Názory ke článku E-D Glasses - opravdový 3D obraz jako v IMAXU na vašem počítači! – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku E-D Glasses - opravdový 3D obraz jako v IMAXU na vašem počítači! – Programujte.comNázory ke článku E-D Glasses - opravdový 3D obraz jako v IMAXU na vašem počítači! – Programujte.com

 

Názory ke článku E-D Glasses - opravdový 3D obraz jako v IMAXU na vašem počítači!

Qwertz   NOVÝ
26. 5. 2007

Fiiiha... toto vyzera perfektne... a supa cena! Len mam otazku... daju sa na tom pozerat 3D filmy len ak su na to psecialne pripravene a specialne natocene? Teda daju sa na tom pozerat 3D len filmy Imax? Alebo aj klasicke? Ked si napriklad z netu stiahnem klasicky DVDRip Stargate SG-1, mozem si ho pomocou toho programu pozret 3D? Nezda sa mi to realne, ale ked hej, perfektne.... dakujem.

A este k tej cene... podla mna neni az taka vysoka, kedze moze ist vlastne o technologicky zazrak...

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

Právě že když si zakoupíš 3D Plus (ten přídavný software) tak by měly fungovat věechny filmy na které si vzpomeneš

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

http://www.edimensional.cz/hits/e-shop/default.asp?sekce=sortiment&id=3 --- tady je 3D PLUS

Qwertz   NOVÝ
26. 5. 2007

To MZetko: Skusal si to? Ake mas z toho dojmy?

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

Je pravda, že jsem to zkoušell jen na DVD, tak nevím jak je to s videi, ale zeptám se na webu výrobce. Zážitky? Úžasné! U většiny, naprosté většiny her a filmů vytvoří 3D brýle reálný obraz, jak jsem četl, chybu dělají jen například v Need For Speed: Underground, kde špatně vykresluje pouliční světla, ale zase až tak velký problém to není. Opravdu doporučuji. Je také možnost si je bezplatně vyzkoušet v Praze (v prodejně eDimensional).

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

Adresa prodejny je:
Martin Krouza (High In The Sky)
Klikatá 22/41
158 00 Praha 5 - Jinonice
Czech republic

IČ: 68141602
DIČ: CZ7605132733

Tel./fax: +420 2 51 61 14 82
Mobil: +420 776 209 582
E-mail: info@highinthesky.cz

Pacik   NOVÝ
26. 5. 2007

Vypadá to fakt dobře, jen sem na tom tiscali četl že to dříve nešlo na jiných grafikách než nVidia, ale že prej už to de na všech, ale že to nezkoušeli, tak bych se chtěl zeptat jestli stim máte nikdo zkušenost na grafikách od ATI.

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

Klidne se na to zeptám, ale myslím že to už je taky bez problémů. Ale za optání nic nedáme :-D

Podhy   NOVÝ
26. 5. 2007

Hustá věcička...jen pár otázek na tiscali psali že má problémy s LCD panely a nebo s CRT monitory které nemají dostatečnou frekvenci ale na stránkách ofic. distributora píšou že už nemá co je na tom pravdy?

jinak nesedí vám ceny viz http://www.highinthesky.cz/hits/e-shop/default.asp?sekce=sortiment&kategorie=21|20

jinak otázečka: co jsem z toho tak pochopil tak s těma brejlema je potřeba se dívat proti monitoru že?

a ještě jedna otázečka z popisu na tiscali psali že je to náročnější na GPU je proto potřeba silnější GPU a nebo třeba by na takový HL2 stačilo GF6600?

Zelenáč   NOVÝ
26. 5. 2007

Musim tu "krabicku" odstranit, pokud chci monitor sledovat bez bryli, nebo s ni kvalita obrazu neutrpi zadnou skodu?
Take by me zajimalo, zda je nejake omezeni, co se tyce OS?
Jinak cena mi take pripada premrstena - zas takovy technologicky zazrak to imho neni..

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

Ten problém již vyřešili, článek na Tiscali je již zastaralý, eDimensional již asi vyvinul novou verzi, takže by neměly být problémy. Pokud si, ale cheš být opravdu jistý, zkus jim napiš jim typ monitoru a oni ti řeknou jak moc je to kompatabilní.
Ceny se pořád mění, myslím, že orientační cena postačí, ale stejně ji aktualizuji.
No je to tak, takze kdyz mas vetsi monitor je zazitek samozrejme lepší.
Tady je to takové sporné, nejsou o moc větší nároky, ale grafická karta se více zahřívá. Je lepší si trochu snížit detaily, aby se to nezaseklo, nebo dokonce nespálilo.

MZetko   NOVÝ
26. 5. 2007

No to 3D se dá jednodušše vypnout a zapnout kdy potřebuješ- poocí softu na cd.
O omezeních tedy opravdu nevím. Funguje to jednodušše takhle - hraješ nebo koukas na film- zapnes . jinak vypnes :-D

JH   NOVÝ
27. 5. 2007

Tyto bryle vlastnim, jsou naprosto SUPER...letam s nimi v MSFS a neda se slovy popsat ! Funguje vetsina 3D her (Worms,doomovky atd.) Co se tyce filmu...funguje i natocene domaci video...technologie je takova, ze stridave softwarove "zatemnuje" levou a pravou ocnici bryli...defakto stridave rychle mrkani...neni vhodne pro epileptiky !

kolemjdouci   NOVÝ
27. 5. 2007

Celý efekt je v tom že se vytváří dva vzájemně posunuté obrazy už ve fázi zpracování 3D dat (proto je nutná podpora přímo v ovladačích GK - ATI = the end) pro každý oko jeden - takže dva snímky místo běžného jednoho a protože monitor máš jenom jeden potřebuješ tyto brýle, těmato brýlema se střídavě zakrývá jedno oko a pak druhý aby každý vidělo ten svůj správně posunutý snímek (lichá sudá), problém je v tom že díky tomuto potřebuješ kreslit dvakrát tolik snímků za sekundu (o čemž se v článku takticky mlčí) což za a) klade zvýšený nároky na výkon grafárny b) klade zvýšený nároky na monitor - konkrétně musí zvládat zobrazit dvakrát tolik FPS což třeba ŽÁDNÉ LCD (ani jedno) NEDOVEDE, pro minimální 3D obraz v 60Hz to totiž chce 120Hz na monitoru a ten to musí zobrazit a nic nevynechat jinak se 3D efekt nedostaví (nebo jo ale má dropouty a chyby).
Je tu prostě spousta "ale"

Mohem víc by mě nadchlo kdyby už konečně někdo začal prodávat "true" 3D brýle s dvěma malýma LCD obrazovkama s alespoň lowres 1280x960 (díky dvěma očím a dvěma obrazům se v mozku tentokrát složí do šrokoúhlýho obrazu) a předem by připravil standard pro implementaci do ovladačů a prosadil u výrobců tak aby nebylo třeba polyfunkčně patchovat ovladače GK.

kolemjdouci   NOVÝ
27. 5. 2007

Ta krabička akorát vytahuje ze signálu V sync a řídí podle toho střídavé zatemňování sklíček pomocí obyč ČB LCD ala kalkulačka z tržnice v nich, s obrazovým signálem nic nedělá takže by neměla vadit.

Podhy   NOVÝ
27. 5. 2007

dík jen si mi potvrdil co jsem si v podstatě myslel rozhodně bych je rád vyzkoušel ale kupovat to asi ne :)

Hans   NOVÝ
6. 6. 2007

Mam tyhle bryle taky, ale reknu vam ze to chce nejen dobrou grafiku, ale i monitor. Protoze se musi vykreslit 2 obrazy je tudiz obnovovaci frekvence pro jedno oko polovicni. Ja primym pohledem vidim blikani 50Hz, bocnim pohledem 72Hz. Monitor mam na 75Hz. Takze si hrani moc neuziju. 37Hz je pro me neprijemne. Takze pro me by byl vhodny monitor alespon se 120Hz na rozliseni 1024x768. Ale jinak je to super. Mate pocit ze monitor je jenom plast a sklo, neco jako okno. Obraz se jakoby rozsiri i za monitor. Kazdy kdo to u me zkousel se zkousel divat jestli neco neuvidi za plastama :)

Petr   NOVÝ
11. 7. 2007

3D brýle a ostatní ktomu mám,jen mi chybí instalační CD.Dal by se software někde stáhnout na internetu nebo koupit samostatné CD nebo by stačilo jen dokoupit software 3D plus 2.0?Mám LCD monitor.

Anonymní uživatel   NOVÝ
25. 8. 2008

Dost na hovno nepodporuje to vistu,lcd nestaci pro slabou obnovovaci frekvenci a nelze pouzit na notes.Maj co dodelavat hosi.

KIWI   NOVÝ
27. 6. 2009

Mněl někdo možnost porovnat tyhle brýle E-D glasses a NVIDIA GeForce 3D Vision??? Jsou kvalitou obrazu a prostorem shodné???? Chtěl bych si pořídít ty od Nvidie ale nelíbí, jelikož vlastním kartu od ATi, že jsou pouze pro karty Nvidia:-(.

riči   NOVÝ
10. 1. 2010

Prosím dá se někde na internetu stáhnout program 3d plus 2,0,nebo za levno koupit moc díky za odpověd

zuzana76   NOVÝ
25. 1. 2010

Ahoj máte někdo tyhle 3D brýle http://www.nc.cz/nvidia-geforce-3d-vision-3d-bryle-retail_d18449.html chtěla bych vědět jaké jsou.

Milda_81   NOVÝ
1. 3. 2010

Prosim schanim nejake filmy ktere by mi na tech brylich fungovali.Uz je mam rok,hry jsou supr jen ty filmy nemuzu sehnat :-(. Mohl by ste mi nekdo poradit?Predem moc dekuji

g   NOVÝ
9. 4. 2010

Nevěřím, že ten levný soft ukáže stará DVDčka ve 3D. Program těžko rozliší hloubku. Jak ví, co má u diváky vyvolat dojem, že je vepředu a co je vzadu. Bez pracné ruční analýzy přeci není možné říci 3D systému, co je vepředu a co vzadu. Opravdu nevěřím, že to funguje.

ladaxxt   NOVÝ
13. 5. 2010

Reagoval na komentář od uživatele g :
to máš asi tak.., ten soft vytváří z 2d filmu 3d jen za předpokladu, že se to hýbe.. Tím, že máš horizontální pohyb na scéně, získáváš vlastně ty posunuté pohledy.. Mozek si pak ze setrvačnosti chvíli dělá stereo i z nepohyblivé scény.. Pokud v tom rozjedeš scénu naprosto bez pohybu, bude plochá.. Howgh

Jakub   NOVÝ
14. 11. 2010

Reagoval na komentář od uživatele Anonymní uživatel :
No protože Vista je horší jak Windows 95 :D

Jakub   NOVÝ
14. 11. 2010

Reagoval na komentář od uživatele JH :
Co máš za monitor? Pls na email sldk@email.cz

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý