Názory ke článku Úlohy v PHP – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Úlohy v PHP – Programujte.comNázory ke článku Úlohy v PHP – Programujte.com

 

Názory ke článku Úlohy v PHP

Dobrý   NOVÝ
1. 9. 2008

Pěkný :-)

iyo   NOVÝ
1. 9. 2008

Dávnejšie som hrával viacero webhier a k podobným záverom som dospel aj ja. Tieto pojmy v článku sa mi zdajú byť dosť komplikovane vysvetlené...

LLook   NOVÝ
1. 9. 2008

Ještě existuje jedna možnost, kterou lze nazvat zombie. Funguje na tom principu, že čas strávený ve funkci sleep() se nepočítá do časového limitu skriptu. Takže skript provede nějakou tu úlohu, pak se uspí na určený čas a nakonec odešle nový HTTP požadavek sám na sebe (třeba přes CURL).

Je to spíš taková zajímavost, v reálu vám to bude fungovat jenom tak dlouho, dokud na to váš webhoster nepřijde. ;-) Zbytečně tím totiž držíte drahé zdroje, jako paměť nebo vlákno...

Lamicz   NOVÝ
2. 9. 2008

Clanek zajimavy, nicmene jsem nepochopil, proc je pouzito OOP (ktere je pro vetsinu lidi obtizne) a PDO. Mel jsem tu cest s PDO pracovat a je to dost nespolehlivy, navic na hodne hostingach bud neni vubec podporovany nebo pouze pro SQLite (aby byla k dispozici SQLite v3).
Prijde mi to zbytecne.

Anonymní uživatel   NOVÝ
2. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lamicz :

V php je buď oop nebo bastlení. Pokud je pro někoho oop tak obtížné, že ani nepochopí uvedený příklad, tak je pro něj imho článek zbytečný.

Já mám s pdo ve firmě zatím ty nejlepší zkušenosti. Že na hostingách není není problém pdo ale hostérů - půjdu k jinému hostingu nebo se dohodnu a hosting pdo nainstaluje/přikompiluje.

bukaj_001   NOVÝ
2. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele iyo :
Díky za kritiku, příště se budu snažit o větší jednoduchost a srozumitelnost.

bukaj_001   NOVÝ
2. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Lamicz :
proc je pouzito OOP (ktere je pro vetsinu lidi obtizne)
OOP je použito hlavně z toho důvodu, že řešení s jeho využitím je mnohem jednodušší (tedy alespoň mně se to tak zdá). Vlastně si ani neumím představit, jak bych toto řešení udělal procedurálně :o) Vždyť už jenom ty problémy s ukládáním spojení k databázi (což by se muselo nejspíše řešit přes nějakou globální proměnnou, což se mi dosti příčí s představou znovupoužitelného kódu), či vůbec špatná možnost obměny „back-endů“ k ukládání procedur. Prostě bez OOP si to moc neumím představit.

proc je pouzito … PDO
Hledal jsem něco jednoduchého, u čeho je velká možnost, že to bude zabudované přímo v PHP a zároveň, aby bylo možno to s co nejmenšími obměnami použít pro více databází. Sice jsem dotazy netestoval na ničem jiném než MySQL, ale věřím, že když se jedná o takové jednoduché SELECTy a UPDATEy, neměl by být žádný větší problém. PDO moc nepoužívám, tudíž s ním nemám moc zkušeností, ale nějakou tu základní abstrakci poskytuje a to si myslím do příkladů použití stačí. Navíc, dá se vytvořit úplně jiný TaskStorageWrapper, PDO je použito jen v příkladech jako důkaz toho „jo, tohle funguje“.

...   NOVÝ
5. 9. 2008

To takto osetrovat navratove hodnoty funkci, jako je mj. mkdir(), ty vypatlany script kiddie?

[editace]Editoval bukaj: Jednou to stačí.[/editace]

bukaj_001   NOVÝ
5. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele ... :
Děkuji za velice hodnotný příspěvěk :o) A nelze říci nic jiného než, že tohle jsou ukázkové příklady. Při reálném nasazení by bylo samozřejmě potřeba ošetřovat i návratovou hodnotu mkdir().

PS. Je slušností se podepsat. Pokud se nepodepíšeš, něco to o tobě svědčí. Jestli si prostě jen potřebuješ kopnout, najdi si jiný server.

Lamicz   NOVÝ
8. 9. 2008

No, tak jsem PDO opet otestoval a musim uznat, ze se uz chova korektne, problem byl asi pouze v zacatcich PHP 5 (ono tam tech problemu bylo vicero :)) Takze timto stahuji sve vytky.

Curo   NOVÝ
13. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele Jakub Kulhan :
TEST

TSW   NOVÝ
17. 9. 2008

Pěkný článek. Jen se chci zeptat - při čtení komenářů jsem narazil na pojem Taskstoragewrapper. Neznal jsem ho a tak jsem ho zadal do googlu. Vyhodilo to jen tenhle článek. Nikde jinde na internetu o tom není ani slovo. Kde jsi to prosím tě vzal :-o ? A co to je?

bukaj_001   NOVÝ
24. 9. 2008

Reagoval na komentář od uživatele TSW :
Stáhni si zdrojové kódy, projdi si je a pochopíš :o)

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý