Názory ke článku Den proti spamu – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Den proti spamu – Programujte.comNázory ke článku Den proti spamu – Programujte.com

 

Názory ke článku Den proti spamu

raelz   NOVÝ
31. 10. 2007

Tohle si nemohu nechatu ujít :)
Navíc v neděli, to je pohoda.

Petr Čaník   NOVÝ
31. 10. 2007

Předně: díky za príma článek.

Problém spamu touto hurá akcí určitě vyřešen nebude. Byla by to asi hodně naivní představa. Cíl akce stojí trochu někde jinde - aktivizovat síly, začít o tom problému více mluvit, ukázat, že (některé) internetové uživatele tento problém štve do té míry, že jsou ochotni zvednout telefon a zavolat svým českým spammerům. A předložit tento problém k médiím a prostřednictvím nich také těm, kteří jsou schopni udělat něco víc. Cílem je prostě udělat kolem tohoto problému "adekvátní humbuk" - diskutovat o tom, jestli je česká legislativa dostačující, jestli vůbec něco zmůžou lokální zákony, osobní zkušenosti, možnosti řešení apod. Samotné zvednutí telefonu a zavolání spammerovi, který mi osobně napsal, je tedy jen špičkou ledovce - to hlavní se skrývá kolem celé té akce. Zmedializovat tento problém.

K tomu, že je Den proti spamu primárně zaměřen na české spammery: Je a není. Samotné oslovení spammerů se bude týkat českých spammerů, ale jak už jsem psal: samotný akt ;o) oslovení je jen špičkou ledovce. Je to prostě ta skupina, na které se ten problém ukáže. Medializovat se ale bude již celková problematika spammingu (zahraniční spam, legislativa, možnost obrany apod.). V případě masivnějšího zapojení lidí, bude výsledek z celé akce zpracován do ucelené tiskové zprávy a poskytnut dále (ÚOOÚ, médiím apod.). S médii bude a je jednáno i v přípravné fázi.

Český spammeři nepatří k majoritním plničům našich emailových schránek. Zároveň je to nejsnáze podchytitelná skupina lidí. Navíc je to relativně uzavřený okruh osob/firem. O majoritu zde prostě nejde. A to, že bych upozornil, které z mailů mám aktivní a na které tak posílat další nevyžádanou poštu? Moc tomu nevěřím. Osobně se nebojím ozvat českému spammerovi. Naopak. O své přátelství se ve výsledku navíc rád podělím i s ÚOOÚ.

Nehorší je "vysílat" českým spammerům info, že vlastně o nic nejde... a že jejich jednání vlastně nikoho neštve.

Petr Čaník   NOVÝ
31. 10. 2007

To raelz: Jen poupravím, 7. listopadu je středa. ;o)

Anonymní uživatel   NOVÝ
31. 10. 2007

To Petr Čaník: Joo ja koukal na rijen.. :]

jozosandy   NOVÝ
31. 10. 2007

Pokiaľ nebude nikomu vadiť, že sa do akcie pripojí aj slovák tak máte o jedného zúčastneného naviac :smile4:

benghi   NOVÝ
31. 10. 2007

Je to skvělej nápad a líbí se mi, leč napadlo mne něco ještě zrůdnějšího. Poslat jim děkovný fax. Mnohdy totiž nebývá problém faxové číslo zjistit. Dovedete si představit, kdyby se např. na jeden nejmenovaný hotel vyhroutilo několik tisíc faxů s rozměry A4? Víte, co stojí faxovej papír? Víte kolik to dá práce přebrat? Možná by pak svůj přístup k spammerství poněkud přehodnotili...začalo by jim to totiž lézt do peněz stejně, jako lezou do peněz jejich spamy.

P.S. Nejhorší věc, to můžete udělat žebrákovi, je nabídnout mu práci. A nejhorší, co můžete udělat spammerovi je reagovat na jeho spam.

insider   NOVÝ
31. 10. 2007

To benghi: problem je, ze ne kazdy ma fax, naopak s dnesnim vyuzitim adsl je u hooodne lidi jiste, ze maji telefon :)

don_Dominique   NOVÝ
1. 11. 2007

Já teda nevim jak ostatním ale já mam 4 emaily ( na sezanmu, atlasu, centrumu a volnym ) a za poslední 2 roky sem dostal tak max 2 SPamy na každej ( a to sem registrovanej na každý chujovině ) ! Takže já se spamerama problem nemam. A na fóech který sem dělal nebo kdy spravoval taky skoro nic.

Garret Raziel   NOVÝ
1. 11. 2007

To don_Dominique: Já mám zase jeden mail, na GMailu a tam dostávám denně tak 4 (Gmail mi je všechny samozřejmě odfiltruje) a to jsem se naopak neregistroval nikde (na registraci mám mail na seznamu :)) a když jsem někde zadával svůj mail, tak ve formátu neco[zavinac]neco.com.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý