Názory ke článku Nové certifikované ReadyBoost FlashDisky – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Nové certifikované ReadyBoost FlashDisky – Programujte.comNázory ke článku Nové certifikované ReadyBoost FlashDisky – Programujte.com

 

Názory ke článku Nové certifikované ReadyBoost FlashDisky

Non_E   NOVÝ
10. 3. 2007

Nebo si koupí raději další ramku? :-)

Lukáš Chadraba   NOVÝ
10. 3. 2007

Non_E píše:

Nebo si koupí raději další ramku? :-)



No já nevím. Rozhodně ne!! Jedna další gigabajtová ramka stojí tisíc korun. Právě jsem si objednal takovouhle dvou gigovou a certifikovanou flashku za 480,- s DPH. A navíc na ramku si těžko hodím všechny dokumenty a naházým si na ní FF portable a další hračky.

Není to trošku rozdíl? :smile5:

djanosik   NOVÝ
10. 3. 2007

Jistě, dvougigový flashky se daj pořídit za cenu 480,- s DPH, ale to jsou jen hračky pro běžné použití - ve většině případů nebudou splňovat limit přístupové doby a rychlosti zápisu/čtení. Výrobce sice uvádí rychlost i přes 10/8 mBps, ale to je rychlost při zápisu velkých souborů a ne při náhodném přístupu/zápisu malých 4 kB bloků - taková rychlost bývá znatelně nižší. Nevím, co si to namlouváš, ale ta zázračná flashka na 98% nemá certifikaci pro technologii ReadyBoost.

Pokud si to můžeš dovolit, tak je rozhodně vhodnější přikoupit kvalitní gigovou ramku, která sice bude 2x dražší než kvalitní certifikovaná flashka, ale nabídne vyšší rychlost a pohodlí.

Nemám rád, když někdo do světa pouští neověřený nesmysly.

PS: víš co si bez faktů můžeš s těma svýma vykřičníkama?

Lukáš Chadraba   NOVÝ
10. 3. 2007

No jasný no, ale ta o, které píšu je certifikovaná a dokonce rychlostmi vyhovuji i ta gigovka, kterou jsem ti půjčoval.

djanosik   NOVÝ
10. 3. 2007

A nějakej důkaz by nebyl?

Lukáš Chadraba   NOVÝ
10. 3. 2007

To DeaLer: Nebyl. Zjišťoval mi to přímo prodejce. Věděl moc dobře co chci. Najdi si to na netu, když potřebuješ důkaz. Typ flashky je Datatraveler

djanosik   NOVÝ
10. 3. 2007

Flash disk 2GB Kingston DataTraveler - certifikaci má, ale jeho cena je přes 900 Kč a ne 480 Kč (je nepodstatný, že ho kupuješ pod cenou, ale to, jaká je skutečná cenová kategorie). Mohl jsi rovnou napsat, o co jde.

Lukáš Chadraba   NOVÝ
10. 3. 2007

To DeaLer: Tady jsou rychlosti při náhodném zápisu pro u tý flashky:

Coincidental data transfer rates of up to 11MB/sec. read and up to 7MB/sec write

Lukáš Chadraba   NOVÝ
10. 3. 2007

To DeaLer: Nejede mi ICQ. Pomóóc!!

djanosik   NOVÝ
10. 3. 2007

Ani meebo?

benghi   NOVÝ
10. 3. 2007

Dyť je to píčovina jak jíti do kina se psem! Tohle zas vymyslel nějakej zasranec při brainstormingu, protože při ničem jiným nemůže normální člověk vymyselt takovou volovinu. U HDD prakticky neexistuje omezení z hlediska počtu zápisů na jedno místo. Teoreticky vzato, existuje, ale disk dříve morálně zastará, než se tohle vyčerpá, čili použít HDD jako swap je reálně možný (je otázkou, nakolik je to dobrej nápad, ale v zásadě asi je, protože vždycky se najdou úlohy, který jenom zbytečně hnijou v paměti aniž by se spouštěly, neb na něco čekají), ovšem u flashky je počet zápisů na jedno paměťový místo řádově menší. Čili ano, fungovat to bude, ale zajimalo by mne, za jak dlouho ta flashka odejde. Kdybych už chtěl dělat takovou volovinu, tak na to spáchám RAM disk, kterej bude výrazně rychlejší (ač je otázka, zda by se to díky pomalosti USB2.0 projevilo, teoretických 480MBit/s nelze dosáhnout ani náznakem a vzhledem k tomu, že valnou část protokolu generuje procesor...) a nebude mít tohle omezení. Navíc by mne zajímalo, jak mají ošetřený stavy, kdy tu flashku z toho USB někdo za chodu jednoduše omylem vypojí. To musí být docela pěkný bara-bum.

djanosik   NOVÝ
10. 3. 2007

Ošetřený to samozřejmě maj (klidně ji za chodu vytáhni), ale taky by mě zajímalo jak. HDD je při náhodném přístupu mnohem pomalejší, proto je to docela dobrý řešení, ale s životností to asi bude horší.

Ralf   NOVÝ
11. 3. 2007

Někde jsem četl že se opravdu plánuje nasazení obyčejného HDD v kombinaci s par gigabajty paměti flash. Je to hlavně určeno pro ReadyBoost

Lukáš Chadraba   NOVÝ
12. 3. 2007

To Ralf: Jj tohle je velice zajímavá vlastnost nových disků od (teď nevím koho, ale někde jsem to už četl), ale za tu flash pamět se údajně v cenně disku nemá platit. Bude se jedna o 2 až 4 GB právě pro ReadyBoost, ale nevím jestli s tím umí podpora ReadyBoost pro Vistu pracovat a v Redmondu s tím počítali. Možná to bude umět až Viena.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý