× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Twitter používá ikonky od českého designéra

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/14523-martin-simecek/ ]Google [ ?rel=author ]       4. 2. 2012       19 627×

Bootstrap [ http://twitter.github.com/bootstrap/ ] je vynikající počin vývojářů a designérů Twitteru, kde nabízí své již nadesignované šablony (HTML, CSS, JS). Použít je může ve svých projektech kdokoliv – jak je uvedeno na stránce projektu, Bootstrap je vytvořený nerdy pro nerdy.

Like you, we love building awesome products on the web. We love it so much, we decided to help people just like us do it easier, better, and faster. Bootstrap is built for you.

Před pár dny byla vydána jeho druhá verze, která se dočkala řady vylepšení a novinek.

A právě v Bootstrapu jsou používány ikonky od českého designéra z Olomouce, Honzy Kovaříka [ http://jankovarik.net/ ] (@jankovarik [ https://twitter.com/#!/jankovarik ]), který vytvořil velmi povedený set apple-like ikonek Glyphicons [ http://glyphicons.com/ ].

Honzovi napsal přímo tvůrce Bootstrapu a designér Twitteru Mark Otto [ https://twitter.com/#!/mdo ] s tím, že by rád zakoupil multilicenci. Honza však nabídl použití jeho ikonek zdarma výměnou za odkaz, čemuž Mark nemohl zpočátku uvěřit. Nakonec si ke spokojenosti obou stran plácli a mimo Twitteru, který je tak má od Honzy zdarma, si další licenci pořídili Mark sám i jeho kolega.

Použití ikonek můžete vidět přímo v dokumentaci Bootstrapu [ http://twitter.github.com/bootstrap/base-css.html#icons ], v plném rozlišení se na ně můžete podívat na stránce setu ikonek Glyphicons [ http://glyphicons.com/ ]. Jak ikonky vznikaly se můžete podívat v našem dřívějším článku Jak jsem si vytvořil vlastní set ikon a co mě k tomu vedlo – Glyphicons [ http://programujte.com/clanek/2011111400-jak-jsem-si-vytvoril-vlastni-set-ikon-a-co-me-k-tomu-vedlo-glyphicons/ ].

Honza má aktuálně spoustu práce s přípravami svého nového projektu Nauc.cz [ http://blog.nauc.cz/o-projektu-nauc-cz/ ], který pomůže lektorům a školitelům snadněji a efektivněji pořádat a organizovat školení, kde působí jako spoluautor a designér. Také u nás již před nějakou dobou publikoval článek, kde přibližoval svůj proces tvorby loga iGusto [ http://programujte.com/clanek/2011071700-proces-tvorby-loga-igusto/ ].

Na našem webu ikonky Glyphicons používáme také – například v mobilní verzi webu [ http://m.programujte.com/ ] nebo i zde, v plné verzi, která během následujících dnů projde finálním faceliftem. Jeho součástí je i sjednocení a nahrazení většiny použitých ikonek právě setem Glyphicons.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2012020401-twitter-pouziva-ikonky-od-ceskeho-designera/ ].