WebExpo, největší akce tohoto roku, se blíží - na co se můžeme těšit? Výběr toho nejlepšího
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WebExpo, největší akce tohoto roku, se blíží - na co se můžeme těšit? Výběr toho nejlepšíhoWebExpo, největší akce tohoto roku, se blíží - na co se můžeme těšit? Výběr toho nejlepšího

 

WebExpo, největší akce tohoto roku, se blíží - na co se můžeme těšit? Výběr toho nejlepšího

Google       Google       5. 9. 2011       12 114×

Zbývají dva týdny do začátku tolik diskutované konference WebExpo, vstupenky lze však koupit už jen do neděle. Pokud ještě nejste rozhodnutí, zdali se na WebExpo vydat, nabízím přehled hlavních lákadel, zajímavých řečníků, témat a vůbec všeho, na co se můžeme v letošním ročníku těšit.

O WebExpu se mluví a mluví se o něm hodně, což jen dokazuje, jak výjimečná tato akce je.

Letošní ročník se koná od čtvrtka do soboty, ve čtvrtek probíhají Workshopy a v pátek a sobotu již samotná akce, ta se dělí na 3 sekce (Development, Design a Business) a program bude probíhat paralelně ve 4 místnostechDevelopment Hall, Design Hall, Business Hall a speciálka – Development Room.

Poslední zmíněná se v sobotu promění na Mobile Room, která se na WebExpu objevuje vůbec poprvé a potěší hlavně plánované účastníky zrušené konference Mobera. Design Hall se v sobotu také promění, a to na UX Hall a přinese to nejlepší z "User Experience".

Kompletní program, ač stále ne zcela dokončený, najdete na stránkách WebExpa. Vrátíme se ještě k workshopům, těch je nabízeno pět. Co workshopy vlastně jsou?

Workshopy jsou speciální typ seminářů s aktivním zapojením účastníků. Formou spolutvorby zkoušíte nové postupy v řešení problémů a nabýváte na zručnosti, navíc s okamžitou zpětnou vazbou lektora.

Ceny workshopů jsou variabilní, některé jsou zdarma, ty nejdražší dosahují částky 3 000 Kč. Nabízeny jsou následující:

  • HTML5, part IV – Connected Devices (Štěpán Bechynský)
  • How to become an UX Designer (Jiří Močička)
  • Úvod do metodiky Scrum (Michal Vallo)
  • Zvládání nejkritičtějších okamžiků při oslovení a dobývání ženy - teorie i nácvik s figurantkami (Tomáš Baránek)
  • Jak napsat a otestovat tisíce řádků kvalitního objektového kódu (Daniel Milde)

Hlavní tahouny celé akce si teď představíme.

Development Hall

Douglas Crockford (US) je pravděpodobně nejpoutavější vypravěč o JavaScriptu na této planetě. Leda že by vaše babička programovala v 50's v Los Alamos a vyprávěla vám o tom před spaním. To, co Jakub Nešetřil minulý rok nakousl, Douglas pravděpodobně dokousne. Node.js is coming to your server!

Rasmuse Lerdorfa (US) musíte mít rádi. Díky němu můžete programovat v PHP podobně jako tisíce dalších mladých nadějných programátorů. A kdo by PHP neměl rád? Možná nějací staří nenadějní, ale ti už by stejně dávno měli být manažery. Vstup s vajíčky bude do Development Hall zakázán.

Na WebExpo přijede skvělý programátor z největší sociální sítě všech dob, Facebooku, jeho nová posila Jakub Vrána (CZ). Představí vám ajaxové vychytávky, které se pokusí ve Facebooku prosadit. Snad. Tedy na WebExpo přijede určitě.

Karel Minařík (CZ) je legenda českého development undergroundu. Programování již mnoho let vyučuje na filosofické fakultě a nebrání se ani designu. Ukáže vám Elastic Search, takže pokud vás už unavují všechny ty vztahy a chcete se na relační modýlky a databáze vykašlat, přijďte si zakašlat do Development Hall s Karmim a jeho kolegou Lukášem Vlčkem z Red Hatu.

Design Hall

Je někdo lepším ztělesněním toho, jak správně vytvářet formuláře a user experience webových aplikací než Luke Wroblewski (US)? Bude mluvit o navrhování webových stránek, při němž myslíte nejdříve na mobil a až nakonec na vše ostatní.

Jiří Močička (CZ/UK), který žije a pracuje v Londýně, přijede z jedné z nej agentur v UK a na celém světě (téma zatím neupřesněno).

Lukáš Plíhal (CZ) myslí ve velkém. O tom, jak špatné schůzky a špatný způsob myšlení zabíjí kreativitu, neví asi nikdo více. Přijďte se osvěžit a vyskočit z krabičky na jeho přednášce Think Big.

Business Hall

John Vanhara (CZ/US), jeho byznys kvete a vzrůstá a zřejmě bude vzrůstat i dál, dokud se nevyvine teleportační doprava tovaru. Jeho životní příběh si můžete vyslechnout a hlavně spoustu otázek položit jen na WebExpu. Nebo v nové řadě Den D. Ale tam je těžší se dostat.

Dan Martell (US) je nejnovější a nejžhavější hvězda programu Business sekce. Komu něco říká pojem lean startup, ten se může těšit.

Tomáš Baránek (CZ) chtěl povídat o tom, jestli motivační knihy fungují a jestli budou fungovat i vám, neb se podílí ve vydavatelství Jan Melvil na vydávání tohoto druhu knih. Ale možná bude mluvit o seznamování a navazování vztahů mezi opačnými pohlavími, tedy zase nuly a jedničky.

Marek Prchal (CZ) - koncept zážitkového webu, který přinesl spolu s Lukášem Plíhalem, se stal legendou. Dnes ho kopírují po celém světě, Martin Malý o něm napsal tři negativní články a Česká televize natočila jedno video. Marek bude mluvit o tom, jestli někdo rozumí cílové skupině 13 až 19. Jak se říká u nás na tém internetě: mládí má zelenou a rodiče kreditku.

Michal Berg, který se podílel na programu Byznys sekce a který provozuje eSports.cz, doporučuje:

Největší lákadlo v BIZ sekci je určitě John Vanhara, který vystoupí na takto velké akci v Česku poprvé. Jeho podnikatelský příběh i vůbec přístup k podnikání je fascinující, jeho aktuálně nejdynamičtější firma Shipito je na 37. místě nejrychleji rostoucích firem v USA. John je navíc skvělý vypravěč, takže kromě přednášky bude s posluchači i debatovat na nejrůznější témata spojená s podnikáním. To bych si určitě nenechal ujít.

Michal pokračuje:

Skoro každý, kdo podniká nebo jen nabízí svoje služby, přemýšlí o tom, jak stanovit správnou cenu. Pomoci by mohla přednáška Václava Lorence, který na internetu publikuje pod přezdívkou Pricing Idiot a patří k průkopníkům mezi konzultanty v oboru pricingu. Jak dokazuje na svém blogu www.pricingidiot.com, je také velmi zručným prezentátorem, takže jeho přednáška bude určitě lehce stravitelná a pochopitelná pro kohokoli.

No a do třetice bych doporučil panelovou diskusi na téma "Kdy a za kolik prodat svoji firmu" s hvězdným obsazením: účast přislíbili Ondřej Raška, David Špinar, Tomáš Čupr a John Vanhara. Mnoho firem se u nás dostává do pozice, že nejsou ve fázi start-upu a nehledají peníze na rozvoj, ale rádi by po několika letech a s množstvím odvedené práce za sebou posunuli firmu dál - ať už prostřednictvím strategického partnera, velkého finančního investora nebo jiné formy rozvoje se změnou vlastnictví firmy. Všichni čtyři mají s nákupem a prodejem firem zkušenosti z různých úhlů a debata tak bude určitě zajímavá a přínosná. Moderátorem bude vítěz loňského Startup Show Zdeněk Cendra.

Tlumočení přednášek... bude

Microsoft nabídl, že zasponzoruje tlumočení do českého jazyka v Development Hall, WebExpo se pokusí zajistit tlumočení do českého jazyka i v Design a Business Hall.

Pokud jste tedy váhali, zdali jít na WebExpo, z důvodu možného neporozumění anglické řeči, pak již nemusíte. Ale pozor, v nejbližší době čekejte výzvu z důvodu přípravy dostatečného počtu přijímačů.

Poohlížíte se po nové práci?

Nemáte práci? Chcete změnit práci? Chcete pracovat zadarmo nebo i za peníze? Přijďte si prohlédnout nabídku předních i dalších webdesignových i dalších globálních i dalších českých firem v Job Hall, která se bude konat v Atriu VŠE v pátek 23. 9. mezi 13. a 15. hodinou.

Zaujalo vás WebExpo?

Letošní ročník se koná ve větších prostorách VŠE v Praze, nabízí (prozatím) 53 různorodých přednášek (obědy v ceně), warm up párty, páteční raut v režii Seznam.cz spolu s Perfect Cateringem, závěrečnou párty, finále Startup Show 2011, panelové diskuze a 5 workshopů. Ale pozor, vstupenky lze koupit pouze do neděle, 11. 9.

A nakonec co z přednášek (témat) zaujalo mě:

  • Pavel Maček: Síla vizuálního jazyka
  • Adam Hrubý: Evoluce designéra
  • Oběd :-)
  • Luke Wrowlewski: Mobile first
  • Rasmus Lerdorf: PHP in 2011
  • Zdeněk Cedra: Zkušenosti vítěze Startup Show 2010
  • Vojtěch Ciml, Michal Bláha a Hubert Palan: Zážitky ze Silicon Valley
  • Jon Vanhara: podnikání v USA

Pavla a Adama znám osobně, takže vím, že to bude minimálně kulervoucí… :-)

› Web: WebExpo.cz

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
6 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý