Názory ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to? – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to? – Programujte.comNázory ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to? – Programujte.com

 

Názory ke článku Internet mění vzdělávání, stojíme o to?

Davi_d   NOVÝ
30. 4. 2012

Pro zájemce ještě zmíním relativně mladé start-upy založené jako platformy pro vzdělávání s nabídkou výukových kurzů. Rozdíl oproti například Khan Academy je v tom, že tyto kurzy mají i termíny a běží v rámci 5-10 týdnů, stejně jako reálné kurzy na vysoké škole. Čímž se zvyšuje pravděpodobnost, že student kurz dokončí :-) 

www.coursera.org - původně založené profesory ze Stanfordu s kurzy computer science jako strojové učení apod., aktuálně už jsou připojeny další univerzity jako Berkeley, Princeton atd. Nabídka kurzů nyní obsahuje i témata jako medicína a sociální vědy (z nichž ovšem většina zatím neběží a je naplánována na další semestr).

www.udacity.com - opět původně vzniklo jako dítě profesorů ze Stanfordu, kteří nabízeli kurz Úvod do umělé inteligence. Na tento kurz se nakonec zapsalo 160 000 studentů z celého světa. Aktuálně už je také rozrostlé a nabízí kurzy od úplných začátků pro ty, kteří se s programováním ještě nesetkali, až po pokročilá témata jako je např. programování robotického auta. Specialitou a inovací udacity je jejich formát - každá lekce je rozdělena do malých videií v délce zhruba 3 minuty, které jsou prokládány častými otázkami a přiklady, které jednak pomáhají udržet pozornost a zároveň nabízí možnost k okamžitému procvičení probírané látky. Na udacity jsou kurzy často založené jako určitý projekt, který postupně stavíte od základů až k celku. Např. kurz pro úplné začátečníky nese název "Jak vybudovat vyhledávač"

Oba tyto projekty sleduji už od začátku a zároveň se jich jako student účastním. Můžu jenom doporučit, on-line vzdělání je zase o krok dále.

Merilind   NOVÝ
30. 4. 2012

A kde sou český stránky??? Vždyt je to jenom anglicky, kromě svetrozvoje, na kterým stejně nic neni, jenom potvánky na akce :-(

Merilind   NOVÝ
30. 4. 2012

#2 Merilind
Zám pár škol, který zveřejnili obsah (dokumenty, videa, animace,...) na internet, ale těch je málo...

Jiří Prokop   NOVÝ
1. 5. 2012

Ještě existuje další podobný český projekt: http://www.naucmese.cz/

Markéta Matějíčková   NOVÝ
15. 5. 2012

Dobrý den,

lekce Khan Academy titulkujeme do češtiny už rok.

Soupis asi 120 hotových je zde:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?…

Zbývá nám otitulkovat zbylých 3280 ! Tak se k nám prosím přidejte.

Markéta Matějíčková

GVKB   NOVÝ
20. 7. 2012

Měníme internet a internet mění nás
Provedl jsem kontrolu uživatelů národního internetu, jaké stránky nejvíce navštěvují a dospěl jsem k závěru že uživatelé internetu jsou duševně a tělesně velmi nemocní, protože pokud by byli zdraví, tak by nejvíce navštěvovali jiné stránky na internetu. Nejvíce mě udivilo myšlení uživatelů internetu v tom, že jim jde jenom o ubohé nasycení primitivními informacemi a programy, tak trochu mi to připomíná lidi co sedí v kuchyni a nebo v hospodě a pasivně čekají co jim obsluha dá na stůl, aby se měli zde dobře. Pasivní konzument je zde díky systému, který lidi naprogramoval k pasivnímu konzumování, toho co lidi nasytí tělesně a duševně, o více už konzumenti nestojí, je to tak snadné sedět u elektronických informačních systémů a konzumovat snadno informace a jenom mačkat ovládací tlačítka, bez toho že by se někdo pokusil o to, že by nebyl jenom pasivním konzumentem. To mi připomíná jak k nám do podniku přišel požární technik a dvě hodiny k vedení podniku mluvil nudně bez zastávky o požární technice, jako by to byl jenom naprogramovaný primitivní robot, který byl bez inteligence a citu. Pokud by se pořídil záznam tohoto hovoru o požární technice na papír, pochybuji o tom, že by to někdo chtěl dobrovolně číst, z takových lidí se skládá náš internet, jsou to jenom ubozí živí roboti bez inteligence a citu, co se nedokážou zamyslet nad tím, co celý život dělají a jestli má ten jejich život nějaký smysl, nebo je to jenom ubohý nesmysl a omyl evoluce? Je to snadné si prohlížet na internetu ubohé porno, nebo chodit na ubohé fórum, kde se řeší ubohé problémy o ničem, největší ubohostí jsou amatérské blogy a to jak vzhledově tak i po stránce obsahu. Zajímavým úkazem na internetu je cenzura, která byrokraticky dodržuje subjektivní zákony které platí na nějaké ubohé stránce, mnoho ubohých stránek zablokovalo trvale komentáře ke článkům, protože lidi neumí komentovat ubohé články a jejich komentáře jsou ubohé. Reklama je všude na internetu nevhodně použitá a bránit se před ní je obtížné i když ze zoufalství použijete v prohlížeči programy, které se snaží reklamu na stránce zablokovat, nejhorší jsou vyskakovací reklamy, nebo reklamy se zvukem. Mnoho lidí se snaží internet využít ke stahování obsahu, který je chráněn autorským zákonem, jde zde o; programy, hudbu, filmy, elektronické knihy, soukromé databáze, atd. Mnoho zločinců se snaží využít nezkušenosti lidí a udělat z nich žebráky, tím že se jim dostanou na jejich bankovní konta, nebo jim prodají něco co je předražené nebo nekvalitní. Internet je zde oproti používání papíru teprve velmi krátkou dobu, neustále se poučuje ze svých chyb a stává se součástí naší konzumní lakomé kultury, kdy my měníme internet a internet mění nás.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý