Názory ke článku XML pro začátečníky - 3. část – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku XML pro začátečníky - 3. část – Programujte.comNázory ke článku XML pro začátečníky - 3. část – Programujte.com

 

Názory ke článku XML pro začátečníky - 3. část

štěpán   NOVÝ
6. 8. 2007

Jedinou cestou k použití XSL je převést XML v HTML předtím, než je zobrazen prohlížečem...


Z této věty není úplně jasné, jestli se transformaci provádí klient (prohlížeč) nebo server. V každém případě jsou možné obě varianty. Asi jen drobná nejasnost při překladu "One way to use..." (viz originál na W3C) což bych přeložil jako "Jedna cesta použití...".

Při transformaci na straně serveru, což je asi nejčastější použití, se zvyšuje díky parsování zátěž serveru. Výhodou je, že klientovi (tlustý klient, prohlížeč, mobilní telefon atd.) přijde pouze výsledek a nemusí už transformaci provádět. Zobrazí se tedy pouze to, co potřebujete. Pokud se provádí transformace na straně klienta, tak kromě stylového souboru putuje i celý XML soubor - odkrytí kompletního dokumentu nemusí být vždy vhodné (máme jeden zdrojový XML soubor a každému uživateli zobrazujeme něco jiného). Výhodou je, že přenesením transformace na klienta se sníží zátěž serveru. Jestli to má však dopad na výkon záleží na každé aplikaci. Většinou se však používá první varianta.

Zdenda   NOVÝ
23. 8. 2007

Se zájmem jsem začal sledovat tento seriál. Na začátku bylo vše podrobně rozepsáno a vysvětleno, až jsem si někdy říkal, že je to jak pro malé děti. Čekal jsem, že to tak bude pokračovat dál, ale zdá se mi, že konec už tak podrobný nebyl. A hlavně jsem čekal, že se dozvím ještě mnohem více. S těmito informacemi se do praktického použití xml asi pustit nemůžu. Také mě zarmoutila věta, že kdo si chce přečíst více, může tak učinit anglicky. Kdybych byl v angličtině tak dobrý, tak jsem si to anglicky už dávno přečetl, ne.
Přece jen jsem se dozvěděl nové věci, takže, díky za seriál!

mik2   NOVÝ
2. 10. 2007

Již připravuju pokračování. Článek, který bych měl tak do měsíce dotáhnout (málo času) se bude jmenovat XML pro pokročilé v kostce a bude rovněž původem z w3schools.com. Akorát, že hodlám látku ze zdejšího kurzu pro pokročilé "sestříhat" poněvadž se mi zdá, zbytečně podrobná a roztahaná. Poté chci napsat něco o RSS popřípadě XSL. Těšte se :)

mik2   NOVÝ
2. 10. 2007

To štěpán: Děkuji za upozornění a chybu opravím.

Domino   NOVÝ
26. 10. 2007

Mno ma pravdu Zdenda, mohol by si to prelozit. uz par mesiacov preslo a nic, tak ta prosime, najdi si kusa casu a daj nam nieco aspon o tom xml_parser ( http://www.w3schools.com/xml/xml_parser.asp )

Diki kámo

Bruno   NOVÝ
16. 12. 2007

Dík za uvedení do tajů XML. Pro začátečníka je do výborně "polopatisticky" a hlavně s příklady vysvětleno. :smile2:

MedeG   NOVÝ
19. 12. 2007

zkoušel jsem příklady na w3schools a nefungují mi pod FireFox. Dělám někde chybu, nebo je to "normální"?

Mlčoch   NOVÝ
25. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele MedeG :
JJ, mám stejný problém...příklady si musím ukazovat v IE7 kde to jde bez problemu..

Tomáš   NOVÝ
6. 11. 2015

No nevím, to prohlížení XML souborů přes prohlížeč je pěkné, ale u větších XML souborů nepoužitelné. Často pracuji s XML, které mají řádově desítky MB a to prohlížeč spolehlivě zasekne na několik minut. A je jedno, jestli je to FF, Chrome, nebo cokoliv jiného. Takto velká XML je ideální načíst rovnou do nějaké aplikace - např. do TextWrangleru, nebo si ho stáhnout k sobě do počítače přes terminál - přes CURL.

Tomáš   NOVÝ
6. 11. 2015

No nevím, to prohlížení XML souborů přes prohlížeč je pěkné, ale u větších XML souborů nepoužitelné. Často pracuji s XML, které mají řádově desítky MB a to prohlížeč spolehlivě zasekne na několik minut. A je jedno, jestli je to FF, Chrome, nebo cokoliv jiného. Takto velká XML je ideální načíst rovnou do nějaké aplikace - např. do TextWrangleru, nebo si ho stáhnout k sobě do počítače přes terminál - přes CURL.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý