Názory ke článku Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem) – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem) – Programujte.comNázory ke článku Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem) – Programujte.com

 

Názory ke článku Tvoříme webové stránky ve Flashi (krok za krokem)

Smokie   NOVÝ
29. 8. 2007

To snad nie...dufal som, ze flashove stranky uz uplne zmizli z povrchu a vy ich idete este ludi ucit...:(

Colpik   NOVÝ
29. 8. 2007

No jo, tady zas někdo myslí na textové prohlížeče a grafické prohlížeče, které neumí Flash...

Lukáš Chadraba   NOVÝ
29. 8. 2007

Taky nejsem zrovna bezsebe tím, že tu vyšel jeden díl kurzu "jak se vydat špatnou cestou tvorby webových stránek", ale co se dá dělat. Flash snad bude stejně do pár let minulostí

Curo   NOVÝ
29. 8. 2007

Nevím, co proti flashovým stránkám máte, prezentace nadnárodních společností nepotřebují žadné SEO,m tudíž jim ani indexace nějak nervy nedrásá a flash je na to jak dělaný.
Nejsem příznivcem flash stránek, ale neodsuzuji je, sám jsem rád, jak lze dnes díky flashi pěkně a jednoduše nastavit potisk na tričko přes internet, některé flashové hry apod.

Flash minulostí jen tak nebude, už jen díky majiteli, kterým je nyní Adobe.
Na které stránce, větší, dnes nění flash banner?

Takže nekritizujme flash, na některé věci se prostě hodí..

kjus   NOVÝ
29. 8. 2007

Ano, na některé věci se hodí, ale ne jako řešení kompletní webové prezentace. Na takové stránky chodím jen jednou, pokud není nutné je navštěvovat. Už jenom kvůli tomu, že si nemůžu uložit odkaz na konkrétní stránku. A navíc (ne že bych to teda používal) vím, jak to vypadá s Flashem v hlasové čtečce. Však si zkuste pročíst flashový web bez alternativy třeba v Jaws.

Curo   NOVÝ
29. 8. 2007

To kjus: No tak ale s hodneme se, že flash obecně není pro handicapované příliš dělaný. Tudíž je s tím při tvorbě tak trošku "počítáno". Jak jsem psal, například pro automobilky je flash vhodný - a přiznejme si, takové Audi nebo Škodovce je po SEO prd a taktež přístupnosti. Není moc lidí se zrakovým handicapem, co řídí auto a pokud ano, tak určitě nebude vybírat auto na internetu.

Flash prostě se na určité věcí hodí, a můžeme zde házet pojmy jako použitelnost nebo přístupnost, ale tam, kde je vhodné ho použít, jsou tyto prvky v pozadí.

A ano, tyto stránky jsou na navštívení třeba hjen jednou - nevím jak vy, ale na stránky automobilky jsem byl 1x při výběru auta. byl jsem spokojen - pěkná flash prezentace spojená s konfigurací. A bylo mi jedno, zda-li je ta stránka optimalizovaná na SEO, pač najít web automobilky není těžké a stejně se, když už, používá SEM a to je na jinou kategorii :)

takže Flashi sbohem neříkám, kam se hodí, jsou jeho mínus známé předem.

Tom@sQo   NOVÝ
29. 8. 2007

musim teraz povedat, ze v tomto smere sa UPLNE zhodujem s Pixyho nazorom na flash, citajte dalej na http://www.pixy.cz/pixylophone/2004_01_archiv.html
v spodnej polovici stranky clanok s nazvom "Web vs. Flash" ;)

myslim, ze vsetci odporcovia flashu sa v tomto so mnou zhoduju :)

x   NOVÝ
30. 8. 2007

Především nikdy nepoužívejte tento absurdní nestandardní privátní formát, který je normálním bezpečným způsobem nezobrazitelný.

Bummer   NOVÝ
30. 8. 2007

A vis ty vubec, jaky potrebujes pocitac na to, aby zobrazil plynule vetsi webovou stranku kompletne ve flashi?
Flash sam je pro internet cosi jako pohroma... Tim samozrejme nechci tvrdit, ze stranky ve Flashi nemoho vypadat pekne, ale tim to konci.

Sopta   NOVÝ
30. 8. 2007

Flash se sice hodí na webové stránky, ale ne tak aby celá stránka byla vytvořena ve Flashi. Vím že takové stránky již existují a už jsem jich pár navštívil. Jenomže pokaždé když odchízíte s jedné stránky na druhou tak je to plné efektů. k příkladu můžu uvést hlvni stránku. Na první dojem je úvodní intro krásné, hezká animace super. Jenomže při každém zpátečním návratu se celé animace opakuje. Podle mě to je zdržující a vidět tu samou animaci pořád dokola je opravdu otravné až kýčovité. Takže podle mě Flash by se měl používat jenom k reklmaním úlčelům: bannery, některé prvky na stránkách, obsah na DVD(Svět počítačů, Skore)

Lukáš Chadraba   NOVÝ
31. 8. 2007

Já s tebou souhlasím v tom, že na trorbu aplikací pro web (tvorby potisků triček, hry,..) je flash skvělý, ale SEO a indexace je potřeba i u stránek nadnárodních společností

Murděj Ukrutný   NOVÝ
5. 9. 2007

Přesně, konfigurátor auta, hra, nějaká supernamakaná animace, na to je flash. když se vloží do běžné stránky. Ale dělat stránky kompletně ve flashi je zhovadilost.

CZ/Eilonwy   NOVÝ
8. 9. 2007

K opakovaným úvodním animacím se musím ohradit.. Pokud je stránka Kvalitně udělaná tak se úvodní animece přehraje jen poprvé a pak tě to hodí do menu stránky a tam už ji neuvidíš..
Rozhodně bych tento formát neodsuzoval a až se vychytají jeho chyby jako označování textu, scrollování oken (nevím jak je to s tiskem)... tak se jeho počet kompletně flashových stránek zvětší :) a proč? to každý ví . Designově je mnohem lepší a upoutá více než gif animace. Mě oslovil..

M72   NOVÝ
21. 9. 2007

Páni, tady je ale zpátečníků. Pokud vám flash vadí, tak si ho nevšímejte, nekritizujte, protože je to zbytečné. Koho chcete přesvědčit o tom, že Flash je animované fuj? Ti co do Flashe vidí, vidí do budoucnosti a vidí i mezinárodní scénu (viz www.thefwa.com) jednoduše vidí ve Flashi budoucnost - nebo přinejmenším v aplikaci která bude stavět na animaci - časem bude patřit xhtml, php, atp. do šrotu - nic proti tomu teď sám v tom dělám, ale ve flashi taky. Sebevětší kritiky nic nezmůžou proti zvyšující se rychlosti internetového připojení a proti zákazníkovi, který vždycky radši vidí hezkou plynulou ozvučenou animaci, která s ním komunikuje všemi prostředky než stránku plnou textu a nějaké, třeba i nádherné grafiky.
Flash možná jednoho dne zmizí, ale animované stránky jednoho krásného dne (a to není daleko) převálcují HTML!

TinySOFT   NOVÝ
22. 9. 2007

ludia co do flashu nevidia krituzuju lebo sa ho boja a maju sneho strach vo flashi sa da spravit dobra pekna stranka ktora ma aj vela prednosti ako PHP napr... Flash dokaze vela veci staci to len dopbre pouzit

demon   NOVÝ
23. 10. 2007

zdracim mam proble s tvorbou tlacitka,jde o to ze tam jak je text na tom tlacitku tak na to nejde kliknout a ani se nepohne,nevite co s tim? nazorna ukazka zde http://uloz.to/66230/moje.swf predem diky kdyz tak odepiste na demon.borec@seznam.cz

pa3k   NOVÝ
1. 11. 2007

To M72:
"který vždycky radši vidí hezkou plynulou ozvučenou animaci, která s ním komunikuje všemi prostředky než stránku plnou textu"

Hlavne ak hľadá informácie a má otvorených 10 tabov že? :-D Ideálne ak sa ten zvuk nedá vypnúť a animácia zastaviť. :-D Flash je občas dobrý ako prezentácia grafiky, na hry a na niektoré špecializované aplikácie. HTML neprevalcuje nikdy, pretože má uzatvorený formát. Skôr flash bude nahradený (D)HTML (AJAX) v konbinácii s nejakým otvoreným vektovorým formátom. Stránku komplet vo flashi si môže dovoliť napr. Cmart (http://www.cmart.design.ru) alebo http://tokyoplastic.com/ proste ten komu ide o grafický obsah (umenie) ale nie normálna firma, ktorú živý biznis vo vysokokonkurenčnom prostredí.


To TinySOFT:
"ludia co do flashu nevidia krituzuju lebo sa ho boja a maju sneho strach vo flashi sa da spravit dobra pekna stranka ktora ma aj vela prednosti ako PHP napr... Flash dokaze vela veci staci to len dopbre pouzit"

problém je, že veľmi málo grafikov vie ako flash vhodne použiť. Ešte som nevidel stránku, ktorá by sa bola založená z väčšej časti na flashi a zároveň mala poriadne spracované alternatívy. S tým sa dnes nikto neserie, pretože (krátkozrakému) zákazníkovy stačí, že to bliká a je to cool.

Anonymní uživatel   NOVÝ
21. 11. 2007

vubec mi to nejde, hází mi to několik errorů i když to už dělám potřetí odznova celý..
přesně podle návodu
**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=1:Line 1: Syntax error.
1. on (press) {

**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=1:Line 2: Syntax error.
2. gotoAndStop("neco");

**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=1:Line 1: Syntax error.
1. on (press) {

**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=1:Line 2: Syntax error.
2. gotoAndStop("neco");

**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=10:Line 1: Syntax error.
1. on (press) {

**Error** Scene=Scene 1, layer=menu, frame=10:Line 2: Syntax error.
2. gotoAndStop("nic");

Total ActionScript Errors: 6 Reported Errors: 6

Anonymní uživatel   NOVÝ
24. 11. 2007

To Anonymní uživatel:
Pokud ten text namas spolecne s tim tlacitkem,tak to nebude funkcni. Musi byt zakomponovany do toho tlacitka. A text musi byt zmenen na "klip"...Az tak provedes tak klikni na tlacitko a zadej akci

on (release) {
gotoAndPlay("cislo sceny", cislo osy);
}

anonimní uživatel   NOVÝ
1. 12. 2007

To Anonymní uživatel:
díky díky ;)

huzvak   NOVÝ
25. 12. 2007

potrebujem poradit.
ak potrebujem pomocou tlacitka otvorit nejaky subor z disku (mimo flash), nejaky textovy dokument, tak kde mam zadat url adresu a v akom formate ma byt?

Paulandr   NOVÝ
17. 4. 2008

dobrý den chtel bych podekovat autorovi tohoto navodu na stranky ve flashi.moc mi pomohl a vse funguje jak ma .konecne nedostanu z a5 :-D
cau s pozdarvem
Paul

Adéla   NOVÝ
29. 6. 2008

Ahoj, já dělala všechno podle návodu, ale nefunguje mi to přepínací menu, hlásí mi to chyby 1093: Syntax error. „stop();“ a když si menu vyrendruju, texty se samy přepínají v krátkých intervalech a nereagují na stisk tlačítek... Prosím o pomoc!!! Díky...

Adéla   NOVÝ
29. 6. 2008

a taky tohle mi to hlásí :o( tady žádný znaky navíc nejsou, ne? -> on (press) {
mezeru na konci řádku jsem vymazala.. Vážně nevím, co dělám za chybu..

juiCZe   NOVÝ
29. 6. 2008

Co takhle kód i pro CS3 :)

Adéla   NOVÝ
29. 6. 2008

no, to bych ráda, protože CS3 mám.... Jak se liší ten kód prosím?

bebesoft   NOVÝ
3. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele juiCZe :
Pro CS3 můžete využít i tento kód. Záleží na verzi Action Scriptu, který používate - AS2 nebo AS3. V příštím týdnu se pokusím doplnit kód pro Action Script 3.0.. :-)

Anonymní uživatel   NOVÝ
1. 9. 2008

Anonymní uživatel píše:

To Anonymní uživatel:
Pokud ten text namas spolecne s tim tlacitkem,tak to nebude funkcni. Musi byt zakomponovany do toho tlacitka. A text musi byt zmenen na "klip"...Az tak provedes tak klikni na tlacitko a zadej akci

on (release) {
gotoAndPlay("cislo sceny", cislo osy);
}


honza   NOVÝ
1. 9. 2008

jak jako text spolecne s tlacitkem? tak ze pokazde musim text zmenit na movie clip? jo a jeste dotaz co to je cislo osy? jako cislo framu nebo ceho? diky moc

Altair   NOVÝ
19. 5. 2010

dobry den udelal jsem webovky presne podle tohohle navodu a porad mi to hlasy tuhle chybu: **Chyba** Scéna=Scéna 1, vrstva=Obsah, snímek=1:Řádek 1: Udalosti mysi jsou povoleny jen pro instance tlacitek
on (press) {

nevite nekdo co s tim pls

kreditman   NOVÝ
27. 6. 2010

velmi pekne dakujem za tento postup je paradny a velmi rychlo sa vdaka nemu da zorientovat vo FLASH animatore ... este raz velmi pekne dakujem vsetko funguje :)

kreditman   NOVÝ
27. 6. 2010

Reagoval na komentář od uživatele Altair :

presn ti to tam pise ze kde mas chybu v harku scena 1vrstva obsah a podla toho co tam pise aspon podla mna si skusil dal nejaku akciu na nieco co nemas zaznacene ako tlacitko :)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý