Názory ke článku YouTube blokováno již i v Turecku – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku YouTube blokováno již i v Turecku – Programujte.comNázory ke článku YouTube blokováno již i v Turecku – Programujte.com

 

Názory ke článku YouTube blokováno již i v Turecku

djanosik   NOVÝ
8. 3. 2007

YouTube si prakticky nehlídá obsah a je pochopitelné, že tak nebude všude přijatelný - Austrálie byla první, ale půjdou i další. O cenzuru se dle mého názoru nejedná - a už vůbec ne, když jde o lokální zákaz na školách nebo o zákaz při porušování zákonů.

paashi   NOVÝ
8. 3. 2007

Vždycky, když náhodou kliknu na YouTube, strávím u toho neskutečně hodně času. To je zneužívání lidské zvědavosti! Když vidím link na YouTube, radši ho ani neotvírám...
Taky nemám nic proti blokování, některá videa jsou hodně pod lidskou důstojnost. Je fakt, že jako nápad sdílení videa, to funguje dobře, ale absolutní dostupnost snižuje uroveň. Však si vezměte blogy, tam už si píše každý jen pro ten pocit, že si to může někdo přečíst - zviditelnit se. Ano, svoboda je pěkná věc, ale pokud někdo postrádá soudnost, je to spíš nebezpečné. To se pak nemusíme divit, že školáci zapálili kočku, a ještě natočené video zveřejnili...

to_jsem_ja   NOVÝ
8. 3. 2007

někteří lidi jsou prasata a my s tím nic neuděláme. jedinně rodiče to můžou ovlivnit(a to jen ze začátku)

mozek007   NOVÝ
8. 3. 2007

Ono to jde blokovat? Pokud někdo využije proxyn nebo něčeho takového.. určitě to jde obejít.

benghi   NOVÝ
8. 3. 2007

Ježišmarjá, proč by to blokovat nešlo? Dyť to běží na konkrétních serverech, který mají konkrétní IPčka a data do tý země, nebo z tý země jdou příslušnejma linkama. Pokud se na tom provideři dohodnou, můžou blokovat v podstatě cokoliv a nikdo s tím nic neudělá.

Úžasná svoboda, že...

Fingon   NOVÝ
19. 3. 2007

Nevim kdo to tu rekl, ze se o cenzuru nejedna, ale panove ja studuju prava a muzu Vas ujistit, ze to cenzura je a to jak Brno. :-D Ja si myslim, ze youtube dela i dobre veci, jako sdileni hudebnich videi, at uz to porusuje autorsky zakon jak chce tak ti autori z toho stejne maji prd a kdo se pak soudi? Jsou to giganticke spolecnosti vlastnici jejich autorska prava.. Viz Viacom a spol.. (tim samozrejme protipravni chovani neschvaluju.. ;-) ) Podle me kdyz to zakazou na jedne urcite skole tak na to maji pravo, pokud PC slouzi vyhradne ke studijnim ucelum. Blokuji li vsak youtube v Turecku jedna se o obdobne opatreni jako v Cine, jde o cenzuru a porusovani lid. prav.

Petan   NOVÝ
19. 1. 2008

Nyni studuji v Turecku takze se mne blokace tyka osobne (a vadi mi to). Myslim ze to cenzura je ale na druhou stranu chapu turecke urady ze k takovemu kroku pristoupili (ikdyz pouze kvuli jednomu videu je to zvlastni). Turci jsou opravdu VELMI hrdi na sveho Ataturka a jakekoliv jeho zesmesneni je brano jako velke provineni.

cernoch   NOVÝ
8. 11. 2008

Místní v Istanbulu říkali, že je to kvůli videům propagující Kurdistán. Přece jenom je to dává víc smysl, než kdyby to bylo kvůli jednomu videu urážejícím Ataturka.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý