Názory ke článku Windows označen za bezpečnější než Mac OS X Leopard – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Windows označen za bezpečnější než Mac OS X Leopard – Programujte.comNázory ke článku Windows označen za bezpečnější než Mac OS X Leopard – Programujte.com

 

Názory ke článku Windows označen za bezpečnější než Mac OS X Leopard

Tomix   NOVÝ
23. 12. 2007

Na silnicích taky bylo bezpečno, dokud jezdilo minimum aut.

Beggycev   NOVÝ
23. 12. 2007

Tomix píše:

Na silnicích taky bylo bezpečno, dokud jezdilo minimum aut.


Neříkám že je to můj názor, ale zdálo se mi fair podívat se na věc i "z druhé strany".

benghi   NOVÝ
23. 12. 2007

No, já bych si po zkušenostech, co s jablíčkářema mám, od nich už v životě nic nekoupil. To už je doopravdy lepší si koupit profesionální Win (tj. nekupovat OEMka, je v tom skutečně rozdíl) a nekupovat neznačkovej hardware, rozhodně pak ne skládaniny. Bohužel to znamená, že ty Win zaplatíte dvakrát (jedou ty OEMka, co vám k tomu přidá výrobce počítače, neb toho se obvykle zbavit nejde a potom ty, který si koupíte), ale na tom nejde bohužel nic změnit.

Stran chyb jsou totiž tři kategorie:
1. Chyby jsou řešeny veřejně. To je v podstatě možný pouze u open source. Chyba je obvykle napravena velmi rychle, ovšem zneužita ještě rychleji.

2. Chyby se netají. Pokud se chyba objeví, tak je vyřešena v rozumným termínu. Do týhle kategorie patří například Microsoft.

3. Chyby se neřeší, ale aktivně utajují. Obvykle to bývá spojeno s nedokumentovanejma funkcema, pokud nastane průšvih, technik obvykle ochotně dojede a vypadá to jako skvělej servis zákazníkovi, ovšem jediný, co je cílem technika, je utajit, co se vlastně stalo. Některé díry v takových systémech existují roky bez náznaku řešení, ovšem nikdo o nich neví a patch na příslušnou chybu se dělá až v momentě, kdy už bohužel nic jinýho nezbývá a informace o chybě někde utečou. Vytváří se tím ovšem zdání stability a dokonalosti - je jen velmi málo oprav. Tohle dělá typicky Apple, Cisco a ohromný množství dalších, pokud uhnu z oblasti IT, můžu směle přidat Nokiu (tam vám dokonce lámanou slovenštinou prokládanou ruskejma slovama na český technický podpoře vysvětlí, že to, že v návodu píšou, že mobil určitou funkci má a ve skutečnosti ji nemá (v mým pádě to byl USB port na propojení s počítačem) tak je to ohromná výhoda), ale podobnejch talentů najdete víc. Já si vzpomínám například na Teslu a řízení motoru v SM260ce a to jsou nějaký 80. léta, čili fakt nic novýho.

Pak jsou talentovaný firmy, který předstírají přístup 2., ale ve skutečností patří mezi 3. kategorii. Naprosto typickým příkladem je Cyberhome, hi.

Za bod 2. se taky dost často schovává ,,vývoj software na zákaznících'', čehož typickým představitelem je Asus, v oblasti mimo IT zas Kenwood.

Jinými slovy, Už mě nic nedokáže překvapit a stran jablíček plně souhlasím s autorem článku.

Beggycev   NOVÝ
23. 12. 2007

To benghi:
Chtěl bych jen upřesnit, nejsem autorem článku, ale pouze překladatelem. S OS-X nemám takové zkušenosti abych mohl soudit, proto článek nepovažuji za svůj názor. Jen jsem si ho všiml a myslel jsem, že když to mají podloženo testy, že by to snad mohlo někoho zajímat.

Techi   NOVÝ
23. 12. 2007

Chudáci co mají Apple se prostě nemohou smířit s tím, že Apple je jenom předražený nedodělek

FiDo   NOVÝ
23. 12. 2007

To benghi: muzete prosim objasnit cim se podle Vas v praktickem pouziti lisi

profesionální Win

od

OEMka

? Dekuji.

Mikesh   NOVÝ
24. 12. 2007

To FiDo: OEMka jsou většinou upravené od dodavatele sestavy. Například HP je tím pověstné...

Anonymní uživatel   NOVÝ
24. 12. 2007

To benghi: Pěkný příspěvek, znějící i celkem erudovaně..:-) jen sem nepochopil u bodu kde se objevuje asus ta skoro-věta v úvozovkách ,,vývoj software na zákaznících.'' Asi neznám moc dobře politiku společnosti asustek. Co to znamená?

mORb   NOVÝ
29. 12. 2007

MacOSX Leopard je novy OS (mladsi ako Vista) a je bezne, ze na zaciatku sa par trhlin vyskytuje. Ani ten najlepsi tester nedokaze odhalit vsetky chyby, preto sa vacsina systemov (nie len OS) testuje v realnom prostredi a nasledne sa chyby doladuju. Takze po par updateoch sa tieto diery odstrania, takze by som to nepovazoval za velky problem. Ale tvrdenie, ze Windows je bezpecnejsi je podla mna az prilis prehnane. Zakladom MacOS je Unixovy system, ktory je vo vseobecnosti bezpecnejsi a to uz nehovorim o tom, ze v prostredi MacOS sa nevyskytuju takmer ziadne viry (tie, ktore su sa vobec nerozsirili). Naopak pre Windows existuje priblizne 5 milionov roznych druhov a prave tieto viry osobne povazujem pre bezneho uzivatela za ovela vacsiu hrozbu ako nejake diery. Tiez by ma zaujimalo, ci test prebehol na PC s cerstvo instalovanym Windowsom, alebo ci tam boli doinstalovane dalsie potrebne plug-in, aby sa vyrovnali MacOS. Par update-ov a vsetko bude inak;) Pravdepodobne sa len zastancovia Windowsu nevedeli vyrovnat s nekompatibilitou "uzasnej" Visty.

Ola   NOVÝ
29. 12. 2007

To mORb: Dalsi debilni Applista?

mORb   NOVÝ
29. 12. 2007

To Ola: Chod sa hrajkat radsej hry na svojich widlach :D ..ked nemas co ine povedat k tejto teme. Co ine by som aj od teba mohol cakat ked o tom nic nevies ze? Maximalne tak pohladkal v obchodiku.. :D

Peter2   NOVÝ
29. 12. 2007

To mORb: no, ja osobne som v zivote ani len nepohladkal, stacilo mi v obchode vidiet cenu tej kopy srotu. Ale samozrejme, to uz nehovorim o OS, ale o zastaralych HW technologiach, ktore stoja 40 000 bez DPH. (a moj PC za nieco vyse 20 000 mu moze minimalne dokonale konkurovat).

mORb   NOVÝ
29. 12. 2007

To Peter2: A to si kde videl tie zastarale technologie? :D Dobre, tie ceny su v niektorych pripadoch prehnane to musim uznat. Ale ake zastarale technologie? To si sa pozerav v bazare? :D K tej cene treba vsak pripocitat aj softver, ktory keby som si chcel zohnat na win tak si priplatim dalsie peniaze + na mojom MacBooku Pro sa nachadzaju vychytavky, ktore by som tazko hladal v inych notebookoch a to aj v rovnakej cenovej kategorii. Navyse MacOS dokaze hardver dokonale vyuzit a zbytocne ho nezahlcuje ako windows. Dalej ked chces porovnavat desktopove pocitace, tak si pripocitaj, ze vlastne kupujes aj monitor a vsetko je built-in. A ked chces nadupanu masinu tak sa pozri na Mac Pro ktory ak chces kludne si tam mozes nahadzat 2x QuadCore, 4 grafiky, 16 GB RAM (XP utiahne max 3GB, Vista 64bit by to utiahla ale skoda ze velke mnozstvo rozsireneho softveru je nekompatibilne).. a pod Jedinou vyhodou Win je, ze je viac rozsireny, hraci maju nanho viac hier ako na MacOS. Ale nepoznam nikoho kto ma doma mac a chcel by prest znova na windows. Nikto ho uz viac nechce vidiet a keby som ho ja nepotreboval do skoly tak ho tiez nemam. Ale ten kto nevyskusa, nevie a nech sem nepise sprostosti. Ja nechcem nikoho urazat. Nech si kazdy pouziva OS aky mu vyhovuje, ale prosim nepiste sem, ked ste to v zivote neskusali.

Peter2   NOVÝ
30. 12. 2007

To mORb: hej, lenze prave kvoli tym cenam si to 90% trhu (aspon na SR) nikdy nikto nevyskusa.

Honza J.   NOVÝ
30. 12. 2007

To mORb: Pred vice nez rokem jsem si s lehkou neduverou koupil MacBook, dnes bych jiz na Win nechtel urcite. Nemyslim si, ze by neco rozhodujiciho na win chybelo, ale pro me apple obsahuje hodne drobnosti, ktere mi zivot opravdu usnadnuji.

Codaa   NOVÝ
31. 12. 2007

Nebuďte jak děti. Všechno je na něco dobré.

Profesionální grafické studia nebo audio studia raději sáhnou po produktech od Applu, proč? Že by kvalita softwaru, nebo výkon samotného stroje? Nevím jak je to teď, už to tak moc nesleduji, ale do určité doby, byli MACy o dost výkonější, než PC.

MS prakticky vydělává na evropě, kde si lidi na Win naučil, divili byste se, ale drtivá většina lidí v USA používá právě produkty od Apple a různé odnože Unixu. Doufám, že většina z Vás zná historii ohledně firem Apple, IBM a Microsoftu, takže si to zdůvodníte sami.

Nehledě na to, že mám známýho v německu a sám mi konstatoval, že poměrně rychle v této zemi stoupá prodej právě produktů od Applu (od audio přístrojů počínaje až po NB ad.). Takže, vysvětlete mi, co je na Applu tak strašně špatnýho, že na něj každý nadává. Nebýt Applu a Xeroxu a velikého Billa, který vlastně Apple vykradl, tak byste ani ty Windowsy neměli, zamyslete se. Někdy je potřeba "velký zlo" pro "Vyšší dobro".

ps: Apple nemám a ani neplánuji

Havran   NOVÝ
14. 9. 2008

Mno, mac os ještě moc neznám, ale po zkušenostech s Vistama jsem si objednal mac, protože rozhodně takovej vopruz, jako Windows Vista používat nechci. Jsem tedy na ten mac zvědavej - příští tejden by mi měl přijít... :-)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý