Čeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozky
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Čeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozkyČeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozky

 

Čeští inovátoři se v Praze utkají se studenty z Oxfordu a dalšími světovými mozky

Google       6. 4. 2018       6 757×

Celkem 142 hackerů z celého světa se přihlásilo do hackathonu CEEHACKS, který se aktuálně koná 6.- 8. dubna 2018 v DigiLab ŠKODA AUTO v pražských Holešovicích. V tříčlenných týmech budou někteří z nich celý víkend bez minuty spánku řešit například témata carsharingu, autonomních vozidel, elektromobility, zlepšení ovzduší ve městech apod. 

Ze 142 hackerů nakonec odborná porota složená ze zástupců firem a odborníků vybrala celkem 20 tříčlenných týmů. Někteří účastníci se přihlásili jako jednotlivci a svůj tým získají až na místě.

„Nejvíce lidí máme přihlášených z České republiky, loňské vítězství budou obhajovat například studenti z ČVUT. Ale hojně je zastoupené také Německo nebo Velká Británie, kterou budou zastupovat například studenti z Oxfordu. Máme ale i účastníky například z Číny, Německa nebo Švédska. Programovat bude i zhruba 5 dívek a žen. Krom toho budeme mít poprvé i dětské týmy, například studenty ze Střední školy průmyslové, technické a automobilní Jihlava nebo z Gymnázia a základní školy - Nový PORG. Nejmladšímu účastníkovi je 14 let,“

přiblížil obsazení Tomáš Studeník, organizátor pražského hackathonu a zakladatel CEEHACKS.

Týmy na akci CEEHACKS Smart Mobility Hackathon Prague 2018 jsou obvykle složené z vizionáře, designéra a programátora. Vizionář přichází s nápadem, designér zajistí, aby se lidem řešení líbilo, a programátor vytvoří funkční prototyp nového produktu nebo služby, například mobilní aplikace.

Se vším pomáhají zkušení mentoři, letos mezi nimi budou například vice prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Radek Špicar, ekonom a bývalý statní tajemník Tomáš Prouza, profesor kybernetiky na ČVUT v Praze Michal Šebek a v odborné porotě zasedne například Chief Digital Officer společnosti ŠKODA AUTO Andre Wehner nebo šéf ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Letos se bude soutěžit ve 12 kategoriích týkajících se mobility. Jedno z témat je alternativní mobilita, čili například car-sharing, bike-sharing, ale i navigace pro pěší. Dalšími tématy jsou třeba senzory ve vozidlech a chytré parkování, bezemisní mobilita a snižování znečištění z dopravy, eko jízda, ale i navrhování zlepšení v oblasti autonomní dopravy a bezpečnosti jízdy. 

Na konci akce odborná porota za přítomnosti primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové udělí vítězům desítky cen včetně hlavní výhry půl milionu korun. Některé účastníky čeká také nabídka spolupráce s největšími světovými firmami a především možnost uskutečnit svůj nápad nejen v hlavním městě. Loni se účastnila šedesátka lidí z 13 zemí, pomáhalo jim 40 mentorů.

Mezi navrženými inovacemi bylo například zrychlení nástupu do metra studenty ČVUT v Praze, díky čemuž města ušetří miliony. Tým s programátory z Německa, Velké Británie a Polska zase zaujal svým návrhem na dobíjení elektromobilů přímo z jednoho auta do druhého bez nutnosti použití dobíjecích stanic.

×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Tomáš ČadaAutor se zajímá o moderní technologie, internet věcí a vlastně jakoukoliv technologii, která dokáže v dnešním životě pomoci anebo i pobavit.

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý