Názory ke článku EMP Revisited – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku EMP Revisited – Programujte.comNázory ke článku EMP Revisited – Programujte.com

 

Názory ke článku EMP Revisited

benghi   NOVÝ
9. 7. 2007

Na to, abych sesmahnul PC si nepotřebuju hrát s magnetronem, ač připouštím, že to svoje kouzlo má v jednoduchosti. Jenom pár drobností:

Ona ,,skvělá součástka z mikrovlnky'' má určitý omezení. Jasně, dost mechaniky se dá vzít z tý mikrovlnky, která většinou odejde tím, že prozrzne, takže příslušný díly jsou OK a to včetně zdroje. Kraft je dostatečný.

Pokud se budeme bavit jen a pouze o použití dílů z mikrovlnky, jsou tam některý zajimavý věci, který je potřeba technicky vyřešit. První průser je žhavení. Z mechanickejch důvodů je potřeba mít uzemněnou anodu (pokud tedy použijete díly z mikrovlnky), což v kombinaci s tím, že láhev je přímo žhavená znamená, že na žhavení máte nějakejch 6V (nebo kolik je potřeba pro příslušnou elektronku), ovšem posunutý dolu o anodový napětí, který sice není nějak moc velký, ale už je to víc, než kolik je mi příjemný, navíc ten zdroj musí být tvrdej, což je vždycky ošajstlich, navíc je to střídavý.

Mám-li být upřímnej, ono stačí upravit mikrovlnku flexou a máte totéž. Nevím, jakej efekt má vytvoření pulzu, protože větší výkon z tý láhve nedostanete a o příkon nejde (stejně to přenosný nebude). Nezakrytovaný PC a podobný srágory to zničí stejně spolehlivě, leč něco s tím rozstřelit nebude zas až tak jednoduchý. Na to totiž musíte udělat úzkej svazek a to je vždycky problematický. Osobně si ale dovedu představit využití výrazně humornější, hlavně proto, že by se pár lampasáků důkladně proběhlo a bral by je správnej děs. Též by tím šlo přivodit bolesti hlavy nejednomu ,,wifináři'' a protože tyhle lidi vysloveně nemám rád...pár let jsem pro různý ,,wifináře'' pracoval... Ale nebudu nikoho navádět k nepravostem.

Spíš bych řekl, že není vhodný, aby s tím experimentoval někdo, kdo neví, co dělá. Mikrovlná technika dokáže být záludná a pokud se používají vysoký výkony, pak i nebezpečná. Nemyslete si, že pokud jste od takovýho krámu 50m schovaní za balvanem a něco se nepovede, že vám to nemůže nic udělat. Těch 400-500W na láhvi je už docela kotel (nechci spekulovat o ERP, tam záleží na tom, jak moc se to zdrbe) ale na popálení stačí výkony o několik řádů nižší, na trvalý poškození mozku taky (ikdyž ne o tolik řádů a hlavně to chce jinej kmitočet) a pokud někoho neodradím ani tímhle, tak popáleniny mikrovlným zářením se podomácku léčí třezalkovým olejem a mastí z měsíčku lékařskýho, též doporučuji po expozici požít bílej jogurt namíchanej s cukrem, neb jinak se tragicky zblejete. (osobní zkušenosti)

applestriped   NOVÝ
10. 7. 2007

peknej clanek... zaujal me ;).
Takova hracicka by mohla byt doopravdy zajimava, ale obavam se, ze s mimi znalostmi z Fyziky by se to zvrtlo az az.. Nicmene, je do fakt zajimavy :o).

CommanderZ   NOVÝ
11. 7. 2007

A kde teda najdu navod jak takovy EMP delo postavim? :P

kolemjdouci   NOVÝ
12. 7. 2007

Dobrá rada nad zlato, a jakou mastičkou se lečí mikrovlnama zničený (uvařený) oči ? aneb slepota zadarmo... kam se na to hrabou nějaký popáleniny pracek.

kolemjdouci   NOVÝ
12. 7. 2007

http://www.fel.cvut.cz/

BlackHole   NOVÝ
12. 7. 2007

LOL:) Jak Vás nemám rád, tak máte ode mne bod :)

kolemjdouci   NOVÝ
12. 7. 2007

hehe
PS:bohužel (?) na body nehraju, proto (nejenom) mě fůra lidí nesnáší, jejich problém. :)

No jo každej jsme jinej, kdyby ne, byla by to singularita ;)

abcde   NOVÝ
9. 7. 2008

Typický příklad novodobého učitele českých vysokých škol. Zná princip magnetronu,dovede to vymontovat z mikrovlnky, ale to je všechno. Doufám, že neskončí tak, že se vopře o vývod magnetronu zádama, až mu to bude bzučet....

QInfinity   NOVÝ
23. 8. 2009

Zdravim hele s magnetronem nei sranda kde neni přítomna alepon faradayova klec(kroužkova košile) a nebo lepsi stinitko z televize opřed obličejem tak jste v ... a oči gor, vetši sranda a bezpečna je s SSTC čily trandakovy Tesluv Transformator nadalku rozsvitit žřarovku doutnavku vydojku no sranda a nebo 555tka a civky a par ledek taky prdel...
PS: mejl QInfinity@seznam.cz a tren parsek se da odělat už sem to skoušel ale rozptylem sem se dostalskoro na 15 stupnu lepsi to asik nebude a navic i to stinitko stim ma co delat jak mile se to nekde odrazi ste pečeny ve vlstni šťávě... :smile14: :smile15: :smile6:

Cizinec   NOVÝ
8. 9. 2009

Tohle je dost zajimave,uz jsem podobne veci videl ale nic podrobnejsiho,tohle neni moc slozite na konstrukci,ale myslim si ze tohle by meli delat jen lidi kteri se v tomhle vyznaji,jinak to je dost nebezpecny,rekl bych ze tohle by opravdu nemel delat jen tak nekdo,jsem autoelektrikař takze jsem z oboru ale tohle zkouset nebudu,prenecham to nejakym sebevrahum,u mikrovln je obtizne je alespon zhruba nasmerovat a to se nebavim o odrazu,Takze pozor,Pozor xD xD XD

olaf   NOVÝ
12. 1. 2011

hned na začátku se dozvíme: "Záměrně zde neuvádím některé detaily, aby nevznikaly rozhořčené komentáře, že se díky našemu článku někomu podařilo omylem usmažit psa…"
No ono stačí upozornění, použití na vlatní riziko a popsat to riziko.
Tohle pseudo EMP dělo by neohřálo ani misku s čínskejma nudlema. E-M pulsní zbraně jsou trochu jiného ranku a uškvařit elektroniku na vzdálenost 0,5m a méně určitě není eMPé dělo i když tak vypadá. Kyž strčím mainoard, či hard disk do mikrovlnky, tak dosáhnu stejného účinku. To že je to napájeno z autobaterie dokáže každá měnič 12V/230V. Mimochodem doufám, že ten fáš 1F kondenzátor je na 2200V, nebo jste jen použil ten drahý "vyrovnávač" špiček odběru pro autoaudiozesilovače?

otázka :)   NOVÝ
22. 1. 2011

nevěděl sem jak začít já se si popálil levou ruku která mi zůstala z části neohebná při zkoušení emp děla.... moje poznatky z elektrotechniky se zdali být dost dobré a počítal sem ze vším co se dalo ae můj usměrňovač toku z tesla coil generatoru neby dost dobrá jinak vím kde sem udělal chybu a stačilo jen špatně spočítat vlchkost půdy a propálili se mi dvě podotýkám dvě faradaovi klece a zasáhl mě dost brutální výboj ae dostal sem v odchylce toku na 12,3 stupně a šlo by aji míň ae neměl sem odvahu to znovu stavět... mno v nemocnici sem by 3 roky než sem se podíval poprvé domů nebudu mluvit o trvalých následkách ae za to múžu říct že při proražení ochrany usměrňovače se prý i na pár chvil rosvítilo i VO (veřejné osvětlení) a jinak žádnej přístroj po směru toku nebyl ani narušen a to běžel můj EMP skoro jednosměrný vysílač 13 sekund ae nestálo to za to a pokud to ještě nikoho neodradilo tak radím jen jedno... ZAČNĚTE OD ZÁKLADU POSTAVTE SI NAPŘED VAN DE GRAAFFUV GENARATOR!!! a pak ho několikrád zvěčte a pak se teprve pokoušejte postupně o něco většího a lepšího....

veny   NOVÝ
9. 4. 2014

Pěknej článek , poradí mě někdo jak postavit velice silnej elektromagnet u kterého se bude dát regulovat frekvence ? Zajímá mě spíš otázka antigravitace než mikrovlného děla , ovšem najít nějakej návod na stavbu prototipu je nemožnej ůkol. Vidím naprosto jasně že všechny patenty z oblasti volné energie a magnetismu jsou totálně cenzurované . Normálně by člověk našel stovky nefunkčních prototipů ale když je začne hledat zjistí že nenajde nic. To je dle mě velice podezřelé ,eksperimentují s tím spousty lidí jak je možné že se po netu neválej stovky různejch plánů at už třeba nefunkčních? našel jsem jen slovní popis toho jak to mělo fungovat Teslovi a dalším jeho nástupcům v této oblasti ale nikde ani jeden srozumitelnej návod . Každopádně nějak tuším ze všech těch stovek článků co jsem prostudoval že klíčem je elektromagnetické pole o určité frekvenci rotující rychlostí přes 15000 otáček/min. Našel jsem i že japonci používají ultrazvuk o určitejch frekvencích. Pokud jak se dnes všichni domnívaj tvoří vesmír i hmotu energie vybrující na určitejch frekvencích pak musejí být i frekvence které toto dokáží narušit. Viz filadelfský experiment. Potřebuju radu kde vzít zařízení nebo jak postavit zařízení které rozvibruje elektromagnet na frekvencích normálně nedostupných . Klasické měniče asi nebudou to pravé ořechové protože to by se tento jev stával náhodně u leckterejch zařízení,a to se neděje . Pokud znáte nějaké weby kde se tímto lidé zabejvaj budu vděčnej za info,nebo pokud někdo ví přibližně jak na to či provádí podobné pokusy tak prosím na email venybit@seznam.cz.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý