Desktopový vývoj – Články – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desktopový vývoj – Články – Programujte.comDesktopový vývoj – Články – Programujte.com

 

Obrázek ke článku WaveEngine – tvořte hry v C# rychle a snadno

WaveEngine – tvořte hry v C# rychle a snadno

Možná máte rádi počítačové hry tak, jako já. Možná dokonce i rádi hry programujete. Pokud ještě navíc programujete v jazyce C#, určitě jste museli narazit na jeden výrazný problém - nevyhovující knihovny. Nepodporovaná a pomalá XNA, zbytečně složitý MonoGame. S odpovědí přichází WaveEngine. Tvorba her vás začne opravdu bavit.

Obrázek ke článku Embarcadero vydalo novou verzi XE8 rodiny produktů RAD Studio

Embarcadero vydalo novou verzi XE8 rodiny produktů RAD Studio

Embarcadero RAD Studio XE8 je platforma pro vývoj propojených aplikací pro Windows a další systémy. Vývojáři v jazycích Delphi/Object Pascal a C++ mohou obohatit své aplikace o řešení pro mobilní zařízení, cloudy a internet věcí (IoT).

Obrázek ke článku Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec zabezpečení SHA-1 – co to pro nás znamená?

Konec podpory hash algoritmu SHA-1 není novinkou, avšak proces ukončení výrazně zrychlil Google díky svému prohlížeči Chrome. V nejbližších týdnech je třeba zkontrolovat své certifikáty. V tomto článku se dozvíte, zdali se vás problém týká a jak ho vyřešit.

Obrázek ke článku Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

Recenze: Nová verze vývojového nástroje RAD Studio XE7 z pohledu Miroslava Viriuse

V září uvolnila firma Embarcadero Technologies další verzi svých vývojových nástrojů označenou RAD Studio XE7. Podobně jako předchozí verze umožňuje vyvíjet podnikové aplikace pro 32bitová a 64bitová Windows, Mac OS X, iOS a Android, a to i pro několik z těchto prostředí zároveň. Jeho nejdůležitějšími součástmi jsou C++Builder a Delphi – vývojové nástroje založené na programovacích jazycích C++ a Object Pascal.

Obrázek ke článku Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Sestavte si server na míru dle vašich potřeb

Od října tohoto roku nabízí společnost ACTIVE 24 novou službu, pomocí které si můžete objednat vlastní server na míru. Díky této novince máte možnost si rychle a velmi jednoduše nakonfigurovat serverové řešení dle vašich potřeb, přičemž získáte ihned přehled o jeho ceně. Služba je dostupná pro platformu Linux i operační systém Windows.

Celý článekGoogle20. listopadu 2014PR
Obrázek ke článku Jak v Nette nastylovat formulář pomocí Latte maker

Jak v Nette nastylovat formulář pomocí Latte maker

Nette Framework formuláře mají pro Latte šablony definovaná vlastní makra, díky nimž je vykreslování formulářových prvků velmi jednoduché a přímočaré. To ale jen do doby, než chcete např. všem tlačítkům specifikovat vlastní html třídy (např. pro stylování pomocí Bootstrap). Jak na to, si ukážeme v dnešním článku.

Obrázek ke článku Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper, vizuální vývoj ORM snadno a rychle

Skipper je nejnovější verze vizualizačního nástroje pro ORM frameworky, dříve známého jako ORM Designer. Jeho hlavní výhodou je možnost automaticky převést existující projekty do vizuální podoby, editovat je přímo v diagramu a změny automaticky exportovat jako definice.

Obrázek ke článku Již podruhé Společně otevíráme data. Přijďte na zahájení soutěže!

Již podruhé Společně otevíráme data. Přijďte na zahájení soutěže!

Fond Otakara Motejla v září spustí druhý ročník soutěže Společně otevíráme data, která oceňuje nejlepší aplikace postavené na otevřených datech veřejné správy. Na slavnostním zahájení vystoupí zástupci úřadů, jež poskytují svá data v otevřených formátech. Představí se též mentoři z předních IT firem.

Celý článekGoogle17. července 2014PR
Obrázek ke článku Programování pro Windows v C++ – úvod

Programování pro Windows v C++ – úvod

Ukážeme si, že psát aplikace pro Windows bez použití hotových knihoven či frameworků nemusí být tak frustrující, jak se zdá. V tomto a návazných článcích si ukážeme, jak efektivně vytvářet rychlé a relativně nenáročné aplikace v C++ a Win API.

Obrázek ke článku WPF pro začátečníky – 1.díl – Úvod do WPF a vytvoření projektu

WPF pro začátečníky – 1.díl – Úvod do WPF a vytvoření projektu

Není tomu tak dávno, kdy se s aplikacemi pracovalo pomocí příkazového řádku. Dnes je však ve většině případů pro úspěch aplikace klíčové vytvořit jí přehledné a jednoduše ovladatelné grafické uživatelské rozhraní (GUI). V .NET jsou pro vytváření GUI připraveny dvě technologie - starší WinForms (WF) a modernější Windows Presentation Foundation (WPF). Tento seriál se věnuje právě druhému zmíněnému. 

Obrázek ke článku Petr Soukup: Proč jsme migrovali do cloudu Amazonu (AWS)

Petr Soukup: Proč jsme migrovali do cloudu Amazonu (AWS)

Za ty roky provozování e-shopů jsme přešli přes různá řešení zázemí. Začali jsme na obyčejném hostingu, přešli na dedikovaný server, pak vlastní server, více vlastních serverů, zpět na dedikované servery a nyní jsme migrovali do AWS. Co nás k tomu vedlo?

Obrázek ke článku Vývoj USB ovládača – 5. časť

Vývoj USB ovládača – 5. časť

V tejto časti si vytvoríme GUI klientsku aplikáciu v jazyku C#, ktorej základom bude rozhranie na komunikáciu medzi ovládačom zariadenia a .Net aplikáciou vytvorené s pomocou PInvoke (Platform Invoke).

Obrázek ke článku 10 užitečných balíčků pro Django

10 užitečných balíčků pro Django

Každý z nás staví na odkazu svých předků. I programátoři. Nehrajte si proto na supermany a využijte to, co ostatní nabízí. Článek přináší přehled deseti zajímavých balíčků pro framework Django, které vám mohou ubrat bezesných nocí pomalého vývoje.

Obrázek ke článku Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Nové RAD Studio XE 4 pro iOS i Windows – Recenze

Ludvík Souček, blahé paměti, kdysi v jedné svojí knize o fotografování psal, že ho nejvíc ve verneovce Tajuplný ostrov zajímal seznam věcí, které trosečníci nalezli v bedně vyplavené na břeh. I já jsem byl obdobně zvědavý, co bude XE4 obsahovat.

Celý článekGoogle08. července 2013
Obrázek ke článku Kolekce v .NET – 3. Seznamy a pole

Kolekce v .NET – 3. Seznamy a pole

Asi nejčastěji používaným typem kolekcí jsou seznamy. Jedná se o jeden z nejjednodušších ADT, jejich účelem je prosté uložení libovolných prvků, které mohou být duplicitní. Na následujících řádcích si však ukážeme, že jejich implementace zdaleka nemusí být tak triviální.

Výsledky 31-60 z celkem 702 nalezených
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12     
Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý