Názory ke článku Násilí ve hrách nyní zavrhuje i církev – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Násilí ve hrách nyní zavrhuje i církev – Programujte.comNázory ke článku Násilí ve hrách nyní zavrhuje i církev – Programujte.com

 

Názory ke článku Násilí ve hrách nyní zavrhuje i církev

don_Dominique   NOVÝ
14. 6. 2007

Násilí ve hrách je opravdu podle mne problém ale církev je svinstvo ještě větší a nemaj do toho co kecat !!!!

Garret Raziel   NOVÝ
14. 6. 2007

K tomuto tématu jsem na svém blogu http://dblog.kx.cz/co-mi-davaji-pc-hry/ už docela dost vyjádřil. Napíši sem jenom závěř, ke kterému jsem se dostal:

"HRY ROZHODNĚ ČLOVĚKA NEKAZÍ, jak se nám snaží namluvit spousta médií. Hraní PC her je výrazně lepší, než dívání se na TV, protože zatímco sledování TV je zábava pasivní, osobnost nijak nerozvíjející, PC hry jsou zábava aktivní, jenž sám hráč ovlivňuje, utváří a musí proto být plně soustředěn.

Pokud se PC hry uvádí jako důvod bláznění masového vraha (stává se to dnes, denně a pořád, naposledy to bylo v Německu a chtějí kvůli tomu úplně zakázat střílečky), musím na obranu říct, že člověk, který nedokáže rozpoznat rozdíl mezi realitou a PC hrou není psychicky v pořádku, a takového člověka může zkazit i třeba kniha či televize!"

djanosik   NOVÝ
14. 6. 2007

Nesouhlasím, násilí ve hrách není problém, pokud člověk dokáže odlišit virtuální realitu od té skutečné.

Garret Raziel   NOVÝ
14. 6. 2007

Spousta lidí akorát nemá ráda hry, nejspíše proto, že o nich nic neví. A dávají jim za vinu vše, co mohou.

Garret Raziel   NOVÝ
14. 6. 2007

Přesně tohle jsem napsal :D

don_Dominique   NOVÝ
14. 6. 2007

A právě to hodně lidí nedokáže !!! Například malé děti které u těhle her tráví celý dny místo toho aby si venku kopali do míče a hráli si na honěnou !!! Prostě podle mne hry ( ne v malém množství ) kazí člověka !!!
Stačí se podívat k nám do třídy ( obor Informační technologie ) kde se spolužáci každej den baví jenom o hrách a kde koho jak zabili !!!

durmitor   NOVÝ
14. 6. 2007

To podle mě záleží už na rodičích, jak jim ten volný čas dokáží zařídit. Pokud jim je líto utratit pár korun za kroužky, a nebo se jim samo dost nevěnujou, pak jim asi nic jinýho dneska nezbejvá...

Kruel   NOVÝ
14. 6. 2007

Dle mého je problém hlavně v tom, že se násilné hry snadno dostávají do ruky dětem, což by se stávat nemělo... Ale nepřekvapuje mě, že církev násilí odmítá, i když pochybuji, že skutečně vědí o co jde.

KruEl   NOVÝ
14. 6. 2007

Tak všeho s mírou, pokud někdo sedí celé dny v knížkách, tak to taky není dobré. Ale nemyslím si, že by v tom byl zase takový problém, až je hry omrzí, tak toho nechají.

Maniik   NOVÝ
14. 6. 2007

Malé děti - to je spíše problém jejich rodičů, ne? To oni by měli dovolit dětem sedět u PC až od vyššího věku, nebo alespoň pořádně kontrolovat hry, které jejich děti hrají. A nebo je zabavit tak, aby na PC neměli moc času.
Já osobně zastávám ten názor, že pokud jedinec nedokáže rozlišit virtuální svět od reálného, neměl by mít k PC téměř žádný přístup. Bohužel v dnešní době to již není tak možné, neboť počítačová gramotnost je požadována ve většině zaměstnání.

agon   NOVÝ
14. 6. 2007

To Maniik: no ale zase kolik rodiču rozumí PC. Osobně neznám jedineho rodiče co umí na PC aspoň pustit word a vitisknout stánku.

Jasper   NOVÝ
14. 6. 2007

Tady jde spíše o to, že Anglikánská církev bojuje proti této hře kvůli tomu, že je v některém levelu věrně vyobrazena katedrála v Manchesteru. A v této katedrále hráč bojuje...

Jasper   NOVÝ
14. 6. 2007

V mém okolí zase většina rodičů PC ovládá a celkem jsem dlouho uvažoval, než jsem přišel na někoho kdo neovládá :D

agon   NOVÝ
14. 6. 2007

pošli mi jich sem pár :-D

djanosik   NOVÝ
14. 6. 2007

Je snad hřích o tom mluvit? V tom případě kazí člověka každej jeho zájem, protože je to mnohdy oblast, o který dokáže mluvit hodiny.

FufurR   NOVÝ
14. 6. 2007

Suhlasim, ide o to, ze v dnesnej dobe sa potom vacsina nezaujima o nic ine, len o hry a to je chyba. a v nasej triede je to rovnako

FufurR   NOVÝ
14. 6. 2007

Podla mna su hry, ktore mozu cloveka nieco naucit, strategie a tak, ale hry typu strielacky, sims, cs a podobne kraviny su len nastroje na zabitie kopy casu a ziaden efekt sa nedostavi.

Inak chcem podotknut ze mnohi nebudu suhlasit, ale toto si myslim, kedze viem, ako to bolo, ked som pri cs presedel 2 - 3 hodiny denne a to som na tom bol u nas v triede este celkom dobre :D

don_Dominique   NOVÝ
14. 6. 2007

No jo ale de o to že není koníček jako koníček : Co ti dají hry do života ?? jenom to že si ve stáří řekneš že jdi mohl dělat i něco jiného než jemom pařit hry !!! naproti tomu třeba koníček v něčem co ti v životě pomůže to je už něco jinýho !!!!

djanosik   NOVÝ
14. 6. 2007

Co ti můžou dát hry ... lepší reflexy, lepší zrak (při hraní v malém množství), zkušenosti s hraním her (co víš, třeba z tebe bude progamer) a najdou se další kladné věci.

KruEl   NOVÝ
14. 6. 2007

To je špatná otázka. Hry jsou především zábava a tak jejich hlavním účelem je pobavit a až potom případně něco navíc. To by si se pak mohl ptát, co ti dá vysedávání po hospodách s přáteli, koukání na sport či filmy v televizi atp.

Titto   NOVÝ
14. 6. 2007

A cirkev mohla upalovat (vymyslené) bosorky?
Takze - nek sa láskavo nestará‼

Anonymní uživatel   NOVÝ
14. 6. 2007

genialny argument
mal by si byt pravnik

Anonymní uživatel   NOVÝ
14. 6. 2007

nasilie v hrach je jeden z problemov.. ale nie ten hlavny..
a cirkev ma aj pozitivny vplyv, okrem toho negativneho..
jednym z nich je, ze sa stavia proti nasiliu, vseobecne..
to je pozitivna vec..
(akurat ze tentokrat sa sekli, nic s tym nespravia, v game industry su velke prachy)

djanosik   NOVÝ
14. 6. 2007

A opravdu za to mohou hry?? Já bych řekl, že ne.

sneakfast   NOVÝ
15. 6. 2007

Otec nasranej => sel si dat quake3 => otec v dobry nalade

resume? u meho otce hry pomahaji relaxaci, odbourani stresu a agresivity :)

sneakfast   NOVÝ
15. 6. 2007

nechci tomu davat obecnou platnost, ale funguje to tak i u me a u kamosu - samozrejme neco jinyho je kdyz je nejaka hra frustrujici(treba obtiznosti) - to potom muze vest az k depresim a nesnasenlivym naladam:)

don_Dominique   NOVÝ
15. 6. 2007

Nejenom hry ale celá média a dnešní výchova !!!

djanosik   NOVÝ
15. 6. 2007

Přesně tak ... média a výchova, v tom by měl člověk hledat příčinu.

ProgDan   NOVÝ
15. 6. 2007

Nedávno jsem psal seminární práci na téma [i]Násilí v počítačových hrách a jeho vlivl na člověka[/i]. Opravdu jsem došel k závěru, že pokud je člověk duševně zdravý, hra ho pravděpodobně nepoznamená....klíčové ovšem je, aby se takovéto tituly nedostaly do rukou dětem do věku kolem 8 let...a to je i můj názor..hrání násilných her není nic špatného (sám neznám lepší způsobj ak se odreagovat, než že vyvraždim hromadu oblud :D ), ale není to vhodné pro všechny......překvapuje mě ale postoj církve. Už jen to že se o to církev zajímá mě trošku zarazilo, ale hlavní je, že církev by se asi měla starat o jiné věci než to, jestli hraju násilné hry nebo ne....a už vůbec nemá nárok na věci jako:


Církev žádá o stažení všech kopií této hry z obchodů.


To se mi zdá opravdu hodně přehnané...

Garret Raziel   NOVÝ
15. 6. 2007
Michal.Filip   NOVÝ
15. 6. 2007


Církev žádá o stažení všech kopií této hry z obchodů.


...do vlastních skladů :-)

antikrist   NOVÝ
15. 6. 2007

Mi zase vadi cirkev, zadam jeji zakazani.
Ted cirkvi nasili vadi, ale co delala pred XXX lety? Nasilim si podmanovala lidi, kdo se nehodlal obratit k bohu, byl krute trestan nebo zabit. To ji nasili nevadilo. A to bylo nasili realne. Muj nazor je ten, at se jde cirkev bodnout a modli se k temu svojemu borcovi v trenclach na velkym T a do normalnich veci at uz se nesere.

Kalimero   NOVÝ
15. 6. 2007

:D:D:D vyste tajtrdlici, tady se vubec nejedna o nasili ve hrach - tady je duvod mnohem sobectejsi - cirkvi se nelibilo ze kostel ve hre nebo katerdala ci co to je hafo pripomina tu realnou a ze se vni dejou takov ypekelny veci... :) samotny nasili ve hrach tu neresi...takze ste udelali celkem peknou diskuzi offtopic :)

Garret Raziel   NOVÝ
15. 6. 2007

To nevadi, tohle je taky dulezity.

Blujacker   NOVÝ
15. 6. 2007

Přesně tak! Násilí ve hrách je stejný jako koukat na schwarzenegra! Dy't když je člověk normální tak nevadí že občas hraje střílečku. A když není normální, může ho k blbostem přinutit i televize a ne medii nenaviděné počítačové hry...

Blujacker   NOVÝ
15. 6. 2007

Souhlasím, pokud je člověk normální, tak mu počítačové hry neuškodí. Já skoro hry nehraju, občas s kámoši Fifu, ale když přijdu ze školy naštvanej na nějakýho učitele že sem dostal špatnou známku, při CS se mi uleví;)

djanosik   NOVÝ
15. 6. 2007

To bys měl bejt naštvanej především na sebe :)

lolek   NOVÝ
16. 6. 2007

Tu nejsme v Polsku !!!

Garret Raziel   NOVÝ
17. 6. 2007

Máš moji plnou podporu, Blujackeru! Média se snaží vždy najít co největší špek a to, že vrah si jednou ročně střihnul CSko, je docela dobrá věc, na kterou můžou vše shodit. Už jenom proto, že většina lidí NEMÁ PRO PC HRY POCHOPENÍ. Jsou xenofóbní, bojí se nových a nezvyklých věcí a to je přesně to, co noviny potřebují.

elpedro   NOVÝ
17. 8. 2007

Nie že by som sa ich nejako zastával, ale zásluhy španielskej justície by si nemal pripisovať Vatikánu.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý