Názory ke článku Microsoft myslí na studenty – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Microsoft myslí na studenty – Programujte.comNázory ke článku Microsoft myslí na studenty – Programujte.com

 

Názory ke článku Microsoft myslí na studenty

JumBo_1   NOVÝ
4. 11. 2007

Myslím, že se spíš MS bojí, že mu většina studentů odejde k linuxu nebo nějakému jinému open source OS. Být MS taky bych se bál

survik1   NOVÝ
4. 11. 2007

Tak nevím, ale TCM patří k Microsoftu a Visual Studio ne? co je to za bordel??

Anonymní uživatel   NOVÝ
4. 11. 2007

v prvom rade je vtip platit za windows ;)

a studenti napriklad na takej fiit stuba (a zrejme aj na inych skolach) maju rozny m$ software zadarmo, kedze ma skola nejaku zmluvu s m$..

k   NOVÝ
4. 11. 2007

Veru myslia, myslia... A tuho rozmyslaju ako vychovat zas dlasiu, novu a cerstvu generaciu M$ zavislych mozgov, pre ktorych je pouzivanie niecoho ineho uplne nepredstavitelne... ved kto by opustal tu krasnu idilku v ktorej vdaka M$ zijeme ?

Stavaju na taktiku: "Naco sa budem ucit pouzivat novy system, ked tento mam za 3k,- ?"

Myslia na vselico, len nie na studentov (resp. ano, ale ako na novu generaciu cvicenych M$(R)(TM) Oppice(R)(TM)). Ja bych to od nich nezobral ani keby mi zaplatia...

Scotty   NOVÝ
4. 11. 2007

Autor si asi nevšiml, že ty 3000 nejsou za Ultimate, ale pouze za upgrade z XP na Ultimate...

Tails   NOVÝ
4. 11. 2007

Anonymní uživatel píše:

v prvom rade je vtip platit za windows ;)


stejně jako je vtip platit třeba za jídlo, nebo za nový digitální fotoaparát že? Proč za něco platit, když se to dá ukrást :)
Sem zvědav, jak by jste ten "vtip", vykládal třeba policii, kdyby se třeba stalo, že by k vám přišli, že máte nelegální Windows. ;)

Orcslayer   NOVÝ
4. 11. 2007

Mno, asi jsem vyrostl někde jinde (znáte to - Mars, Venuše, Pluto atd :D), ale jako student nebudu rvát prachy do softwaru ani za takovéhle "nádherné" ceny. Pokud existují freeware nástroje, které dokáží to, co potřebuji, nevidím důvod ke kupování si podobných programů. A co se týče Widlí samotných - těším se na den, kdy budu mít vlastní počítač a budu ho moci zařídit Linuxem... Nedělám si sice iluze, že bych se v něm hned vyznal atd, ale vzhledem k tomu, co už jsem s Widlemi zažil, věřím, že už to horší být nemůže. :D

Frosty   NOVÝ
4. 11. 2007

To Orcslayer: A tudíž samozřejmě Linux používáte a Windows NEMÁTE jen tak pro případ jako druhý OS, že?

Orcslayer   NOVÝ
4. 11. 2007

To Frosty: Jak jsem už vyjádřil (asi špatně? Nebo jsem tu spleť ironií, či co by to mělo být, nepochopil? :P) - Linux nepoužívám, Windows mám jako hlavní a jediný OS. Můj disk jaksi nemá moc velkou kapacitu, takže s experimentováním s novým OS si počkám na vlastní PC. :o)

p4nther   NOVÝ
4. 11. 2007

To Scotty: máš pravdu, toho sem si nevšiml. Možná proto, že to tam není nijak zvlášť zvýrazněný..

p4nther   NOVÝ
4. 11. 2007

To k: říká se tomu marketing. Jestli nechceš používat programy od MS.. nemusíš, nikdo tě nenutí

Frosty   NOVÝ
4. 11. 2007

To Orcslayer: Špatně jsem váš příspěvek přečetl -> špatně pochopil -> omlouvám se.

Zdeny   NOVÝ
4. 11. 2007

To k: Ano, ale to je především u vysokých škol v rámci licence MSDN AA. Běžní středoškoláci či studenti základních škol takovou možnost nemají.

Zdeny   NOVÝ
4. 11. 2007

To Anonymní uživatel: Ano, ale to je především u vysokých škol v rámci licence MSDN AA. Běžní středoškoláci či studenti základních škol takovou možnost nemají.

Orcslayer   NOVÝ
4. 11. 2007

To Frosty: Uj, v pohodě. :)

geon   NOVÝ
4. 11. 2007

:smile18:

geon   NOVÝ
4. 11. 2007

To geon: pls smazat ten druhý i tento ... . Ten první ne! ;-)

forstec   NOVÝ
4. 11. 2007

To k: Ale o tom to přece je. Microsoft se snaží vychovat si budoucí uživatele a nejlépe, aby Windows užívali legálně. Na tom není nic špatného, tak jako není nic špatného na tom, že se linuxová komunita snaží nalákat uživatele na jejich systém. A jak sám tvrdíte, Windows není jediný operační systém, každý ma volbu. A že si uživatelé systému od MS vybrali práve jej, byla jejich volba. Tak jako vaše volba byla Linux(předpokládám), takže buď nebudeme nazývat cvičenou opicí nikoho, nebo všechny, protože každá komunita má na své "ovečky" vliv. A navíc ta linuxová je neskutečně otravná:-))

don_Dominique   NOVÝ
5. 11. 2007

No u nás i jinejch školách je SW jako Win XP, vista MS office atd zdarma ke stáhnutí pod školní multilicencí, za podmínkou nekomerčního využití. Tak nevim proč za to platit.

ProgDan   NOVÝ
5. 11. 2007

Nekde jsem cetl (mozna to byla blbost, nevim), ze Microsoft vam u Windows (a mozna i u ostatnich produktu) licenci neproda, ale pouze "zapujci" ze urcity "poplatek" a kdykoliv vam muze licenci odebrat...pokud si jako student zakoupim ty zlevneny Vindousy, nemusim si pote co dostuduju koupit plnou licenci za plnou cenu, protoze by mi Microsoft tuhle studentskou licenci odebral?

p4nther   NOVÝ
5. 11. 2007

To don_Dominique: a mají tuhle možnost všichni studenti na všech školách v ČR??? Těžko..
Pro ostatní ale jiná možnost není, pokud chtějí mít na pc legální programy..

p4nther   NOVÝ
5. 11. 2007

To ProgDan: pročítal sem si všechny licenční podmínky a nikde sem na to nenarazil. Jen na to nekomerční užití. Jiná podmínka není, můžeš ho používat dál i když dostuduješ ;-)

Zavi unreg   NOVÝ
5. 11. 2007

To Tails: si to asi nepochopil
podle tebe kdyz si to nekoupim, tak sem to automaticky ukrad?
to sem jako ukrad vsechno v regalu, kolem ceho sem prosel?

pin2k   NOVÝ
6. 11. 2007

Bohužel Microsoft na studenty nemyslí, pouze a opět myslí jenom sám na sebe. Zlevnil pro studenty OS jenom proto, aby víc prodal, nic víc.

Víte např. o oněch 9 souborech, který MS bez Vašeho vědomí instaluje do Vašich Windows? http://windowssecrets.com/2007/09/13/01-Microsoft-updates-Windows-without-users-consent

p4nther   NOVÝ
6. 11. 2007

To pin2k: no flame pls

k   NOVÝ
7. 11. 2007

To forstec: To nejde len o linux a dokonca ani o open source a dokonca ani freeware. Zoberme si dajaku novu firmu, ktora sa pokusi vztvorit office balik (komercny, proprietrarny, closed-source, prekliaty...) moze byt x-krat lepsi ako MSO, ale MS nechutne nizkymi cenami (schovane za podporu studentov...) tu firmu bezpodmienecne polozi, lebo si to dovolit mozu. A o rok sa dozvieme a novom MSO so super features...

Akokolvek sa to moze zdat pekne, vytvaraju(skor udrzuju) si monopol, co sice chcu vsetky firmy, ale je to hnusne. Snazia sa obmedzovat konkurenciu vsetkymi moznymi sposobmi... myslis si ze dajaka zacinajuca spolocnost je schopna ponuknut take akcie ? NIE.
Ale mne je to jedno, ja si o M$ myslim svoje a nikto ma nepresvedci o opaku...

Zelenáč   NOVÝ
7. 11. 2007

To pin2k: No a? Kdybys mel potvrzovat kazdy soubor, ktery MS instaluje DO SVYCH Windows, uklikas se k smrti.. Vetsina lidi si naopak stezuje, ze po nich Windows chce nekolik potvrzeni te same akce.

ada.acs   NOVÝ
7. 11. 2007

To Zdeny: jsem na stredni skole (SPŠE) a jsme v programu MSDN AA tudiz mame vetsinu M$ zdarma (vsechny mozny wokna, VS, Expression studio, SQL server...), tudiz to ze to je pro vysoke skoly je blbost...

p4nther   NOVÝ
7. 11. 2007

To ada.acs: já sem na střední škole a nic takovýho nemáme. Stejně tak spousta dalších středoškoláků, co znám. Tenhle program (bohužel) není samozřejmost - a nezmění to ani počet vašich komentářů, že "já to mám, tak proč bych platil?!"

pin2k   NOVÝ
8. 11. 2007

To Zelenáč: Jde tu spíše o princip, mohli dát uživatelům alespoň vědět, jakýmkoliv způsobem, že se něco takového děje.

Anonymní uživatel   NOVÝ
8. 11. 2007

To p4nther: jj, bude to asi tim ze sem na skole co ma o ten obor vetsi zajem nez ostatni stredni :)

www.spsejecna.cz

Tomas_Dejmek   NOVÝ
11. 11. 2007

To survik1: To nejsou stránky od MS, to je stránka zleněného softwaru pro studenty. (možná to sem autor hodil ani nevěděl co to je...) Je tam i třeba CorelDRAW, Corel Paint Shop, Total Comander,atd.. A cose vývojářských editorech týče, tak tam to neni třeba, pro studenty(ale nejenom) Express edice, která je velice postačující.

Ale musí se uznat že většunu tech slev dává Ms.

Petr   NOVÝ
14. 5. 2008

Ahoj,

před časem sem sháněl legální software od Microsoftu a jelikož, jsem taky student, tak jsem chtěl něják ušetřit nebo slevu. Nakonec sem si vybral na strankach www.studentskelicence.cz ... sem spokojený a nemusím mít strach s různými aktualizacemi a podobně.

Petr

Kuba   NOVÝ
29. 9. 2009

co když jsem závislý na hrách? Kolik her rozjedu na linuxech? já nemám nic proti linuxovým disribucím, ale těžko se s tím naučit, když mě odkojil micrococotsoft... Vysvětlete mi prosím někdo, jak si zahraju všechny ty super hry na linuxu a já ho budu používat..

Kuba   NOVÝ
29. 9. 2009

co když jsem závislý na hrách? Kolik her rozjedu na linuxech? já nemám nic proti linuxovým disribucím, ale těžko se s tím naučit, když mě odkojil micrococotsoft... Vysvětlete mi prosím někdo, jak si zahraju všechny ty super hry na linuxu a já ho budu používat..

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý