Myslím, že až vyjde pokračování Mafie, tak že tvůrci GTA to budou moci odpískat, protože to budou mít marné.
Jistě mě bude řada vyznavačů GTA nesnášet, ale tohle je prostě můj názor.

Tokan   NOVÝ
24. 2. 2007

jako vyznavač mafie tě začínam milovat :D :D :D :D

Anonymní uživatel   NOVÝ
14. 3. 2007

mafia je nejlepší hra na světě!!!

janvan   NOVÝ
10. 4. 2007

Mafia byla na svou dobu hodně dobrý pokrok a i ve srovnání s dnešními hrami by nedopadla zdaleka nejhůř...hraju ji dlouho a ještě dneska ji mám v počítači...a tak tedy...graficky nevím proč, ale připadá mi, že proti všem hrám co kdy byli bych ji v realičnosti a v podobě s tímto světem by měla být na prvním místě...i když postavy by se dali ještě graficky dodělat. Mise jsou opravdu různorodé a jen asi tak v posledních dvou mi vadilo jet z A do B a zpátky, ale jinak ne... Film by se dal natočit a kdyby ho natočil někdo opravdu kvalitně (nemyslím tím nějakou 15 letou skupinku nadšenců, o čemž jsem jen tak mimochodem taky syšel, že to kdosi takový chtěl zkusit...)...jinka zpět ke hře, největší škoda u této hry je absence multiplayeru a nudná jízda, která by klasického hráče omrzela za 2 hoďky.... na téma mafie by se dalo mluvit skutečně dlouho a ještě by se neřeklo všechno a já sem ještě něco chtěl říct, ale to by bylo ještě na hodně dlouho....

P.S.: a nesmí se zapomnět na závěrovou část mafie myslím, že kdyby někdo natočil video a pak to sestříhal, tak bych si to aj co nejrychleji stáhl a nebyl bych zdaleka jediný....

Some1   NOVÝ
27. 6. 2007

Je pravda, že ten článek trochu příliš Mafii vychvaluje, protože třeba to, že je to česká hra od českých ručiček je sice pro nás vlastence hezký argument, ale na světové scéně asi není příliš pochopitelný.

Jinak GTA mi připadá jako velice zábavná hra, nejsem si jistý, že to má horší grafiku. Mise jsou sice chudší, ale ne zase o tolik, a nabízí mnohem větší volnost a větší prostory, jsou tam letadla, jsou tam lodě...

Mafie je dobrá v příběhu, různorodých misích.

Mrsko12   NOVÝ
26. 7. 2007

Tak tak..

Mafia je urcite lepsia aj v grafike a to uz nehovorim o tej sprostej hratelnosti v GTA SA, a ja som sa fakt snazil, aj som za nu vyvalil 35 libier /kedze zijem v UK/, ze uz ked som si ju kupil tak ju budem hravat aj keby neviem co...........................no ale nehraval som a skusal som to naozaj viackrat, pride mi tam nudny pribeh, strielat ludi hlava nehlava, bez ucty k nicomu a nikomu, mesto plne ludi akych si akoze gansterov s velkymi retazami, to je zabava???hratelnost na bode mrazu, postavicka beha ako primitiv, a to myslim uplne vazne ved mafia je o kolko starsia od GTA SA, a moze ponuknut ovela kvalitnejsiu zabavu, uplne vazne, jaj ako by moje srdce zaplesalo keby sa objavili nejake oficialne informacie o Mafii II,

Joda   NOVÝ
19. 5. 2008

Mafia je dobrá hra (hlavně kvůli realističnosti aut), ale pokaždý když se s někým bavím a on říká že dnešní hry stejně nemaj na mafii tak mu řeknu at se zamyslí a popřemýšlí o tom kdyby byla mafie anglicky (nebo nějakým jiným jazykem nadabovaná) a nerozuměl vůbec nebo jenom pár slov v hlavním menu. A úplně všichni řeknou že by to bylo na hov** a žeby mafii za chvilku přestali hrát.
Já vím sme češi takže se česká hra hodnotí dobře, ale kdo chce hodnotit objektivně tak do toho musí vzít všechny fakta.
A navíc Godfather je sice podobnej styl ale snad nikdo neřekl že je lepší, protože je to odfláknutý, a GTA:SA je úplně o něčem jiným (to je jako by si hodnotil Trackmania a GTR - šak oboje sou to závody :-))

BARČA   NOVÝ
27. 6. 2011

HKILAOPQPZUEIUKFBNMEMKLQOIOKDKLOEOLPWOLWIOKLOQPOQKWLOQŮPEÚEKIQKLÍKWLOPFC
WI,CKMWIOQ DKLWIVKLOWPŮDKKWMJD,JLWPÚLVOLPWIMCFNAPWÚŮCOLIEKRIUKWJSTZSUW

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý