Názory ke článku INVEX: Přednáška Web 2.0 – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku INVEX: Přednáška Web 2.0 – Programujte.comNázory ke článku INVEX: Přednáška Web 2.0 – Programujte.com

 

Názory ke článku INVEX: Přednáška Web 2.0

JMM   NOVÝ
24. 10. 2007

Škoda, že nejsou i nějaké fotečky

Mautinek, autor článku   NOVÝ
24. 10. 2007

To JMM: Bohužel jsme žádné nepořídili, s sebou jsme neměli vlastně ani foťák jen mobily...

dalaman   NOVÝ
24. 10. 2007

Pan Donát například polemizoval nad tím, za jak dlouho zanikne komerční software. Zmínil hranici 5ti let



A z coho opensourcaci budu potom zarabat potom ??(a z coho vlastne zarabaju dnes ?) nechapem .. o com bude potom IT bussiness ?

DeathHumanCZ   NOVÝ
24. 10. 2007

To dalaman: Já jsem dávno četl v časopise Level, že například v roce 2009 se nebudou hry pořizovat v krabicové verzi ale budete si kupovat linky na stažení hry z internetu.

Podle mě se tohle nestane a když jo tam mi bude 50 let a hry pro mě nic nebudou znamenat.
Ale i kdyby tak by nám tohle nemohli udělat. Jak krásný je ten pocit když si na nějakou originální hru vyděláte, dete si jí koupit, dřímáte krabičku v ruce, mazlíte se sní, pořád se naní díváte, a ste šťastní.
Jako když jsem si pořídil Final Fantasy VIII na PSX.

A to že software nebude komerční je též blbost, kdo by dneska za svou práci nechtěl zaplatit?

Mautinek, autor článku   NOVÝ
24. 10. 2007

To dalaman: opensource vydělává snadno... Máš třeba linux, nějaké firmě tam ale chybí pár funkcí, které by ráda měla - objedná si programátory a zaplatí jim za to, aby jim něco doprogramovali. Ti to udělají, dostanou zaplaceno, ale protože to je opensource, tak musí svůj kód poskytnout všem ostatním, ale zaplaceno dostali. Potom si další firma řekne, že potřebuje doprogramovat to a to objedná programátory atd atd.

Mautinek, autor článku   NOVÝ
24. 10. 2007

To DeathHumanCZ: Pozor, to, že software nebude komerční neznamená, že za něj vývojáři nedostanou zaplaceno! Právě naopak. Vezměte si například zmíněné mapy.cz - neplatíme za ně, ale přesto si na sebe samy umějí vydělat. Například reklamou atd.

Jan   NOVÝ
24. 10. 2007

Alespoň logo Invexu by se hodilo...

Mautinek, autor článku   NOVÝ
24. 10. 2007

To Jan: přidáno

Anonymní uživatel   NOVÝ
24. 10. 2007

To Mautinek: :smile2: Dik za vysvetlenie, ale kto zaplati tvorcom toho Linuxu za svoju pracu? :smile11: Mam dojem ze nikto, cize opensource je nedokonaly system na ktorom autor programu nic neziska, ale ziska niekto iny, kto nevytvory cely program, no staci ak ho vylepsi podla potrieb uzivatela. :smile19:

Podla mojho nazoru je buducnost prace v IT neista. Vsade sa rozmaha opensource. Neskor sa bude len velkym firmam platit za ich produkty, a to budu len premakane hry alebo velmi uzitocne programy.

Dalej moj kamarat doslova predpoveda, ze pride lacna pracovna sila programatorov z Azije, cize podla neho nebude povolanie ako programator velmi vynosne, ako napriklad dnes oproti ostatnym zamestnaniam.

nickJartin   NOVÝ
24. 10. 2007

Dalej moj kamarat doslova predpoveda, ze pride lacna pracovna sila programatorov z Azije, cize podla neho nebude povolanie ako programator velmi vynosne, ako napriklad dnes oproti ostatnym zamestnaniam.



Spíš než levné pracovní síly z Asie se dočkáme levné pracovní síly z východní Evropy. To nám vyprávěl i jeden přednášející ve škole, že si takhle jel na Ukrajinu pro "levného" programátora. :smile9:

tcsh   NOVÝ
24. 10. 2007

Každopádně vám doporučuju se podívat na invex, já tam byl, lituju toho, že jsem měl něco ve Znojmě, takže jsem musel brzo zpátky.. :-)

http://disposed.xf.cz/wordpress/2007/10/invex-2007/

petrph   NOVÝ
25. 10. 2007

No takhle to není.
Co je opensource ? Dejme tomu Linux, (ani v něm ne všechno) věco pro internet (Firefox, atd..), OpenOffice pro psaní, tabulky, stem tam nějaký grafický program, hry, pak třeba spousta věcí pro vědecký výpočty, atd, atd . jasně v globálu je toho kvanta. Ale, když potřebujete na počítači dělat nějaký věci z praxe, tak narazíte
účetnictví, mzdy, programy a výpočty, evidence z různej oborů, GIS , eshopy (jasně sou opensource kostry ale musej se dodělat),...
Prostě platí - s opensource pracuju (jako programátor i jako uživatel) , poněvadž mě to baví. Když tam něco chybí, nevááááá. (nebo jako programátor nemám chutˇse v tom hrabat, tak tam tu funkci nedám.
U komerčního programu platí - potřebuju to, tak si to koupím . A zase jako programátor vím , že tyhle věci sou žádaný, a zaplatí mi za to že to potřebujou.

ToM   NOVÝ
30. 10. 2007

To nickJartin: Nevim no, my jsme sice stredni evropa, ale spise se radima k vychodni. Kdybys videl jak se plati programatori na zapad od nas, tak nemam strach. Jinak je samozrejme levny programator a levny programator, nekdo si radsi zaplati kvalitni lidi.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý