Šance pro mladé grafiky a designéry
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Šance pro mladé grafiky a designéryŠance pro mladé grafiky a designéry

 

Šance pro mladé grafiky a designéry

Google       Google       14. 1. 2008       14 302×

Již podeváté mají talentovaní mladí lidé příležitost předvést své schopnosti a dovednosti v internetových soutěžích projektu Junior Internet. Jedna z nich je určena pro nadané mladé grafiky a designéry, kteří mohou do soutěže Junior Design přihlašovat své grafické práce až do 15. února 2008.

Soutěž Junior Design proběhne v rámci letošního ročníku Junior Internetu podruhé. „Řada mladých lidí se velmi úspěšně věnuje webdesignu a designu jako takovému,“ říká Jiří Peterka, dvacetiletý koordinátor projektu, „rozhodli jsme se proto již minulý rok pro tyto mladé designery a grafiky do 18 let připravit speciální soutěž.“

Grafické práce budou hodnoceny ve dvou věkových kategoriích – do 15 let a 15 až 18 let. Ve věkové kategorii 15 let a méně stačí přihlásit pouze jednu práci, ve věkové kategorii do 18 let musí soutěžící zaslat tři vytvořené grafické práce. Nemusí jít jen o designy webových stránek, ale i jakékoli jiné elektronické grafické práce – plakáty, bannery, obrázky. Více informací, kompletní pravidla a hlavně přihlášku do soutěže Junior Design lze nalézt na oficiálních stránkách Junior Internetu.

V roce 2007 mezi oceněnými grafickými pracemi mladých lidí bylo například grafické zpracování blogu http://interwal.ind.cz, za jehož originální a osobité pojetí si vítězství ve starší věkové kategorii soutěže Junior Design odnesl sedmnáctiletý Jan Valuštík. V mladší kategorii získal hlavní ocenění Kamil Zeman za esteticky a jednoduše zpracované pojetí redakčního systému.

V soutěžích budou vítáni také účastníci se zdravotním postižením. V minulých ročnících byly oceněny v kategorii Junior Text neslyšící děti a mladá autorka trpící roztroušenou sklerózou. Pořadatelé by tedy rádi v letošním roce přivítali i grafické práce z řad handicapovaných soutěžících.

Všichni soutěžící (i z kategorií Junior Web, Junior Project, Junior Text, Junior Mobil a Junior Erb) budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 29. března v Praze, a vítězové soutěží budou Českou republiku reprezentovat i na mezinárodním sympoziu v Polsku.

Projekt Junior Internet je určen talentovaným dětem a mladým lidem do 18 let, kteří se aktivně věnují Internetu. Cílem projektu je být pro ně odrazovým můstkem a podporovat je v jejich dalším rozvoji. Řada minulých vítězů vytváří projekty na profesionální úrovni, které obstojí i v konkurenci dospělých. Někteří si dokonce založili i vlastní firmu a jejich projekty jsou úspěšné i komerčně. Celý projekt Junior Internet iniciovali a s pomocí BMI sdružení organizují sami mladí lidé. Probíhá v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu (www.brezen.cz).

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Březen – měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.

Together Czech Republic je občanské sdružení vedené mladými lidmi založené v roce 2005. Je součástí celoevropské sítě neziskových organizací Together a organizuje projekty pro mladé lidi na národní i mezinárodní úrovni – mezinárodní výměny mládeže, semináře, školení, konference. Je vysílající organizací Evropské dobrovolné služby. Posláním Together Czech Republic je podporovat talentované mladé lidi, interkulturní vzdělávání a participaci mladých lidí. Více informací na www.network-together.eu.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

4 názory  —  4 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý