Názory ke článku Vlákna v C# - Úvod – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Vlákna v C# - Úvod – Programujte.comNázory ke článku Vlákna v C# - Úvod – Programujte.com

 

Názory ke článku Vlákna v C# - Úvod

Smokie   NOVÝ
20. 6. 2008

Clanok dobry, ale diakritika a cestina v ZDROJAKU?! :) WTF? To dufam nebolo myslene vazne.

Kody sa maju po spravnosti pisat po anglicky a tak, aby nazvy premennych a funkcii okamzite prezradzali ich vyznam a ucel. Tieto navyky treba ludom vstepovat do hlavy kdekolvek, aj v takychto clankoch, alebo tutorialoch.

Vojtěch Vít   NOVÝ
20. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Smokie :
Pokud vím tak takový postup používají i někteří autoři českých knížek o programování. Osobně v tom nevidím nic špatného. Musím ale přiznat, že se mi to také moc nelíbí. Angličtina k téhle branži prostě patří a přijde mi zbytečné dělat, že nikoli. Dokonce bych řekl, že se mi to i lépe čte anglicky, protože jsem na to zvyklý...:-)

jakubk, autor článku   NOVÝ
20. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Smokie : Musím říct, že češtinu používám v kódech naschvál, aby to bylo co nejlíp čitelné i pro normálního člověka, jinak ve svých kódech taky používám angličtinu. Jestli to tak vadí, klidně v dalším dílu budu kód psát anglicky nebo aspoň bez diakritiky:-)

Anonymní uživatel   NOVÝ
20. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Smokie :
No myslím, že řáct, že SPRÁVNĚ se má ve zdrojácích používat angličtina je trouchu moc. Pravdou je, že většina programátorů to tak dělá, ale nevidím důvod proč by to mělo být jediné správné. Sám používám češtinu bez diakritiky ve zdrojácích, máme svůj jazyk, tak proč ho ignorovat.
Pokud není velká šance, že zdroják bude číst nikdo jiný než čech, tak vážně nevidím důvod. :smile3:

Diaktirika ne, ale čeština ano :smile2:

velurex   NOVÝ
21. 6. 2008

Jako úvod dobrý, ale všechno to byl .NET 1.0. Vychytávky novějších verzí chybí (krom zmínky o BackgroundWorker). Ale protože to bylo nadepsáno jako seriál, tak snad v příštích dílech. :)

petrl   NOVÝ
21. 6. 2008

Jsme snad češi ne? Tak proč psát zdojáky v anglictine? Anglictinu pouziji v případě že budu pstá aplikaci pro zahraniční firmu :smile1:

SneakerXZ   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Petr Láslo :

Ano, to jsme, ale kód nemusí být určen vždy pouze nám i když někdo řiká, že ten kód bude vždy pro něj, tak to nikdy nemůže říct s určitosti a pak to v budoucnu přepisovat?

bukaj_001   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele SneakerXZ :
ale kód nemusí být určen vždy pouze nám i když někdo řiká, že ten kód bude vždy pro něj, tak to nikdy nemůže říct s určitosti
Řekl bych, že příklady použité v nějakém jak-na-to článku nikdo nebude používat pro aplikaci, která se bude dále šířit. V ilustračních příkadech je docela jedno, v jakém jazyku jsou napsané názvy metod, proměnných apod. -- hlavně, když je to v jednom jazyku, v žádném případě nekombinovat. Je ale pravda, že když jsem uviděl názvy s diakritikou, trochu jsem se zděsil :)

petrl   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jakub Kulhan :
A vůbec ne :-) kolik knížek jsem už viděl kde autoři používají normálně betrestně dikaritiku. Osobně mě nevadí. A když mám náladu tak i v PHP píši proměné s diakrtitikou.
Třeba v knize naučte se C++ za 21 dní od Jesse Liberty je použita čeština akorát bezdikaritiky, u promených a komentářů. A vůbec co tady řesíme za blbosti? Chrasty mco pěkný článek :smile2:

SneakerXZ   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Petr Láslo :

Tu tam dává, ale překladatel a to z toho důvodu, že je to překlad. Jelikož by se určitě našli čtenáři, kteří by názvům proměnných neporozuměli.

to: Jakub Kulhan

Samozřejmě, že kód, který je v nějakém článku se nebude ukazovat světu, ale jde o to, že čtenáři, kteří text čtou přejímají zvyky, které autor či autoři použivají. Z toho plyne, že když mají takovýto zlozvyk, oni to přijmou a pak to použivají ve svých aplikací. Pak v budoucnu zjistí, že je to špatně a přeučovat se to? To jde velice špatně.

imho: anglické komentáře + anglické názvy > české komentáře + anglické názvy > české komentáře + české názvy > (ze všeho nejhorší české názvy a komentáře s diakritikou).

jakubk, autor článku   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele SneakerXZ : To ale není zlozvyk, já diakritiku použil jenom ve článku, aby to prostě bylo čitelnější, ve svém programování ji nepoužívám. Jak to tak vidím, asi ji odstraním i z článku, abych utišil davy:-)

Reagoval na komentář od uživatele Petr Láslo : Díky:)

jakubk, autor článku   NOVÝ
21. 6. 2008

Odstranil jsem diakritiku ze samotného kódu, komentáře nechám s diakritikou. Spokojení?:) A můžeme řešit článek...

SneakerXZ   NOVÝ
21. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jakub Kottnauer :

To ja nemůžu vědět. Jak píšeš programy, které nejsou v článcích i kdybys to dělal jinak tak nový vývojaří se můžou naučit psat s diakritikou a myslet si, že je to správné.

Každopadně k článku. Jak mám ve zvyku kritizovat všechno, tak článek to nemine ;) Ne, článek je pěkný, ale bohužel zatím nabídl pouze základní úvod do vláken, který člověk nalezne všude, kde jsou jakýmkoliv způsobem zmíněna vlákna. Doufám, že článek bude mít pokračovaní, kde se rozeberou pokročilejší vlastnosti. Doufám, že to neskončí jak u článku Konstruktory? tak nějak, kde jsem se tě ptal v komentářích jestli nemáš v plánu něco napsat o Destruktorech. Odpověděl si, že ano, tak doufám, že si nezapomněl ;)

jakubk, autor článku   NOVÝ
22. 6. 2008

Reagoval na komentář od uživatele SneakerXZ : Nezapomněl, o prázdninách určitě něco sesmolím:)

Jinak k tomuhle seriálu - na disku mám už připravený 1. díl (když nepočítám tenhle úvodní), kde jsou trošku nakouslí delegáti, priorita vláken, pojmenovávání, foreground a background vlákna a ošetřování výjimek spojených s vlákny...chvíli počkám, než ho vydám, ať mi hned nedojde zásoba:)

Orion   NOVÝ
22. 7. 2008

... je pod jakymkoli clankem vzdy resena cestina? Je to unavny, cist ty samy prispevky znova a znova. Nemas nic k tematu? Nic nepis...

Adamis   NOVÝ
17. 8. 2008

Zkuste tento úryvek zkompilovat, bude se vypisovat jen písmeno „x“. Vypisování písmenka donekonečna je poměrně časově náročná záležitost :-), a proto se vypisování „y“ nikdy nedostane ke slovu.

Autore, vypisovani "y" se nedostane ke slovu, ne protoze vypisovani "x" je casove narocna zalezitost, ale protoze vypisovani "x" je v nekonecnem cyklu!!!

jakubk, autor článku   NOVÝ
23. 8. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Adamis :Ehm, a já tam snad píšu něco jiného? vypisování písmenka donekonečna je poměrně časově náročná záležitost :-)
Pro jistotu jsem tam ještě napsal smajlíka, aby každému došlo, že je to myšleno tak nějak ironicky. "vypisování něčeho donekonečna" je skutečně časově náročné...

pinokio88   NOVÝ
21. 9. 2008

Diky moc za clanek, prave toto jsem potreboval :-)

DJF   NOVÝ
27. 2. 2009

Můžete mi někdo vysvětlit, co je špatního na používání diakritiky v názvech proměnných, pokud to je překladač schopen dešifrovat? Proč se omezovat na znaky bez diakritiky a zbytečně si tak ztěžovat zpětné čtení kódu. Už ve škole vás určitě učili, že jsou dvojice slov, která bez diakritiky vypadají stejně, ale význam je uplně jiný.

Nevidím k tomu jediný důvod.

A co se týče toho, aby kód pochopil cizinec, proč si němci můžou psát proměnné německy a my nemůžeme česky? (Komentáře jsou samozřjemě o něčem jiném, pokud je má cizinec pochopit, tak je nějaký dorozumívací jazyk jaksi nutností...)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý