Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Expat – parsujeme XML

V dnešnej dobe asi nikomu netreba predstavovať, čo je XML. Skôr či neskôr dôjde čas, kedy programátora prestane baviť písať cvičné programy podľa kníh a bude chcieť vytvoriť niečo užitočné. Vtedy sa nevyhne XML-kam, či už bude mať program konfiguračný súbor v tomto formáte, alebo bude priamo spracovávať XML súbory. Technológie ako .NET a JAVA už s týmto rátali a majú implementovanú sadu objektov na parsovanie. Čo však v prípade C/C++? Tu môžeme siahnuť po rôznych knižniciach, ktoré nám parsovanie umožňujú. Ja som sa rozhodol, že vám v tomto článku predstavím konkrétne knižnicu EXPAT, ktorá patrí k najrýchlejším a, čo sa tyká úspory pamäte, k najúspornejším.

Ako si napísať vlastný program pre OpenWRT

V poslednej dobe sa začali dosť rozširovať malé domáce routre, na ktorých je možné sprevádzkovať OpenWRT Linux. Tento článok nieje o inštalácii tohto systému. Tento článok je skôr o tom, ako na C/C++ programy pre zariadenia s týmto systémom.

Programování v praxi - 3.díl

Dnes napíšeme funkci, která nám načte text, jenž uživatel zadal, a ten pak zašifruje. Následně jej uloží do souboru.

Delphi II - 6. lekce

V dnešním díle si rozebereme VCL a řekneme si něco základního ke komponentám v Delphi. Tím zakončíme teoretickou část a od příštího dílu se už vrhneme na komponenty a programování.

Jak na zvuky v Pythonu

Jistě se vám někdy stalo, že jste potřebovali do svého programu vložit nějaký zvuk, ale nevěděli jste, jak na to. Zde je řešení!

Valgrind – ako na pamäťové úniky

O tom, že každé alokované miesto v pamäti je treba aj uvolniť, sa píše snáď v každej publikácii o programovaní. Napriek tomu sa často stáva, že nie všetko za sebou poupratujeme. Tento problém sa týka ako začiatočníkov, tak aj skúsených programátorov, ktorí nejaký ten rôčik už programujú.

Python a matematika

Sčítat a odčítat umí v Pythonu každý, ale občas je potřeba spočítat goniometrické funkce nebo odmocninu nějakého čísla. V tomto článku si ukážeme, jak na to.

Project Python

Ak ovládate angličtinu, viete programovať v Pythone či prípadne zvládate obidve činnosti naraz, hľadáme práve vás!

Regrese ve VB - 2. díl

V minulém díle jsme skončili u regrese lineární, ale lineární průběh není jediným průběhem, který potřebujeme zkoumat. Mezi základní průběhy patří ještě průběh logaritmický a exponenciální. První z nich bude předmětem tohoto dílu.

Linux shell – 4. diel

Vítam Vás v ďalšom oneskorenom, ale predsa ďalšom pokračovaní seriálu Linux shell. V minulých častiach sme si vysvetlili základné pojmy a prácu s textovým režimom, spustenie, reštartovanie, vypnutie systému, príkaz Alias, základnú prácu s užívateľm s priečinkami a pohybom po systéme.

ASP.NET PageState a jeho efektivní správa

Článek obsahuje popis řešení efektivní správy ASP.NET PageState. Zabývá se problémy, jako je např. uložení PageState na serveru a šifrování. Pro lepší pochopení uveřejňuji okomentované zdrojové soubory ke stažení.

Regrese ve VB - 1. díl

Podíváme se na tuto zajímavou metodu používanou nejen v matematice. Regresní analýza slouží k odhadování výsledků z jiných známých hodnot.

Obrázek ke článku Z *.py do *.exe s Py2exe

Z *.py do *.exe s Py2exe

Znáte to, vytvoříte úžasný program, se kterým se chcete pochlubit přátelům, ale nechcete jim přidělávat práci s instalací Pythonu. Toto je řešení!

Obrázek ke článku Odesílání SMS zpráv pomocí J2ME

Odesílání SMS zpráv pomocí J2ME

Možná, že v nějaké vaší mobilní aplikaci budete potřebovat dát uživateli možnost odeslat SMS zprávu. Zde vám ukážu, jak na to.

Delphi II - 5. lekce

Dnes dokončíme OOP – řekneme si něco o třech základních rysech OOP: zapouzdření, dědičnosti a polymorfismu.

Drag & Drop v Delphi

Jestli chcete, aby uživatel mohl metodou Drag & Drop přesouvat soubory z průzkumníka systému Windows do vaší aplikace, pozorně si přečtěte tento článek.

Lisp - starověký kód

Nenechte se mýlit titulkem, nebude zde řeč o písmu antického Říma, nýbrž o programovacím jazyku Lisp, který vznikl již v roce 1958 a stále má slušnou popularitu. Chcete se s tímto jazykem blíže seznámit?

Visual Basic - 51. lekce

51.1 Začneme zase u tříd
51.2 Události vytvoření a zničení objektu třídy
51.3 Procedury vlastností
51.4 Defaultní vlastnost
51.5 Metody
51.6 Domácí úkol
51.7 V další lekci

Delphi II - 4. lekce

V tomto díle si povíme něco o tom, jak lze ovládat průběh naší aplikace a také se podíváme na základy OOP.

Průhledné okno ve VB6

Chcete mít také průhledné okno u svých aplikací naprogramovaných ve Visual Basic 6?

Linux shell - 3. diel

Vítam Vás v treťom diele seriálu Linux shell. V tomto diele sa budem snažiť priblížiť Vám základnú prácu s užívateľmi, skupinami a ich právami. Tak poďme na to.

Obrázek ke článku Příkazová řádka - 8. lekce

Příkazová řádka - 8. lekce

Osobně si moc nedovedu představit situaci, kdy potřebujete běžně asociovat v Příkazové řádce. Takže dnešní lekce bude převážně o vysvětlení asociací a jejich provádění v Příkazové řádce i Windows.

Výsledky 361-390 z celkem 702 nalezených
  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý