Názory ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názory ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse – Programujte.comNázory ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse – Programujte.com

 

Názory ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

Petr   NOVÝ
8. 1. 2015

Od delphi jsem utekl k lazarusu a c#. Myslím, že to co nikdo nevzpomněl, je, že jazyk delphi se mění ale nezachovává zpětnou kompatibilitu. Ve Visual studiu si nastavíte, že cílem je .net 2.0 a program z .net 2.0 plně pojede. 

V Delphi toto nijak nelze. Je to z důvodu jak architektury, tak velmi dlouhého života tohoto jazyka. Už mě přestalo bavit neustále předělávat kód pro "nové" delphi.

Na druhou stranu se mi líbí, že nejen drží krok s MS, ale v multiplatformovosti jej mnohem předbíhají.  

Mi.Chal.   NOVÝ
9. 1. 2015

Ty ceny jsou drsné ve srovnání třeba s visual studiem, kde se dá celkem rozumně vyrábět i ve Free edici.

preklo   NOVÝ
18. 1. 2015

este by ma zaujimalo, kto dneska pouziva delphi v praci?

Marek   NOVÝ
26. 5. 2015

#3 preklo

Tak to by jsi se divil. Na Delphi jede celá řada informačních systémů, mzdových systémů, CRM aplikací, řízení letového provozu, řízení tramvajové dopravy, bankovní aplikace a další. Zadej si na jobs.cz Delphi a uvidíš, kolik známých firem hledá Delphi programátory. Bohužel dnes ze škol (a i odjinud) vylézají rádobyprogramátoři, kteří si myslí, že v ničem jiném než v Javě, PHP, #C a podobně se neprogramuje. Omyl. Na pohovorech i v praxi jsem zažil různé programátory. A je mi smutno z toho, kam vývoj software dospěl, co dneska za lidi se nazývá programátor. Napíší si do životopisu, jak umějí podle nich jediné moderní programovací jazyky - Java, PHP, #C a další, pak jim zadáš vytvořit jednoduchý algoritmus na nalezení druhého největšího čísla nebo tak něco. A ještě jim dáš vybrat, že to mohou vytvořit v jakémkoliv programovacím jazyce nebo používat i pseudokód. Prostě po nich chceš elegantní algoritmus. A najednou zjistíš, že není tak důležité, zda ovládáš Javu, PHP, Object Pascal nebo cokoliv jiného. Programátora - toho dobrého - dělá pouze a jedině to, že umí vymyslet perfektní algoritmus a následně ho implementovat do svého programovacího jazyka. Věř tomu, že znám spoustu špičkových programátorů, kteří používají Delphi - a v něm Object Pascal. Tyto programátoři opravdu znají - umí vytvářet suprové a rychlé algoritmy a poskytovat klientům kvalitní software. Zato znám daleko více lepičů, kteří si říkají programátoří, neprogramují hlavou, ale systém Control+C a Control+V a nedokáží nic vymyslet samostatně, všechno zkopírovat z netu. A zajímavé je, že čím větší lepič, tím více Ti bude říkat, jak jsou Delphi a Object Pascal nemoderní. Jo, není nad to, nastavit těmto novodobým programátorům zrcadlo a je skvělé sledovat, jak jejich ego upadne tváří v tvář realitě a jak se hroutí po prvním zadaném úkolu z praxe.

Přidej svůj názor

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo e-mailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Reaguješ na příspěvek:
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové názory e-mailem (pouze pro přihlášené)
Sleduj názory ke článku a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.



Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý