Názory ke článku Tvorba layoutu webových stránek – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Tvorba layoutu webových stránek – Programujte.comNázory ke článku Tvorba layoutu webových stránek – Programujte.com

 

Názory ke článku Tvorba layoutu webových stránek

Anonymní uživatel   NOVÝ
17. 11. 2007

Jelikož jsem osoba zvědavá, kouknul jsem se na konec a musím Ti pochválit zajímavý výsledek i přesto, že by jistě šel ještě vylepšit.

Palmik   NOVÝ
17. 11. 2007

Anonymní uživatel píše:

Jelikož jsem osoba zvědavá, kouknul jsem se na konec a musím Ti pochválit zajímavý výsledek i přesto, že by jistě šel ještě vylepšit.


Omluvám se, to jsem psal já, bohužel mne to při posílání msg odhlásilo :)

Zelenáč   NOVÝ
17. 11. 2007

Snad si nebudete myslet, že jsem staromódní, ale menu dole?!!

Curo   NOVÝ
17. 11. 2007

To Zelenáč: ono je to spíše novinkou ;)
Z heldiska použitelnosti jasně, ale z hlediska moderny normální jev..

ada.acs   NOVÝ
18. 11. 2007

pekny clanek, pro zacatecniky si myslim ze good :smile2:

Lolan   NOVÝ
19. 11. 2007

Ano, je to sice krok po kroku jako pro blbé, ale jaká má smysl takový návod? Je to prostě krok po kroku sepsaný postup kam klikat jak pro cvičenou opičku, ale naprosto nic to začátečníka nenaučí. Nikde se tam nevysvětluje co a proč děláme a za jakým účelem, proč použijem zrovna toto atd...nemyslím si že takový strokový postup na jednu konkrétní akci někoho něco naučí. Byť je výsledek sympatický.
Proberte se. Toto nejsou návody na to někoho něco naučit. Udělejte jich 100 takových a je to neuspořádaná hromádka jakýchsi postupů bez většího smylu a logiky.
Mnohem víc lidí by uvítalo opravdové návody od píky a vysvětlováním co a jak používat, aby sami mohli tvořit a ne jen kopírovat nějaký postup.

bebesoft   NOVÝ
19. 11. 2007

To Lolan: Díky za tvůj názor. V příštím návodu se budu snažit co nejobsáhleji popsat jednotlivé kroky (co, proč a jak dělám)..
Pokud by měl někdo nápad (alespoň přibližně), na co napsat návod, určitě mi dejte vědět.. :smile1:

ich   NOVÝ
19. 11. 2007

To bebesoft: já sám jsem začátečník a souhlasím s lolanem. výsledek je pěkný(sám jsem neveřil, že něco takového jde udělat v deseti bodech), ale rád bych to uměl i já sám a nejen kopíroval tvůj návod

Zeleny_Muzik   NOVÝ
21. 11. 2007

Ano, výsledek je opravdu moc pěkný, ale musím souhlasit s názory, že pro začátečníky je to asi nedostupné, protože ne každý si může dovolit PS, a navíc slabinou všech návodů je, že některý autor považuje za samozřejmost, že popisuje funkce v češtině a jiný v AJ. Já třeba v PS češtinu nemám, protože mi tam vadí, také si to dokáži zpětně přeložit do AJ, ale takových lidí asi mnoho není.

To bebesoft: Ohledně nápadů - Určitě nejeden uživatel by uvítal kompletní návod na CSS šablonu pro střední až velké veby, kde by bylo popsáno, proč je tam tohle a ne tamto a čeho se vyvarovat (nejčastější chyby v tomto případě apod.) Vycházel bych z toho, že větší veby používají většinou 3 sloupcový layout, s hlavičkou, patičkou a reklamním banerem. Pak nějaké to menu a popřípadě napozicování kalendáře a vyhledávače. Za takovýto návod bys byl Bohem. :smile2:

tomo   NOVÝ
22. 11. 2007

V celku fajn clanok, ale mal by som taku malu otazku, mozno sa nad nou niektori pousmeju, ale tak som este len zaciatocnik, ...takze k tej otazke, ked to vsetko spravim v photoshope ako je v navode, ako to dostanem na web?

bebesoft   NOVÝ
22. 11. 2007

To tomo: V horním menu zvolíš: Soubor/Uložit pro web (File/ Save for web). A v dialogu, který se ti otevře už si jen zvolíš formát obrázků, do kterého to chceš exportovat a dáš Save. V ukládacím dialogu si dole musíš změnit typ, aby se to uložilo jako HTML a Obrazy (defaultně nastaveno je tam: Jenom obrazy.. To ti exportuje pouze obrázek.). Pokud ještě nemáš připravená tlačítka (pomocí řezů), předtím, než všechno uložíš si v levém panelu nástrojů zvolíš Nástroj rozřezání (Slice) a provedeš jakoby výběry oblastí u každého tlačítka zvlášť. Pokud již máš všechny řezy hotové, stačí použít druhý nástroj: Výběr řezu (Slice select) (když klikneš pravým tlačítkem myší na nástroj rozřezání (Slice), podržíš ho a popojedeš myší kousek doprava, zobrazí se ti nabídka více nástrojů, zde vybereš výběr.). Když dvakrát klikneš na nějaký řez tlačítka, otevře se ti dialog: Volby řezu, zde musíš zadat URL adresu (v kompletní tvaru: http://www.tvojedomena.cz/aaa.html) například na druhou stránku. Pak už jen zopakuješ postup s uložením pro Web.
Pokud chceš vytvořit webové stránky kompletně s tímto designem (nebo s jiným), je lepší každou stránku dát do extra složky, takže budeš mít například 5 složek s názvy kategorií (bez diakritiky, mezer..) a v každé složce budeš mít extra uloženou každou stránku i s jednotlivými obrazy (images). Nezapomeň přidat celou cestu i do URL adresy..

Tak snad se mi podařila shrnout aspoň to nejdůležitější část k exportu na web.. :smile1:

tomo   NOVÝ
23. 11. 2007

To bebesoft: jj, podarilo sa ti to, dakujem za radu

pin2k   NOVÝ
23. 11. 2007

To ich: v tutoriálech k photoshopu najdeš "návody" taky jen krok po kroku. Záleží, co si z toho vezmeš. Když vidíš, že to něco udělá, pamatovat si, jak to jde a experimentovat.

chrocht   NOVÝ
9. 2. 2008

ked to chcem dat do zdrojaku v html mam davat na kazdy ten obrazok <img src="xxx.jpg">? alebo to ma urobit v css :smile16: :smile13:

bebesoft   NOVÝ
21. 3. 2008

Reagoval na komentář od uživatele chrocht :
To chrocht: Jde o to, jaký typ obrázku chceš do svých stránek vložit. Pokud to bude jen pozadí stránek, je určitě lepší jej nadefinovat pomocí CSS (background). Ale pokud to bude nějaký obrázek v normálním obsahu stránek, je lepší definovat jej pomocí HTML tagu: <img src="...">.

Spajky   NOVÝ
25. 3. 2008

Mno je to pekny , ale jeste by bylo krasny popsat jak to rozrezat a skombinovat s html. Ja treba to delal tak , ze jsem delal web pres tabulky a byla z toho katastrofa, jako chápu , že to je asi úkol pro jinýho redaktora ale dost úzce to s tim souvisí , nemysliíte ? Nakreslit template je jedna vec , ale moc by mi ( a jiste mnoha dalsim ) pomohlo vysvetletni nebo postup zakomponovani do kodu

bebesoft   NOVÝ
29. 3. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Spajky :
Zdravím, na několik žádostí jsem se právě pustil do tutoriálu, jak tuto šablonu rozřezat a nakódovat pomocí CSS. Kdyby jsi měl nějaký konkrétní nápad, co do tutoriálu přidat, jedině to uvítám. Díky a s pozdravem Lukáš Hurych. :smile1:

Macky   NOVÝ
11. 5. 2008

Chtel bych se zeptat jak se potom vysledna webova stranka ulozi do formatu html..a popripade, jak se rozdeli na casti... tim mam na mysli napr. ctverec, kam se bude vpisovat text...potom treba tlacitko...atd... Dekuji

hunt   NOVÝ
22. 5. 2008

moc pekne me se to taky libi ale zajimalo by me zda by slo udelat aby tam sel text pridavat i kdyz ho budu chtit zmenit abych nemusel znovu do photosjopu a menit ho vite ?!

TheSorrow   NOVÝ
15. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lukáš Hurych :
Poté co si rozřežete ten layout a uložíte,tak to uložte jako html and images a dole dejte volbu all user slices.. Photoshop Vám vygeneruje html ,ale poté čeká další úkol a to ,že ty všechny obrázky znovu

převést

z tabulek do divu - css..

Vojtěch Schlesinger   NOVÝ
14. 2. 2009

vypadá to divně. Každopádně doufám, že mnoha začátečníkům to aspoň osvětlí základní kouzlo Photoshopu a proto i takové články mají smysl.

www.broskev.cz

LeOne   NOVÝ
24. 1. 2011

Reagoval na komentář od uživatele Lolan :

Nevim kdo by se tu měl vzpamatovat. Photoshop pro začátečníka je o tom že si vše musí osahat hlavně sám, proto dává autor prostor.
Photoshop má tolik možností a kombinací, že kdyby v každém tutoriálu mělo být napsáno o všech funkcích a filtrech které byly použity tak by jeden návod byl na 5 stránek A4, vy by jste si stejně funkce musel osahat sám. Ke všemu když chcete tvořit WEB ve Phtshp. tak je predpoklad že v něm již něco umíte.

dendrit   NOVÝ
28. 3. 2011

Dobrý den,
ráda bych představila internetový projekt Krámky.cz (www.kramky.cz). Krámky.cz je unikátní prodejní platforma, která nabízí netradiční funkčnost i nabídku zboží. Během 5 minut si založte zcela zdarma svůj vlastní internetový obchod, inzerujte a prodávejte své zboží.

Co Krámky nabízí?
1. Jednorázový prodej nového i starého zboží
2. Internetový obchod zdarma
3. Jednoduché ovládání a administraci krámku
4. Nabízíme zboží všem návštěvníkům v centrálním katalogu
5. Nadstandardní propagaci zboží
6. Optimalizaci pro vyhledávače (SEO)
7. Služby pro firmy a zavedené e-shopy

Chcete-li začít s internetovým prodejem, ale nemáte desítky tisíc korun na vlastní technické řešení e-shopu, ani se nechcete mořit s open-source systémem, jsou Krámky to pravé pro vás. Veškeré technické aspekty e-shopu nechte na nás a věnujte 100 procentní pozornost samotnému prodeji.

www.kramky.cz
D.

smoula   NOVÝ
1. 11. 2012

Ahoj,

vcelku zajímavý návod - podpořil bych myšlenku rozjet to od píky, protože takovýhle návod je fajn pouze v případě že člověk bude vědět jak výsledek rozřezat a nakódovat...

Jinak je to IMHO úplně zbytečné psát - tyto layouty se dají nalézt již udělané a úprava obvykle není složitá.

Horší je to s pokračováním a funkcionalitami na samotném webu.

Mějte se, smějte se..

M.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý