Názory ke článku AMD prinesie trojjadrové procesory – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku AMD prinesie trojjadrové procesory – Programujte.comNázory ke článku AMD prinesie trojjadrové procesory – Programujte.com

 

Názory ke článku AMD prinesie trojjadrové procesory

k   NOVÝ
23. 9. 2007

He, jedno jadro na stvorjadraku im odislo a teraz to chcu predavat ako keby nic ?
To sa mi bude valat kus kremiku na sockete len tak a nic nebude robit?
Ale ak tie ostatne budu fungovat tak ako maju, tak nech...

Podhy   NOVÝ
23. 9. 2007

v IT člověk kupuje vždycky jenom zmetky :) i když je to procík za 20k :) pořádný kusy jsou jen na nějakých prezentacích :)

Honza   NOVÝ
23. 9. 2007

Né že by odešlo, ale schválně ho odpálili. Je to zcela běžný postup. Všechny procesory postavené na stejném jádře jsou vyrobeny tak, že je nejvýkonnější model ořezáván o různé části, aby se snížil výkon. Vyvájet tolik různých procesorů by bylo nevýhodné.

benghi   NOVÝ
24. 9. 2007

Prodávat šmejdy a nepovedený kusy není nic neobvyklýho na počítačovým trhu. Tímhle způsobem se svýho času ,,zachraňovaly'' nepovedený plotny do disků v podobě medií do SyQuesta, což mělo ten efekt, že se talentovaně posíraly do dvou let...tehdy ale byla záruka na všechno 6 měsíců. Pokud nějakej kus přežil dva roky, pak ovšem přežíval navěky. Velmi rychle se pak o týhle teorie upustilo, protože to jaxi firmě nedělalo dobré jméno a to, že se medium využívá jenom z jedný strany byla spíš přítěž.

Podruhý to přišlo s Pentiem. Tak pominu-li ono nedopatření, díky kterýmu první pentia neuměly dělit, což bylo pochopitelně provázený tím, že Pentium je rychlejší, než 486ka, protože výsledky nepočítá, ale odhaduje, došlo se k strašlivýmu zjištění, že 60MHz pentium od Intelu je řádově pomalejší, než 120MHz 486ka od AMD a to i v případě, že se program pro příslušné procesory optimalizuje tak, aby se využily nový instrukce v Pentiích. Tak jsme se dohrabali na 75MHz a pak se zkoušelo taktovat, protože některý kusy byly jaxi povedenější, tudíž se je podařilo vystrčit vejš, jiný byly méně povedený, tak se to nepovedlo a začalo to dělat chyby. Tahle teorie se u Intelu držela do příchodu MMX, protože tam už ten procesor byl tak složitej, že se to takhle dělat nedalo. Ono není dejme tomu problém přetaktovat takovou Z80ku nebo 8086ku, ale tak komplexní krám, jako je už blbá 80386 tomu celkem usilovně vzdoruje. Ty procesory pochopitelně pracovaly za hranicema svých možností, takže moc dlouho spolehlivě nepracovaly. Pokud se vám ovšem podařilo sehnat Pentium od ST, což byla sice licence od Intelu, ale na poněkud hlídanější a lépe propracovaný lince, získali jste procesor, kterej vydržel běžet věky. On byl totiž taky dělanej do průmyslovejch počítačů a ne na kancelářský a hráčský ptákoviny. Platilo se tam skutečně v podstatě za to, že nebyl bordel na linkách a za důkladnou výstupní kontrolu. V čechách se prodával pouze v GM a poslední dva kusy jsem koupil já osobně.

Od tý doby se od tady tohoto ,,zužitkovávání vadnejch kusů'' v podstatě u počítačů upustilo (ač na jinejch místech to směle jede v plný síle) a teď s tím zas projistotu experimentujou u AMD, ale kupodivu (jak je u AMD zvykem) rozumným zpusobem. Totiž, pokud vyhodíte nefunkční část, je docela slušná pravděpodobnost, že se tak nestalo kvůli vmetnutýmu bordelu, ale kvůli nějaký jiný chybě (dovedu si jich představit dost různejch). Logicky z toho plyne, že zbytek toho CPU může chodit na věky. Průser nastane, pokud se tam vyrobí chyba, která se bude dál šířit, což ale nejde vyloučit ani u plně funkčního kusu, takže si myslím, že riziko je malý.

powerofhead   NOVÝ
24. 9. 2007

Ak viem tak sa pracuje aj na 8 core procasok ale ma to hacik,že len an 4core procáky stojí dobrá matičná doska 10 000 tak by ma zaujímalo koľko bude státť na 8 core procák

k   NOVÝ
29. 9. 2007

8-jadraky uz su... vid IBM Cell v PS3

honza   NOVÝ
2. 10. 2007

Ten cvrcek to jen prelozi ale jinak vi hovno co to je a co to umi hold na programujte.com nemaj kloudny lidi prelozit si to muze kazdej

Antilles   NOVÝ
2. 10. 2007

V tom to je, každý si to právě třeba přeložit neumí ;)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý