Názory ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii – Programujte.comNázory ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii – Programujte.com

 

Názory ke článku Úprava digitální fotografie - Díl 1: Základní tipy pro dobrou fotografii

j1rka   NOVÝ
4. 2. 2008

chválím :smile7: už se těším na další díly... Doufam že ještě něco stihnu než mi vyprší 30ti denní trial verze :smile1: :smile18:

radar_001   NOVÝ
4. 2. 2008

To j1rka: Díky :-) I'll try to do my best :smile4:

hanes   NOVÝ
5. 2. 2008

taky chcu samozdřejmě pochválit..:)
taky začínám s focením.. více méně jen tak amatérsky.. ale chcu si fotek užít:) mimo toho že mám předmět digitální fotografie.. ale proč se něčemu nepřiučit:)
jsem taky rád že už zde v úvodním článku píšete jak pro zrcadlovky tak pro kompakty-na můj kompakt uričtě nemá smysl kupovat stativ:-P

radar_001   NOVÝ
5. 2. 2008

To hanes:
Dobrý den,

jsem rád, že článěk hodnotíte kladně a že máte pocit, že Vám i něco dává. Většina zmíněných rad je samozřejmě aplikovatelná i na kompaktní digitální fotoaparáty, nicméně se snížením ceny DSLR se rapidně zvýšila jejich dostupnost a já nemohu takový nákup nedoporučit.
Pokud se o digitální fotografii zajímáte a chtěl byste dosahovat lepších výsledků, digitální zrcadlovka je jednoznačnou volbou.

S pozdravem

Michal "Radar" Vrátný

j1rka   NOVÝ
5. 2. 2008

To radar: :smile1: I don't speak english :smile1: :smile9: :smile1: Ale popřípadě se ty upravy pokusím udělat v gimpu myslím že něco by šlo akorát bych musel všechno hledat jinde :smile1:

radar_001   NOVÝ
6. 2. 2008

To j1rka: Valná většina mnou popisovaných postupů bude aplikovatelná i pro freewarový nástroj GIMP a půjde v něm tedy použít. Jeho obrazové algoritmy však nejsou na takové úrovni jako v případě Adobe Photoshop, takže možná nedosáhnete takových výsledků. Navíc ovládání není tak intuitivní, názvy nástrojů se neshodují a vy budete pravděpodobně narážet na problém s hledáním některých funkcí.

j1rka   NOVÝ
6. 2. 2008

To radar: no ja v gimpu dělám celkem dost často a na ovladani jsem si celkem zvykl akorát nevím pořádně jak na upravu fotek jinak jako kde co je atd celkem vím. Ty nazvy nastroju jsou celkem stejne už jsem udělal dost tutorialu na photoshop v gimpu.

Tral   NOVÝ
6. 2. 2008

Clanok se dobre cita, ale velka svetelnost znamena malu hlbku ostrosti. Kazdopadne zaver je spravny.

hanes   NOVÝ
6. 2. 2008

jen se chci ještě zeptat jestli tutorialy budou i pro českou verzi photoshopu..-jako že termíny layer, brush, či nějaký popis filtru budou třeba v závorce česky.. mám totiž českou verzi a přiznávám se photshop až tak dokonale neznám takže bych měl problém najít některé nástroje

radar_001   NOVÝ
6. 2. 2008

To Tral: Samozřejmě máte pravdu, děkuji za upozornění, chybu opravím.

radar_001   NOVÝ
6. 2. 2008

To hanes:
Jsem rád, že jste se zeptal. Popravdě, tak trochu jste mne předběhl, ve druhém díle seriálu "Úprava digitální fotografie" chci tuto problematiku hned v úvodu ozřejmit.
Nastíním výhody používání anglické verze Photoshopu, a protože tuto používám i já, budou veškeré návody založeny práve na ní. Překlady jednotlivých anglických názvů však budou pro uživatele české verze uvedeny v závorkách. Bohužel vzhledem k tomu, že sám disponuji pouze neoficiálním českým překladem Adobe Photoshop CS2, může dojít k tomu, že překlady nebudou zcela přesné. Jsem si však jist, že to pro čtenáře nebude problém.

Anonymní uživatel   NOVÝ
11. 2. 2008

Já nevím, ale co má pravidlo třetin společného s programováním? Záměrně to přeháním, ale nelíbí se mi, jak se každý server snaží "nacpat" do všeho. Copak tohle téma patří na web o programování? To má snad viset na grafice.cz, fotografovani.cz, atd. ne? Na tomhle webu se mam dozvedet spickove informace o programovani!!! Jestli ale nemate o cem psat... :(:(:(

radar_001   NOVÝ
11. 2. 2008

To Anonymní uživatel:
S tím si, s dovolením, troufnu nesouhlasit. Portál Programujte sice svým názvem jasně definuje svůj tematický rámec, na druhou stranu snad stejně jako já po přečtení strany "O nás" dojdete k názoru, že se Programujte snaží hlavně být co nejvšestraněji informativní - tedy z co nejvíce možných témat a pro všechny uživatelské skupiny.
Praxe již mnohokráte prokázala, že se nelze zavděčit naprosto všem - snažíme se tedy dělat co je v našich silách, abychom se zavděčili co největší části těch "všech". Jedna z vizí předsevzaých serverem Programujte je obsáhlá databáze všemožných návodů, glos, vlastních názorů a také těsná spolupráce se čtenáři a uživateli.
Nevidím tedy jediný důvod, proč by na našem portálu nemohly vycházet články v rubrice Grafika - navíc soudě podle reakcí se tak děje ku spokojenosti velké části čtenářů.

MarS21   NOVÝ
12. 2. 2008

Taktéž chválím. Stručné, jasné, srozumitelné. Akorát mě trochu zarazil podnadpis "pravidlo třetin". Už jsem myslel, že mi za cca 13 let mé amatérské fotopraxe něco uniklo a ono je to starý dobrý "zlatý řez". :smile14: Už se těším na praktické ukázky/příklady úprav. Do PS moc často nezabrousím, teď už mě to snad "donutí". :smile1: Jen tak dál. :smile2:

radar_001   NOVÝ
12. 2. 2008

To MarS21:
Pokud fotíte "čtyřstovkou", do PS byste občas zabrousit měl - z Vámi pořízených fotografií lze pomocí několika jednoduchých triků udělat vskutku perfektní kousky ;-)

MarS21   NOVÝ
19. 2. 2008

To radar:
Čtyřstovku jsem si pořídil teprve nedávno. Do té doby jsem fotil na film. Snažím se fotit tak, abych nemusel nic upravovat nebo jen nějaké drobnosti, které mně unikly, tedy spíše retuše. Na PS zatím nemám dostatečně výkonný pc, proto jsem v něm dělal jen v nejnutnějších případech. To už by se naštěstí v brzké době mělo změnit, takže netrpělivě očekávám s čím přijdete v dalším díle. :-P

hanes   NOVÝ
7. 4. 2008

jak jsem se nadchl pro tento seriál který tak nadějně vypadal.. tak ve mně zavládá nejistota jeslti budou i další díly?? už je tomu přeci jen 2 měsíce.. asi autorovi nezbývá moc času.. což se snad dá pochopit.. ale je škoda že ve mně uhaslo počáteční nadšení:(

Anonymní uživatel   NOVÝ
18. 12. 2008

[/url][url] 8-) :smile18:

Ivanka   NOVÝ
27. 2. 2009

Ahojky, měla bych propsbu, jestli by mi někdo mohl poradit, jak mám udělat a v kterém programu fotografii částečně průhlednou, abychj ji mohla použít a další úpravě.
Děkuji za každou radu (pudlbuky@seznam.cz)

vlastimil   NOVÝ
1. 5. 2011

prosím o radu..jsem fotograf, ale ne uživatel ph 5, který mám a je samozřejmostí ho perfektně znát, je mi až hanba, že některé věci musím řešit přez své kolegy.poradíte mi, kde bych se to mohl naučit v českém jazyce??? vlastimil.simek@post.cz za informaci vám budu vděčný, bez toho se dál z místa nepohnu a také potřebuji vysvětlit program pt- gui pro panoramatickou fotografii.......

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý