Názory ke článku Bez IT centra v Brně by to nešlo – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Bez IT centra v Brně by to nešlo – Programujte.comNázory ke článku Bez IT centra v Brně by to nešlo – Programujte.com

 

Názory ke článku Bez IT centra v Brně by to nešlo

benghi   NOVÝ
26. 11. 2007

...pro případnýho zájemce o práci u nich:

Nepracujeme s několika servery, v Rusku máme asi 15 miliónů klientů.

Vždycky nás učili, že přesně takhle se to nemá dělat, jakýkoliv centralizovaný řešení je z pohledu spolehlivosti špatný řešení. Moje současná praxe zatím potvrzuje, že nám v tomhle případě nekecali... Jde o to, že v Brně mají výpočetní centrum, který zpracovává data pro všechny pobočky. Jinými slovy, když v Brně překopnete jeden vhodnej kabel, jsou všichni jejich zákazníci víte kde...

Pokud to srovnáte s konkurencí, zřejmě zjistíte, ohledně počtu klientů, že jsou i větší banky. Jenomže nejsou centralizované.

Asi vědí proč. Ale mám takovej pocit, že tady se slovem ,,centralizované'' šermuje mocně. Jinými slovy, oni nejsou centralizovaní, ááno? Zatímco my centralizovaní jsme...ať už to znamená cokoliv.

U nás je vše řízeno z jednoho datacentra,...

...které když se posere, tak je to všechno v hajzlu!

Druhou věcí je dynamika. Když se podíváte na konkurenční banky, zjistíte, že jsou oproti nám trochu ospalé. U nich se něco děje jednou za rok, když se mění letopočet – u nás se něco děje každé tři měsíce.

...když v Brně překopnou ten kabel, co jsem o něm o pár odstavců výše psal... To není zaměstnání, to jsou adrenalinový sporty! Obecně vzato, pokud se nic neděje, znamená to, že celý IT oddělení dělá svoji práci dobře. Pokud se začne něco dít, tak to znamená, že někdo něco nevychytal.

Určitě má – s ohledem na dva aspekty: pokud se dostane do developerské oblasti, strašně moc se toho naučí ohledně businessu, ale zároveň se bude moci účastnit samotného vývoje. Druhá věc jsou školení a následné certifikáty pro vývojáře. Naši zaměstnanci mohou pokračovat v kariéře s pocitem, že dostávají něco navíc.

Soustavné studium a pocity jsou důležité. Přečtěte si Konec dětství od A.C.Clarka.

Nejedná se o žádné „home made = Home Credit“.

Nevím, už jsem prošel dost firem, ale mám pocit, že tohle musel vymyslet nějakej jejich zaměstnanec, kterýho za to následně vyrazili. Dost mi to připomíná výklad loga Jablotronu nebo ony známé slogany na Gity či GES.

Svůj úspěch nestavíme jenom na lidech z praxe, potřebujeme i absolventy.

Hledáme mladé talenty! Tohle pamatuju už z dob komunismu... Proč si myslíte, že když se na nějaký firmě vyskytne dokonalej pablb, tak se mu říká obvykle ,,talent''?

Zkušení zaměstnanci jsou dobří právě proto, že jsou zkušení. Absolventi představují pro tým oživení

Ano, takové pičoviny nedokáže vymyslet zkušený zaměstnanec ani po litru rumu. To je další oživení ve stylu ,,adrenalinové sporty''.

Myslím, že ano. Máte šanci získat zaměstnání – ale pak se musíte anglicky naučit. Hlavně se musíte chtít učit. Šanci začít máte. Ovšem také podporujeme ruštinu. Ze zkušeností totiž vyplynulo, že je snazší a praktičtější naučit lidi v Česku rusky.

Učit se učit se učit se...řekl Lenin když viděl Stalinovo vysvědčení... Čím víc se budete učit, tím větší blbci z vás budou...

Teď máme zde v Brně například kolegy z Číny, kteří se zde zaučují. A až spustíme projekt v Číně, samozřejmě tam vyšleme lidi z Česka.

Takže máte reálnou šanci, že se budete stěhovat do Číny. Super. To bych se už rač stěhoval k Fidelovi, neb tam maj aspoň dobrý doutníky a rum a nemusel bych si tam nechat ostříhat vlasy na ježka.

Nebudou tam trávit třeba šest měsíců, budou tam kupříkladu...

...do konce života...

Brno nebo ČR není konečná, naši zaměstnanci mohou profesně růst v mezinárodním měřítku.

viz výše...

Ohledně cestování zaměstnanců – určitě budou se zahraničím komunikovat. Je to postavené tak, že ti, kdo cestují, jsou account manažeři jednotlivých zemí. Naši vývojáři, testeři, operátoři necestují – ale na druhou stranu se musí umět s kolegy z jiných zemí dorozumět. To bývá někdy zajímavé: tady lidi mluví česky, anglicky, starší ročníky rozumějí ještě rusky, takže když pak máte komunikovat s někým z Vietnamu nebo z Číny, bývá to složitější. Má to své kouzlo…

...ano, obzvlášť když si ten chlap z Vietnamu nebo Číny myslí, že umí anglicky. Na tohle téma mám nejeden zážitek... Jestli nechci někdy v životě něco dělat, tak komunikovat s číňanama v angličtině. Kdo to kdy dělal, pochopí, kdo to nedělal, tak pochopí, až to dělat začne. Ale projistotu si do životopisu už teď píšu ,,již v mládí jsem rád jídal rýži''. Jeden nikdy neví...

Stále mi není jasné, co přesně se v Brně vyvíjí.

Cha chá! Mně už jo... hlavně pak po amfetaminu, protože to mi pak je jasný úplně všechno.

Celé podnikání má pevné základy v informačním systému. Ten spravujeme a vyvíjíme v Brně.

Dyť tohle říkal už na začátku!!! Redaktor je asi dalším ,,mladým talentem'', kterýho zcela jistě do svých řad potřebují pro oživení.

Kdyby nebylo Brna a zaujetí našich kolegů, mapa s našimi pobočkami na celém světě by neexistovala.

Tady si teda těžce rejpnu. V Brně udělali jenom tu mapu, že...

Naši zaměstnanci jsou velmi loajální a své práce si váží

...už jsi viděl můj nový kulomet? Ať už tě to příště ani nenapadne...

To je rozdíl oproti jiným firmám, které říkají „Pojďte k nám, já vám dám…“

Jo, pěstí mezi woči leda. Já vím že pro studenta FI MUNI je to rána mezi oči, ale řeknu vám teď takovou nepříjemnou pravdu, co před váma dlouho tajili. Všude na světě se musí makat...

Proč jsou lidé firmě tak loajální? To mají tak vysoké platy?

Jsou i jiné a levnější prostředky...

ako příměr použiji třeba piána. Můžete tady, v Brně, prodávat piána, která se vyrábějí někde v Číně? No, můžete – budete je z Číny dovážet a prodávat je. Nebo můžete pracovat pro tradiční českou firmu, která je špička, rodinné stříbro a vyrábí ta piána tady a vy se na tom můžete podílet. Tomu se říká loajalita.

Tak zrovna tomuto příměru bych se raději vyhnul...hodlám-li podnikat v číně.

Ale hlavně – zaměstnanci mají šanci podílet se na úspěchu a podívat se do světa.

Hm, no, čili dostanete hovno, ale budete z toho nadšení. A když ne, tak to nechápete. To je opět moderní pojetí. Dřív ovšem platilo: jednoduchá práce - málo peněz, složitá práce - hodně peněz, práce, kterou nechce nikdo dělat - ještě víc peněz. Já beru, že práce musí člověka vnitřně uspokojovat, ale těžko na tom něco stavět. Dělat některý věci zadarmo jenom proto, že vás to baví, můžete až v momentě, kdy máte peněz, že nevíte, co s nima. Dřív ne!

Podtrženo, sečteno. Než bych šel dělat do takový firmy, tak rač budu jezdit s hovnocucem, rozhodně mě to bude uspokojovat víc, než sedět na takovýmhle sudu se střelným prachem. Prostě nemám rád tyhlety adrenalinový sporty.

Blujacker   NOVÝ
28. 11. 2007

To benghi:
:smile6: :smile5: :smile2:

Curo   NOVÝ
24. 5. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jakub Vojáček :
Jo je to bohužel přesně tak, měl jsem tu čest se toho kolotoče účastnit, a opravdu nikdy více. Všechno co se snaží vám nakukat na pohovorech apod. je jen kupa žvástů. Proto taky je tam taková fluktuace.

Problém je, že se tam pár lidí dostalo ke korytům a ted parazitují na ostatních. Nejde o práci, dělat musíte všude, ale jde o dobrý pocit a ten tam nezískáte.

rza   NOVÝ
7. 7. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Curo : Mate osobni zkusenost s praci v Home Credit Int.? Muzete se s nami o ni kdyztak podelit? Diky

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý