Názory ke článku Kam došly Delphi aneb Embarcadero RAD Studio XE3 – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Kam došly Delphi aneb Embarcadero RAD Studio XE3 – Programujte.comNázory ke článku Kam došly Delphi aneb Embarcadero RAD Studio XE3 – Programujte.com

 

Názory ke článku Kam došly Delphi aneb Embarcadero RAD Studio XE3

Lenka   NOVÝ
19. 11. 2012

Pekny clanek! Je videt ze si s tim dal autor praci. Diky a jen tak dal :)

Michal   NOVÝ
20. 11. 2012

Článek je opravdu povedený, otázka je, jestli ještě dnes někdo bere Delphi vážně, mám takový pocit, že to bude mít hodně těžké. Ale samozřejmě nemusím mít pravdu.

fala   NOVÝ
20. 11. 2012

článek je to super, hned bych si to koupil, ale z mého pohledu skok z XE2 na XE3 je prakticky nulový. čekal jsem opravdu nativní překladač na IOS, jak autor článku zmínil a nic.

2Michal: rád bych, aby ses mýlil. snad Firemonkey nedopadne jako .NET nebo Java. Zatím to vypadá skvěle

Michal   NOVÝ
25. 11. 2012

#3 fala
Bude to těžké, ale proč ne, osobně bych to Delphi přál, otázka je, jak už jsem říkal, jestli se obnoví důvěra vývojářů v něj, tady vidím potenciál u mladých vývojářů.

Bývalý Delphi nadšenec   NOVÝ
27. 11. 2012

O tom jak skvělý a výkonný DataSnap  je a proč možná nedoceněný se dočtete tady:

http://robertocschneiders.wordpress.com/2012/11/22/datasnap-analysis-based-on-speed-stability-tests/

a další komponenty na tom bohužel nejsou o moc líp. 

Já tu budoucnost růžově nevidím vůbec. Osobně jsem skončil na BDS 2006 a pak už jsem nenašel důvod/odvahu k dalšímu sponzoringu. Teď už se jen občas mrknu na Embarcadero forum věnované Delphi a C++ Builderu (hlavně non-technical) a vždycky když tam skončím, tak je mi těch kluků co v tom ještě dělají dost líto. Z jejich příspěvků čiší dost beznaděj... Škoda. Byl to dobrej produkt. Měl jsem ho rád.

Tomáš Hruška   NOVÝ
27. 11. 2012

#4 Michal
Bude to, obávám se, víc než těžké - v současnosti se na školách Pascal potažmo Delphi takřka neučí. Moc publicity také kolem RAD Studia nenajdete, alespoň u nás. I proto jsem dal toto dílko dohromady, protože jsem starý Delphi fanda a mám pocit, že se ubírají správným směrem. Mladým vývojářům se dost líbí FireMonkey, dá se s tím udělat skoro cokoli. A přechod z jiných jazyků zdá se není problém - otestováno na několika jedincích :)

Autor

Tomáš Hruška   NOVÝ
27. 11. 2012

#5 Bývalý Delphi nadšenec

Díky i za kritický hlas. Koukal jsem na odkazovaný článek, je dobré si přečíst i odkazy a diskuse. Už teď jde o výborný nástroj pro malé a střední aplikace, ne každý potřebuje miliony requestů. Optimalizace probíhá. Můj optimismus se zakládá na několika pilířích:

- posun dataSnapu za poslední verze (Delphi 2009 - XE3)

- přechod na multiplatformu (nevím jestli to bude v XE4, ale v plánu je Linux, byť pouze pouze jako server)

- Marco Cantu jako product manager pro Delphi (viz. i jeho příspěvky v diskusích)

Co myslíte dalšími komponentami mi není úplně jasné. A pokud bych chtěl hodnotit kvalitu programovacích nástrojů dle příspěvků ve forech, asi bych šel dělat něco úplně jiného.

Autor

Ipko   NOVÝ
1. 12. 2012

#6 Tomáš Hruška
Ak spristupnia kompilaciu iOS a Android z jedneho projektu... je to ohromna sila pre business aplikacie!!! Pascal sa nemusi ucit, staci Java. V zivote som nevidel C jazyk a cely zivot som robil v Delphi/Pascal a stacilo 48h na zoznamenie sa so syntaxou C#. Predpokladam, ze to pojde aj opacne.

Ak by bolo este mozne pridat nejake converters C# 2 Delphi bolo by to super. Obavam sa ale GC... Vela business aplikacii bezi na .Net platforme a maju ohromny problem podporvat vsetky tie mobilne platformy. To je nocna mora (predstavit si, ze mat server + X aplikacii, ktore treba udrziavat je fakt na hovno). Som M$ pozitiv, ale ak Delfaci to dotiahnu poriadne do konca, bude to revolucia!

Tomáš Hruška   NOVÝ
20. 12. 2012

#5 Bývalý Delphi nadšenec

Ještě si dovolím povzbudivou zprávu - podle všeho Update 1 přinesl řadu oprav, pro DataSnap i v oblasti vysokých zátěží. Team Marca Cantu se zřejmě pustil do díla :). Viz. například http://www.delphifeeds.com/go/s/98971 , zaregistrováno i v diskusi k původnímu článku.

Autor

Marteen   NOVÝ
29. 12. 2012

A kolik to stojí?!?

Zřejmě nepostřehli, že už je jiná doba.

Pokud nedaj k dispozici nějakou ořezanější verzi zdarma, jak to dělaji ostatní včetně MS, studentské licence, tak nemaji šanci.

Musí se zaměřit na studenty, začínající programátory a těm poskytnout velmi zvýhodněné licence, třeba i zdarma alespoň po omezenou dobu. Student nemá peníze na to, aby mohl dát desetitisíce za IDE. Později, až si začne vydělávat, nebude problém zaplatit si plnou verzi.

Strky   NOVÝ
12. 6. 2013

Moja skusesnot je nasledovna. Robil som s Embercaderom XE2, XE3(firemonkey) asi tri mesiace a nakoniec som to musel zabalit koli kopcu bugov a zalostnej dokumentacii, ktorej neexistencia v podstate nejake rozumnejsie programovanie znemoznovala. Som presvedceny, ze Embercadero napriklad takemu Qt nemoze ani zdaleka konkurovat. Nehovoriac o tom, ze Qt je zadarmo.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý