Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku Vytváříme srozumitelné URL adresy z názvu článku

Vytváříme srozumitelné URL adresy z názvu článku

U mnoha redakčních systémů (CMS) je běžnou praxí nabízet srozumitelné URL adresy, které jsou vygenerovány z názvů článků. Přináší to nejen výhodu pro uživatele, kteří při ručním zadávání adresy zadávají srozumitelný text, ale především je to jedna z dílčích částí optimalizace (SEO) pro internetové vyhledávače.

Funkcionální programování - Datové struktury

Po letní přestávce pokračujeme v seriálu o funkcionálním programování. Abychom mohli používat i méně triviální data než jen čísla nebo znaky, zavedeme si uspořádané n-tice a seznamy.

VB - 47. lekce

47.1 Zásobník a Fronta
47.2 Tvorba zásobníku
47.3 O objektech
47.4 Domácí úkol
47.5 V další lekci

MASM32 verze 9 je tady!

Velká část programátorů v Assembleru používá MASM32. Co nabízí jeho již devátá verze?

Turbo Pascal II - Úvod

Úvodní díl kurzu programování v Pascalu. Dozvíte se nejnutnější základy, kde najít kompilátor a také jak bude tento kurz vypadat.

ASP.NET - 4. lekce

Dneska si ukážeme, jak používat výjimky if/else/elseif a cyklus for.

Programování v jazyce C - řízení běhu programu

V předchozích dílech našeho seriálu jsme se zabývali takovými stavebními bloky jazyka, které jsou velice důležité, ale, nicméně, s nimi toho pořád moc neuděláme. Tím se dostáváme k příkazům umožňujícím řízení běhu a tím jsou podmínky. Podmínek existuje vícero druhů a dnes si je představíme.

ADO.NET

Obsah článku:

  • Základy ADO.NET
  • Architektúra ADO.NET
  • Základné triedy ADO.NET

VB - 46. lekce

46.1 Objekty a objektově orientované programování v jazyce VB
46.2 Třídy, co to je, k čemu jsou, jak se vytváří
46.3 Vytvoření instance třídy, tedy objektu
46.4 Domácí úkol
46.5 V další lekci

Win32 API - 5. díl - GDI

A je to tady, po dlouhé době jsem zpět a se mnou prichází code ;-). Dnes se podíváme na funkci TextOut a blíže si vysvětlíme GDI.

Obrázek ke článku Python - 24. lekce

Python - 24. lekce

Dokončíme pythonovsko-tkinterovský Prohlížeč obrázků. Letem světem, protože předpokládám, že budete více sami objevovat. Zprovozníme tlačítka Vpřed a Vzad, s čímž souvisí tvorba seznamu, ve kterém budou všechny obrázky z adresáře s aktuálním obrázkem. Potom Stavový řádek a úkol je hotov!

Instalace a nastavení IIS

Trochu odskočíme od kurzu ASP.NET a ukážeme si, jak nainstalovat a nastavit Internetovou informační službu (IIS) z instalačního CD/DVD MS Windows 2000/XP.

Jak blokovat stránky v IE

S Internet Explorerem jsme si v mých článcích hráli už mnohokrát. Tentokrát si vytvoříme skutečně užitečnou aplikaci, nebo alespoň její základ. Naučíme se blokovat „závadné“ stránky.

Obrázek ke článku Co bylo nového v Python 2.4

Co bylo nového v Python 2.4

Přináším vám výběr z novinek v Python 2.4, přestože je na světě již nějakou tu dobu. Čerpal jsem z Whats new in Python 2.4. Vybíral jsem témata, která by mohla zajímat hlavně přihlášené ve zdejším kurzu, tedy žádné „složité“ věci.

12 úloh

Předkládám vám takový žebříček úloh, pomocí kterých zvládnete většinu programovacích jazyků rychle a efektivně. Můžete se jim věnovat po přečtení specializovaného tutoriálu nebo ho vzít jako samotný tutoriál s tím, že help budete hledat v manuálech a na fórech. Některé z těchto úloh nejsou nejvhodnější pro absolutní začátečníky/lamy, protože předpokládají určitou míru znalostí (nejen programovacích).

Vyplňování formulářů v IE

I teď budeme ještě trápit Internet Explorer a ukážeme si něco více praktického. Tentokrát to bude vyplnění formuláře, umístěného na stránce, a jeho odeslání stiskem příslušného tlačítka.

ASP.NET - 3. lekce

V dnešní krátké lekci se podíváme na proměnné a jejich používání.

Obrázek ke článku Python - 23. lekce

Python - 23. lekce

Jak zobrazit fotku JPG v Tkinteru? Jak změnit její velikost, aby se vešla do okna? Jak zajistit, aby můj program dokázal zjistit, na který obrázek jsem klikl (jinými slovy jak předávat a zpracovávat argumenty programu)? Tak to vše a mnohem více je obsahem lekce 23., lekce, ve které pokračujeme ve vytváření tkinterovského Prohlížeče obrázků.

C++ – funkce

Tak a je tu druhá lekcia nášho kurzu, kde sa budeme zapodievať týmito problémami: Funkcie v C++ (základ), ako sa definujú premenné, kľúčové slová.

Jak na zdroják v IE?

Naše hrátky s Internet Explorerem pokračují a dnes si ukážeme, jak získat zdrojový kód zobrazené stránky ve všech spuštěných instancích IE.

ASP.NET – 2. lekce

Jak jsem minule slíbil, vytvoříme si první stránku v ASP.NET, a to jak jinak než Hello World. Dále si ukážeme, jak přiřadit tlačítku akci a jak psát komentáře. Tak jdeme na to :-)

VB – 45. lekce

45.1 ShellSort
45.2 Přihrádkové třídění (RadixSort)
45.3 Třídění slučováním (MergeSort)
45.4 Domácí úkol
45.5 V další lekci

Výsledky 421-450 z celkem 702 nalezených
  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý