Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

phpMinAdmin - efektně na MySQL

Mnoho programátorů (nebo nás, co se o to aspoň snažíme) nemá nazbyt prostředky na pořízení drahých profesionálních řešení ke správě naší MySQL databáze, jenž je umístěna někde na serveru. Nezbývá nám pak než sáhnout po phpMyAdminovi, projektu určenému ke správě databáze přes prohlížeč. Nedávno se vyklubal na svět phpMinAdmin, podívejme se, jestli má oproti konkurenci co nabídnout.

Obrázek ke článku Seriál OpenGL - 2. díl

Seriál OpenGL - 2. díl

Vítejte u druhého dílu seriálu o programování v knihovně OpenGL. Dnes se podíváme na to, jak vykreslovat základní objekty a jak s nimi pohybovat.

Oracle C++ Call Interface – 3. Niečo málo o Statementoch

Naposledy keď som sa s vami lúčil, spomínal som akési statementy. V dnešnom dieli teda načrtnem, čo statement je, ako pomocou statementu vykonávať SQL command, ako na transakcie a zavŕšim to tým, že vám ukážem, ako na bindovanie premenných.

Omezení velikosti HTTP požadavku v ASP.NET

V tomto krátkém článku bych vám rád ukázal, jak omezit maximální velikost HTTP požadavku v prostředí ASP.NET. Dozvíte se, jak maximální velikost nastavit a jak zabránit pádu aplikace, který nastane při jejím překročení.

PCRE - Regulárne výrazy v C/C++

Z času na čas sa stretneme s problémom, kedy je potrebné analyzovať reťazce na vyššej úrovni ako len porovnávaním. Tieto situácie sa dajú riešiť vlastným kódom, kedy reťazec pracne analyzujete. V takýchto situáciách jeale výhodnejšie a jednoduhšie použiť regulárne výrazy. Tento článok vám ukáže ako regulárne výrazy implementovať do C/C++ kódu a uvediem aj zopár asi najpoužívanejších príkladov.

Oracle C++ Call Interface – 2. First contact, hups connect.

Tak sa stretávame opäť. Snáď to netrvalo tak dlho že ste už zo svojho PC ORACLE 10g EXPRESS odinštalovali. V tomto dieli sa konečne dostaneme k C++. Najprv si však nastavíme kompilátor tak, aby nám úspešne všetko zlinkoval a skompiloval. Potom si vytvorime spojenie z ORACLE XE a povieme v skratke niečo o TNS.

E-mailový server na localhostu

Nainstalujte si zdarma dostupný e-mailový server, který využijete pro zasílání e-mailů u svých PHP aplikací. Vše provádíme na localhostu spolu s využitím Apache + MySQL + PHP.

Události v C++

V poslední době se stalo trendem programovat pomocí událostí. V C# tento mechanismus známe jako delegáty, v Javě pro změnu pod názvem listenery (listeners). C++ je jazyk o dost starší a takovýto mechanismus není nativní. To však neznamená, že něco takového není v C++ možné.

C++ – řetězce

Dneska si zoberieme na pozorovanie, čo sú to reťazce a ako sa používajú.

Delphi II - 9. lekce

Dnes budeme pokračovat v práci na našem MP3 přehrávači – uděláme playlist a ukážeme si práci s INI soubory.

Obrázek ke článku Tkinter - Had

Tkinter - Had

Ukázka, jak se pomocí Tkinteru dá poměrně rychle naprogramovat primitivní had.

Obrázek ke článku Apache: virtuální servery na localhostu a logování

Apache: virtuální servery na localhostu a logování

Mnoho programátorských nováčků má problémy s vytvářením virtuálních serverů (VirtualHost) na platformě Windows. Pro ně je určený tento článek, který popisuje krok za krokem, jak docílit vytvoření vlastních virtuálních serverů, včetně různých možností nastavení.

CakePHP - vlastní CRUD nad tabulkou II.

Posledně jsme se něco málo naučili s funkcí findAll, dnes se podíváme dále, na funkci find a dokončíme náš ukázkový příklad, který jednoduše manipuluje s daty v tabulce.

Cmake, alebo ako som pochoval automake

Snáď každý C/C++ programátor, ktorý napísal viac ako dvoj-súborové programy, bol nútený si napísať vlastný makefile a to niekedy nie je jednoduché. Cmake je riešenie ktoré sa snaží tuto činnosť podstatne zjednodušiť.

C++ – pole

Dneska si preberieme jednoduché polia v C++ pekne pomaly, aby ste ich pochopili.

Výsledky 301-330 z celkem 702 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý