Názory ke článku Alternativní 3D holografický obraz od nVidie – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Alternativní 3D holografický obraz od nVidie – Programujte.comNázory ke článku Alternativní 3D holografický obraz od nVidie – Programujte.com

 

Názory ke článku Alternativní 3D holografický obraz od nVidie

kolemjdoucí   NOVÝ
6. 6. 2007

Nějaké zprávy o stereo 3D display "brýlých" ?

PS:Těm brýlkám s barevnejma "sklýčkama" by se nemělo říkat 3D ,zas tak dobrej prostorovej vjem nedělají, jsou nanejvíš tak 2,5D :-D a že totálně mrší barvy původního obrazu je doufám všem jasné. Co taky chtít za čtyři pětky že.

Grawp   NOVÝ
6. 6. 2007

A pre Solaris a Linux? cel by som tak videt beryl 3D cube alebo iny efekt, a to uz ani nehovorim o hrach ako hl2 a bf2
Ozaj ako by to vyzeralo mat na jednes strane kocky spusteny hl2 a kocku mat natocenu?

Inac toto je veeeeeelice stara vec, tieto veci od nvidie. Som na tom raz asi pred 3 (mozno 4 rokmi) videl vo windowse slapat hl1. no kraaasa az na to ze ze ked som sa na 1 sec pozrel mimo monitora tak sa mi rozhadzali secky farby a musel som cakat kym mi v mozgu zacnu zasa splyvat do jednej a vytrvarat 3d efekt :)

Gagoo   NOVÝ
6. 6. 2007

Toto je zatím poslední výkřik "Z800 3D VISOR" http://www.3dvisor.com/ cena cca 1000 USD - má to zabudovaný head tracking skvela vec dva displaye 800x600 proste je to dnesni vychytaná vfx1 - kdo si na ni jeste pamatujete...

kolemjdouci   NOVÝ
6. 6. 2007

Na právě, 800x600, co s tím ? s takovým rozlišením bych tu cenu viděl tak na tři tisícovky, korun.

Tukan   NOVÝ
7. 6. 2007

no prave, dival jsem se s tema brylema primo na film delany pro ne a neni to zas tak super

a ty barvy... totalne sedy nadech

PaVuK   NOVÝ
7. 6. 2007

pokud jde o to, jak kvalitního 3D vjemu lze dosáhnout s barevnými brýlemi - hodně dobrého. Ale musí být dokonale sladěné barvy monitoru s brýlemi. Samozřejmě dochází ke ztrátě barevnosti, ale dá se na to zvyknout. Zkoušel jsem to na různých animacích a podobných věcech. Nikoliv pod stereo driverem.

Pokud jde o driver... zkoušel jsem různé verze ale většina z nich je velmi nestabilní, nebo nepodporuje nové karty. Velmi častý jev je se počítač sám restartuje (viz fóra o 3D driverech). Právě se chystám zkusit ten starý co máte v odkazech, tak snad to nebudu muset zase odstraňovat v nouzovém režimu jako ty ostatní. :-)

kolemjdouci   NOVÝ
7. 6. 2007

Dokud nebudou anaglyph obraz (což je to co je popisováno v článku) a stereo 3D obraz (pro clonící brýle v součinnosti s jedním monitorem a pro brýle se dvěma vestavenýma displays) podporovány přímo výrobci grafáren tak to bude vždycky stát za starou bačkoru.
Ale dokud nebudou pořádná zařízení (displays brýle) za cenu "pro masy" tak se do toho nepohrnou.

PaVuK   NOVÝ
7. 6. 2007

tak jsem odzkoušel i ten starý driver odkazovaný v článku... po instalaci se mi nezobrazily žádné stere omožnosti v nastavení. mám teď FW 93.71 (7600GS)

sterodriver 93.71 oficiiální není, a stereo93.71beta z guru3d způsobuje restarty. Našel jsem 94.24beta stereo, ale na oněch stránkách je nutná registrace a ta mi zatím nepřišla.

Vít Neruda   NOVÝ
3. 8. 2007

Prosím kde tyto brýle seženete za 1000 USD? To by mě zajmalo! Na eshopu eMaginu - výrobce je cena 1500 USD a to nepočítám dopravu asi 110 USD!
viz.
https://e-store.emagin.com/miva/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=E&Product_Code=Z3V-BAB&Category_Code=

ondrěj   NOVÝ
27. 8. 2007

já tam tu grafiku v nastavení nemám. můžete mi prosím říct kde ji najít?

Petr   NOVÝ
5. 11. 2007

To PaVuK: 3D papírové brýle bych rozhodně doporučil spíše než modro-červené tak azurovo-červené (cyan-red) Cyanový odstín nezkresluje tolik barvy jako ten modrý.
A pokud budete mít kvalitní brýle s orginálními filtry a ne nějaké náhražky, tak věřím, že by zde někteří změnili svůj názor o zatracování anaglyfu. K tomu raději klasický monitor než LCD a věřte mi že se až kolikrát budete divit jaký prostorový efekt dokáže anaglyf.
Samozřejmě stereoprojekce je vždy lepší, ale když si promítnete vydařený anaglyf tak to také vůbec není špatné. Projekce na velké plátno, které je větší než zorný úhel diváka, samozřejmě mnohem více vtáhne do prostoru než malý obrázek na monitoru.
3D obrázků pro 3D brýle red-cyan je na internetu opravdu velké množství. Dokonce i NASA zveřejňuje prostorové snímky z Marsu a slunce. Kvalitní brýle jsem sehnal na stránkách Tridakt studia. Jistě naleznete ve vyhledávači odkaz. Je tam také zajímavá 3D galerie a mnoho odkazů.
Podařilo se mi zprovoznit i malé domácí 3D kino na stejný způsob jako je IMAX s polarizačními brýlemi. Kam se na to hrabou elektronické 3D brýle.

cipo   NOVÝ
26. 12. 2007

cau podařilo se mi to sprovoznit na ovladacich 91.31 to jsou posledni ktery maj clasicky control panel ale na tech nasledujicich uz nevim jak nato pokud nekdo vi jak to zprovoznit treba na 169.21 tak i napiste na maila c.i.p.o@seznam.cz moc dik

Martin   NOVÝ
22. 2. 2008

Prosím o pomoc nainstaloval jsem driver 91.31 ale v kontrol panelu nvidie se nepřidala položka pro nastavení brýlí. Používam display driver 169.21 a mám graf kartu Geforce 8600GTS. Uvažuju vážně o koupi brýlí 3-d Glasses ale nejdříve jsem to chtěl otestovat na těch papírových brýlích. Prosím pište na e-mail: rousnata@centrum.cz děkuji.

niemand   NOVÝ
21. 4. 2008

Nainstaloval sem ten driver, ale když sem dal "vlastnosti > nastavení > upřesnit > pak tu moji grafiku" tak tam mám jenom možnost "spustit ovládací panel nvidia" nevíte někdo jak to vyřešit?

Bengo   NOVÝ
2. 6. 2008

já tam taky nic nemám

Bengo   NOVÝ
2. 6. 2008

už vím, musíš přepnout režim zobrazení toho nastavení, někde to tam bude

trivate   NOVÝ
17. 6. 2008

no tak sem to prepnul a stjne tam nikde neni stereo properties

Frosty   NOVÝ
23. 6. 2008

Pro zobrazeni klasickeho nastaveni staci zmenit jednu hodnotu v registru:
start -> spustit -> regedit a tam jdete na
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/NVIDIA Corporation/Global/NvCplApi/Policies
a u ContextUIPolicy zmente hodnotu, misto 2 napiste 1 (sestnackova soustava)

Vasa   NOVÝ
6. 9. 2008

Prosim pomozte !
Mám ovladače už jsem si i nastavil na na zapnuto podle článku ale ve hře se nic neděje na youtube jsem viděl takhle funkční crysis ale mě to nejde mám Graf. Geforce GTX280 a nejlevnější LCD BENQ 24. Prosím pomoc.

dj.kyslik   NOVÝ
13. 10. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Vasa :
Ahoj pokud me najdes na icq: 249949339 jako Dj.Kyslik
Rad ti poradim.
Mam taky 280tku a crys mi beha naprosto super.

pavel   NOVÝ
25. 1. 2010

Ahoj máte někdo tyhle 3D brýle http://www.nc.cz/nvidia-geforce-3d-vision-3d-bryle-retail_d18449.html

BOGA   NOVÝ
24. 6. 2010

Ahoj,
nemyslím,že by anaglyfy neumožňovaly perfektní podání prostoru, a navíc umožňují i jejich jednoduchý tisk, což není možné u jiných metod. Jejich prohlížení pro zdravé oči je jednoduché a až na řvavě červenou barvu prakticky nelze poznat barevné zkreslení. Sám používám stereo-brýle červeno-cyan a musím říct, že dobře sestavené fotky poskytují plný prostorový dojem i v papírovém provedení. A na monitoru PC tomu není jinak. Naopak z vlastní zkušenosti vím, že použití zatmívacích brýlí nedovoluje použít běžný jas obrazovky vzhledem k tomu, že se do očí dostane jen polovina světla, proto jsem je přestal používat a plně se orientoval na anaglyfy. Je ještě další možnost prohlížet stereo-fotografie jako mono-obrazy umístěné paralelně vedle sebe, ale bohužel to jde udělat jen u malých rozměrů fotek do cca 8x8cm, k čemuž existují prohlížečky. Pro prohlížení na monitoru PC se žádné prohlížecí zařízení pro to nevyrábí, maximálně si lze takovou prohlížečku sám vyrobit ze čtyř zrcátek, sám ji také mám, ale jen velmi málo používám. V přírodě se červená barva moc nevyskytuje, takže většina anaglyfů není touto metodou příliš barevně poškozená. Velkou zásobu anaglyfů si můžete prohlédnout na 3DJournal.com, nebo na nespočetných stránkách o stereo- nebo 3D-foto, nebo přímo anaglyf. Údajně je cca 20% lidí, kteří pro barevné vady očí anaglyfy nevidí stereo a cca 10%, kteří si dvojice stereo-obrázků vůbec nedokáží prohlížet s prostorovým dojmem.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý