Školíte nebo přednášíte? Dělejte to efektivně s novou českou webovou aplikací
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Školíte nebo přednášíte? Dělejte to efektivně s novou českou webovou aplikacíŠkolíte nebo přednášíte? Dělejte to efektivně s novou českou webovou aplikací

 

Školíte nebo přednášíte? Dělejte to efektivně s novou českou webovou aplikací

Google       Google       9. 5. 2012       21 967×

Přibližně před rokem jsme se potkali s Markem a společně přemýšleli nad tím, jak zužitkovat naše zkušenosti a vložit je do něčeho, co bude mít přínos nejen do naší kapsy. Marek dostal nápad: „Pojďme udělat webovou aplikaci, která by pomáhala všem, kdo školí“ – a tak jsme ji udělali.

Za NAUC.cz stojí dvoučlenný tým z Olomouce. Já jsem zodpovědný za vizuální vzhled a Marek Aufart, který se stará o technickou stránku projektu.

Jak to všechno začalo

Nikdy jsem neměl rád slovo start-up. Asi je to tím, že ho po mám podvědomě spojené s něčím, co ve mně evokuje nějaký „pokus o business“, který může a nemusí vyjít. To riziko tady je ale vždy a já jsem si nikdy nedokázal představit, že bych mohl pracovat na něčem jen tak, ve volném čase a nevěnoval se tomu naplno. Je to moje povaha, dělat stylem: všechno nebo nic.

O tom, že bychom mohli já a Marek začít pracovat na něčem vlastním, jsme diskutovali relativně často. Začátkem března 2011 jsme se znovu potkali a přemýšleli společně nad tím, jak zužitkovat naše zkušenosti a vložit je do něčeho, co bude mít přínos nejen do naší kapsy. Marek mi znovu (stejně jako už hodněkrát před tím) překládal svůj nápad: „Pojďme udělat webovou aplikaci, která by pomáhala všem, kdo školí.“ Ze začátku jsem byl proti, ale postupně jsem se pro ten nápad nadchl a předsevzal si, že jestli do toho půjdeme, tak to musí být něco zcela jiného, než co nabízí ostatní. Něco, co bude mít větší dlouhodobou hodnotu a co bude pořadatelům školení skutečně pomáhat.

Po prvním rychlém průzkumu jsme zjistili, že žádná podobná služba u nás neexistuje, a když už se tomu něco blížilo, vyklubal se z toho nakonec jen další katalog, který neuměl prakticky nic. My jsme chtěli vytvořit aplikaci, která pomůže lidem, kteří školí nebo by chtěli začít školit. Něco, co nahradí jednoduché přihlašovací formuláře na webu, případně celý jejich web — pokud budou chtít. Něco, díky čemu nebudou muset vést nepřehledné a nespolehlivé seznamy přihlášených na školení v excelové tabulce, ale budou mít všechno pěkně přehledně evidované na jednom místě, dostupné kdykoliv a kdekoliv.

Slovo dalo slovo a tak jsme 23. března 2011 koupili doménu NAUC.cz. Tou dobou jsme si ještě ani jeden nedokázali představit, kolik práce (a problémů) je před námi. Co jsem si ale dobře uvědomoval hned ze začátku, bylo, že za tu dobu, co s Markem vytvářím webové stránky, jsme se docela dobře poznali a sehráli. Naše role a úkoly v projektu jsme si rozdělili hned na začátku, bez jakýchkoliv dohadů, vše bylo dané. Já jsem přijal plnou zodpovědnost za design aplikace, firemní tiskoviny a vztah se zákazníkem. Věděl jsem, že Marek je ideální člověk na to, aby potom rozhýbal a zajistil všechny (občas na první pohled bláznivé) funkce, které si vymyslím, a zároveň mě zastavil a vnesl svůj praktický přístup ve chvíli, kdy se nechám příliš unést :).

Rád dělám věci na 100%, a to i když to není zrovna nezbytně nutné nebo je to dokonce riskantní. Vzhledem k tomu, že projektu oba pevně věříme, navrhl jsem hned založit společnost s ručením omezeným. To se ukázalo jako větší problém, než se na první pohled zdá, ale po pár měsících dohadů a jednom oficiálním soudním zamítnutí názvu firmy, vznikla společnost Strongraven s.r.o. Pronajali jsme si malou, ale pěknou kancelář na okraji Olomouce a začali pracovat.

Ze začátku se drželo vše relativně dlouhou dobu pouze v teoretické rovině, což mě trochu ubíjelo, ale nechtěl jsem nic ponechat náhodě nebo něco opomenout. Pořád jsem si opakoval, že čím lepší bude příprava, tím lepší bude výsledek. Tento přístup se nám vyplatil.

Hlavně jedno po druhém

Začali jsme určením cílové skupiny – pořadatelé i účastníci školení. Zaměřili jsme se na problémy, které teď obě tyto skupiny mají v souvislosti s pořádáním i účastněním se školení a skončili jsme soupisem toho, co by měla aplikace umět a jak bude tyto problémy řešit.

V návaznosti na tyto analýzy jsme začali pracovat na drátěných modelech. Tehdy se znova potvrdilo, že aplikace musí být na první pohled velmi jednoduchá, přehledná a zároveň musí nabídnout všechny funkce, které by od ní mohl pořadatel nebo účastník školení očekávat. Kromě umístění jednotlivých ovládacích prvků na stránce nám drátěné modely pomohly v ujasnění si funkcí a toho, jak by bylo nejlepší navrhnout celé ovládání aplikace. Když jsme byli konečně spokojeni s tím, jak bude aplikace fungovat, pustil jsem se do navrhování samotného designu.

Design aplikace měl být spíš neutrální, neměl uživatele nijak rozptylovat, prvořadým úkolem byla snadná orientace, rychlý přístup k nezbytným funkcím a hlavně na stránce s detailem školení nepřebít naším designem loga informace samotného pořadatele školení. Když jsem tehdy hledal inspiraci na to, jak by mohla aplikace vypadat, narážel jsem velmi často na tyto dva extrémy:

1) Aplikace nemá vlastní „tvář“

(nebo ji má jen částečně) – úvodní stránka byla promyšlená a lákavá, ale vnitřní rozhraní aplikace vypadalo naprosto jinak než úvodní stránka – ne nutně hůř, ale spíš jako by nepatřila ke zbytku webu. Často jsem se musel vrátit alespoň zrakem, když už ne fyzicky tlačítkem zpět, a hledat něco, co by mě ujistilo v tom, že jsem pořád na stejném webu. Tohle mě vždycky spolehlivě rozhodilo a jen výjimečně jsem se na takový web vrátil.

2) Aplikace nebo její části vypadají jako reálná věc

Tady je potřeba pořád myslet na to, že je to webová aplikace a lidé ji tak chápou a budou používat. Tyhle výrazné textury kůže, ohnuté listy papírů, atp. se velmi rychle ohledí, zpomalují načítání stránky a nakonec uživatele spíš zklamou, když zjistí, že se vaším fotorealistickým blokem nedá listovat jako tím skutečným atp.

Dalším, pro mě důležitým, prvkem vizuálního stylu NAUC.cz měly být osobité ilustrace, které si necháme nakreslit. Představa byla pouze v mé hlavě a bylo těžké ji někomu přetlumočit. Začali jsme oslovovat různé ilustrátory, ale nikdo nám nevyhovoval – a když ano, ukázalo se, že je zaneprázdněný na dlouhou dobu dopředu.

Nakonec mě napadlo zeptat se kamaráda Leeho, který mě doučuje angličtinu, jestli by nechtěl zkusit nakreslit maskota pro náš projekt. Věděl jsem, že je šikovný a umí kreslit tyhle věci mnohem lépe než já. Protože Lee nemluví česky, vyklubalo se ze zadání a korektur jako bonus malé cvičení angličtiny :). Nakonec jsem mu dokázal popsat všechny mé představy o tom, jak by měl maskot vypadat, a Lee se trefil přesně do černého. Nakonec vznikla celá řada charakterů, které teď neodmyslitelně patří k NAUC.cz a zdobí nejen firemní tiskoviny.

V době, kdy jsem si já takto „hrál“ s designem aplikace, už Marek programoval její „vnitřnosti“ a připravoval všechny důležité funkce, které jsme chtěli později implementovat. Rozhodl se, že nejefektivnější bude celou aplikaci napsat pomocí známého frameworku Ruby on Rails. Díky drátěným modelům a pečlivé přípravě v začátku, jsme tak mohli souběžně pracovat na designu i programovat.

Protože já jsem přestal kódovat už před pár lety, chyběl nám při vývoji zkušený kodér. Rozhodli jsme se hned po dokončení designu oslovit externího kodéra, nejlépe z blízkého okolí, a volba nakonec padla na Jakuba Heglase z Olomouckého studia Code01, který pro nás design oživil.

Během ledna nám zbýval ještě jeden úkol, nechat si zpracovat kvalitní obchodní podmínky. Nechtěli jsme podcenit ani tuhle část, a proto jsme oslovili právníka a mého kamaráda z Olomouce, Jiřího Konečného. Chtěli jsme hlavně jednoduché a transparentní podmínky, které umožní pořadatelům nejen bezproblémové pořádání školení, ale dovolí jim stejně snadno kdykoliv aplikaci opustit, aniž bychom museli sepisovat nějaké smlouvy. Vše se nakonec podařilo a po několika poradách s externí účetní, která nás upozornila na poslední možné nedostatky, jsme měli během února finální verzi obchodních podmínek.

Koncem března 2012 jsme měli hotovou alfa verzi aplikace, která byla v našich očích dokonalá. Rozhodli jsme se nechat ji otestovat uživateli a uspořádali jednodenní uzavřené testování u nás v kanceláři. Nebudu vás napínat, skončilo to menším fiaskem :). Ukázalo se, že hlavně v navigaci a pojmenování některých funkcí by se dalo hodně vylepšit a že jim rozumí jen tvůrci aplikace. Důkladně jsme tedy prostudovali všechna videa z testování a na jejich základě udělali několik změn, které se týkaly hlavně změny některých názvů, velikosti a umístění tlačítek atp. Druhé kolo testování už dopadlo o poznání lépe, proto jsme se rozhodli aplikaci zpřístupnit široké veřejnosti a další případné chyby odstranit až v živé aplikaci.

Nakonec jsme přistoupili k tomu, že samotné vypisování školení pro pořadatele zpřístupníme pouze na pozvánku. Tento způsob aktivace pořadatelského účtu jsme zvolili především proto, že naším primárním cílem je od začátku nabídnout opravdu jen kvalitní školení. Pozvánky, které dáváme pořadatelům, nám tak pomáhají udržet vysokou kvalitu úrovně nabízených školení a zároveň dávají současným pořadatelům možnost ovlivnit, kdo bude na NAUC.cz nabízet svá školení vedle toho jejich.

NAUC.cz má dvě hlavní cílové skupiny: jednak pořadatele školení - profesionály na volné noze a menší společnosti, které pořádají otevřená (i interní) školení. Druhou skupinou jsou potom samozřejmě samotní účastníci školení, pro které je NAUC.cz víc než jen katalog kvalitních školení, ale zároveň místo, kam se mohou vrátit pro materiály nahrané pořadatelem a případně získat nové kontakty.

NAUC.cz

Snažíme se vyjít vstříc každému našemu klientovi a dbáme především na osobní přístup a kvalitní technickou podporu. Projekt jsme spustili možná trochu neuváženě prakticky bez vypsaných školení, ale zájem pořadatelů roste. Věříme, že se nám podaří do konce roku pokrýt všechny kategorie, které NAUC.cz nabízí. Našim cílem není okamžitě získat co největší počet zákazníků, ale dlouhodobě budovat vztah s každým pořadatelem školení. Věříme, že když našim klientům pomůžeme růst a školit efektivněji, porosteme s nimi.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
21 hlasů
Google
(fotka) Jan KovaříkAutor je nezávislý grafik na volné noze. Využívá svých praktických zkušeností z mnohaleté praxe v reklamní agentuře a pomáhá svým klientům růst a efektivně komunikovat se svými zákazníky. Ve volném čase se snaží najít ideální způsob jak spojit práci a osobní život.
Web     Twitter     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý